gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

FireFox ve Güvenlik Uygulaması

21 Şubat 2007, 19.01
A- A+

Blog'a uzun süredir bir şeyler yazmamışız. Biraz karalayalım baari...

Güvenlik uygulaması ile ilgili son günlerde özellikle de XP SP2 ve IE7 ile birlikte kurulamama şikayetleri de arttı. Normalde küçük bir ayarla mevcut uygulamayı kurmak mümkün aslında. Ama bu küçük ayarı anlatmak büyük bir iş maalesef. Bu nedenle dün en iyisi şu güvenlik uygulamasına tekrar bir el atayım dedim.

Öncelikle IE için bazı düzenlemeler yaptım. Muhtemelen artık kurulumlarda daha az sorun çıkaracaktır. Ayrıca, kendi açımızdan güvenlikle ilgili geliştirmeler de ekledim tabi. Ayrıca, bilgisayarınıza indirip kolayca kurabileceiğiniz bir kurulum paketini de hazırlamayı düşünüyorum.

El atmışken, FireFox kullanıcılarına da bir kıyak yapayım, FireFox için de plugin yazayım dedim, dedim ama makinamda firefox kurulu bile değildi. İlk önce indirip kurdum. Firefox'ta ne yapılması gerektiğini de bilmediğim için firefox developer sayfalarında turladım biraz. Görünen o ki firefox terimi ile bir "plugin" yazmam gerekiyormuş. Hemen SDK'sını indirip 22:00 gibi başladım çalışmaya. Yaz çiz yaz çiz ama sonuç olumsuz. Bir türlü çalışmıyor alet. Örnekler var onları deniyorum çalışıyor benim yazdığım çalışmıyor, hayret üstelik yazılım konusunda şanslıyımdır da. Baktım olmayacak, saat 04:00'e doğru bıraktım. Sabah tekrar oturduk pc başına. Atmadığım takla kalmadı, ama alet Nuh diyor Peygamber demiyor. Gel de delirme.

Yeni de bir fikir gelmeyince en iyisi biraz oksijen alayım dedim. Normalde, bu tip durumlarda sokakta dolaşırken bile birden çözümler gelirdi aklıma ama bu sefer tık yok. Olmaması normal, denemediğim yöntem kalmadı ki. Nerneyse, tekrar örneklere el attım, nedir benim yazdığım uygulama ile örneklerdeki fark diye çıkarmaya başladım ve inanmayacaksınız ama tek fark dosyanın başlangıcındaki "np" harfleri çıktı :). Bu farkıda giderelim dedim ekledik iki harf, NP. Ve... Gözlerime inanamıyorum çalışıyor. 2 harf 15 saatten fazla zamanımı aldı, off offf böyle bir şey olabilir mi??? Üstelik firefox developer sitesinde o kadar dolandım böyle bir şey de görmedim. Kural basit, pluginler np (netscape plugin) ile başlar... Bir de büyük harflerle bir yerlere yazsalardı...

Eee bundan üyelerimize ne? Sorunu çözdüğüme göre yakında FireFox ile de sitemize "güvenilir" bir şekilde girebileceksiniz.

Herkese sorunsuz eğlenceler :)
Zac

 

YORUMLAR

21 Şubat 2007, 19.11
birilerine sorsaydin eminimki np mi ne kesin soylerlerdi)))
21 Şubat 2007, 22.25
teşekkürler ben kullanıyorum memnunum
22 Şubat 2007, 11.15
gamyuna girmiyor diye firefox kullanamıyordum. emeğin için saol.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın