gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Değiştim,Değişiyorum,Değişeceğim..

25 Ocak 2024, 09.53
A- A+

Değişim ve değişimin gündelik hayatımızdaki önemi üzerine yazı yazmak geldi aklıma. Değişim bazen bir koruma refleksi veya tepki olarak ortaya çıkabilir. Ülkemizde ne yazık ki değişimler çok sevilmiyor özelikle de ilişkilerde [sen çok değiştin faruk diyor ya :)) ] Değişimi minör ve majör olarak ayırmak değişimin yaşandığı gerçeğini yok saymak demektir. Değişimler küçük ise kabul edilebilir büyük ise kabul edilemez gibi yaklaşım söz konusu. An dünyasında yaşadığımızı düşününce an be an değişiyoruz adeta yeniden yaratılıyoruz. Dijital ortamların yaygınlığı, sesli ve görsel uyarılara maruz kalmamıza da etki ediyor değişimlerimize. Sağlık durumumuz da bu değişimlerde önemli bir etkiye sahiptir. Bir anda kanser teşhisi konulan bir insanın hayatındaki değişimlere yakinen tanık olma imkanım olmuştu. 

İki bin üç yılından beri gamyunda olan biri olarak gamyunun ne kadar değiştiğini ne kadar kabuk değiştirdiğini o süreçleri yaşayanlar bilir malumunuz. O ilk gamyuna girdiğindeki toy delikanlı yerine artık orta yaşta bir adam var.[bazen ergenliğim hala tutuyor ama ]. Değişim üzerine konuşuyorsak bence en önemli olan yardımcı kelime ve olmazsa olmazı diyalog. Değişimlerin hayatımıza ve dolayısıyla hayatlarında olduğumuz insanlara yansımalarını iletişim yolu ile aşmamız gerekiyor. Kendimizi ifade ederek değişimimizi sebeplerini ve bu değişimler ile hedeflenen durum açıkça ifade edilmelidir. Örneğim sevgilisinin ilk tanıştığında yıldırım aşkı ile ona bağlanan insandan monoton bir hayata sahip bir insana evrilmesi ile dünyası başına yıkılmamalıdır.[bu arada monotonluk iyidir o monotonluk arasına sağlık sorunu girer ararsın o monotonluğu neyse buda başka konu]. 

İletişim bu süreçteki en büyük öneme sahip husustur çünkü bunları anlatmadığımız müddetçe karşı taraftan bu değişimleri kabullenmesi beklenemez. Birçok insanın içinde bulunduğu bu çıkmaz konfor alanlarında yaşanan bu değişimin kötü olduğu gibi bir yanılgı içinde olmasıdır. Asıl sorun değişimi kabullenip buna uyum sağlamak veya adapte olmak yerine bunu yok saymaktır. Sen değiştin dediğinde birisi bana ben bundan gocunmuyor veya utanmıyorum aksine ona olan olumlu veya olumsuz etkilerini soruyorum. Bu değişimimin onun için kabul edilebilir bulunmaması halinde beni eskiye dönmemi beklemesindense ilişkimizi sonlandırmanın doğru olduğu gerçeğini aktarıyorum. Bir çok insan ilişkilerinde evliliklerinde de konuşmamanın birbirini dinlememenin neticesi olarak mutsuz ilişkiler sürdürmekte. Bu değişimleri aktarıp ortak noktada buluşamayacakları kesin ise ve şartlarda müsait ise bu ilişkiye son vermelidir. Burada da diğer konu devreye giriyor konfor alanından çıkmak. Birkaç aylık üzüntü keder elem yerine bir ömrü bu duygular ile geçirmeyi tercih etmek ne kadar büyük bir kayıptır. Kanser hastası olan dostumun bana tavsiyesi idi dostum ben bir kere öldüm kimseyi çekemem bu yüzden demişti. Birde değişimlerden bu kadar korkmamak lazım bence ben farklı olan benden ayrı düşünen insanları daha çok seviyorum örneğin. Ben kendime fazla geliyorum benim gibi birine daha tahammül edemem vallah :))   Değişimlerimizi ifade etme, kabullenme ve kabul edilme, iletişime daha çok gayret sarf edebilme dileği ile.

 Saygılarımla...

YORUMLAR

31 Ocak 2024, 04.43
Badi seni tanıdım taniyali hiç değismemişsin ... Fizik hariç .. Çökmüşüz lan harbiden nerede o delikanlılar... Bazen değişim iyidir kabul ediyorum ama bazen değişim yapmak insana yeni dertler de açabiliyor bu biraz kader ve kısmet . Bu yüzden yerinden memnunsan kolay kolay değişiklik yapmamaya gayret edeceksin . Bir laf var gelen gideni aratır diye. İnsanlığın en büyük kaygilari bu söz üzerine kurulu...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın