gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SOL YANIM

02 Kasım 2022, 14.27
A- A+
Dönüp Geriye Baktım ....... Bölüm..1..
Yıl kaçtı bilmiyorum daha genç hatta çocuktum.
Ailem bana hep kitap alırdı o zamanlar başka bir şey yoktu yapılacak bende hep okurdum gece gündüz. 
Bir odam vardı o zamanlar lüks sayılan kocaman bir kitaplık yaptırmıştı babam. Okuduğuma çok sevinirlerdi ve hiç kitap parası alamadığım olmadı. Okul kitap ve mahalle arasında hayat.
Bazen arkadaşlar ödünç kitap isterlerdi bende sıkı sıkı tembihler zarar vermeden getirin derdim.
Benim hazinemdi kitaplarım odamın kapısına Ali' hazinesi yazmıştım bile))). Mahalle ve okul arkadaşım Ayşe vardı aynı sınıfta 4 ev aşağıda oturdu. Oda herkes gibi kitap isterdi ondan hatırladığım en çok kitap isteyen ve cam mavisi gözleri idi ama çok çirkindi. Konuşmak bile istemezdim o derece yani.
Her hafta 1 bazen 2 kitap alır hasarsız getirildi. Ne oldu peki diyeceksiniz Ayşe ve sana..

Hayatım değişiyor .Bölüm...2.. 

Oradan taşındık İstanbul'a geldik Okudum üniversite edebiyat bölümü bitirdim. Yakışıklı şımarık, karizmatik bir adam oldum hayranlarım çoktu güzel günlerim oldu.
Sonra askere gittim ve dönüm noktası hayatımın. Bir bombalı saldırıda sol kolum ve sol bacağım yüzümün sol tarafı gitti. Sağdan bakarsanız hala yakışıklıyım ama SOL YANIM YOK . Üzüldüğümü derseniz kim üzülmez ki ?..
Gene kitaplara sarıldım hayatım gene kitap oldu yüzlerce kitap hep okudum ama hiç yazmadım. 30 yaşındaydım artık. 

 Neyse konumuza dönelim çok kitap okuyan sadece ben değilim sadece tabii. Bir çok arkadaş edindim İnternet diye bir şey çıktı haberleşme kolaylaştı birbirimize ödünç kitap yolladığınız arkadaşlarım oldu.
Tabii kimse sol yanı yok Ali'nin demedi çünkü bilmiyorlardı. Resmi çekerken hep sağ tarafım dan çektim)). Bir gün bir arkadaş 10 dan fazla kitap yolladı. Baktım isimlerine yazarlarına biri dikkatimi çekti .
 SOL YANIN OLURUM adı kitabın vay dedim ve yazarına baktım AYŞE bu o çocukluğumda ki çirkin kızdı.
Merakla açtım. Edebiyat öğretmeni olmuş 2 sene üst üste en iyi hikaye birincisi ve okuduğumuz okulda hemde şaşırdım hemde çok. Ve hızla kitap'i okumaya başladım..
Bitti ve ben ağlıyordum...
Benim çirkin bulup umursamadığım hata unuttuğum kız o kitapta beni anlatmış. Her ayrıntısına kadar. Biz taşındıktan sonra da beni takip etmiş. Hayatımın her ayrıntısını biliyormuş. Hatta ben hastanede ölüm kalım savaşı verirken o da orada imiş. Şaşkınlık o derece hat safhaya ulaştı ki kendimden nefret ettim bir an.
Kitabın sonunda( İsterse onun Sol yanı olurum hala) demiş. Nasıl sevmiş beni ben kör salak farkına bile varamadım . 
Durmadım araştırdım sosyal medyasını buldum, resimlerine baktım çok güzel bi kadın olmuş ve hala bekar. Şaşkınlık, acı, sevinç her şeyi bir anda yaşadım ve mutluluk........
                                            
Şimdi ileri Bakıyorum Bölüm ..3......

Ayşe ile evlendik 34 yaşındayım 2 çocuğumuz oldu bir kız bir erkek. Ayşe benim SOL YANIM OLDU 2 kitap yazdık birlikte o hala öğretmen ben ev adamı oldum hiç kavga etmedik, hiç üzmedi beni, bende onu. O beni hep sevdi bende onu tanıdıkça sevdim.
Şimdi onun gözlerini taşıyan çocuklarıma bakıyorum ve belkide oradan taşındığımız da asıl SOL YANIMI orada bırakmışım diyorum. Bu AYŞE ile ALİ'nin hikayesini kısacık yazmak istedim. 

Kimi bulup, kimi kaybettiğimizi, ne için neden vazgeçtiğimizi zaman size illa hatırlatıyor. Bazen çok kırıp geçiyoruz, çok yoruyoruz, çok şey istiyoruz. Dönüşü olmayan yollar da bile sevginin gücü herşeyi yenebilir aslında. Tabii ki gerçek sevgi. 
Sizi Sevmeyi sevenlere layık olmak karşılıklı...Asıl mesele bu...
Sevgi öyle bir şey ki her şeyi tamamlayabiliyor.
Hayata görüpte boş baktığımız öyle çok şey var ki. 
Siz benim gibi olmayın. Baktığınızı GÖRÜN... 
                                ...ALİ.....
   .. yazan ₳Ⱡ₱ _5.12.2021_


YORUMLAR

03 Kasım 2022, 13.34
Ah be Aliii ... Gerçekten hayatta görüpte boş baktıgımız o kadar çok şey var kii . . .
Ali gibi olmayalım . 
Kalp yazan ellerine ve yüregine sağlık. . 
03 Kasım 2022, 14.19
nice nice senelere:)
03 Kasım 2022, 14.27
Solfej  Teşekkür ederim ...
Lila  hep  bir Ali bi ayşe vardır. Olmasa keşke :) Teşekkürler .
ARYA sana  da  ;)).. sağol yordum  seni;) Teşekkür ederim. .
03 Kasım 2022, 15.53
Sevgili Alp kardeşim....


Yazını okuduğumda ilk aklıma ''Baraj'' adlı dizi geldi..Feyyaz duman; dizideki adıyla Nazım da burdaki Ali gibi bir şanssızlık sonucu ,; geçmişinde yaşadığı bir olaydan dolayı yüzünün yarısı ciddi derece yaralanmış biriydi ve yüzünü ilgi duyduğu genç kızdan saklama gereği duyuyordu...

Dizi de de burda bloğunda da izleyenlerde  veya okuyanlarda  oluşan duygu; aşkın hem önyargı hem de dış görünüşten bağımsız olduğu gerçeğidir...


Öykü tadında olmuş. Minik imla hatalarını görmezden gelirsek tebrıkler diyorum:))))))
03 Kasım 2022, 16.47
Ablam inan yerli drama dizisi seyretme adetim yok. Bir başka olaydan esinlendim. Edebiyatin da birleştirici özelliğine azcik dikkat cektim. Sevgi de aşkta ilakini kuru sevgi yetmiyoranlaşacak birleştirici bir nokta önemli. Burda edebiyat o birleşim konu mesajda.  Alta da daha çalış diyorsun galiba aldım mesajını  teşekkürler;) saygılar ablam..
04 Kasım 2022, 20.05
Eline yüreğine sağlık 

06 Kasım 2022, 00.34
Giden_gider Teşekürler nikinde süper ;) noktayı koymuşsun.

 Murti yorumun yazım kadar  etkili . Birde Kadercilik kavramı da burda  belirgin. Hani çoğu mahlede, akraba, tanıdık  vasıtasıyla olan kadercilikle bağlı aşk demeyelim de sevmek ile oluşan evlikler... Sol yanımı  orda bırakmışım  sözü de bu Kaderciliğin dönüp dolaşıp hayata etki  etmesi. 
Herkesin Hayatından bi Kadercilik  geçmiştir. Alın yazısı  evrenin kuralları  ne dersen de . Sevgi de  dediğin gibi  bakış açısı ile  artıları eksikleri olan bir duygu. Herkesin bir ruh ikizi vardır  umuyorum.  Aramaya devam . Teşekkürler  güzel yorumun için .
07 Kasım 2022, 08.20
Gerçek hayatta da böyle değilmiyiz Hepimiz dış görünüşe okadar önem veriyoruz ki!Kimse kimsenin duygularını görmüyor duymuyor ve herkes bana dokunmayan yılan bin yaşaşın diyor.Oysaki sevgi sadakat ve güven hayatımızın anlamı olmalı!
Tebrik ediyorum sizi yazınız için.
07 Kasım 2022, 14.03
Dediğiniz gibi sadakat ve güven  sevginin temelidir. Maalesef ki ben yaparım başkası yapamaz, bana serbest herkese yasak diyenler çoğunlukta  bir söz vardır  "sana yapilmasini istemeğini başkasına yapma" kadın yada erkek hep bu mantıkta olduğu sürece  yazimda ki gibi mutlu sonlar olmaz.
Yorumunuz için de Teşekkür ederim  Semra hanım saygılar.
12 Kasım 2022, 13.10
Yüreğine sağlık der ve susarım...
13 Kasım 2022, 11.59
Ozan ozan ozan Teşekkürler  vakit ayırıp  okuduğun için beğendiğine  sevindimsmile Resmi
22 Kasım 2022, 23.24
Harika bi örnekleme olmuş gerçekten.Keşke hiç bişeye geç kalmadan anlaşılsa  sol yanımızdan geçmeden göçmeden önce .
   Kalemine yüreğine sağlık K’ALP
24 Kasım 2022, 11.18
Aykırı çok teşekkürler vakit ayırıp okuyup yorum yaptığın için. Maalesef  görmeden geçip gittiğimiz  çok şey var onlardan geçerken kendimizden bıraktığımız da sayarsak hep zarardayiz ;). Birde  meslek itibari  ile sen buna daha çok şahit oluyorsun.  smile Resmismile Resmi
03 Temmuz 2023, 23.06
Allah mutlulugunuzu daim etsin ,ne kadar güzel anlatmisiniz 
05 Temmuz 2023, 11.14
AY YILDIZ Teşekkür ederim  smile Resmi okuyup yorum yaptiğınız için  smile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın