gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Seviyorum ulan yeminimi !!!...

20 Ekim 2022, 00.44
A- A+

   Gün demeden, gece demeden, soğuktan yada sıcaktan şikâyet etmeden, biraz nezle ama yaşlılıktan diye yakınmadan, 50 yılda 1 kere unuttu yıl dönümümüzü diye söylenmeden, kendininkini kaybedip benim yakın gözlüğümü alıp bulmaca başına oturmuş diye etini yemeden hala seviyorum.
          Aklim eskisi gibi değil; bilmem bir tren istasyonumsuydu, yoksa bir vapur iskelesi mi geceden hazırlanıp yola çıkılmış bir seyahat telaşında gördüm ıslak zeminde ayağımın kayması ile ben belimden kavrayıp, düşmekten kurtaran ve su anda da hala karsımda uyuklamakta olan bu adamı. O günden beri '-adam' derim zaten '-Adamım'
          Hızlıca düştük birbirimize. Gülmeyi, eğlenmeyi bilir mi bilmeden seviverdim iste, yas alınca huysuzlaşır mı yoksa kilolanır mi diye ölçmeden gelip talip oluşundan anladım heyecanlı bir adam olduğunu. Ne telaş ne telaş kırılıp sarıldı çeyizlerde, evleniverdik. Bilemedim simdi bahar mıydı yoksa sonbahar mi.
          Anlardım bazı zaman beğenmezdi yemeğimi; gizlice ağlardım, ama sevgi kata kata ben yemekleri düzelttim, o da sabrını büyüttü. Çocuklar oldu; kimi zaman o ak dedi ben kara, ben olmaz dedim o olur, beraberlerinde onlarla düşe kalka büyüttük çocukları da.
         Torun torba olmadan gezelim biraz dedik, düştü kalçasını kırdı. 2 sene oturdum bas ucunda. Zamanıdır bari adaya taşınalım dedik, torunlar doğdu bırakamadık. Her sabah çiçekleri birlikte suladık gecen 50 yıl boyunca, her pazar alışverişini birlikte yaptık, dargında olsak bir gece ayrı yatmadık, yokluk çektik sevgimizden, huysuzluk gördük sadakatimizden, keder gördük tebessümümüzden beslendik birbirimizin.
          Tanışmadan sevdik, ask bilmeden evlendik, kendimiz büyümeden çoluk çocuğa karıştık, simdi genç olduk derken torunlara bakar bulduk kendimizi. Sabahları, nefes alıyor mu diye kontrol etmekle başlıyor her günüm. Korkuyorum can yoldaşım benden önce gidecek diye. İyi kotu demeden şikâyetsiz geçti ömrümüz. Çok şükür merhametli gönüllerimizi verene.
         Yemin ettim ömür boyu sadakat ve hürmetle sevmeye. 50 sene geçmiş, bazen deniyor hala sinirimi ama nafile, bozmuyorum işte seviyorum ulan yeminimi !!!!
         ''- Bey! Bey ! Eh adam bulmaca başında mi uyuya kaldın? Bir yerin ağrıyacak haydi kalk. Bey, bey, b e y beyimm Be adamım kalkkkk! 

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın