gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

3 Nergisel hikaye

30 Ağustos 2023, 22.49
A- A+
O kadar güzeldi ki yayıldıkları yerde nergisler; o kokuları sanki hayata yeniden başlamayı anlatıyordu. Altında çiçekli şalvarı, başında yemenisi, ellerinde kınası ile bir Roman kadın nergisleri toplamaya başladı. Onları demet haline getirdi ve bir köprü altında; -" Abilerim nergis alır mısınız?" diye bağırmaya başladı.

Orta yaşlarinda bir abimiz parasını uzattı ve bir demet nergis aldı. O elinde tutmaya alışık olamadığı bir demet nergis ile uzaklaşırken genç bir adam geldi, sayarak çıkarttığı para ile ikinci demeti de o aldı. Nergise bakıp gülümsüyordu, sanki karşısında biri varmış gibi.
Roman ablamız son nergis demetinide yoldan geçen bir kıza uzattı "son demetim sen de al be bacım, illaki verecek güzel bir insan tanırsın." dedi. Genç kadın nergis demetine baktı, hiçbir şey demeden son demeti aldı.

İlk demeti alan adamın adı Ferhat idi ama hayatı hiçte Ferhat gibi değildi. Genç yaşta görücü usulü evlenmiş, Ferhat elinde tutmaya alışık olmadığı bir demet nergis ile yoğun ilaç kokusu ile dolmuş oturma odasına girdi, hasta yatağındaki ona 3 çocuk vermiş çok iyi eş olmuş, saçları dökülmüş karısına baktı. Gülmeyi pek bilmezdi, çiçek vermeyi de. 

Gülümsedi; karısı ona bakarken uzattı nergisleri "- Hani hatırlıyormusun 2 ci çocuğumuz cennet dünyaya geldiğinde sizin köyde idik? O gün nergis bahçesine gitmiştik, her yer nergis kokuyordu ve sen ne zaman nergis koklasan - Seneyede nergis toplar, evimize götürürüz demiştin. Sana bu nergisleri aldım bu sene toplayamazsın ama seneye toplamaya gene gideriz söz sana." dedi. Karısı o kadar şaşkındı ki, dağ gibi kocasına baktı. Ona hiç nergis almamış, böyle bir söz vermemişti. Kanserin 3 cü evresinde seneyi nasıl düşünürdü? Sonra yumdu gözünü, nergis bahçesini düşündü, gülümsedi. Ferhat sözünü tutardı seneyede gideceklerdi. Gözünü açtı "-çocukları da götürürüz hatta piknik yaparız" dedi. Bitti sandığı yaşam hevesi bir demet NERGİSTE UMUT tekrar hayat buldu...

2 ci nergis demetini alan Suat 25 yaşında makine mühendisliğini yeni bitirmiş ama 1 yıldır işsiz bir gençti. Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiş. Öğretmen ablası tarafından çok zor maddi ve manevi şartlarda büyütülmüştü. Ablası o kadar çok fedakarlık yapmıştı ki; Suat hep kendini onun için feda eden ablasını, bir gün en iyi şartlarda yaşatma hayali kurmuştu. Hala ablasının ona hala harçlık vermesi ağrına gidiyordu. Mutluluk isminin anlamında kalmış mutsuz bir genç adamdı. Evin kapısını açtı, ablası daha gelmemiş ti,"- bari sofrayı hazırlayım. Keşke daha çok param olsaydı; hediyeler, pasta alırdım ablama." dedi. Gözleri doldu. Nergisleri bir vazoya koydu. Vazoyu kendi küçükken, süslemiş, gene bir doğum günüde ablasına hediye etmişti. Ablası için çok değerliydi. Gülümsedi "- Ne muhteşem ablaya sahibim." dedi, şükretti. 

Telefonu çaldı, aynı anda kapıda çalıyordu. Telefonu cevaplarken kapıya yürüdü "Efendim " diyerek açtı telefonu ve kapıyı. Ablası yorgun, eli dolu. Elindeki poşeti alacaktı bir an durdu ve telefondakine "-08.30 da gelirim, peki efendim. Teşekkür ederim, iyi akşamlar." O yosun yeşil gözlerini kocaman açtı, ablasına bakarken o kadar geniş güldü ki dudakları yüzünün tamamını kaplamış gibiydi. Ablası "- ne oldu?" der gibi baktı. Suat hızla konuşmaya başladı, o kadar hızlı konuşuyordu ki ablası son cümleyi anlayabildi sadece. İş başvurusunu kabul edilmişti. Ablasına " -İyi ki doğdun, doğum günün kutlu olsun ablammm." dedi. Ve nergis demetini vazosu ile uzattı. Ablası yılların yorgunluğunu o anda sırtından atmıştı, artık annesinin babasının emaneti küçük kardeşi eline ekmeğini almıştı, hayata hazırdı, kardeşinin elindeki nergislere huzurla baktı. İki kardeş aynı anda babasının annesine iltifatlar yağdırarak elinde bi demet nergis ile önünde diz çöktüğü, dördünün de çok gülüp mutlu olduğu o anıyı düşündüler. En güzel hatıralardan biriydi o an ve başrolde gene Nergisler ve mutluluk vardı...


3.cü Nergis demeti ile genç kadın hızlı adımları ile hastanenin önüne geldiğinde, bir kaç arkadaşı ona el salladı. 3 gün önce aldıkları mesaj ile bu hastaneye gelmişlerdi. Onlar önemli bir kulübün kadın basketbolculari idi. Hepsi ellerinden tutan, onlara yol gösteren, her dertlerini dinleyen, eğiten, destek olan güzel yürekli adam, antrenörleri için gelmişlerdi. Bir kaza olmuş; sabah sporu yaparken antrenörlerine sarhoş bir sürücü çarpımıştı. Kazada 2 bacağını da kaybetmişti antrenörleri. Nasil olurdu hayatı spor yaparak geçmiş bir adam, şuursuz bir sarhoş yüzünden inanılmazdı. Hergün geliyorlar, antrenörlerinin iyileşmesini bekliyorlardı. Hoca 2 bacağını da kaybedince tamamen çökmüştü.

Elinde nergisler ziyaret saati beklerken aklına birşey geldi. 
Hızlıca kafasında bir plan yaptı, odaya girdi. Diğer kızlara durun der gibi bir işaret yaptı ve yüzünde kocaman bir gülümseme ile "- Hocammmm!" dedi. "-Kardeşim bu nergisleri size yolladı." Önceden kardeşim derdi ki "-Seni hep kıskanıyordum abla, neden sizin antrenörünüz gibi bizimde bir antrenörümüz yok, neden hep kupaları antrenörünüz sayesinde siz kaldırıyorsunuz? Şimdi hoca bizim antrenörümüz olur kesin " hatırladın mı hocam? Hani 4 sene önce kaza geçirmişti 2 bacağında da felç kalmıştı hastaneye gelmiş ve ona nergis getirmiştiniz. Daha önce onun sporcu olamak istediğini söylemiştim size, o kaza ile spor hayatı bitti demiştim. Siz hastaneye geldiğinizde kardeşime "- Seni gidi merinos kafa ayakların felç diye spordan kaçamazsın bak sana birkaç resim getirdim tekerlekli sandalyede basketbol, bu da Antrenörün telefonu burdan çıkınca doğru ona gideceksin anlaştık mı? " demiştiniz hocam." Hoca bunları dinlerken o güne gitmiş, aslıda çok üzgünken motive etmek için çocuğa bunları söyledigini anımsamıştı ama sonra çocuk onu, dinlemiş tekerlekli sandalye basketine başlamıştı, hem mutlu hem başarılı olmuştu.
 Eline aldığı nergislere baktı adam ve 4 yıl sonra aynı nergisler başkasına verdiği motivasyonu, umudu ve hedefi ona geri getirmişti. Kızlara bakarak "- Evet." dedi. "- Sporcu sporu bırakmaz, hele hoca asla öğrencilerini bırakmaz, demek ki şimdi hedefim o merinosun ve arkadaşlarının kupa kaldırmaları için çalışmak ama önce onlar bana tekerlekli sandalye kullanmayı öğretecekler ;) " Kocaman gülümse di, gözleri ışıldadı, hedef belli idi... Kızlar mutlu, hoca mutlu vedalaştılar...

Bitti mi sandınız hayır! Bu arada NERGİS anlamı mahmur bakışlı, (Aslında ben mayhoş bakışlı derim ;) ) güzelin gözü, saygı sevgi temsil eder. Ayrıca da AŞK çiçeğidir.
3 nergis dedik birde roman ablamız. Kazandığı parayı şalvarına sıkıştırıp evinin yolunu tuttu. Kim bilir bu gün nergis paraları ile ne yemek yapacak toruna neler alacaktı ki eve kazandığı ekmeği götürmek gurur ve mutluluktu....

Mutluluk; bumerang gibi aslında. Bütün hisler öyle dönüp dolaşıp birine, birilerine değiyorsa verdiğin şey sana mutluluk olarak dönüyorsa asıl önemli olan doğru insana rastlamak sanırım. Büyük sırrımız bu.... 

Sonra Alp dedi ki "Ben size bir demet nergis yolluyorum. Her biriniz için mesela doğum gününüz de yüzünüze gülümseme yerleşsin  çok gülün ve sizde o mutluluk bumerangını başka yüzlere yollayın. 
" Nice güzel yaşlara her giden güne özlem ama gelecek güne umutla bakın. Mutluluğunuz bulaşıcı olsun ve panzehiri de olmasın ;)
( sonuna kadar okuyanlar sabırları için nergisleri kaptı ) okumayanlar da şansına küssün artık ;) 


YORUMLAR

03 Eylül 2023, 13.22
Yüreğine sağlık kardeşim, ben Nergisimi aldım :))
04 Eylül 2023, 16.10
Yüregine saglik asaff da benim nergisler gelmedi….
14 Eylül 2023, 21.01
çok  beğendim keyifle okudum...
15 Eylül 2023, 10.37
güzel bir yazı saolasın tşk

08 Ekim 2023, 16.02
Baktım gördüm ki  nergisleri az kişi almış tabii sağolsunlar
smile Resmi  çok düşünceli arkadaşlar.  Hovi , Sol,   (büyük) ' M ' .
Gülsevda  hanım .. sınverbox ( doğru yazdım umarım).. size okuyup yorum  yaptığınız için Teşekürler...smile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmi...
Düşünceli dedim   çünki  hepsini alırlarsa  roman ablamız nasıl para kazanacak  dimi smile Resmi... Ve demek ki kimsenin  o mutluluk  bumerangına ihtiyacı yok birde derler ki herkes sinirli herkes agresif. Demek ki  neymiş öyle değilmiş bu süper haber..
Mutlu olmadığınızı  söyleseniz bile  Mutlusunuz  çünki  Hiç bir çaba göstermeyen  bir toplum olarak yolumuza devam ediyoruz... Teşekkürler  Mutlu insanlar.. 
26 Aralık 2023, 22.12
Dünyanın En Yakışıklı Erkeği

   Efsaneye göre bir peri ile tanrının oğlu olan Narkissos, dünyanın en yakışıklı erkeğiymiş. Onu bir defa gören dillere destan yakışıklılığı karşısında büyülenip ne yapacağını bilemezmiş. Onu tanıyan her kız, her peri ona delilercesine aşıkmış. Hatta tanımalarına bile gerek kalmadan ilk görüşte umarsızca gönüllerini ona kaptırıyorlarmış. Fakat Narkissos  hiçbirine yüz vermiyor, hiçbirini kendine layık görmüyormuş Narsist.

 Dağlarda ve mağaralarda yaşayan güzeller güzeli peri kız
 Ekho da Narkissos’un bu şanından haberdarmış. Fakat onu bir kere bile görmemiş. Hiç ummadığı anda bir gün Narkissos ile karşılaşmış. O da tıpkı diğer kızlar gibi ilk görüşte Narkissos’a aşık olmuş. Günlerce ona kendini göstermeden çevresinde deli divane dolanmış. En sonunda dayanamayarak aşkını ilan etmeye karar vermiş. Fakat Ekho konuşamıyormuş. O sadece kendisine söylenen sözleri tekrar ederek düşüncelerini dile getirebiliyormuş EKO. Eğer Narkissos beni gördüğünde güzeliğimden büyülenip bana güzel sözler söyler ben de onları tekrar ederek ona olan aşkımı dile getirebilirim diye düşünmüş EGO
     Narkissos bir gün gezerken bir mağaraya gelmiş ve “Kimse var mı burada?” diye seslenmiş. Bunu duyan Ekho hemen söylediği son kelimeyi tekrarlayarak “Buradaaaaa.” diye cevap vermiş. Narkissos sesin sahibini merak ederek onu yanına çağırmış. Ekho, gizlendiği kayalıkların arkasından çıkarak kendini göstermiş. Narkissos, Ekho’nun güzelliği karşısında tepkisiz kalmış ve tıpkı diğer kızlara yaptığı gibi ona da yüz vermemiş. Bunu gören Ekho üzüntüsünden ne yapacağını bilemez halde oradan uzaklaşmış. Aşkından ne yemek yemiş, ne bir damla su içmiş. Günleri bu şekilde geçmiş.En sonunda eriyip gitmiş. Kendisinden geriye sadece sesi kalmış. Kendisini bu hale getiren Narkissos için de “O da benim gibi sevsin ve o da benim gibi kavuşamasın.” diye ahhh etmiş.
Peri kızının vücudundan arta kalan kemikleri sarp kayalara dönüşmüş sesi ise bu kayalarda “echo” "EKO" dediğimiz yankılara… Ne zaman birisi dağlara, taşlara doğru seslense Ekho’nun sesini duyduğuna inanılır. Peri kızı Ekho da yüzyıllardır acısını başkalarının sesiyle dile getirir.

     Narkissos bir gün ormanda dolaşırken susamış. Etrafta su aramaya başlamış. Nihayet suyun sesini takip ederek berrak bir pınarın yanına gelmiş. Tam suyu içmek üzere pınara eğildiğinde sudaki yansımasını görmüş. Kendi güzelliğine o kadar hayran kalmış ki gözlerini yansımasından ayıramamış. Günlerini kendi yansımasına hayran hayran bakarak geçirmiş. Elini uzatmış dokunamamış, seslenmiş cevap alamamış. Çaresizce kendi yansımasına ulaşmaya çalışmış. Narsistliğiyle dillere destan olan Narkissos en sonunda kendisine aşık olmuş. Tıpkı Ekho’nun ah ettiği gibi sevmiş ama kavuşamamış. Öyle sevmiş ki kalbi en sonunda aşkına dayanamamış. Yansımasını seyrettiği yerde üzüntüler içinde ölmüş.

Narkissos’u bilen, duyan herkes onu konuşur olmuş. Öldüğünü biliyorlarmış ama cesedini ne bir gören ne de bir duyan varmış. Merakla yansımasını seyrettiği yere gitmişler. Öldüğü gün tam da yansımasını seyrettiği yerde sapsarı, mis kokulu bir çiçek açmış. Herkes o çiçeği Narkissos  NERGİS bilmiş,  öyle seslenmiş.

 İşte böyle o muhteşem çiçek olan nergis imkansız aşkın, sevip de kavuşamamanın ve kendi ölümüne yol açabilecek kadar güzel olmanın sembolü olmuş. Bazen narsistliği ima etmek için alanlar olsa da genellikle derin anlamlar içeren bir aşkın elçiliğini yapmıştır. Çok derin SEVGİ Sözlerinin ve gözlerinin dile getirmekten çekindiği duyguların tercümanı olmuştur...
       Benim için özel olan  3 nergis üçleme hikayemden yola çıkarak bu güzel ANLAMLARI paylaşmak istedim hem öğrenir, hem umarım seversiniz ...smile Resmi .....


30 Aralık 2023, 00.26
Ben nergisi ağustos ayının son günü kaptım :)  Bilirsin çok severim nergisi. Hikayesini bilmesem iyiymiş:) Benim için mis kokulu eve bahar havası getiren çiçek kalsın aklımda.. Narsistlik, Ego bana göre değil :) 
Kardeşime benim için en özel yeri okuttum. Okudu ve yanımdan gitti.. Bir süre sonra geldi. Ablam biliyorum çok yoruluyorsun ama az kaldı dedi :) Oysa ben yorulmuyorum. O mutluysa ben de mutluyum :) Yorum için çok geç kaldım biliyorum, kızma emi. 
Çok güzel ve çok anlamlı bir blog.. 
Seni ilk tanıdığım günkü gibi duyarlı, duygulu ve insani duyguları olan bir yazı. Emeğine ve yüreğine sağlık Alp.
Narsistlik yanından geçmez ;)
18 Ocak 2024, 01.30
Son nergisleri de ben mi kaptım acaba... Sevdiğim çiçeklerden biridir nergis ,  Yunan mitolojisine damgasını vurmuş bir efsane . istediğin zaman da  bulamazsın her mevsimin çiçeği değildir mesela. Didem Madak ne güzel demiş " Birileri mutsuzsa, mutsuzlara  nergis yolla . "  Yüreğine sağlık Alp yine severek okudum ... 
31 Ocak 2024, 22.24
APRİCİTY Bazı yerleri özel evet senin için di; kardeşinin o bölümden etkileneceğini biliyordum öyle anlattın tanımadan tanımış oldum. Biraz yakın bir hikaye oldu. Azcık Alpsmile Resmi farkı ekledim. Birazcık ego var bende ya ama egoistmiyim bilmem smile Resmi
Kimse kimsenin yaşadığını bilemez gözlemler, bakar, bazen hisseder ama gene de bilemez. Ama eminim sana mükemmel kardeş olacak sende ona mükemmel olmasan da smile Resmi mükemmele yakın Anne+abla oldun. smile Resmismile Resmi ...
Evet yoruma 4 ay geç kaldın bunu hep yapıyorsun smile Resmi zaten alıştım. Kızmam bensmile Resmi kızma senin işin ama küserim smile Resmi. Bende yorumuna geç cevap verdim iştesmile Resmi
Hayatın hep nergis kokusunda misss gibi geçsin. smile Resmi

...Ve 3 şiirim den biri aynı gün yazmıştım.
 Nergis
N ergis Aşk demek miş smile Resmi
E n güzel aşk, aşkla bakan bir çift göz 
R üyalarıma giren dokunamadığım /2
G else Kalp Küt küt atacaksmile Resmi
İ sterim ki o an zamanı durdurmak smile Resmi
S adece Aşk , Nergis, Agap 'im içinsmile Resmi.....

Heryer nergis koktu sanki bir anda  Misss smile Resmi ..31 Ağustos 2023.

31 Ocak 2024, 22.26
Lilaaaa evet son nergisi sen kaptın ama 3 demet almışın
smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi hiiiii şu tripler kraliçesinin küçük Trip prensesleri için aldın o minikler şimdiden çiçek alıyor he anladımsmile Resmi . Tamam müsaade ettim gülsmile Resmismile Resmi  sağolsmile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın