gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ne Kadar İyi Bir İnsan Olduğunu Çamaşırını Yıkayan Kişiye Sormak Lazım...

22 Ocak 2024, 18.05
A- A+

Genel anlamda iletişimde olduğum veya yeni tanıştığım insanlar ile aramızda geçen diyaloglar üzerine bu yazıyı yazma gerekliliği hissettiğim için yazıyorum. Malumunuz sanal bir ortamda olmanın verdiği bir güven problemi ve  rahatlık(yalan konuşma) söz konusu hepimiz için. Gözlemlerime dayanarak belirtmek istediğim husus buradaki herkesin, memur, mühendis, doktor, mimar veya işletme sahibi olduğu(bu arada mühendisim :) ) 

İnsanlar kendileri adeta burada bir benlik ile değil, olmak istedikleri yada hayal ettikleri insanların maskeleri ile yaşıyorlar.Yaşadığım konuşmaların ekseninde fark ettiğim dile getirilen şey genelde evliler için (bende evliyim), eşim senin gibi beni dinlemiyor, senin gibi iletişimde  olmak için gayret sarfetmiyor, senin gibi anlayışlı değil ve bunun türevi şeklinde binlerce farklı varyantlar. Burada tabi ki benim ne kadar melek gibi ve şahane bir insan olduğumu konuşmak için bulunmuyoruz. Bulunuyor olsaydık benim sözlerimden çok eşimin sözlerine itimat etmemiz gerekirdi.

İletişimde olduğum insanlarda yada yeni tanıştığım insanlarda yazışmayı yaptığı cihazı, faturasını ve her nevi geçimini sağlayan maddi kaynakları sağlayan insanlara karşı yapılan eleştirilere tanık olmamdır(kendisi de geçimini sağlıyor yada paydaşta olabilir bu arada). Demek istediğim şu dostlar, hiçbir gereksiniminden mesul olmadığımız, zorunluluğumuzun olmadığı kişilere karşı bu kadar iyi, hoş, tatlı, cana yakın, sabırlı vb olmamız gayet doğal değil mi. Hayatın hiçbir sıkıntısına el ele karşı durmadığımız, yemeğimizi yapmayan, bulaşığımızı yıkmayan, çamaşırlarımızı ütülemeyen veya çocuklarımıza bakmayan(bunlar görev değil ortak yapılması gerekenlerdir) ve bize karşı hiçbir sorumluğu olmayan bu insanların bize bu kadar cazip gelmesi sizin nezdinizde de doğal değil midir? Hepimiz burada göstermek istediğimiz kişilikler ile mevcuduz, gerçek benliklerimizi olduğumuz insanları,  bize yakın olanlara sormak ve onlardan dinlemek lazımdır. Yıllarca aynı çatı altında yaşayan ve zamanla iletişim problemi yaşayan insanların, bu kadar sorumsuzca ve kolay harcanmaması gerektiğini düşünüyorum. Yazım hatalarım ve kendimi ifade edememem sebebi ile hepinizden en içten dileklerim ile özür dilerim. 


Saygılarımla...







YORUMLAR

23 Ocak 2024, 10.34
Aslında ilk yazdığım bu şekilde değildi blog konusunda acemi olduğum için gönder dediğimde birkaç işlem adımını atladığım için silindi tekrar yazmak  zorunda kaldım. Aslında yalan söylenmesi ve olunmak istenilen kişiler olması ile derdim yok kimsenin, asıl husus karşılaştırma yapılması ve bunun elma ile elma mukayesesi olmaması. Değinmek istediğim gibi hiçbir kahrımı sıkıntımızı çekmemiş insanlara sevimli gelmemiz gayet doğal. Dilime geldi anlatmak istedim teşvik edici yazınız içinde ayrıca teşekkürler selamlar.

25 Ocak 2024, 00.09
Güzel bir konu ..Yola çıktığınız ana fikri kendinizle özdeşleştirerek, hatta öz eleştiride de bulunarak hem genele ,hem sanala dair bir gerçeğe dikkat çekmişsiniz. Bu arada ben gayet başarılı buldum yazınızı. Hatta konu özbenlik, hem psikolojik, hem sosyolojik boyutuyla daha fazlası irdelenebilir ..Yeni yazı
larınızı merakla bekleyeceğim. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık..

Hepimiz burada göstermek istediğimiz kişilikler ile mevcuduz, gerçek benliklerimizi olduğumuz insanları, bize yakın olanlara sormak ve onlardan dinlemek lazımdır. Yıllarca aynı çatı altında yaşayan ve 
zamanla iletişim problemi yaşayan insanların, bu kadar sorumsuzca ve kolay harcanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Düşüncenize kesinlikle katılıyorum, yerden göğe haklısınız.. Hatta benim de konunuza yakın 
birkaç paylaşmak istediğim blog olmuştu ama gamyun rtüküne takılmıştı ,paylaşılamamıştı;) 
Siz ayrıca tevazu etmeyin lütfen, blogunuzda nezaketle seçmiş olduğunuz kelimelerle ifade tarzınız için de kutlarım.


Bence imla kuralı yada kendinizi ifade edememe konusunda da sıkıntı yapmayın ,olduğunuz gibi 
kalın.. Anlayan anlasın, okuyan okusun ,okumayan yada anlamayan anlamasın. Siz yazın gerisi dert 
değil, hatta paylaşın paylaşmayın ama yazın. Şahsen (haddim olmadan) naçizane fikrim yazmak iyi geliyor insana .Okumakta bir o kadar iyi hissettiriyor ..
Sağlıcakla sevdiklerinizle kelamınızla kaleminizle herdaim mutlu kalın..

25 Ocak 2024, 10.11
DU_RU_ ;
 Öncelikle yorum yapmamış olmanızdan dolayı teşekkür ederim, beğenmiş olmanıza ise ayrıca memnun oldum. Yorumunuzu büyük bir dikkat ve seçicilik ile okudum. Gamyun için benim şöyle bir tasvirim var burası küçük bir dünya, simülasyon dünyası gibi. Her şeyi deneyimleme ve görme imkanı sunan eşsiz bir dünya dersek yerinde bir tespit olacaktır. Burada haliyle  çeşit çeşit insan var ve insan varsa benzer duygular ve hisler yaşamamız gayet doğal. Benim yazmış olduğum konuyu eminim ki kendi özel sohbetlerinde dile getiren ve eşsiz şekilde bunu tasvir etmiş insanlar vardır muhakkak ki. Ben kendi iç dünyamdan bana yansıyanları dile getirmeye çalıştım. Her okuduğumda hatalar görüyor ve keşke şunu da ekleseydim diyorum yetersizlik hissi herhalde her yazı yazmaya  çalışanın başına geliyordur. Sevdiğim bir şarkıda şöyle söylüyor, Şu aralar, nefes kesilir ara sıralar ,ateşkes'i sevmez içtiğim sigaralar, aklımda yer yok,dolu bütün odalar. Bana da iyi geldi yazmak teşekkür ederim tavsiyenize uyup paylaşmasam da karalamaya devam edeceğim iyi geldi bana da. Değiştim,değiştin,değişti,değiştik,değiştiniz,değişecekler her an değişim, değişmeye çalışma ve uyum sağlama çabası. Ne kadarda konuşasım varmış benim :))
30 Ocak 2024, 23.23
badi sana bir soru Proje çizmekte mi başarılısın yoksa blog yazmakta mı ? 
Herkes kendine ne iyi geliyorsa onu yapıyor. Evi iyi geliyorsa burada zaten işi ne ( kimseyle konuşmadan sadece oyun oynayanlar hariç). .)
02 Şubat 2024, 06.51
Yenide umut vardır, denenmemiş olanda ise umut tükenmiştir. Herkes eksik olduğunu, yeniyle tamamlama ihtimaline sarılarak mum ışığında arar. Cidden kör bir arayıştır bu, hele hele sanal ortamda. Veya veyaa :) insan maymun iştahlı bir varlıktır, ne görse onu ister ve bu arayışı hayat biçimi haline getirir. Tüm seçenekler, mutsuzluk veya tatminsizliğe işaret eder bence. Sanal; duygu altyapısı olmayan, yaşandığı an çok sahiciymiş gibi görünen ama sürdürülebilirliği pamuk ipliğine bağlı, bu yüzden sıklıkla eşlerin değiştirildiği, yapay ilişkiler barındıran bir mecradır bence kadın-erkek ilişkileri için. Ehh burada yalan olmayacak da nerede olacak :) Herkes birbirinin süper kahramanı .ddd

03 Şubat 2024, 14.14
Badim;
Proje çizme, kontrol işlerinde daha iyiyim diyelim. Bunlar sadece kendi içime attığım dışa vurum ihtiyacı hissettiğim şeylerdi ruh halimle alakalı olabilir. Anlatmak istersin suya, dağa vs biraz böyle bir histen kaynaklı yazılmış yazılardı hepsi. Okumaya zahmet ettiğin için teşekkür ederim dostum.

CeZbE;
Yorumunuzun tamamını alıntı yapmak istedim desem abartmış olmam; harika tarif ve inanılmaz bir incelikle gözlemlenmiş dile getirilmiş.. Bu kadar iyi anlatabilmeyi dilerdim.. Harika. Yorum yapmaya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.



04 Şubat 2024, 02.35
Güzel sözleriniz için ben de teşekkür ederim Only_Cool.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın