gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Off offf...

04 Mart 2007, 00.03
A- A+

İnsanları anlamak hakikaten güç. Heryerde bakıyorum birileri başkalarını sürekli eleştiriyor, ama heryerde, konu her ne olursa. Üstelik eleştirenler de bu işin uzmanları olsam gam yemeyeceğim, uzmanı olmadıkları konularda yıllarını vermişler gibi eleştirmeleri de enteresan. Ben böyle dedim ya, şimdi bu gruba girenlerden bazıları yazar, bilmem şu şirkette şu pozisyonda şu kadar çalıştım falan. Ee biz de ne pozisyonlarda ne gereksiz insanlar gördük.

Aslında eleştiriye de açığız. Fakat sorun eleştiri değil ki... Kişi yargıda da bulunuyor. Örneğin, sms'te bir sorun olsa, atıyoruz atıyoruz üye olamıyoruz, yok şu olmuyor bu oluyor. Sanki cep telefonunu ben imal ettim, sms'i cep telefonundan ben alıyorum, havadan gitmesini sağlıyorum, sonra ana merkezde topluyorum, ordan gideceği yerlere ulaştırıyorum falan... Biz bu işin sadece bir ucundayız. Ne kullanılan telefonu ben ürettim, ne de operatör benim. Ama bir sorun olsa, bizim sistemde sorun oluyor, ya da bizim kapasite yetmiyor. Üstelik, çoğu zaman mesajı yazan kişide hata oluyor.

Geçen canım sıkıldı, ekrana bakarken şu kayan yazıya biraz hareket katayım dedim, sinus scroll ekleyeyim. 3-5 dakkada ekledim de. Ama sorun, kullandığım yöntem Sun Java çalıştırıcısını patlattı. Sonra baktım, birisi sms atmış, "Bunu düşünen gerizekalıyı tebrik ederim.". Javada bir komut yazılmış, bunu kullanırsan şöyle olur denmiş, kullanmışız ama öyle olmamış. Sanki Java çalıştırıcısını da ben yazdım. Bilmek zorunda mıyım binbir çeşit Java çalıştırıcısındaki her türlü hatayı. Herneyse, o komut hatalı olunca, farklı yoldan yaparak düzelttim. Ama üyemiz eleştiriyi bırakın doğrudan hakaret etme hakkını sadece bu nedenle kendinde bulabiliyor.

Birisi yine sms atmış. Bu sefer de, ben aslında kaçmıyorum ama sizin sistem beni oyunu çok fazla yarım bıraktığımdan yasaklamış. Sizin bunu anlayacak teknik donanımınız yok galiba demiş. Evet yok, bu kadarını da şansa yaptık zaten, ama bir tek onu yapamadık. Neden sorunun bizde olduğunu düşünüyorsa, neden kendi bilgisayarında bazı şeylerin yanlış ayarlanmış olabileceğini düşünmüyor bunu da anlamak güç. Eleştiriyi direk pas geçip, bizim kapasitemiz hakkında da rahatlıkla karar verebiliyor.

Herneyse, bu tip şeyleri sadece es geçiyorum. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, yaptığımıza da inanıyoruz. Artık beğenen oynar, beğenmeyen için iyileştirme yaparız, yargıda bulunanlar ise başka aryışlara girebilirler. Onları ben değil, Bill Gates gelse memnun edemez.

Not: Bu vesile ile sadece yazılımcı olanlara da bir mesajım var. Özellikle yurt dışı tartışma gruplarında karşılaşıyorum, "Java mı hızlı C++ mı?" diye. Diyeceğim tek şey var: Java ilk önce doğru çalışsın sonra hız konusuna geliriz :).

Zac.

YORUMLAR

04 Mart 2007, 00.22
evet insanlari anlamak   ve ugrasmak zor zanaattir..... Kolay gelsin demek düsüyor bizede :)
04 Mart 2007, 01.10

Dusunceleri, hayalleri buyuk bir guc, engin bir deha, kusursuz bir guzellik ve mukemmelik, 

İnsanlarin basarisina haset edip, onlarin hic birseye layik olmadiklari, kendilerinin de isterlerse kolayca daha mükemmelini  Başarabileceklerini, yapabileceklerini dusunen. İnsanlarda Kişilik Bozukluğu vardır.

Bu gibi insanlar zaten rahatsızdır,

Sayın.Zac

04 Mart 2007, 17.00
sayın zac. benim söyle bir sorunum var. şimdi bilgisayarımı saat sabah 08:00 de acıyorum kahvaltımı yapıp gelinceye kadar kardeşim gamyun a oturmuş benim şifremle yeniliyor giden puanımı nasıl geri alacam... yardım et lütfen. ŞAKA ŞAKA sakın kfür etme ŞAKADI neyse unut gitsin kalay gelsin. :)
04 Mart 2007, 17.11

Çekemeyen özürlüler vardır mutluka her yerde olduğu gibi sinus scroll muhabbetide güzel Dikkat çekmiş, login olur olmaz ilgimi çekti.

Javacılar  kendi çapında eğlensin.  C++ Ciler aLeme aksın :) 

#include <list>
#include <iostream>
#include <iterator>
#include <algorithm>

Parmaklarının ucunda dans Et! :)

04 Mart 2007, 18.05
Yazdıklarınızda haklısınız insanları anlamak güç gercekten ama sizde ne doğru ne yanlış tam olarak biilemezsiniz her insan da oldugu gibi .İnsanlar hep iyiyi bekler ama ulasmak için hiç birsey yapmaz anca boş boş konusurlar. Geçenki sözüm için hala üzülüyorum  ama kızmıştım  çünki o konuda sizde yanlış tınız anlatılmak isteneni yanlış anladınız gerci önemi yok  kimse kimseye inanmak zorunda değil.Ayrıca inandırmak zorunda da değil . neyse işiniz zor allah kolaylık versin tekrar özür dilerim
06 Mart 2007, 18.34

Zaman zaman  iyi anlaşılamadığımızdan,kendimizi iyi ifade edemediğimizden yada başkalarını anlayamadığımızdan şikayet eder dururuz.Bu durum ile hepimizi karşılaşmışızdır.Hep olaylara kendi açımızdan bakarız.İnsanları anlamak güç değil imkansızdır.Bizler sadece empatiyi deneyerek  diğer insanı anlamaya çalışırız. (Kendimizi karşımızdaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmak).

 

Son 3 sene içinde gamyun  akla hayale gelmiyen güzelliklere  damgasını vurdu. Bizler bir yeniliğe daha tam alışamadan diğer bir yenilik yaratıldı. Ard arda gelen bu yeniliklere bazılarımız kolay uyum sağlayabildi bazılarımızda zor uyum sağladı veya hiç sağlayamadı. İstek ,şikayet ,mutlulukluklarımızı  blog başta olmak üzere sms lere kadar  ulaştırılma şansı verildi. Çoğu üyeler  memnun .Önemli olanda çoğunluğun memnuniyeti. Çekilen  emeğin herkes farkında  ve  değeri bilinmekte(özellikle eski üyeler.)

 

 365 gün , 24 saat kesintisiz hizmet veren  sitenin hergün çoğalarak artan üyelerini anlamaya   (dünyanın heryerinden katılan) çalışmak  ve  memnun etmek gerçekten zor. Zac  özellikle seni çok bunalttığımızı tahmin edebiliyorum. Fakat sende   sana gelip soru sormanın kolay olduğunu sanma .(En azından kendi adıma ) Cep abonelik vs  gibi konuları kendi aramızda konuşup,araştırıp  çıkmaza girip  tıkandığımızda  en doğru yanıtı senden alcağımıza inanarak sana geliyoruz. Üyelerin kullanımına sunduğunuz  şeylere kimsenin karşı olduğu yok sadece yetkili ağızdan doğru bilgi almaktır amacımız.

 

Bil Gates  ise bizden uzak dursun J .Çocuklarına hafta içi 30dk ,hafta  sonu 45 dk. pc başında kalma gibi sınır getirmiş.

07 Mart 2007, 16.37

ülkenin birinde, bir ressam genç ressamları yetiştiriyormuş.. bir gün, en iyi öğrencisinden şu ana kadar yaptığı en güzel tabloyu yapmasını istemiş.. bu son sınav olacakmış ve bu sınavı geçerse artık mezun olabilecekmiş genç ressam.. elinden gelenin en iyisini yapmış ve hocasına götürmüş.. hocası ondan resmini şehrin meydanına asmasını ve altına "hata gördüğünüz yerlere bir x koyunuz" yazan bir tabela ile fırça bırakmasını tembih etmiş.. genç ressamda bunu aynen yapmış.. bir haftasonra, resmi bıraktığı yerden almaya gittiğinde resmin tamamen çarpılarla dolduğunu görmüş ve çok üzülmüş.. hocasına, utanarak resmi götürmüş.. hocası ondan bir resim daha yapmasını istemiş.. genç ressam yine günlerce uğraşmış ve bir resim daha yapmış.. hocası yine resmi şehrin meydanına asmasını istemiş.. ama bu kez altına başka bir not koydurmuş.. "hata gördüğünüz yerleri düzeltiniz" yazıyormuş yeni notta.. altında da boya ve fırçalar... bir hafta sonra, genç ressam resmini almaya gittiğinde resminin olduğu gibi durduğunu görmüş...

Diyeceğim odur ki eleştiren bünyeye, madem o kadar biliyorsun, o halde oturda sen yap dediğinde gıkı çıkmaz kimsenin..

 

08 Mart 2007, 16.15
Evet guzel bir ornek olmus :) Ama Turkiye'de bu da islemez. Bizimkiler bilip bilmeden el atarlar guzelim resmi mahvederler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın