gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Alyans Miras ve Acı

08 Mayıs 2024, 00.48
A- A+
İyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta diyerek birlikte yeni hayatlarına başlayan çiftlerin verdikleri sözü onlara her defasında hatırlatan, Fransızca “Alliance”ittifak anlamına gelen.

Alyans 

Bu sembol; birlikte çıktıkları yeni hayatların da güzelliklere ve zorluklara beraber göğüs gerecek eşlerin ittifak için anlaşma yapması manasına gelir. Alyans, sadece bir yüzük değildir. Eşlerin birbirlerine sevgi, saygı, sadakatlerinin ve bağlılığın romantik sembolüdür.

 Alyans; antik Mısır’da halka, çember modeli olarak başlangıcı ve bitişi olmamasından dolayı sonsuzluğu temsil etmiş. 
Peki neden sol 4 cü parmak?. Mısırlılar göre o parmakta “Vena Amoris yani Aşk Damarı" diye bir damarın direk kalbe gittiğine inanırlarmış o yüzden sol 4 cü parmağa takılır böylece ; Aşklarını sonsuzluğa kadar birbilerine kalpten bağlayan araç yani Alyans sembol olur.. Ne güzel bir düşünce dimi?...

 Miras

Herkes toplanmış kalabalık heran çoğalıyor ben yorgun, şaşkın, kızgın, öfkeli ama mecburiyetten sakindim. 
Gelen elimi sıkıyor birşeyler söylüyor bende başımı salıyor, bazen bir iki kelime cevap veriyordum. İçimden kaçıp gitmek delice koşmak geliyordu ama orada kaskatı mıhlanmıştım, tutsaktım. 

 Yengem bana bakarak geliyordu ağlamaktan kıpkırmızı gözlerinin içine kurtar beni der gibi baktım. Bir türlü akmayan bir damla gözlerimi yakıyordu..
 Elini uzattı elimi tuttu avucunda bir Alyans vardı avucuma bıraktı...
  Alyansa diktim gözlerimi yıllarca Annemin hem sol hem sağ öptüğüm ellerinde dudaklarım değmişti o Alyansa şimdi avucumda duruyordu.. Alyansı çok bulanık görüyordum şimşekler çakıyordu içim de..

Bir Adam ve bir kadın onları bağlayan onların sonsuza kadar diye verdikleri sözün, 
 Babamın ve Annemin aşkının sembolü Alyans bana miras kalmıştı..
 
Acı

 Acı bir yara ile oluşur, bazen bir yerimiz kesilir, düşeriz yada bir kaza ile acı duyarsınız. O Yara kanar, kanı silersin ilaç sürersin, zaman ile kabuk bağlar sonra kabuk düşer  çoğu zaman o yaradan size görünen bir iz kalir. Ve YALNIZ siz bilirsiniz o yaranın  başını  sonunu yaşadığınızı..  Acı başın da tazedir acıtır,  sonra ise izi kalır o acının size.. Bu izi sorsalar bile asla o yaşanılan süreci kimse anlatamaz anlatmaya çalışır belki ama karşısındaki asla anlayamaz... ACI kişiye ve olaya göre Sadece size AİTTİR.... 

Birde görünmeyen acı var işte.  O acıyı yaşayan bilir,  elbetteki çoğu kişi bizim gibi sevdiklerini kaybetmiştir. Onlar kendi acılarını iyi, kötü yaşadıklarını, biz kendi acımızı, yaşadığımızı biliriz ama bir ortak nokta vardır.  O kişiler ile empati yapar onları daha iyi anlar, daha yakın hissederiz..
Başsağlına gelenler zamanla geçer, zamanla alışırsın gibi teselli sözleri söyler çünkü o içinizdeki Yara zamanla kuruyacak, kabuk bağlayacak, sonra izi kalacak, ama bitmeyecek bilirler o yokluğun acısı Sadece Sizindir...

Sevdiğim bir arkadaşım da bana "Başsağlığı dileyenlere çok kızardım sürekli senin baban, annen öldü diye tekrar tekrar hatırlatıyorlar sanki" demişti. O acısı taze iken öyle hissetmiş. Aradan yıllar geçsede acı hafifler, azalır ama bitmez. 
Sizin Anneniz babanız yoklar artık onlarla geçen iyi günleri gülümseyerek hatırladığınız gibi, her Anneler, babalar günü yada özel günlerde onların hayatta olmadıkları gerçeğini siz içinize düşen kor ateş yani acı ile hissedersiniz. Kimse bunu sizin içinizden sökemez, anlayamaz, söndüremez ama empati yapar yanınızda olur size destek verir. Az da olsa hafifletmeye çalışır..

Geçen Anneler günde babamın vasiyetini yazmıştım. Bu Anneler gününde bunu yazdırdı kader. Gidiyorlar bize Anıları, sevgileri, hatıraları ve miras Alyanslar ve acıları kalıyor.
  ALYANS   MİRAS  ve  ACI  öyle işte ;(..
 

Başta tüm cennet mekanları olsun Rahmetli melek Annelerimiz ile;
  hala yanınızda olan kıymet bilin diye tembih etmeyeceğim ama şu kısa anımı okurken içinde bi sızı hisseden herkesin canından can verip kendisini dünyaya getiren Annesine sarılacağı; 
  Anneler günün kutlu olsun Annemmm!! diyeceğiniz, bu söz ile dünyaları vereceğiniz 
               Tüm Annelerin    ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...
                                                              ₭ ₳Ⱡ₱ ∞ π

YORUMLAR

09 Mayıs 2024, 23.31
Ah o Alyanslar... Benim de annemden babamdan kalan en değerli miras smile Resmi 

Dün benim için zor bir gündü, yorumu bu yüzden bugüne bıraktımsmile Resmi  mayıs ayını hiç sevmem.. nisandan hemen hazirana geçsek ne güzel olurdu.

Sevdiklerini kaybetmek çok zor. Günler geçtikçe boşlukları dolmuyor, özlem daha çok büyüyor smile Resmi Söylediğin gibi o yara izi bizimle kalacak.. En azından onlarla geçirdiğimiz zamanları hatırlamak da biraz olsun içimizi ferahlatıyor smile Resmi 

Vefat eden annelerimiz huzurla uyusun,mekanları cennet olsun..
 Anneler günü kutlu olsun canlarımızın..
İçinde anne sevgisi olan herkesin de anneler günü kutlu olsun..

10 Mayıs 2024, 21.46
 Apricity  8 Mayısta yayınlamak istedim belki bir hatıra bir anı olur bize. Alyans'a hiç bu gözler bakmamıştım bende.
Ķötü  anılara ufak mutluluklar yerleştirmek gibi.
Özlemek  evet en zoru;  ama o bize bıraktıkları yokluklarıyla gene onlara olan sevgimiz sayesinde başediyoruz edeceğiz dünya böyle dönüyor.. 
 Teşekür ederim Apricity  smile Resmi  

11 Mayıs 2024, 09.20
Acılar zamanla hafifler, evet ama anne acısı hiç azalmaz gibi geliyor bana .Her yaşta anneye ihtiyaç 
duyuluyor farklı farklı konularda da olsa ilk sığınılan liman . 
Güzel anlatım  olmuş yüreğine kalemine sağlık 
Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun smile Resmi
12 Mayıs 2024, 03.28
Nefertiti Teşekkürler  beğendiğine sevindim hocam smile Resmi  belkide her acıda  Anne diye bağırmak sadece çocuklukta değil büyüsen çokluk çocuğuna karışsan da Anne dediğin gibi tek liman. Tüm Rahmetli Anneler,  Sizin  ve  tüm  muhteşem Annelerin  Anneler günü kutlu  olsun. Her anne torun torba sahibi olsun çok aminnn smile Resmismile Resmi  
12 Mayıs 2024, 17.47
Ahh Kanka yine birçok duyguya tercumanlık yapmışsın ve o kadar güzel ifade etmişsinki ..
Ben de canını kaybetmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum  ki İnsan çok yakınını kaybettiği zaman Acın bir müddet sonra geçmiyor sadece sen acınla yaşamayı öğreniyorsun ..Acına Alışıyorsun..
Güzel Anneciğinin Mekanı cennet olsun Alp tüm vefat etmiş Annelerinde Tabikismile Resmi smile Resmi 
15 Mayıs 2024, 12.44
AYKIRI  doğru söyledin.. Alışıyoruz! hayat bize herşeye alıştırdığı  gibi  acıya da,  özleme de, varlığa, yokluğa  hepsine  alıştırıyor.  Amin tüm yokluğuna  alışıp alışıp yinede çokça özlediklerimizin  mekanı cennet olsun.  Teşekkürler  yorum için.
16 Mayıs 2024, 06.57
En aci miras o alyans iste. Parmaginda degilken bile yukunu tasimaya yuregin yetmedigi, baslangici ve sonu olmayan bag. Bu kadar net icimi okuyup, bu kadar net beni yuzlestiren adam seviliyorsun.
18 Mayıs 2024, 13.34
TRKGZL   Hayatınin bir ucundan yakaladi seni de yazım anladım yaşananlar kolay değil  sabırlar dilerim sana.  
  Bu arada geç kaldim ama Anneler günün kutlu olsun  smile Resmi  Güzel  bir hayat dilerim genç Adam ve sana  smile Resmi kankam Solar flare seyretti mi ?  smile Resmi 
18 Mayıs 2024, 16.27
Bu “ayrıcalıklı” ve fazlasıyla bireysel olan acımız
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın