gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

SMS...

08 Mart 2007, 16.04
A- A+

GamYun.Net dışında uğraştığımız işlerden birisi de SMS konusu: Çeşitli mecralara SMS altyapısı sağlamak. Örneğin, radyolar, televizyonlar vb gibi...

Teknoloji konusunda çok fazla bilinçli bir toplum değiliz maalesef. SMS altyapısında kullanılan tüm herşey, ya bir donanım ya da bir yazılım. Yani, gönderilen smsler cihazlar ve çeşitli yazılımlar üzerinden bizim sistemimize geliyor, bizim sistemimizde de gelen smsleri bir yazılım karşılıyor, nereye geldiğine, içeriğine göre işliyor. Ama sonuçta bu bir program insan değil. Ama gel gör ki, insanlarımızdan bazıları muhtemelen bu mesajları bir insanın okuduğunu, tek tek onlara cevap yazdığını düşünüyor olmalı. Çünkü bakıyorum, sitede botlarla konuşmaya onları tavlamaya çalışan üyeler gibi, sms ile uygulamalarla iletişim kurmaya çalışanlar da var. Bunlardan en klasiği küfür tabi.

Örneğin, istek oylama servislerinde RADYOA diye bir radyo olsun. Bu tip servislerde ilgili radyoya mesaj ulaşması için "RADYOA mesaj" şeklinde mesaj atılmalı, GamYun'da olduğu gibi. Abone bunu yazmıyor biz de "Mecra ismi hatalı" diye dönüş yapıyoruz. Adam bir kaç kez daha atıyor aynı cevabı alınca, başlıyor küfür içerikli SMS'ler atmaya :). İyi de karşıdaki bir program o hala aynı cevabı dönüyor. Aynı cevabı döndükçe de adam daha da sinirleniyor :).

Bir başka çeşidi, adam telefonunu mesaj alımına kapatmış. Yani demişki ben kısa SMS servislerinden mesaj almak istemiyorum, benden de bu konu ile ilgili ücret çekilmesin. Biz de bu aboneleri tespit edip kara listeye alıyoruz, ne de olsa mesajını işleyemiyoruz ücret de çekemiyoruz, o halde doğrudan gözardı edelim. Bir süre sonra mesajı yayınlanmayınca, "Bizim SMS'ler para yazmiyor mu kardesim, neden yayinlamiyorsunuz" diye mesaj atıyor yine uygulamaya. Aslında, keşke mesaj atabilsek, "Evet para yazmıyor, biz de zaten ondan işlemiyoruz" diye ama maalesef mesaj da atamıyoruz :)

Bir de küsenler var. Mesaj atıyor kontörü yok, "Kontörünüz yetersiz olduğu için mesajınız işlenmedi, lütfen kontor yükleyiniz" diyoruz. Birazdan başka bir sms, "Ne kadar para gozsunuz kardesim, izlemeyecem daha sizin kanali" diye. İyi de bundan kanalın haberi yok ki, bunu yazılım otomatik yapıyor ama gel de anlat işte :).

Zac

YORUMLAR

08 Mart 2007, 17.03
peh kardesim yani.. aziz nesin hakliydi ya neyse : )
12 Mart 2007, 01.15
siteye  girenler  bu  yazıları  okusa bence ii  olucak  ..ama nerde onlar  buraya oyun  ve sohpet amaçlı giriyorlar.. sorun  bakalım blog  sayfası nasıl  açılıyor ..çoğu  arkadaş  daha bunu beceremiyor..sms işi zaten  onlar  için  daha  zor bir olay...okurlar  ve birşeyler yazarlarsa  kültürleri   artar  ne  me  lazım)))..bizim  insanımız  okuma  özürlü...((
12 Mart 2007, 17.33
TEKNOLOJI ISTE NE DIYELIM INSANIN AGZXI ACIK KALIYO
16 Mart 2007, 03.33
blogların  yeterince  okunmadığına bende  inanıyorum  milletimin insanları  yeniliklere ayak  uydurmadıkça dünyaya  at  gözlüğü  ile  baktıkça  daha çok yanlışlıklar  ve  cahillikler  devam eder.
14 Mayıs 2007, 02.51

Hahahahahahaha vallahi yarıldım

"BOTLARLA KONUŞMAYA ONLARI TAVLAMAYA ÇALIŞAN ÜYELER GİBİ"

Ben yerinizde olsam bu tip şeyleri saklarım üzerinden belli bir süre geçtikten sonrada yayınlarım.

Thy yapmıştı bi kere gazetelerde dahi çıktı.

Yolcu:

— Trabzon'dan İstanbul'a kaç saat acaba?

— Beklemeye alan görevli 'Bir saniye efendim...'

— Sağolun iyi akşamlar.

gibi daha bir çok güler misin aglar mısın durumunda diyalog söz konusu.

19 Haziran 2007, 12.18

ya bu reklamlardan usandım biliyorum para kazanmanız lazım ama benim pc nin remi düşük bi saat bekliyorum girebilmek için bize çile çaktirmeyin olmazmı sevgiler

 

04 Temmuz 2007, 04.08

cok komık

fakat bı okadar da acı

toplumumz ne kadar da cok egtımsız kalmıs :(

Ron

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın