gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bölüm 2.. En büyük KIYAK nedir?..

19 Mart 2024, 14.25
A- A+
Haydi millet Kıyaklaşalım mi?..
Şimdi hayatımızdaki bize yapılan yada yaptığımız, K I Y A K  'lara ve tüm iyi, kötü, olacak, olmayacak Kıyaklarada bir göz atalım. 
 
Senin sevdiğin yemekleri yapan hiç bitemeyen anne ķıyakları.. Kendine almadığı ayakkabıyı sana alan, harçlığı bol veren bonkör baba kıyağı.. Defterini minicik yazılarla doldurup idare eden, diğer defterini sana resim yap diye veren, topunu patlatsan da sana kızmayan fedakar abi kıyağı.. Kendi çocuğuna aldığı çikolatayı seninle paylaşmasını isteyen ve oğluna aldığı bayramlık kiyafeti sana da takım olun diye alan; hala kıyağı.. Sen tatile geldin diye kendi çocuğunu yerde yatırıp sana çocuğunun yatağını veren, kahvaltıya sen seviyorsun diye pişi yapan teyze kıyağı.. Küçüksün diye abilerinden önce hep sana kol kanat geren seni paşa ilan eden Babaanne kıyağı.. Say say bitmez düşünün size yapılan karşılıksız kıyakları..
 Öyle görüyorsun öyle öğreniyorsun ve sen de başlıyorsun kıyak yapmaya.
Veren el alan elden demişler dimi. Veren veriyor alan alıyor, sonra o vermeye başlıyor zincir misali güzel güzel huylar birbirine ekleniyor sürüyor. 
 ( Tersi de mümkün herkes şanslı değil diyoruz, ama bu bahanenin arkasına sığınmayın herkesin Aklı var.) 

  Ve övünülecek kıyaklar hey sana şu kıyağı yaptım kıymetimi bil (geri isterim ha demek). 
Senin maaşına zam yaptım, hadi ama daha çok çalış; patron kıyağı.. Bak meyvenin en iyilerini koydum, en iyi yerinden kestim; pazarcı kıyağı.. Alışverişine bonus verdim, faizi indirdim, kredini yüksektim; banka kıyağı.. Okul yaptım, yol yaptım, park bahçe yaptım; devlet kıyağı ha birde emekliye minnacık zam yaptım.. Sevgiler günü, doğum günü, yıldönümü off hediye alan sevgili kıyağı..
Tamam tamam kestim saymıyorum ;)
Bunlar normal dimi herkesin yaptığı karşılık beklenmiyor ama altan alta hep karşılığı olan kıyaklar.  

 Birde uyuz olduğumuz kıyaklar var.
Hadi hadi ihaleyi sana verdim hemşeri kıyağı.. Sen yabancımısın şu malları da senden alalım bürokrat kıyağı. Puanın düşük ama aynı vakıftansın işe seni aldık buna ne denir ya? neyse ķıyak işte.. devamı sizde SUSTUM ..

Ya bunlar 
Yok yok doktorlar kıyak yapmaz ya herhalde dimi pardon senin şeker ve tansiyonun var ama ben size kıyak yaptım birde kalp ekledim yok yok demezler yaa..
((yok be fesatlanmayın kalp diye ben degilim ;))))..
  Sizin suçunuz hırsızlık ama kıyak yaptım birde dolandırıcılık ekledim yo abartmayım buda olmaz;))...
Aktarmalı bindiğin uçak pilotundan sana kıyak ; seni sağda atalım abi kestirmeden, hem eşantiyon paraşüt veriyoruz. SAĞ inersen sorun yok SALİMsiz inersen sana kefen olur işte... yuhh artık al o kıyağı sen töbe töbe:@..

 "Sen suçlu kos koca mevkileredekilere ne dedin?". "Ama hakim bey onlar bana dedi bende aynısını iade ettim" Höst suçlu birde suç atıyor kestim cezanı.. Yok artık gerçekten buda kıyak ama ters kıyak dimi...

Ama bunu düşünün ; "siz 4 binanız yıkılmış 44 kişi ölmüş sorumlusunuz deniyor kendinizi nasıl savunacaksınız ?"
" Hakim bey vallahi ben süper sağlam yaptım binaları ama ahh o fay hattı yok mu koskoca şehirde gelmiş zikzak çizmiş adeta benim binaları bulmuş suçlu değilim suç fay hattın da, ölenler de masa altında saklansaymış dimi ;(" ..
 "Haklısın suçlu değilsin yaz katip suç fay hattına da ve çök= kapan yapmayan ölenler de mağdura da beraat... Sustum...

Ah bu "Sustum" ların altında neler yatıyor? Sizin hayal gücünüze bıraktım.( herşeyi benden beklemeyin ama )..

Enflasyon uçuşta, dolar fırlamalık yapıyordu kaza oldu, ikisi de kan revan hastane de hemşireleri de Altın ; ama size simit bedava diyeren Adayların kıyağı..
O atı yazma abi eşek o, şunu yaz jokeyden tiyo aldım kesin birinci 1 re 100 verir çakal kumarbaz kıyağı..
   Düttt ofsayt, penaltı hakem kıyağı.. (Hop kendinizi statta sanıp saydırmayın hee holiganlar ).. Kendi sahasında top paslaşanların pas kıyağı ;) en sevdiği oyuncuya, sevdiği takıma sonsuz iltimaslar kıyağı.. 
( gerisi küme düşsün banane) Alemde tek rakipsiz bizim takım..  

 Takım derken bir an düşündüm de; efem bu takım işi baya geniş yancı, yandaş, partili, taraftar, holiganlar haa bu bizden, öbüleri avcunun yalasın modun da hepsi.. Takım işte aynı renk, aynı modeller giyilir ya işte bu takımcılar ahada aynı kafalar hık demişler hepsi aynı yerden düşmüş sanki, pardon aynı yerden giyinmişler.. 
 
Açtırma kutuyu demişler de kutular hep açık taşıyor kötülük yok pardon kıyaklar.. Cevaplarını bilginiz soruları sormayın, o cevaplar asla değişmez kıyak yapın kendinize sormayın işte.))...

KIYAK; Torpil, (bu kelimeyi sevmem torpil= torpido aslında; gemici olarak yaptım askerliği çok pis bir anım var bu kelime bana ters).. Ayrıcalık, hoşgörü, imtiyaz v.s anlamları içinde bana daha eğlenceli gelen kelime KIYAK... Birde tabii iltifat olarak kıyak; çok güzel, çok iyi, çok hoş anlamında kullanırız. 
Kıyak yapayım size bari uzatmayayım diyeceğimi sandiniz dimi yokk ;)) gidip birlerine daha kıyak yapayım kıyak limitim bugün çok bonkörce dağıtayım diyecektim.

  Tamam sensin abicim.. Patron hep haklısınız ya.. Ama sen ne dediysen doğru çıkıyor teyze (falcı mübarek).. Dayı adamsın yürü bee kim tutar seni (Marotoncu).. O ne bilir ki bu alemde kral sensin.. Padişah gelse daha iyisinin yapamaz abim.. Sultan da neymiş be abla sende bu hava varken mitoloji bile şaşar.. Profesörler halt etmiş ekonomide herşeyi bilen, bilimden ötesin büyüksün reis.
 Haydi yalnız kendilerini haklı görenlerin takımına tam gaz kıyak veren toplumumuz...

Biri de bana kıyak yapsa bekliyorum;)... Piyango sana çıktı deyin mesela ;)) klasik mi ? ;))

Tam bitirecektim blogu bir gülme tuttu sormayın. Hani dedim ya size yapılanlar sizin yaptığınız kıyaklar diye birden çocukluğuma gittim benim yaptığım bir ķıyağı anlatıp bitireyim yazıyı ;)))..

O zamanlar 10 yaşındayım okul dolayısıyla halamlarda kalıyorum. 
Bir gün işi varmış ve dışarı çıkacakmış.
"Bana akşam için yemekler hazır bir makarna kaldı sen yaparmısın?" dedi. Ooo halama kıyak yapıcam ya hemen atladım, olur hala tarif et yaparım dedim. Bir güzel tarif etti suyu şu tencereye şuraya kadar koy biraz tuz at fokurdasın, makarnayı at 5 dakika falan sonra da süz, yağ falan dedi. "Tamam mı Alp" tamam hala yaparım dedim gitti.. 
 Bir hevesle dediği gibi yaptım makarna haşlandı bir baktım hamur gibi olmuş su falan yok ;( .. Neyi süzülcem bilemedim öylece bıraktım((.. 
Halam geldi ben mahçup oldum ama hatam yok der gibi; işte tek tek anlattım yaptığımı hepsi doğru idi. Halam makarna poşetini aldı eline bu makarna değil tel şehriyesi dedi o ne kiii :@.. ilk yemek fiyaskom üstünde kocaman makarna yazan şehriye tuzağıdır ;)))))
Bazen kıyak yapacağız diye böyle durumlara da düşebiliyoruz;)).. siz dikkatli olun  yani..
  
 Benim kıyak saatim doldu. Siz de birilerine kıyaklar yapın;)).. Ha piyango almam hiç onlar kendi aralarında 
KIYAKlaşıyorlar zaten dimi..
_Sezercikten "kıyak abiymişsin" repliği de kalsın burada... Etraf KIYAK abicik ablacıklarla dolu yakışır bu söz_

         Hepiniz çok kıyaksınız bugün ;))... 
Yeterince KIYAKLAŞTIK dimi şimdi birdaha ki Kıyağıma kadar takipte kalın:)
 Benden Size KIYAK Gamyun kahvesi / 9 ..
 

NOT...Bana kıyak Yorum yapanlardan rica, size yapılan, yada yaptığınız Kıyakları yazın en komiği, en kötüsü farketmez yollayın gelsin..

YORUMLAR

19 Mart 2024, 17.27
Dur önce bir gülcem! :)))) Alp paşam sen n'aptın yaa? :D

İnanılmaz bir insansın, gerçekten tebrik ediyorum. Muhteşemsin. :)) keskin bir aklın var yazarken sana yetişemeyen, yazılarını okurken bunu hissedebiliyorum. (Bu konuyla ilgili yorumuma geçmeden önce sırada ne var merak etmemişte değilim.:)) )

Her alandan bir kıyak yakalamanı çok sevdim. Hırsızlıkla bi yerde bir köprü kuruyorsun, onu daha da çok sevdim. Güldürürken düşündüren, düşündürürken öldüren vuruşların var, muhteşemdi. Bir ara gerçekten hiç susmayacaksın sandım, korkudan ölebilirdim:))) Her yazında bir megalomanlık yapmazsan Alp KALP olmazdı. :D Aslansın ASLANNN!!

Benim kendimle ilgili çocukluktan kalma teyzem tarafından uğradığım bir kıyağım var ama onu burda anlatırsam gülmek yerine ağlatır diye düşündüğümden hiç o topa girmeyeceğim. Ama illa bir kıyak istiyorsan, hayatımın prensesi ben ne zaman 30sn lik kastet oyununa otursam, tam da el bana gelmişken, benim için yaptığı resmi ekranla arama sokar. :)) Resmi geri çektiğinde taşlarımı ıstakaya geri dönmüş bulurum:)))

Emeğine, yüreğine, aklına sağlık...


20 Mart 2024, 14.18
Bertaraf. Abi ķıyak yorum dedim sen bütün kıyakları yapmışın başkalarına da kalsaydi biraz yaww smile Resmi.. Ama ben bunu blogu yazip sana yollayalı 15 gün oldu ne mutlu bana 15 gündür güldürüyoruş seni smile Resmismile Resmismile Resmi..
 Önce çok teşekkürler güzel iltifatlar için ne kadarını haketiğimi bilmiyorum ama iyi geldi. Övsen de, yersen de hazirdim abimsinnn smile Resmismile Resmi ...öbür blog ta hazır karar veremedim önce o mu bumu olsun diye sonunda bu KIYAK kazandı öbürü bomba zaten biliyorsunsmile Resmi.   Durdukça da değişiyor işte farkındasındır... 
20 Mart 2024, 14.28
Senin prenses sana sabotaj yapmış abi o kıyak senin rakiplere olmuş ne sevinmişlerdir. Hem öyle sabotaj can kurban beaa  öptüm prensesi izninle smile Resmi.  Peki sen ona hiç resim yaptın mı? smile Resmi hep ondan bekleme çok şey yaparız çocuklar için ama onların dilinden bazen pek anlamayız. O yüzünden bazen çocuk gibi düşünmek gerek bence.. Çok teşekkür abim smile Resmi senide yoruyorum öncesi sonrası bloglar için idare et Alp kardeşini. smile Resmismile Resmi 
20 Mart 2024, 18.25

Alp'cim yerinde övgü kimseyi bozmaz. Fazlasını hak ediyorsun ama şımarırsın da günahına girerim diye susuyorum :)) 

Topladığım eller oyun arkadaşlarıma kıyak olabilir, oyunum prensesim tarafından sabote edilmiş olabilir. Çizdiği resimleri hiç bir şeye değişmem. En büyük kıyağım O'nu bana veren rabbimden... Resim demişken evet ona resimler yaparım. En sevdiğimiz şey birlikte çizimler yapmak. 
22 Mart 2024, 02.32
Ne dicemi bilmiyorum o derece harikasin bu arada cok kisa yazmissin :)
22 Mart 2024, 12.26
! ϻ  hani hani kıyak hikayen senden mesleki bi hikaye beklerdim smile Resmismile Resmismile Resmi  offf tembel  birde uzun diyor.. smile Resmismile Resmi  yazda gülelim smile Resmi aklıma gelenler varya bombasmile Resmismile Resmi
22 Mart 2024, 13.07
Alp yine çok kıyak bir blog olmuş anlayana smile Resmi 

Bende burdan özel işimin oldugu bir gün işe gelmeyecegimi bilen ve iki günlük izin verip bana kıyak yapan ofis arkadaşıma sesleniyorum. Döndüğümde denetime girecegimi dahi bilmiyordum . Unutamayacağım bir kıyak olmuştu . Hainlik adı altında yapılan kıyak diyorum ben buna smile Resmi hayatınızda böyle kıyak arkadaşlarınız olmasın smile Resmi  Ha hiç mi yapılan güzel kıyak yok dersen de en büyük güzel kıyak kızlarımın gece uyuyarak bana da dinlenme  fırsatı vermeleridir . Ama onlarda sonunda kıymetini bil anne diyorlar sanki . Gündüz affetmiyorlar. 

Alp emeğine sağlık, beğenerek okudum . Sonunda da kendime sordum ; bu adam neyin kafasını yaşıyor böyle ya ! Harikasın blogların devamını merakla bekliyorum özellikle bomba olanı smile Resmi 
22 Mart 2024, 21.39
Alp canim ben hastameye gelenleri anlatsam ooooo gülermisin aglarmisin bilemem neler gördüm amaliyatda sorma demem hahahaha 
22 Mart 2024, 22.56
! LILA smile Resmi benimde yazdıklarımın çoğu O kötü, Ters fesatlık kıyaklari işte sana da denk gelmiş smile Resmi
Bir gün kıyak yapayım dedim uçak yolculuğunda valizini kilosu aşan birine benim az benden geçsin diye başıma gelmeyen kalmadı  birdaha asla demedim kimseyesmile Resmi .. 
öbürü beklemede beklesin smile Resmi  çok önemli biri yazacak onu bekliyorum  adını baş harfi  L  smile Resmi Teşekkürler  güzel  içten yorumun için  .. Valla hiç zorlanmıyorum  akıyor yazı  smile Resmi zor kesiyorum hatta smile Resmi. Dayıtoları küçük cimcimleri öpersmile Resmi
23 Mart 2024, 20.11
! ϻ  Aklıma gelenlerden daha güzeli varsa anlatsmile Resmismile Resmi 
27 Mart 2024, 00.15
Bana bi fikra anlatmistin ya hani adam karisindan kacip baska yerde yasio ona benzer cok seyler yasadim sahit oldum alpcimsmile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın