gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İlk Yazım Bu Olmamalıydı Ama Oldu

15 Nisan 2023, 21.22
A- A+

Şu an yazı yazmak hiç aklımda yoktu. Ama burayı keşfedince doğaçlama yazmaya başladım bakalım. Aklıma ilk yalnızlık geldi. Çünkü şu an hissettiğim bu. Umarım bu normaldir. Umarım çoğu kişi de benim gibi kararsız bi yalnızlık içindedir. Kararsız dedim çünkü en yakınlarımın beni yalnız bırakmamakta ısrarcı olmasına rağmen ben onlardan kaçıyorum. Yakın olmak istediklerimin ise gerçek yüzlerini gördüğümden beri ruhen kimsesizim. Bu cümlelerin döküldüğüne inanamıyorum. Meğer içimdekileri dökmem, kendimle yüzleşmem için sadece yazı yazılacak bir yer gerekiyormuş. Sanırım şu an kendimle yüzleşmek istemediğim bir anmış. Bunları yazarken gözlerimden akan yaşlardan fark ettim. Özellikle "ruhen kimsesizim" kalıbını ilk defa ve öylece kuruverdim. Eskiden Türk kahvesini içerken keyif alırdım. Çünkü sohbet muhabbet demekti. Muhabbet konusu bitse hemen fal bakılır ve o boşluk kapanırdı. Ama tek başına kahve içmenin bi tadı yok..

Uzun bir mola verdim ama geri döndüm. Tüm bunları yazmaya ne gerek var diye düşünüp silecektim. Ama sonra geçmişim geldi aklıma. 10 sene öncesine kadar hastalıklarla ve kötü senaryolarla dolu bi hayatım varken yine de ayaktaydım, yine de yaşıyordum. Sebebi her karanlığımda defterlere ya da kendi açtığım bloguma içimi dökmemmiş yeni fark ediyorum. Peki bunu nasıl bıraktım biliyor musunuz? O sıralar her günümüzü birlikte geçirdiğim arkadaşım, yazdıklarımı okuyup güldüğünü söyledi. Oysa ben kendi kendime yazıyordum. Ama o günden sonra anladım ki aslında kendi kendime yazmıyor, arkadaşlarıma karşı bile aciz duruma düşüyormuşum. Yazmayı bu şekilde bıraktım. Öncesinde daha sıkıntılı bir yaşamım olmasına rağmen, kanserle savaşmama rağmen mutlu olmayı başarıyorken şu an başaramamamın tek farkı yazı yazmamakmış. Umarım eski bakış açımı yeniden kazanır ve yeniden yaşarım.
Lütfen beni tanıyan biri varsa yine "yazdıklarını okuyup gülüyorum" deyip beni içime kapatmasın.

Kendime iyi bakmalıyım. Hoşça kalmalıyım.

YORUMLAR

16 Nisan 2023, 01.59
Kolay kolay kimseye mesaj atmam cevap vermem fakat bendesenin gibi bir kanser hastasıyım Allah'a hamd olsun ki o hastalığı zor olsada yenmeyi başardım bana çok güzel hayat dersi verdi bu hastalık dostumun,düşmanımın sevenlerimin sevmeyenlerin kim olduğunu çok güzel görmeme sebeb oldu iki sene hiçbir maddi gelirim olmadan ayakta durmayı başardım bunu nasıl yaptım benim bile aklım almıyor hayata insanlara senin gibi yaşamaya küstüm hiç umulmadık bir anda bir insan hayatıma girdi nur yüzlü evini herşeyini bana açtı çok güzel sohbetler yaptı benimle hiç aklımdan çıkmayan bir söz söyledi bana aslında herkesin bildiği bir sözdü bu su söz ilk karşılaştığın engelde bırakıp kaçmak aciz insanın işi dedi Allah var keder yok dedi ve benim silkelenip kendime gelmemi sağladı size tavsiyem Allah tan ümidinizi kesmeden biraz daha iyi şeyler düşünüp ya Allah bismillah deyip yeni bir bahara başlangıç vermek inanın bana eskisinden çok daha zinde ve hayat dolu olacaksınız sonra arkanıza dönüp baktığınızda nekadar gereksiz şeylere üzülüp hayatı kendinize zindan ettiğinizi daha iyi göreceksiniz insan bu dünyaya birkez geliyor ve herkesin şansı eşit herşeyi maddiyata vurmayın para hiçbir zaman huzur mutluluk getirmez kara günde kararıp kalmaz her kışın bir baharı her gecenin bir sabahı var kendinize iyi bakın Allah'a emanet olunuz... slymn 


16 Nisan 2023, 02.40
Ben mi anlamadım, yoksa sen mi anlatamadın? anlamadım. Ama aslında keyifli bir yazı olmuş gibi. 
Galiba yani.:))))Tam bana göre bir yazı;yani gibi. yani fikrim karışık bu yazı konusunda. Ama yine de
bi yorum yazasım geldi. Nedenini bilemeden. yani kafam karışık. Anlamadığım birşey de şu:
Arkadaşların yazılarını okuyunca neden gülmüşler. Yazıların komik diye mi, yoksa iyi değiller diye mi?
Ama bence sen yine de yaz. İnsan ilk önce kendisi için yazar zaten. Ki belli, yazmayı seviyorsun ve
belli iyi yazıyorsun. Ben bile anlayabilecek olana kadar yaz.
Aslında yorum yazmak benimde aklımda yoktu, ama bir şey beni yazını okumaya yönlendirdi ve
okuyunca; birşeyler yazasım geldi. Çünkü ve galiba anladığım kadarıyla:))) Yazıda kendimi buldum.
Kalemine kuvvet.
16 Nisan 2023, 10.45
Geçmiş olsun. Sizin adınıza sevindim bir ömür boyu sağlıklı mutlu yaşarsınız inşallah. Siz de Allaha emanet olun.
16 Nisan 2023, 16.05
Doğrudur. Duygu yoğunluğuyla yazdığım için anlaşılamamış olabilir. Keyifli bi yazı olarak algılamanıza sevindim. Mutlu bir anınızdasınız demektir bu. Sorunuzu yanıtlayayım; Arkadaşım acımı paylaştığım yazılar hakkında böyle bir yorum yapmıştı. Acı çekmem onu güldürüyormuş yani. Daha normal bir zamanda daha normal bir yazı yazarım umarım. Teşekkürler sağlıcakla kalın. :)
16 Nisan 2023, 17.17
Anılarınızı benimle paylaştığınız ve öneriniz için teşekkür ederim. Siz de kalın sağlıcakla :)
17 Nisan 2023, 00.50
Bir söz var..Sizin hayatınızı bir gün bile yaşamamış insanların lafına takılıp hayatınızı kendinize zehir etmeyin..Elinize yüreğinize sağlık..
17 Nisan 2023, 20.26
Çok güzel bir sözmüş teşekkür ederim bir nevi hayatıma dokunmuş oldunuz :)
23 Nisan 2023, 10.16
Bence hep yazmalısın okumaktan çok keyif aldım.Bazen arkadaş sandıkların gerçek olmayabilir kiskanada bilir marifetini asla mahrum etme
24 Nisan 2023, 01.12
Öncelikle, geçmiş olsun diyerek, acil şifalar diliyorum.
Senin acı çekmene gülen birisinin arkadaş değil, YILAN VEYA ŞEYTAN  olduğunu düşündüm. :-(
Profilimde yazanları okumanı, o yazıların yılların deneyiminin süzgecinden geçtiğini düşünerek sana 
ışık olmasını dilerim.
Eşini o lânet hastalıktan kaybetmiş birisi olarak bir gün masama gelerek '' Amca ben o lânet hastalığı yendim, çayını içmek üzere masana misafir geldim '' diyeceğin günün sabırsızlığıyla
ALLAH'A EMANET OL ...
24 Nisan 2023, 01.49
Teşekkür ederim Elif. Gerçekten arkadaşlık sandıklarım dediğin gibi çıktı. Keyif almana sevindim tekrar teşekkürler :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın