gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sanal da Yeni Bir Yasam Bicimine Ne Dersiniz?

19 Mayıs 2007, 22.37
A- A+
Gecmisi yillara sarkan özlü bir deyim var: "Geri zekali insanlar kisilerle; orta zekali insanlar olaylarla; Zeki insanlar görüslerle ilgilenir." Cok mu geri zekaliyiz ki kisilerle ugrasiyoruz, kisileri takip ediyoruz. onlari takip etmek icin degisik nickler kullaniyoruz. Farkli nicklerle yapilan takibatlar olumlu neticelenince pozitif bir akintiya, negatif sonuclaninca olumsuz bir akintiya giriyoruz? Bu bir nevi görücü usulünün sanal dünya da devam etmesi degil mi?

Insan sanal da da gercek yasam da da ayni seyleri savunmali ve ayni sekilde yasamali. Sanali farkli, reali farkli insan yalancidir. Her insan yalan söylebilir, bunu bir noktaya kadar kabul edilebilir de sayabiliriz. Ama yalanciligi savunmak asla kabul edilemez.

Sanal alemde yeni bir yasam icin, kisiler birbiriyle ugrasmamali, daha cok fikir düzeyinde sohbet etmeli(fikri varsa tabi). Farkli nickler kullanmamali, gercek yasam da oldugu gibi sanal da da söylediklerine karsi sorumlulk duymali.

Bu sitede bunu basarabilecek kac kisi var merak ediyorum?         NOT: NE KADAR GERCEKÇİYİZ ARKADAŞLAR SANALDA FARKLI REAL DE FARKLIMIYIZ BUYURUN YORUM SİZDEN TŞK EDİYORUM ŞİMDİDEN ALLAHA EMANET OLUN..

YORUMLAR

20 Mayıs 2007, 19.45
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz..Ama bunu başarmak çok zor..Nedeni ise sizinde bahsettiğiniz gibi burası çok güvensiz bir ortam..Her kesimden insanla dolu..İnsanlar sırf oyun oynamak ve stres atmak için girmiyor buraya ..Kötü amaçları olanlar var..Bu yüzdende burda yalansız olmak kaçınılmaz birşey..Ben dürüstlüğü burda sergilemeye uğraştım ama çok zarar gördüm..Demekki burda dürüst olunmayacak..Şimdi bende herşeyimi gizliyorum..Bunu ben başaramadım başaran varsa da kutlarım..Yalansız  güzel günler dileğiyle..bye..
04 Eylül 2007, 18.14

ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞİN CANIM HİÇ BİR ŞEKİLDE RAHAT OYUN OYNANMIYOR SADECE SOHBET EDEBİLMELERİ İÇİN BİR ÇOK YALAN SÖYLÜYORLAR YALAN SÖYLEMELERİNİ ENGELLEMEK ÇOK ZOR GERÇEKTE BİLE İNSANLAR YALAN SÖYLÜYOR DEĞİL Kİ BURDA OLMUYCAK İNŞALLAH HEPSİ BİTER

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın