gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Karanlığın Ardındaki Aydınlık

21 Mart 2024, 14.23
A- A+

     Hayat, güzellikleri ve mucizeleri ile dolu bir yolculuk olsa da, aynı zamanda acı gerçeklerle de yüzleşmemizi gerektirir. Bu gerçekler kimi zaman zordur, kimi zaman ise kabullenmesi güçtür. Ama ister kabul edelim ister etmeyelim, hayatın bu acı gerçekleri her zaman var olacaktır.

1. Hayat adil değildir.
Bazen iyi insanlar kötü şeyler yaşar. Kötü insanlar ise haksız yere ödüllendirilir. Bu durum ne kadar adaletsiz görünse de, hayatın bir gerçeğidir.

2. Hiçbir şey kalıcı değildir.
Ne kadar sevsek de, ne kadar sahip olmak istesek de, her şey bir gün sona erer. Sevdiklerimiz, güzellikler, mutluluk... Hepsi geçicidir.

3. Kontrol edemediğimiz şeyler vardır.
Hayatta ne kadar plan yapsak da, ne kadar çabalarsak da, her zaman kontrol edemediğimiz şeyler olacaktır. Hava durumu, doğal afetler, kazalar... Hepsi kontrolümüz dışındadır.

4. Yanlış seçimler yapacağız.
Hiç kimse mükemmel değildir. Hepimiz hatalar yaparız ve yanlış seçimler yaparız. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmak ve tekrarlamamaktır.

5. Acı ve ıstırap yaşayacağız.
Hayatın bir parçası da acı ve ıstıraptır. Sevdiğimiz birinin ölümü, bir ayrılık, bir hastalık... Hepsi bizi acıtabilir.

6. Ölüm kaçınılmazdır.
Hayatın en acı gerçeği, ölümün kaçınılmaz olmasıdır. Er ya da geç, hepimiz bu dünyadan göçeceğiz.

Peki, bu acı gerçeklerle nasıl başa çıkabiliriz?

Kabullenmek: Acı gerçekleri kabullenmek, onlarla başa çıkmanın ilk adımıdır. Kabullenmek, pes etmek anlamına gelmez. Aksine, bize bu gerçeklerle nasıl yaşayacağımızı öğrenme gücü verir.
Anlamlı bir hayat kurmak: Acı gerçeklere rağmen, anlamlı ve tatmin edici bir hayat kurmak mümkündür. Sevdiklerimizle vakit geçirmek, hobilerimizle uğraşmak, başkalarına yardım etmek gibi şeyler hayatımıza anlam katabilir.
Güçlü olmak: Hayatın zorluklarına karşı güçlü olmayı öğrenmeliyiz. Zor zamanlarda pes etmemeli ve mücadeleyi bırakmamalıyız.
Umudumuzu kaybetmemek: Her ne kadar zor görünse de, umudumuzu kaybetmemeliyiz. Her zaman daha güzel bir geleceğe dair umut taşımalıyız.

     Hayatın acı gerçekleri ile yüzleşmek kolay değildir. Ama bu gerçekleri kabullenerek ve onlarla başa çıkmayı öğrenerek, daha güçlü ve daha mutlu bir hayat yaşayabiliriz.

''Unutmayalım ki, karanlığın en yoğun olduğu yer, aydınlığın en yakın olduğu yerdir.''
  Ekrem A... 

YORUMLAR

21 Mart 2024, 16.26
Ekrem,
Yine can alıcı bir konuya değinmişsin. Hayat sorgumuzda bulmamız gereken cevaplar bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ekleyecek tek bir cümlem yok. Tebriklerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum böyle berrak anlatılmış bir düşünceyi bizimle paylaştığın için. 

Yazını okurken aklıma Rafet El Roman'ın çok sevdiğim bir şarkısını mırıldanırken buldum kendimi. 
BİR MELEK DİLİYORUM Tanrı'dan muhtaçlara... 

'Adil olan ALLAH' tır.'

https://youtu.be/HN3CsPGJ0OA?si=F637qxLatohpcxfV


22 Mart 2024, 00.59
İçten yorumun için ben teşekkür ediyorum abi.
  smile Resmi smile Resmi
22 Mart 2024, 21.37
Yüregine kalemine saglik Ekrem 
23 Mart 2024, 15.47
TEŞEKKÜRLER  ! ϻ 
smile Resmi smile Resmi 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın