gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Biri Bana Cevap Versin!!

08 Şubat 2023, 15.49
A- A+

Söylemem gerekenlerin %90'ını, duvarlara, dağlara, taşlara söyleyip öyle oturdum yazının başına. Çünkü bu ülkede, her şeye rağmen ahlakını korumaya çalışan ender insanlardan biriyim sanırım. Hani hala saygım var ölüye, diriye...


Bir tek şey sormaya geldim. Lütfen biri bana anlatsın;

 2012'de yıkım kararı alınmış İskenderun Devlet Hastanesi depremle yerle bir olmuş. Kurtarma ekipleri, ilaçların, serumların olduğu alana ulaşıp hiç olmazsa tıbbi malzemeyi çıkarmaya çalışıyorlar. Bilim insanları, İskenderun'u "birincil derecede büyük yıkım getirebilecek bölge" ilan etmişken; siz sayın yetkililer! neden yıkım kararını uygulamayarak insanları göz göre göre öldürdünüz????


Peki siz, hastanede çalışan beyaz yakalılar -belki de şimdi yaşamıyorsunuz- siz, neye güvendiniz, sırtınızı hangi sosyal devlete dayadınız ki, bu yıkım kararından haberdar olmanıza rağmen eliniz kolunuz ve diliniz bağlı oturarak, hiçbir şey yapmadan, hem kendinizi hem de şifa bulmak üzere hastaneye gelen insanları, bu suskunluğunuzla öldürdünüz?


Bu kadar.

YORUMLAR

10 Şubat 2023, 23.46
CeZbE, adı üstünde devlet hastanesi. Bunun yükümlülüğü tamamen devletindir. 
 Şeffaflık, hesap verebilirlik ilkelerinin yerine susturma ve sindirmenin koyulduğu
politik bir sistemde bu konuda en son hesap soracağımız kişiler bile değildir sağlık çalışanları. Belki     yönetim kademelerini bir nebze dahil edebiliriz. İlk iki paragraf yeterliydi bence.
Seni gördüğüme sevindim. 
11 Şubat 2023, 14.44

Aklı başında olan herkes biliyor Bilgem kimin sorumluğu, kimin sorumsuzluğu neden oluyor bütün bunlara. Tam da yazdığın nedenlerle, nasıl bir toplum olduğumuz da ortada. İşte bu nedenle, suçlamam bence önemli, o paragraf çok önemli. Birey olarak ne kadar sahipsiz olduğumuzun farkında olmayışımızın çarpıcı bir örneği o paragraf. Eğer kendi canınıza sahip çıkmazsanız, kimse sizin can güvenliğinize sahip çıkmayacak. Bunu gördük işte hastanenin yıkılmasıyla ölen her canda. Orada çalışan ve yıkım kararına vakıf olan her birey, taammüden hem kendinin hem de hastanede bulunan herkesin canına kastetmiştir. Elbette bir tarafıyla ironi bu. Arkanda seni vatandaş olarak kollayacak -mümkünse ölmeden önce- bir sosyal devlet mantığı yoksa; sen kendini kollayacaksın, mecbursun buna. Sinmeyeceksin, susmayacaksın. O hastanede çalışmayacaksın, o hastanenin çalışmaması ve yıkılması için her şeyi yapacaksın. İsterlerse seni işten uzaklaştırsınlar, başka yere sürsünler; en azından kendi canını kurtarırsın ve vicdanını ve kalbini temiz tutmuş olursun. Memleketin altını canlı cenazeye çevirdiler; madenleri öyle, deprem bölgeleri öyle... Şunu yapacağız, bunu yapacağız, diyorlar. Şunu yapmadık ve böyle oldu, diyen yok. Susayım Bilgem, ben de sevindim seni gördüğüme.



14 Şubat 2023, 16.43
Beyhude bekleme Cezbem,  cevap yok. 

Suçlu mu , suçun da sahibi yok...Bi şey diyesim , yorum yapasım da yok. 
Seviyorum seni..

Vefat edenlere Allahtan rahmet, kalanlara ayağa kalkma gücü diliyorum.... 
 





15 Şubat 2023, 02.34
Tablo ağırlaştıkça, iyice çöktü acı üzerimize, öfke dahil her şeyi bastırdı. Hiçbir şey yazasım yok benim de bu sebepten, anlıyorum seni. Sıcak evimden, üstümdeki çatıdan, yediğim lokmadan utanır oldum yeminle. Amin Babettem. Seviyorum seni.



Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın