gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ya İşte...

22 Şubat 2024, 02.47
A- A+

"Mecliste dönen kulislere göre, x partisinden aldığım duyumlara göre, bakkalın konuştuğuna göre, komşumun komşusuna anlattığına göre..."

İlk ben duydum, bilgi ilk bana ulaştı, ilk ben, ilk ilk ilk... İnternet yok olmuş süreli kesilmiş filan ya da en kötüsü ülkede birçok anlamda teknolojik gerileme yaşanmış da herkese mitlik kalmış sanki. Arkadaş, yandaşından muhalefetine herkeste bir ben önemliyim havası! Örneğin paket değişikliği sözkonusu olunca haber yayın organları bangır bangır bu haberi herkese verir zaten içerikleriyle birlikte. İçlerinden birkaç akıllı da netten okuduğu bilgilerle, maddelerden işine hangisi yararsa seçer tutar bir twit atar. Twitte yazana göre, sözümona mitçilere bilgi özel yollardan ulaşmış örnekteki gibi. Gerçekte kim bu akıllılar bilmiyorum da, kendilerine biçtikleri önemin kendi eğri duruşlarından kaynaklı olduğuna yemin edebilirim. Kanıtlarsam ben de mitçi değilim. Dinliyor, okuyor halka izin verildiği kadarını biliyorum sadece olanı biteni haber kaynaklarından. 

Tabii onların da çok iyi bildiği bir şey var ki o da halk takip etmiyor artık, edemiyor. Halk meslek ayırt etmeksizin, meslekli ve mesleksiz köle sistemli çalışmaktan, zamlardan ayın sonunu düşünmekten, geçim derdine düşmekten kalkıp doğrulamıyor. Ülkede ters giden bir şeyler olunca iyi kötü sesi çıkanlar, ülkede tersin de tersinin tersi gitse ayağının yerden kesilip kesilmeyeceğini anlamak için kafasını yere eğdiğinde delik çorabıyla karşılaşıyor. Ne zaman bir şey olsa birilerinin hayatı kayıyor da. Özel ilgi alanlarında siyaset ve siyaset kollarını da barındıranlar, bağlarını hiç kesmeden takip etmeye devam ettiler. Özellikle takip edenler hariç halk böyle durumlara sürüklenince onlar da birer mitçi filan oluverdiler. 

Siyaset, ülke yönetmekten çıkıp durum yönetmeye eğrilince; "durum yönetme yardımcılarına" çok iş düşüyor elbette. Daha kulislerden özel bilgiler toplanıp bir dünya twitler atılacak. Twitlere gelen yorumlarla taraflar belirlenecek..benim kafa gidiyor ya. Oynanan oyunlar midemi bulandırıyor. Tam kusucam hafiften bir soğukluk hissi vuku buluyor. Hayır vazgeçme sebebim korkmak değil, dışardayken zaten bedensel tutsağım "yüzdelik (neredeyse) çoğunluk" gibi, eğer hapsolacaksam bu kendi hür irademle kendi seçtiğim bir yerde ve zamanda olmalı. Bedenimin söz hakkı şahsıma aittir. Daha iyi görüp daha iyi duyabildiğim için dışarda kalmaya devam etmek isterim. Zihinsel özgürlük için. Neyse. 

Bir iki gün önce bir twit okudum yine. Birileri aklanıyor. Hem de kutsal değerler üzerinden. Bunu hep yaparlar. Sadece değişen isimlere göre bir şekilde etkileniyor insan. 

Güvendiğimden değil de, güvenmek istediğimden de değil aslında ; güvensem nasıl olur acaba diye düşündüğümden hep. Düşünmemek lazımmış...

Bu arada davalar havada uçuşuyorMUŞ. Şahıslarına hakaret duymadan dahi davalık etme lüksleri varmış bazılarının. Twitter'dan öğrendim ben de, twitter mitiyim.


YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın