gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Cepten Rumuz DeğiştirME

26 Şubat 2007, 20.27
A- A+

Bir çok yerde cep telefonu ile nasıl rumuz değiştirileceğini belirtmemize rağmen hala nasıl hatalı yapıldığını anlayamıyorum bir türlü. Örneğin demişiz ki,

RUMUZ MevcutRumuz MevcutŞifre YeniRumuz

şeklinde mesaj yaz 2899'a at. Abone aynısını yazmış atmış :). Yahu iyi de biz senin kim olduğunu nerden bileceğiz. Rumuzun mevcutrumuz değil şifren mevcutşifre değil. Sonra dedim anlaşılmıyor heralde örnek yazyım, yazdım da...

RUMUZ ahmet  231245  mehmet

yaz 2899'a yolla. Bu sefer de baktım herkes ahmet mehmet diye atmaya başlamış. Hey Allah'ım nedir bu çilem. Nesi zor ki bunun. Hayır bir de kısmen olayı kapanlar var. Örneğin, rumuzu damla şifresi 12345 olan bir üyemiz şöyle mesaj atmış.

RUMUZ damla 12345 YeniRumuz

:))). Yani mevcutrumuz ile mevcutşifre yerine bilgilerini yazacağını kaptın da yenirumuz yerine neden istediğin rumuzu yazman gerektiğini kapamadın gelde anla... Neyse ki ilk yazan kullanıcımız YeniRumuz rumuzunu alınca diğerlerine bu rumuzu alamazsınız çünkü kullanımda demişiz :). Bu tip hataları görünce bir sürü kontrol ekledim mecburen. İstenen rumuzda rumuz, nick, şifre vb gibi kelimeler geçiyor mu diye...

Bir de rumuz değiştirmek istediği halde RUMUZ yazmayanlar var. Uygulama nereden bilecek ki RUMUZ yazmazsan ne yapmak istediğini. Abonelik başvurusu yapanlar da sürekli UYE kelimesini yazmadığından RUMUZ ŞİFRE şeklinde atılan mesajları abonelik kısmına yönlendiriyorum ki abonelerin tekrar kontörü gitmesin. Rumuz değiştirmek isteyen abone de rumuz yazmayınca abonelik başvurusu yapmış oluyor. Oluyor da burada anlamadığım nokta şu: Üye rumuz değiştirmek istiyor, rumuz yazmıyor, biz abonelik başvurusu sanıp abonelik açıp onay mesajı yolluyoruz. İnanılması güç ama üye de evet deyip onaylıyor. Rumuz değiştirirken cep abone olmuş oluyor. Sonra gelip, ben rumuz değiştirdim siz beni cep abone yaptınız diyor. İyi de canım uyem, sen gelen sms'i okumuyon mu, niye abonelik başvurusu yapmadığın halde evet deyip tekrar sms atıyorsun, niye ve neye evet diyorsun ki??

Son olarak SMS ile nasıl değiştirilir bir anlatayım umarım yine burdaki örneği atan olmaz. Örneğin, rumuzum damla, şifrem 12345 ve istediğim yeni rumuz deniz. Atmam gereken mesaj basit:

RUMUZ damla 12345 deniz

Her bilgi arasında bir boşluk bırakarak. Telsim kullanan üyelerimizin istedikleri rumuzda _ (alt çizgi) olmamalı. Yine yeni rumuzlarda Türkçe karakter olamaz. Ayrıca, Telsim'de Türkçe karakterler düzgün çalışmıyor. Türkçe karakter yerine ? geldiğinden üyeliğinizi de bulamıyoruz.

Ve ücreti. Servis Turkcell ve Telsim için geçerlidir ve atılan her mesaj 2SMSsmile ResmiKontör olarak ücretlendirilir. Avea, abonelik servisinde bize bir kolaylık sağlarsa, çok kısa sürede Avea kullanan üyelerimiz de hem cep abonelik hem de diğer servislerden yararlanabilecekler.

Şimdilik bu kadar ama SMS maceraları devam edecek...

Zac.

YORUMLAR

26 Şubat 2007, 21.10
Ne  güldüm ama anlatamam.Ve hala  gülüyorum))))))))) Kişiler  buraya  girip  oyun oynamasını  biliyor ama  bu kadar  basit  şeyleri  bilemiyor.Birde  asılmaya gelince alasını  yapıyorlar  nasıl öğreniyorlar  bilmiyorum  ama adrese  kadar  öğrenen sapıklar var. Bunlara da  bir  çözüm  bulursanız  sevinirim.Kimsenin kimseyi  rahatsız  etmeye  hakkı  yok  değil mi???
26 Şubat 2007, 21.21

ben şimdi RUMUZ damla 12345 deniz yazıp 2899 a yollarsam rumuzumu değişebilirmiyim :)))))))))))))))

İnanki bi çok eğlence sitesindeki komik yazılardan daha eğlenceliydi ellerine sağlık zac umarım emeğin yerini bulur ve faydalı olur bu mesaj :)

26 Şubat 2007, 21.35
Valla bende bilmiyorum desem zzararlı cıkarmıyım nasıl oluyordu anlamadım ben :):)::):) ya varya bu msj da anlatamadıysa uyelere elinizi çekin daha anlamazlar 10 üzerinden 11 puan verdım bloga :)))))))))))
26 Şubat 2007, 22.31
Sevgili Zac çok güzel açıklamışsın... örnekler de güzel... aslında bu konu hakkında verilen açıklamalar da yeterli bence.. ama gördüğümüz gibi olmuyor olmuyor... :)
26 Şubat 2007, 23.38
Okudukca guldum guldum guldum....... ama ne yaparsın kısaca EGTIM ŞARTTTTTT:))))))))) bu egtımı verebılırsenız sorunun cozulebılecegını duşunuyorum.......
27 Şubat 2007, 04.37
haarikaa milletim  benim:))))))) cepten abonelik bizim neyimize:)))))bunu beceremeyenler ceplerini rafa kaldırsın bence...temiz ve güzel milletimin insanları harikasın valla:)))
28 Şubat 2007, 12.59

Bence gülünecek hiç bir yok. Anlayamak bir kusursa ,her insanın herhangi bir konuyu anlayamaması gibi  kusuru vardır. Size kolay gelen başkasına karışık ,size karışık gelen başkasına çok kolay gelebilir.

Gamyunda kayıtlı nick ile cep abone olmak istendiğinde 1sms le işimiz olmuyor nedense. Kesin 2 kere atmak gerekiyor. İlk sms gelen yanıt kayıdınız bulunamadı tekrar kontrol edin diyor. 2.sms aynı smsi replay ederek yolluyosunuz bu defa ediyor. Be ben gibi bir sürü kişinin başına gelmiş bir olay. Buna bir çozüm ltf

28 Şubat 2007, 17.34

misra boyle bir sey oldugunda bana ilet, iki sms'in arasindaki farki buraya yazayim. Soyledigin seyin olma ihtimali %0 (yazi ile yuzde sifir).

 

01 Mart 2007, 09.22
zac cep ile nick değiştiğimde iki kez başıma gelen olayı yazdım.Biri kendim diğeri bir arkadaşım içindi.Oynadığımız nickleri  cep ile değişmek istediğimizde '' Böyle bir kayıta rastlanmadı ''şeklinde bize geri sms geldi. 2899 a gelen vede yanıtlanan sms leri kontrol etme yada ettirme şansınız varsa göreceksin. Henüz yaşadığımız şu dünyada %0 (yazı ile yüzde sıfır) gibi hiç bir şey bulunmamaktadır. Herşeyin  en az Ş 1 hata payı kesin vardır. İlgine tşkler.Yukarıdaki yapmış olduğum yorumu eksik bir türkçeyle yazmışım .Düzeltme şansı verirsen sevinirim.
01 Mart 2007, 13.57

Misra, atilan sms'leri isleyen bir bilgisayar programidir. Ayni girdi icin ayni ciktiyi uretir. Kafasina estigi zaman ayni girdi icin farkli ciktilar uretmez. Uygulamada bir hata soz konusu ise zaten duzeltiyoruz ki rumuz degistirme kismi nerede ise uzun zamandir degismemistir.

Attigin mesajlara baktigimda ise, bazen RUMUZ yazmayi unutmus bazen de bilgileri yazarken ya fazladan bosluk birakmissin (yani sifreni yazarken sifrende bosluk birakmissin) ya da bosluk birakmadan yazmissin. Uygulamada nasil cevap vermesi gerekiyor ise o sekilde cevap vermis. Yani birebir ayni atilmis iki sms'e iki farkli cevap atilmamis. Atilma ihtimali de, iki sms arasinda uygulamada degisiklik yapmazsak %0. Cunku bu insan degil bilgisayar programi.

Bilgisayar dunyasinda her sey kesindir. Ya birdir (1) ya da sifir (0), ara bir deger yoktur.

25 Mart 2007, 02.36
mısranın dediği çok dogru  üstelik size bildirildiğindede ilgilenmiyorsunuz  inatla dogru rumuz yazdıgım halde değil diye  mesaj geliyor bilgisayar yolluyor diyorsunuz onun beynini bi kontrol edin madem hata yapıyor  size bildirildiğindede umursamıyorsunuz  işinizemi geliyorda umursamıyorsunuz??
09 Nisan 2007, 15.14

Cepten oyun oynuyarak daha fazla pıan kazanma durumu hakkında yazıyorum bu bloğumu. İnsanlar her konuda oldugu gibi  bu olayıda su istimal  ediliyor.  Nasılmı ? Şöyle oyuna pc den baslıyor bakıyor oyunu kesin alacak  acil pcyi bırakmam lazım cepten gelirim deyip gidiyor cepten gelip yerini alıyor ve iki katı puan kazanıyor ne güzel bir akıl değilmi ? 

Türk zekası işte ama bu pc ile oyun oynuyan bizlere haksızlık yetkililerin dikkatine sunuyorum. Bu konuda ne yapılır yapılacak bir sey varmıdır bilmiyorum ama olmalı diye düşünüyorum. Cepten oyunu tesfik için belki ama bu diyerlerine yapılmş bir haksızlık .Yetkililerin dikkatine sunulur !!!!!!!!!!  BU YAZIYI ASLINDA BUGÜN BLOĞ OLARAKTA YAZDIM AMA DİKKATTEN KACABİLİR DİYE BİRDE BURAYA YAZDIM ELBETTE DİKKATE ALINABİLİR SE BENİM UYARIM ONU BİLMİYORUM

10 Nisan 2007, 11.00
Şöyle bir çözüm daha uygun bence.Nasıl oyundan kopunca salonda  hazır bekleyen yada sonradan girilen  2. nicki  ile koptuğu masaya oturamıyorsa , pc ile başlayıp ceple girincede oturamasın.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın