gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

VENÜS = Aşk + Güzellik = KADIN

09 Şubat 2024, 16.51
A- A+
Venüs Venüs Venüs ne çok etkileyici anlamın var diyorum ve anlatıyorum. Kahvenizi alin, kemerleri takın hızlı bir yüzyılların turuna hazır mısınız?...

Güneşe uzaklık bakımından ikinci, yüzeyinde dağlar ve volkanlar olan en sıcak gezegen. Yaşı ve boyutları Güneşe uzaklıkta üçüncü olan Dünya'ya çok yakın o yüzden İKİZ Gezegen deriz ;). Venüs kendi etrafında Dünya ve diğer gezegenlerin tersi yönünde döner hayret dimi ;). Bu yaklaşık 243 gün sürer. ( venüste yaşam olsa daha çabuk yaşlanacağız demek ;)..

Venüs ile Dünya'nın Dansı Waww dedik. Yukarıda dediğim gibi ( tersine dönen) Venüs'ün 13 ve Dünya'nın 8 defa Güneş etrafında dönmesi ile oluşturduğu rota arasına bir çizgi çekip hızla hareket ettirseniz, Dünya ile Venüs'ün Güneş etrafında dönüşünde simetrik harika bir figür elde edilir... Buna Venüs ile Dünya'nın Dansı dedik gitti. ( başka türlü anlatılmaz. Görseli arayın yada benim resim albümünde var bakınız.)..

 Venüs dedik; off okuldamıyız biliyoruz diyenler de olacaktır ama durun devamını dinleyin..

 Bilinen ilk Antik Sümer tanrıçası “Gökyüzünün Kadın Egemeni” yada "Gökyüzünden düşen kadın" olarak İNANNA... Sabah yıldızı olarak _ SAVAŞ ve ÖLÜMÜ, Akşam Yıldızı olarak _ AŞK ve ŞEHFETİ temsil eden gene Venüs' tür..
Yüzyıllar sonra ise inanna; eski Babil döneminde, tanrıça İŞTAR venüs olarak gene karşımıza çıkar. İştar o zamanlar erkek ve dişi olarak bilinirdi. Sabah yıldızı; ERKEK olarak SAVAŞI... Akşam yıldızı; KADIN olarak AŞKI temsil eder... Ayrıca GILGAMIŞ destanın da İŞTAR olarak uzun uzun geçer. 
Venüs'ün o dönemlerde bulunan yüzlerce antik heykellerin de yıldız olarak 8 köşelidir nedense.

Antik Yunanlılarda, bildiğimiz AFRODİT. Oda gene BEDEN AŞKI" ve "RUH AŞKI" Tanrıçaları olarak 2 ikiye ayrılmış yani gene Afrodit_venüs efsaneleri ve heykelleri çoktur... Roma mitolojisindeki ismi VENUS  (ü yok) AŞĶ TANRIÇASI... 

Venüs'ün sabah yıldızı halinin Dünyadan görünüşü güneş doğmadan, "ışık getiren" anlamında tecümesi "Lucifer" adı da daha sonra Hristiyanlarca Şeytana verilmiştir. Düşmüş melek olarak kastedilmiş. ( kadın_şeytan tabirlerinin doğuşu budur sanırım.)

Kaybolmuş Etrüsk mitolojisindeki ismi Turan'dır.. Gene yillar sonra Anadolu’da İştar’ın yerini  ŞAUŞKA  olarak; sonra da İslam dünyasında yeniden LEYLΠ   yani  LEYLA olarak karşımıza çıkar. 

Biz Çolpan veya Çoban Yıldızı, Akşam, Sabah veya Tan Yıldızı deriz.

Venüs,ün bizde bir adı da ZÜHRE...
Harut ve Marut olan melekler dünyaya iner.
 ( bu Kuran da yazar ) Zühre ile karşılaşan melekler ona aşık olmuşlar. Zühre bu ilgiden faydalanıp meleklerden çok gizli göğe yükselmenin sırrını öğrenmiş. (Buna sihir, kutsal kelimeler yada büyü diyenler var büyünün doğuşu burda başlar. ) Bu bilgiyi kullanan Zühre gökyüzüne yükselip mükafat olarak Venüs yıldızına dönüşür. O melekler ise ceza olarak Babil kuyusunda başaşağı vaziyette sonsuza kadar asılı kalma cezasını seçmişlerdir.. (Bu efsane farklı uygarlık ve dinlerde farkı anlatılır meleklerin isimleri de değişir).

 Mevlânaya göre de Zühre göğe yükselerek yıldıza dönüşen bir kadındır.. Tasavvuf Allah aşkı olduğundan hep kötü anlatılan kadının tersine Zühre göğe yükselip Tanrı’ya yakın olmayı başarmıştır. Leyla'da tasavvufta Aşk demektir. Öylese; Leyla’dan Mevla’ya ulaşmak Allah Aşkı oluyor.. BİTMEDİ. 200 yıl sonra da Fuzuli geliyor bize "LEYLA ile KAYS yani MECNUN" dünya klasiği girmiş eserini yazıyor. Öyle büyük bir efsane ve bu aşk üstüne  herkes birşeyler yazmış şiir masal, film v.s yazılmamış birşey kalmamış. Herkes bir ucundan bilir bu efsaneyi Lakin bir yerde en başa dönüyoruz işte... 

Sonrasında da benim düşünce ve gözlemlerim ise;  Mevlâna ve Fuzuli aynı konular üzerinde ALLAH AŞKINI düşünüp yazmışlardır...   Selam olsun size MEVLANA ve FUZULİ...


Venüs'ün sembolü kadını temsil eder ama aynı zamanda bereketin sembolüdür. Gördüğünüz gibi Venüs'e sayısız uygarlık tapınılmıştır. Yüzyıllar içinde Tarih, medeniyetler, dinler, kavimler, yüzlerce efsane, heykelleri, yazılı bilgi, din kitaplarında olanlar hepsi bunu farkı dillerde detaylar da ve isimler de anlatır. 
Dünyaca her dilde bilinen çoğu kanıtlanmış yazılı Genel Bilgiler bunlar__. Sonuç hep aynı şeyi işaret etmiştir..

"Göğe yükselen KADIN."

VENÜS = Aşk + güzellik = KADIN....


Bende bu ikiz gezegenimizi birde bu açılardan görün istedim. Çok sıkılmayın diye kısaca anlattım eksiğim var fazlam yok çok dedin efsaneler. Merak edenler olursa araştırsın konu uzun.
Biri çıkıp bütün efsaneler çöp derse. Ben de; gerisi Görsel ve yayınlanmış Tarih, Din, İnanç ve Bilim arasında ben aralarına girip karışmam derim. ;)..
 Gök bilimciler, astronomi meraklıları, astrolji yorumculari, Tarihçiler, Dinciler yazmak için Diğer Gezegen ve uyduları bırakıyorum ;)) onlar da yazsın merakla bekliyorum.....

 Nereden Nereye geldik, sen neymişsin be VENÜS dedik mi?.
                                                                          Dedik ama ;))...
__ KADIN KADIN dedim ama yok yok Kadını anlatmayacağım korkmayın ömrümü de aklımı da yemem;) Konu derin hocam inmeyelim dedim geçtim. 
Asırlar içerisinde Dünden  bugüne üstüne efesaneler,  şiirler yazılan aşķlarından ölünen  VENÜS + KADINI okudunuz.
Arada  Bilim ve teknoloji  gelişmiş, zaman geçmiş olsa bile, düşüncelerle, kanunlarla  Kadını korumak bile yetmiyor. Hala beyinlerde ileri gitmek  sabit kalan KADINA BAKIŞ açısı ile hep GERİdeyiz. Bunada; bir robot ile Kadın kıyaslaması konuşmasını yazdığım önceki blogumda ile değindim karşılaşırsanız... Ve son olarak 

            _KADIN şiddeti olmasın diyorum_...


                  __Olmazsa olmaz şiir__

_Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte. Yani K A L P ...
                   __ Nazım Hikmet__

                               __ Ve güzel sözler__

__Ey Leyla'nın zülfünü kıvrım kıvrım eyleyipte,
Kederli Mecnun'u boynuna zincir kılan..__Fuzuli__

__Leyla demek, güzellik göğünde bir ay demektir; 
Mecnun demek, aşk ülkesinde bir şah demektir.__ 
                    
__Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.
                               (Mustafa Kemal Atatürk)__

                              
                                    __Ve benim satırlarım__

          KADIN

Duygusal Venüs gibisin 
Hep Güzel, narin, hassas ve alıngan,
Ters dönen Venüs gibi de,
Sıcak ve kızgınsın, ama kızma !
Belki de;
Yaşlı evren bile Göğe yükselip, 
KALP 'e girmeni bekledi.
Bütün efsaneler seninle doğdu.
Unutma Sen Aşk için yaratıldın.
Varlığınla Dünyayı güzelleştirdin.
Hayat senin ile var  sen Hayatsın
Hayatta hep  Mutlu ol KADIN ....
                                                                    K Alp
             .....Teşekkürler .....

YORUMLAR

12 Şubat 2024, 15.33
Teşekkürler bu güzel yazı için alp; 
Harut ve Marut Kur'ân-ı Kerîm'de Bakara-102 geçmektedir. Onlar sihri öğretmek için yeryüzüne 
inerler. Venüs ve Zühre de ise gökyüzüne kadının çıkışı-yükselmesi konu olur. Eski metinlerde İsa'nın annesi meryemin de isa ile beraber manen göklere yükseldiği fikride bulunmaktadır. Kadını yücelten 
ve kutsayan bir yönü vardır. (haddi zatında kadın zaten yücedir.)
12 Şubat 2024, 16.14
Divani_78  melekler yeryüzüne indi kesin bu senin de dediğin gibi Kur'an da yazıyor 1.2 ayet var hata Süleyman devri diyor... Ama nedenini  bulamadım; 1.2  farkı  görüş var net değil o yüzden yazamadım. Lakin  ilk büyü, sihir, ve ceza olayı da kesin  tüm kaynaklar bunu gösteriyor.  HOCA sensin öğretsmile Resmi ilgimi çeken konular. Ayrıca  da İbranice de var baska isimlerle bu melekler smile Resmi hadi sende top.  H.z isa ve Meryem göğe yukselme olayini da bilmiyordum.   Teşekkürlersmile Resmi Hocam.
25 Şubat 2024, 21.03
Tane tane anlatıyorum....
Dünya da dahil çoğu gezegen normal olarak 24 saate yakın KENDİ ETRAFLARİNDA bir 360 derece dönüş periyoduna sahiptir, gezegenler arasında ufak farklılıklar gösterir..

Venüs ise inanılmaz derecede çok yavaştır. Venüs'ün kendi ekseni etrafında ÜSTELİK TERS olarak 360 derecelik tam bir dönüşü tamamlaması yaklaşık 243 gün Buna yıldızıl gün denir. (1 yıldızıl gün 23 saat 56 dakikadır) Ancak eğer Venüs günü Güneş’in iki doğuşu arasında geçen süre olarak hesaplanırsa (Buna da güneş günü denir.) Venüs’ün bir günü yaklaşık 117 Dünya gününe eşit olur o zaman da. Yani Venüs’te yaklaşık 60 gün süren gece ve gündüzler yaşanır. 

Daha Net Anlaşılması için....
 Dünya kendi etrafında 24 saate döner,
Güneşin etrafında 365 gün de döner. 
Venüs ters olarak kendi etrafında 243 dünya gününde döner, oda 1 Venüs günü yaklaşık 5,8 Dünya saattir SAAT yani.
 Günes etrafında dönüşü 225 DÜNYA günü. 
Venüs’ün bir günü bir yılından daha uzundur...
Blogta dediğim gibi....Aksi yoktur. 
 UMARIM; NASA ve TÜBİTAK hesaplamalarına inanırsınız. 
 Başa söze ihtiyaç yok ...

28 Şubat 2024, 17.46
Öncelikle  bu güzel Venüs konusu başınıza bela mı oldu iştar gibi sizde savaşa tutuştunuz. Yoksa ben mi bela oldum? Ama kime ve NEDEN? ....
1... BEN  kimsenin bloğunu şikayet etmedim... 
 devamını yazacağım buraya şu an vaktim kısıtlı sonraya bıraktım..
29 Şubat 2024, 15.07
2.. Benim muhatabım onay mercihi...
 Venüs 2 defa yazdım orada kullandığım bir cümle için 4.5 defa Red yedi. Tüm bilgiler evrensel olduğu halde alıntı dedi opumuz. Bende bunu kanıtladım GENEL BİLGİ OLDUĞUNU...Takii o cümleyi silene kadar yayınlanmadı. Cümlede önceki blogum sophia kadın konusunun farklı bakışı ilgili idi... İlk hali Red edilenler de duruyor... sonra başka blog depremi yazdım o hemen yayınlandı. Son düzeltmeden sonra yayınlandı BAŞİNIZA BELA OLAN VENÜS...
 Sevin yada sevmeyin ben yazma hakkımı kullandım. Genel bilgiler üzerinden de çok geniş bakış açısı ile yazdım. Bu nasıl derler alay yada tiye alınmaya çalışıldı dı dı anca gereksizce üstelik orada ( çok yazmak isteyen olursa diğer gezegenleri bırakıyorum demiştim). Neyse okunmuş üstünde düşünülmüş ama alış farklı araştirilmiş, hatalar aramış hatta kendilerine göre düzeltme bile yapmışlar ki ona düzeltme denmez kendi yanlış anlaması yüzünden düştükleri durum denir ( siz daha keskin kelimlerle süslerdiniz bu durumu ben yapamamsmile Resmi. Edep ve tarzim değil.. )
Kesinlikle anlaşılacak şekil de gene buraya üste yorumda tane tane yazdım okumuşsunuzdur... 
 SEVİN SEVMEYİN tekrar söylüyorum. 
Sizin kulvarız da değil VENÜS. Ve böyle bi blogta yazılmamış ... Ama çok rahatsız etti bu belli oldu..
Ve kime ne kadar olduğu da ortada...
Bende daha farklılarını da yazarak daha da geniş bakarim bu yazılarıma.. ( üstüne alınan kediciklere ) verdiğim rahatsızlıkta umrumda olmayacak olmaz!!...

(Yeter ki eşitlik olsun. Beni tabii onay işi zorluyor alışılagelmişin dışında olduğundan belkide SU bloğunda onayda zorlanmıştı. Var bi sebebi ama NE??...
Yoksa yemek tarifimi versemsmile Resmismile Resmismile Resmi en azından zeytinyağ, çiçek yağ, derim dimi?. )
HERKESIN AKLI, BİLGİSİ, EDEBİ var ve dilediği gibi kullanır..
(istisnalari kariştırmadim bakın.)
 .. devamını var  burası onay alacak mı bakalım. Artık  hep tereddüt ile yazıyorum smile Resmismile Resmi smile Resmismile Resmi
29 Şubat 2024, 15.23
3..Bir yazı daha yazdım geçenler de sanırım bu 7.8 ci Red yiyişi. Kimse ye hakaret etmedim hedef göstermediğim uzunca birkaç pencereden bakarak üstelik sonu Ana tema Atatürk'e isim vermeden yapılan saygısızlık idi.. 
En son en hafif haline getirdim çok şeyi çıkardım ama gene Red yedi... Ama neden? 
 Onca hakaret içerikli yazı, yorum yayınlayıp benimki neden Red yiyor??... 
Gmsnn opa bunu sordum ne var bunda diye? 
 ( ki o yazımda üst bantların konusu da vardı acaba yasak mı  ondan mı dedim.)
 Ben okumadım yazını karar onay opunun Eylül'e karışmam dedi.. Bu o blok silindikten sonra idi hatta ben olsam silmezdim blogu dedi....
Sonra yorumlarda baktım ilginçti smile Resmi ..
İşte burada bende çelişki doğdu ondan ...
Hedef ben miyim diye de sordum kendime...  
Kimin hedefi ve neden?
Hala bunun cevabını bulamadım. smile Resmi...
 ..... devamı var ...

29 Şubat 2024, 16.04
4.. Bana blog içinde ve yorumlarda hakaret etmeye çalışan kişilere ÇALIŞAN diyorum!!! GÜLÜP GEÇTİM... 
 Çünkü herkes kendini tarif eder. Lafı dolandırmadan 
__Kişi kendinden bilir işi__ derim NET FİKRİM budur.. 
Her söylediğiniz cümlenin arkasına bu cümleyi koyun kendinizi seyredin aynanız da...

Benim kızdığım nokta ONAY alıyor olması..... 
Haksızlık burada onlara onay.  Bana Red smile Resmismile Resmi

 Sizin aranızdaki atışmalar, savaşınız, ortamınız birbirinize saydırıp komediye çevirme manevralarınız, sonra gene kendi kendinize çarpmanız.  
Hiç bir şey yapmamış gibi de dümen kimde? 
Nereye çarptı demeniz smile Resmi..   
Bunlara Hayret ediyorum... Kedicikler kim ? smile Resmi Maşallahçılar kim?smile Resmi beni şaşırtıyor  çekirdekçide değilim....
AMA  beni hiç ilgilendirmiyor !!... 
 Kim ne demiş diye de bakmam vaktim o kadar çok değil ama zamanım oldumu okurum, istersem yorum yaparım istemezsem yapmam !! 
  Ben kendimi bilirim muhatab alacağım yada almayacağım kişileri de!!!....


Şimdi sizden  ve  onaylayandan    ricam RİCA diyorum !!
 Kendi bloğunuz da yorumuzda beni karıştırmayın.. Benimde kelime haznem geniştir ama değmez hakaret terbiyesizlik bana yakışmaz ben öyle görmedim bilhassa bayanlara!!
Bana edilenleri gizi saklı, kelime oyunları ile öyle böyle de olsa öncekiler ve (sonrası umarım gelmez) yayınlanmaz.. 
Ama olur ise O kişilere ve kediciklere 
İADE EDİYORUM PEŞİNEN .... 
Herkes kendi yüreğinin ekmeğini yer, karakterinizde, yüreğinizde ne varsa onu döküyorsunuz iyi yada kötü...
Başka açıklaması yok BUNUN... neyse....

  Bu tip tartışmalara asla girmem ... Sadece şu kaldırılan o mu? bumu? yaptığı karışık  BLOGUN HEDEFI Bendim şüphelide  ben göründüğüm için bu açıklamaları yapıyorum ... 
 blogu BEN KALDIRILSIN DİYE ŞİKAYET ETMEDİM.. NET.. 

 Hepinize smile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmi/ bana Red Red bol opumuza da smile Resmi .. keşke şu blogu yayınlasa idi Kaç arkadaşım okudu, beğendismile Resmi üzgünüm hem Emeğime hem güzel bi anıyı anlatmıştım....
Ama demokrasi de çareler tükenmez belki onay alır belki başka yerde yayınlarım smile Resmi ... SON.. umarım  SON...
01 Mart 2024, 11.13
Meraba, Kalp Küt Küt ben kedicik. Bu arada ne tatlı 'kedicik' diyorsunuz öyle dayanamadım geldim:)
Siz Atatürk, Layiklik, Vatan-Millet-Sakarya konularında bilgili birine benziyorsunuz. Bazıları diyor ki, Ana-oğul yani Meryem-İsa, Venüs yani Afrodit mitinden geliyor. Şimdi bu, layiklik ilkesine uygun mudur? Çıkamadım işin içinden bir türlü. Siz kesin çözersiniz. Hem böylece kelime haznenizden de faydalanırız:)

01 Mart 2024, 14.51
 AH VENÜS SEN NEYMİŞSİN dedim ya ....
Sorunuzu keşke daha önce sorsa idiniz. Gene de yeni okumuşsunuz gibi Ciddiye alarak cevaplıyorum.... 
Gerçi yazımda net cevabı vermiştim kaçırmışsınız.. Bakınız yukarı ben onların arasına girmem dedim...
Sorunuza Cevabı Nermin Öztürk  vermiş buraya yerleştirdim devamını da merak ederseniz altındaki Nermin Öztürk tezi var daha detay ve açıklama mevcu yazılmış.. Daha fazla kaynağa başvursaniz da netice hep aynı.... Venüs = KADIN 
Diğer sorunuza da cevap vereceğim.. 
ASIL KONU VENÜS olduğu için öncelik bu ..

Dinlerde ve mitolojilerde karşımıza çıkan “göğe yükselme” olaylarına hemen hepimiz 
aşiyanızdır. Müslümanlar Hz. Muhammet’in miracını, Hıristiyanlar Hz. İsa’nın ölümünden üç gün 
sonra dirilip göğe yükselişini, Yahudiler Tanah’taki ifadelere göre İlyas’ın (Elijah) şiddetli rüzgarlar 
tarafından göğe kaldırılışını (II. Krallar, 2:11), İdris’in (Enoch) Tanrı ile yürüyüp gözden 
kaybolduğunu (Tekvin, 5: 24) iyi bilirler. Bunlardan başka Hinduizm, Budizm, Sabiilik, Maniheizm 
ve Zerdüştilik gibi dinler ile Sümer, Babil ve Eski Yunan geleneğinde ve dünyanın muhtelif 
yerlerindeki yerli kabile dinlerinde bu motife rastlanır. Olayı sıra dışı kılan dünyalık beden ile göğe 
çıkma hadisesidir. Aksi takdirde zaten pek çok dini gelenekte ölümden sonra bedenin terk edilerek 
ruhen göğe yükselineceğine inanılmaktadır. Göğe yükselme deneyimini yaşayanlar ise sıradan 
şahsiyetler olmayıp peygamberler, din kurucuları, krallar, rahipler, şamanlar gibi seçkin kişilerdir ve 
hemen hepsi erkektirler. Oysa bizim burada ele alacağımız konunun kahramanı bir kadındır ve 
sıradan birisidir. Bizim açımızdan konuyu ilginç kılan ve asıl başlangıç noktamız olan husus da 
budur.
Genellikle olumsuzluklarla ve Âdem ile Havva’nın hikâyesinde olduğu gibi düşüşlerle 
görmeye alışkın olduğumuz kadın imgesi Zühre’nin hikâyesinde yükselişle anılmıştır. Gerçi kadının 
göğe yükselişine verilebilecek bir örnek belki Katolik ve Ortodoks Hıristiyanlıktaki Hz. Meryem’dir 
ama (Assumption of Mary) bu doğmada onun yaşarken değil öldükten sonra bedenen ve ruhen göğe 
çekildiğine, kıyamet günü İsa ile birlikte yeryüzüne döneceğine inanılmaktadır (Yitik, 2000: 65). 

.......https://dosyalar.semazen.net/Tezler/Mevlananin-Eserlerinde-Bir-Yukselis-Motifi-Olarak-Zuhre.pdf
01 Mart 2024, 16.29
Atatürk ve saydıklarınız basit tabir ile belli bir kesimin sözleri mi ? ACABA... Bu konu ile ne bağ kurdunuz.
Yapmayın.. Laiklik Devlet işidir pek tabii bunu bilirsiniz.
Kişiler, inançlar, dinler, ırklar bundan BAĞIMSIZDIR....

Geçmiş tarihte  Krallar padişahlar, tanrılar,  hiç  düşünemedim valla  smile Resmi .....Laik 'lik diye birşey yoktu. Çünkü..

Tarih ve mitolojilerde isteyen istediğini İSTEDİĞİ yerden alır..  Kalite, bilgi ve Ahlak, inanç meselesi.. Dersiniz olur biter...
 
Örnek; ATATÜRK kalitesine baķın... Anadolu topraklarında yaşamış medeniyetleri ETİ, SÜMER, olarak Banka ve madenciliğe adını veriyor... Boşuna mı sizce?....
Bir örnek daha vereyim.. 
ATATÜRK.    İLK HEDEFİNİZ AKDENIZ demiştir.
Bunu çarpıtıp sarhoştu bunu söylerken diyenler o kesimler çok, nedenini bilmeyenler de çok....
  OLAY ZATEN ÇARPITMAKTA niye çarpıtıyorsunuz dimi GERCEGI GÖRÜN, ÖĞRENİN...
 kısaca bildiğimi yazım... Ege Denizi ismi Yunan mitolojisinden geliyor. Atatürk özellikle Ege Denizi bu yüzden demez.. Artı... Selçuklu, Osmanlı da ADALAR DENİZİ diye geçer gene Artı Lozan anlaşmasında da Adalar Denizi diye geçer... AKDENİZİN UZANTISI OLDUĞUNU için ILK HEDEFİNİZ AKDENIZ demiştir...
 Şimdi tarihi, ve mitoloji alın ATATÜRK sözlerinde ve yaptıklarından neyi  alıp,  neyi almadığına bakın..
Evet Herşey  Türkiye Cumhuriyeti için. 


01 Mart 2024, 18.10
Ve Venüs konusunun dışında burda bu konuları yazmak istemezdim.. Ben yazının altına konu ile ilgili yazı, bilgi ile yorum severim  benim  tercihim öyle..
            Ama bu son olaylar beni içine çekti. 

   Hala şaşkınlıkla izliyorum.
 Kimsenin beni savunmasına ihtiyacım yok. SAVUNULACAK bir durum yok.. 
 Eğer doğru olanı yapıyorsanız kimsenin size de sözü olmaz.. Olmamalı....Ama yanlışa da doğru denmez zaten normal olarak.. Yanlışı olanda kabul etsin...
İlk tepkiyi koyan kişi belli bu konuda pişman olmasin.. 

O kadar karıştı ki ortalık neye nasıl cevap vereyim.
 Blog ve yazarı silinmiş ben bunu buraya cevap hazırlarken gördüm ki belirttim zamanım yok diye. Gidip onun blogun altına da asla yazmam kişinin bakışı bana ters.. Onay alması zaten Ters... sadece __ kim şikayet etti __ sorusuna takıldım.
Ve üste belirtim nedenini de uzun uzun yazdım...
 
Ondan HEDEF BEN MİYİM? sorusunu sordum.. 
Tabii buna kimse cevap vermemiş NEDEN diyeceğim diye..
 Arkasında durmayacağınız söz söyledi iseniz 
Kocaman ÖZÜR kelimesi lugatimizda mevcut...
Yok hala başka yerlere, başka konulara evirip evirip, çevirip çevirip , pişirip pişirip geliyorsunuz yapmayın!!!.
Tek tek saymayacağim burada neden biliyor musunuz?.
Çünki _KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ_ yazdım bakın yukarı..
 Diyorum ki blogum yayınlanmadı neden umurunuzda değil keşke sorsanız Eylül opa belki size cevabını verir...
Belki de bütün cevaplar orda idi bilmezsiniz....
 Tekrar RİCA ediyorum....
Beni yazdığım blogta eleştirin kabul ama dışarıdan alakasız konular üzerinden gelmeyin bana onuda yukarı anlattım.. 
LÜTFEN....  Ve.... LÜTFEN 
  Bu son cevabımmm... 
07 Mart 2024, 01.26
Astrolojide Venüs, Terazi ve Boğa burcunun yönetici gezegenidir. Aşk, romantizm, uyum, zariflik, çekicilik ve sanatsal zevkler Venüs'ten alınır.
Bu gezegenle yönetilen burçlar, yüksek enerjisiyle bulundukları ortamlarda daima dikkat çekerler. Sosyal yaşamlarında iletişimleri kuvvetli ve etkileyicidirler. Duygusal ve fedakardırlar.

Elementi : Hava
Değerli Taşı: Pırlanta
Madeni: Gümüş
Rengi: Beyaz
Günü: Cuma
Yönü: Güneydoğu
Doğası: Sevimlilik, çekicilik
07 Mart 2024, 23.49
Venüs Venüs sen neymişsin dedim gene..
Astrolojide de Günün CUMA olması ilginç çünkü Venüse tapanlarda da kutsal günüde CUMA bu rastlantı değil demek .
Bunu yazmak istemedim bizim CUMA ile kıyaslanır diye.
Bu yazıyı yazdıktan sonra ben durmadım araştırmaya devam ettim 3.4 tez okudum ve her konuda her medeniyete ilginçtir ki En çok bahsedilen Gezegen Venüs.. Güneşten bile çok. Bir not daha ekleyim Venüs CADI da olmuşsmile Resmi

Venüs Sabah Yıldızı olarak Savaş Tanrıçası, Akşam Yıldızı olarak Aşk Tanrıçası ve Güneşin önünden geçtiği zamanlarda Cehennem Cadısı olarak anılır…

  Paylaşımın için teşekkürler Bertaraf. Burçlarla ilgim yok ama Birsey daha öğrendim. smile Resmi  

 Yalnız Ben KOÇ Burucuyum , çin burcum KEÇİ , ve Arnavutum smile Resmi hadi çöz 1 kelime ile beni smile Resmi smile Resmismile Resmi
08 Mart 2024, 11.36
En belirgin karakteristik özelliği, çabuk parlayıp, çabuk sönmesi. Ben bazen onlar için "küçük enişte" benzetmesi yaparım. Çünkü; karşılarına nasıl bir sorun çıkarsa çıksın kendilerini o ateşin içine atmaktan çekinmezler. Tuttuğunu koparması da sanırım bu yüzden. Çünkü onları harekete geçirir parlamaları.

Ozan Orhan'dan Saman Alevi şarkısını gönderiyorum sana.:)) 
27 Mart 2024, 12.47
 Venüs beaa ben hala efsane ve olayları araştırırken ne buldum baķın smile Resmismile Resmismile Resmi çok güldüm hemde.
Venüstrafobi: Güzel kadınlardan korkmaya dayanan fobi. Bu fobiye sahip olan erkekler güzel bir kadınla göz göze gelmekten çekinirlermiş smile Resmismile Resmi
Yanii  buna bile ismini vermiş Venüs  süper ya smile Resmi neyseki eminim bende bu fobi yok smile Resmismile Resmi smile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmi ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın