gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Samadhi-Duet

21 Mart 2024, 07.29
A- A+

https://www.youtube.com/watch?v=ABfGfefKwA8

Björk-Bachelorette

“-- Ben; Bir kan çeşmesiyim bir kız şekline bürünmüş...Sen; bir kuş çeşmenin ağzına konmuş, girdap tarafından hipnotize. İç beni, gerçek kıl hadi. Suyun akışında ıslat gaganı. Oynadığımız oyun; Hayat… Aşk; iki yönlü bir Rüya…”  
 
Rune           
– Sen; Bırak kendini…  Ruhumun içine salınan taç yaprakları…  Dökülmüş, saçılmış, biraz da dağılmış, avare uçuşanlar aylak ve de yersiz. Havasında  kayarken, düştüğü her yeri renklere boyayan bir pervasız. Bir ova, alabildiğine uçsuz bucaksız…

Rune
– Gülümseyen bir garsonun siftahını açan güne, ellerini ovuşturarak karşıladığı nasibine ve de kısmetine karşı konulur mu? Sesi ve melodisi havanın içindeyken güzün, açık havada,
günden kalanlar üzerinde bir masaya hiç oturulur mu? Güzel bir yüze, güzel bir gözle, bakmaya hiç doyulur mu? Sen ! Ver elini belime, birini  de elime… Günebakan, günü gören adımlarımla Ben; biraz sessiz. Evet, belki biraz savruk, biraz da şekilsiz. Şeklin içine sığdıramadıklarımla  bir Biz … Aslı ve de Siz… Pardon ama kimdiniz?

Rune
– Yaşağımız, yaşattıklarımızla yoğurulurken, dünde değil, sadece gününde. Ayrı değil ama farklı. Karşılıklı değil ama belki yan yana, yanlış değil ama  olağan…Belirli değil belki biraz durağan…Durmadan çekilen duman sersemleten ve çekici olan…Uyuştur hadi beni....
Sancısını hafifletmek için ağrısının.

Björk-Bachelorette
“-- İç beni! Ben suya bir fısıltıyım, Duyman için bir sır. Uzaklaşan sendin, her yanına çağırdığımda...Eğer İsmimi unuttuysan da, sapacaksın yanlış yola, bir koyda kapana kısılmış katil bir balina gibi…”

Rune
– Açlık, kuşluğun vaktinde hırpalamaya hazır nefesiyle nimetinde. Gözleri üzerinde dikkatli ve konsantre. Duygular parça parça, yavaş yavaş boğazında, haz ettikleriyle yutkunduğunda midesinde, sindirdikleriyle birlikte….

Björk-Bachelorette
“-- Ben bir ağacım kalpleri büyüten Aldığın her biri için, davetsiz misafirin eli SEN”

Walt Whitman-To you
“--Kim olduğunu bilmiyorsun. Hayatın boyunca uyuklamışsın.Göz kapakların çoğu zaman kapalıymış,yapmış oldukların şimdi günahlar halinde SANA geri dönüyor, Günahlar SEN değilsin. Altında ve içlerinde gizleniyor! “

Rune
– Büyüttüklerimiz, yürüttüklerimiz, durduğumuz, soluduğumuz havasıyla hepimiz Biziz. Siz yargılayan yargıçılar baktığınız gördüğünüzle bir değil. Düşünen kafalarda düşüncelerinize tutsak, kendi kendini dinleyenler durmadan konuşan, fısır fısır, sorgulayan, soruşturan, kavga eden Efendiler! Vücüdümüzdaki hükmünüzle, yükümlüsünüz. Diliniz zehir, sözleriniz  katil. Öldürdükleriniz etrafınızda kol geziyor. Cesetler burada peki ama insanlar nerede?

Taizan Maezumi Roshi
“--Zihnini bakışına çevir! Cenneti de cehennemi de bu dünyaya, sen yarattın. Korkunç acılar içinde olabilirsin ama küçük bir şeyi  de korkunç bir acıya  dönüştürebilirsin. “

Rune
— Büyütebilir, ya da küçültebilirsin. Öldürebilir, ya da gülümsetebilirsin! İkilik oyunu, tutsaklık. Mahremiyet ise yakınlık. İçinde değil, yakınında, burada…Bizzat canlı hayatında, Kendine yakın olduğunda! Gerçekleştirilmiş hakikat, kuşaktan kuşağa, Atadan Ataya..Görece ve mutlak ikisi de bir! Yakınlaşma bir  eylemdir! Ayrılığınızla ayrıştırdınız. Hayat; ikilikte değil birliktedir! Öznesiyle Nesnesiyle Tektir.  

Björk-Bachelorette
“-- Küllerden bir patikayım Ben, ayaklarının altında yanan. Üzerimden yürüyüp geçen Sensin. Tek yönlü yolun ise Ben. “


Rune
– Yolda olan Sen! Bilmek istersen, bilemezsin. Görmek istesen de, göremezsin. Arasan da ASLINI  bulamazsın. Kafanı çevirebilirsen eğer, Yanımdasın! Ne aklından, ne kalbinden, ne ruhundan, ne zihninden, sadece TEK BİR NEFESİNİ KENDİNDEN geçtirdiğinde, karşı kıyıya geçtiğinde, Sen ve Ben Birlikteyiz! Bir ve de Aynıyız!


Rune
Ekim.2021

Björk-Bachelorette linkteki şarkıyı sözleriyle birlikte dinlemeniz şiddetle tavsiye olunur.
Bu hatuna bayılıyorum… :)


YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın