gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Herkes Okusun

07 Kasım 2007, 11.58
A- A+
Bir önceki yazımda belirttiğim kurallar bugünden (7 Kasım 2007 saat 11:05) itibaren geçerli hale getirilmiştir. O kurallara ek olarak gelen şikayetlere göre bazı yeni değişiklikler de yapılmıştır. Yeni bir yasak çeşidi daha eklediğimizi de gururla belirteyim :).

OYUN YASAĞI: Bu yasağı alan üyeler, belirtilen süre bitmeden yeni bir oyuna katılamazlar. Yasakları varken tekrar oyun yasağı alırlarsa, yasak süreleri artar. Üye ile birlikte bilgisayarı da yasak aldığından, o bilgisayardan başka bir rumuzla bile yeni bir oyuna katılmak mümkün değildir.

Gelelim değişikliklere:

- 4 kişilik oyunlarda, oyuncuyu atabilmek için coğunluğun oyu gerekiyordu. Bu kural oy birliği olarak değiştirilmiştir. Artık oyuncu atabilmek için herkesin EVET oyu kullanmış olması gerekir. Özellikle OKEY'de oyunu bırakmayan oyuncuların atılması bu kararı almamıza neden oldu.

- 4 kişilik oyunlarda, oyun durduğunda, oyunun yenilenmesi ya da oynayan oyuncuların masadan atılmaması sağlandı. Eğer atılmak istenen bir oyuncu varsa, tekrar oyun başladıktan sona oylama ile atılabilir.

- Tüm oyunlarda, oyun oynanırken bir işlem yapmadığından dolayı masadan atılan oyuncu (anti-idle) 1 saatliğine OYUN YASAĞI alır.

- Duran oyunlarda, oyuncu sayısı tekrar tamamlanır ve örneğin 4 kişilik oyunlarda 3 kişi başlaya basar ama bir kişi bir süre basmazsa, yine 1 saatliğine OYUN YASAĞI alır.

- Oynanan bir oyunu kendi isteği ile terkeden bir oyuncu, mevcut yaptırımlarımızın yanı sıra 1 saatlik OYUN YASAĞI da alır. Bir önceki yazımda bir çok kişi elektrik kesintisi vb durumu nasıl ayıracaksınız demiş. Burda "kendi isteği" ile ayrılan oyuncu diyorum, bu da yeterince belirgin. Fakat, bağlantı kesilmesi ya da cevap alınamaması durumunda da en az 15smile Resmi dakikalık bir oyun yasağını da aslında yararlı görüyorum. Oyuncu oyun yasağı alsa dahi düştüğü masaya tekrar girebilir, fakat yeni bir oyuna katılamaz.

- Bir de güzel haber: Yarım oyunlara katılanlar eskiden 1500'ün altında ise +1 puan, 2000'in altında ise puan kaybetmeme garantisi ile oynuyorlardı. Bu limitleri 500 puan yükselttik. Yani, 2000 altı oyuncular yarım oyun tamamlarlarsa +1 puan, 2500'ün altındakiler tamamlarlarsa kaybetmeme garantisi cepte olacak. Bu değişiklikle, botların olmadığı salonlarda, oyunların tamamlanmasına yardımda bulunacakların daha bir istekli olacağını düşünüyorum. Yarım oyuna katılıp, puan kaybettiğini söyleyenler de oluyor. Eğer yarım oyuna katılmışsanız, masada mesaj kısmında bu belirtilir. Eğer belirtilmiyorsa, sizin için bu yarım oyun değil demektir.

Şu an yasaklar 1 saattir ama üyeleri caydırmaması durumunda daha da arttıracağımızı belirteyim. Bu artışlar ayrıca duyurulmayacak gelen şikayetlere göre değişiklik gösterecektir.

Yukarıda anlattığım kural değişikliklerini aklımızda bulunduralım ve lütfen bu kurallara uymaya özen gösterelim ki daha sonra üzülmeyelim.

YORUMLAR

07 Kasım 2007, 12.21
Tebrikler Başkan olay bu işte:) Durmak Yok Yola Devam...
07 Kasım 2007, 12.24
Hmm, maalesef daha ilk dakkadan gorulen o ki, insanlar cezalari yeterli bulmuyor. Ben de daha ne olabilir diye dusunuyorum :) Sesli dusundugumu varsaysak, 3 kez OYUN YASAGI alanlarin uyeliklerini ve bilgisayarlarini 3-5 gun yasaklasak acaba bu caydirici olur mu :)
07 Kasım 2007, 12.56
olmazzzzz sakın ha :) ya zac şuan mesela acayip yağmur yağıyo ve yapacak bişide yok oyun oynuycam elektrik gidiyo, şimdi bugün 3 kez elektirik gitse pc yasaklanacak kesin. işin kötü tarafı kış başladı paso yağmur kar olacak, yaza kadar yağmurun dinmesinimi bekliycez ya. valla süper yasaklar koymuşsun ama yeter insaf ya :)
07 Kasım 2007, 13.05
oyuna başlarken ilmuhaber+2resim de bırakalımda oyun yarım bırakırsak kolayca bulunalım kapımızada bi ceza getirme imkanınız olsun :D
07 Kasım 2007, 13.30
Oyunculara bu kadar sert dayranmaayin ama onnlar yaskalnisa kimoynayacak :)))))yazik ama bizede:(((
07 Kasım 2007, 13.47
bu yeni yasaklarla çok yeni kargaşalar meydana çıkacak, öncelikle herkesin 10ar 100er yeni niki olacak oyun yasağı alan yeni niklerle oyuna girecek, nasılsa öylesine oynuyorum diyerek masada canı istediği an istediği huzursuzluğu çıkaracak, zaten masadan atmamızda mümkün olmayacak ve masa opu masa sohbetini kapamazsada bi güsel ana avrat bütün küfürleri dinleyeceğiz. salonda opda yoksa ohhhh gel keyfim gel oyundan aldığımız zevk kalmadı demektir. bu yeni yasaklarla oyun oynamaktan cayacağız zamanla bu kesin. elektirik kesilecek bağlantı kopacak bu hergün olacak bu demektirki hepimiz şimdiden yasaklıyız ve bu çoğu kişiyi yarım oyunlara girme ve yarım oyunları bekleme gibi artık hiçte kızamayacağımız bir hale getirecek, ne kadar eğlenceli oldu site dimi ama :)
07 Kasım 2007, 14.00

YAGMUR_SUYU, yukaridaki yaziyi okuyup, anlayip bu sonuclari cikardi isen bravo ne diyeyim. Ama sonuclarin yanlis.

Istedikleri kadar uyelik alabilirler, ama bilgisayar da yasakli olacagindan girip oynayabilecegini sanmiyorum. Haliyle bu varsayimin uzerine kurdugun "cani istedigi zaman cikacak" varsayimi da haliyle mumkun degil.

Masadan atamama konusunda hakli gibi gorunsen de degilsin. Masa opu akli basinda biri degilse zaten eski sistemde masadan atmayabilirdi de. Yok biraz akilli ise, sohbete kapatir, herkes oyununu oynar cikar.

Bu kurallarin hic birini de kendimiz icin koymuyoruz, ne de olsa biz pek oyun oynamiyoruz. Kurallarin duzgun oynayanlari rahatsiz etmeyecek sekilde olmasina da ozen gosteriyoruz. Bizce bu kurallar, bir cok haksizligi da onleyecek. Ama elbette, bu kurallara aykiri davranmayi aliskanlik haline getirenlerin canini yakacak. Eee bizim de istedigimiz buydu zaten.

07 Kasım 2007, 14.09

zac 

kurallar çok agır ve caydırıcı gibi gelsede yurdum insanı

için imkansız diye birşey yoktur ayrıca bizim oynadıgımız 101

de yani kahvehanede hiç kimse açmadan

yer  okey atar iseniz ceza almazsınız nedeni ise

kımse açmadıgı için işlek deyildir

diyeri  ise atılan işlek  taşı altınızdaki alamaz nedeni atan zaten ceza yemiştir

öneriye açık iseniz deyerlendirin

yok astıgımız astık kestigimiz kestik elimizdeki

düdük derseniz çok pardon  derizz

07 Kasım 2007, 14.09
kurallara aykırı davrananları kapsamaktan öteye gitmiş, bence fazla abartılmış bilgisayarlar bile kolayca yasaklanacaksa HEPİMİZ ŞİMDİDEN YASAKLIYIZ demektir. Bu kadar katı kurallar yerine, çoğu zaman salonlarda hiç op olmadığı zamanlar oluyor, opları çoğaltsaydınız bence daha ayırt edici olurdu, herkesin canı yanmazdı...
07 Kasım 2007, 14.14

sanırım eve jeneratör sistemi kurmalıyım elektirik kesintileri için iyi olacak:))

 

07 Kasım 2007, 14.25
op çok olsa sonuncu olanın kaçtığını anlar zaten ve gerekli işlemi yapar ama ben 1. iken elektiriğim yada bağlantım kesilmiş ve yasaklanmışım neden benimde canım yansınki, oplar çoğaltılsın ve ilgilensinler herkesi aynı kefeye koymak mantıklı değilki, oyunda zaten sonuncu olupta kaçan belli oluyor üstte puanı çok güzel görünüyor ben 1. iken kaçacak kadar ne yaptığımı bilmeyecek birimiyimki aynı muameleyi görücem :)
07 Kasım 2007, 14.25
LoYA_V0RE    Valla iyi fikir;  bazan da benim pc donuyo Kapatmak zorunda kalyiorum o anda masayada yazamiyorum masa opuda beni atamiyor eeee nolacak  hic sucum yokken  yasak yiycem:))))
07 Kasım 2007, 14.32
slm kibarlik incelik olsun iki arkadasa oyun birakiyoruz karsiliginda ok atiyolar bunlarda yasak getirin ki azcik meziyet ögrensinler  esime aynisini yaptilar adi dedi ye 96 saat yasak  kendinizi bizim yerimize koyun ltf
07 Kasım 2007, 14.38
Oyun birakma diye bir kuralimiz yok, birakmayin siz de. Oyuncular istedikleri zaman okey atmakta serbestler.

Bir de hala baglanti kesilmesi durumunda yasaklanacak olduklarini belirtenler var. Henuz buna yasak uygulamiyoruz, yukarida yazdim simdi tekrar yazdim. "Israrla yazdiginizi anlamak istemiyorum" modundan cikarsaniz sevinirim.
07 Kasım 2007, 15.01
Hersey guzel , emeginize saglik ..
dusunceniz icinde tesekkurler ama dusundum de sebebini bilmedigim bir sekilde belkide telekomdan  son gunlerde en az 3 kez baglantim gidiyor , geri gelip ayni oyunda oynasamda  bu demek oluyo ki gunde 3 saat yasakliyim minimum .. aman tanrim..
07 Kasım 2007, 15.15

eywallah ZAC buyuk adamsın....Helal OLsun..

İşte bundan doLayı Gamyunu seViyorum...

BazıLarına bu gerekiyor.

07 Kasım 2007, 15.36
Misafir gelirse, misafir mi onemli oyun mu onemli diye sormak gerekir. Oyun onemli ise oyuna devam, misafir onemli ise oyuna gule gule. Bu durumda bir saat vaktin var, zaten onemli misafir bir saatten fazlasini da hakeder :)
07 Kasım 2007, 16.08
Bencede kurallar çok ağır olmuş tek konu misafir değil acil durum karşısında insanların her birinden anlayış bekleyemiyoruz ne yazık ki yada beklesekte karşılık bulamıyoruz Kurallar her zaman önemlidir ve bu denli özel bi siteyide ayakta tutacak olan yine kuralları ve sistem düzenidir  fakat bazen  bazı kurallar  caydırıcı değil sadece suçsuz kişileride soğutucu bi yol halini alır bence  yeni kurallarımızda  bu izde gidiyor saygılarımla...
07 Kasım 2007, 16.08

Evet simdi gamyun daha bir guzel olmaya basladi.. Kurallar gayet acik ve net ama neden anlasilmadiginida ben hala anlamadim.. :) birde üstüne basa basa belirtilmis ama bunuda kimse okumamis gibi diyor ki: "Bir önceki yazımda bir çok kişi elektrik kesintisi vb durumu nasıl ayıracaksınız demiş. Burda "kendi isteği" ile ayrılan oyuncu diyorum, bu da yeterince belirgin." kendi istegi ile yani hani su istatistiklerinizde 3. sirada yarim oyun varya iste onun artmasina sebep olcak davranis yaparsaniz yasak alacaksiniz.. sadece caydiricilik acisindan 1 saatin yeterli oldugunu sanmiyorum.. He birde bu elektrik kesintisinden ote modemi kapamak yada Pc ye Restart atmakta aliskanlik haline gelmis davranis ve bununda cozumu bulunmus 2000 altınında 1 puan almasi.. buda yarim oyunlara katilma istegini arttiracak tekrar Tesekkurler..

Ama ben hala bir onceki bloga yaptigim yorumda kaldim. Birde ona Ek olarak 101 de ortadan cekilen taslarda kalan tas sayisini belirtsek cok kafa karistirici bu sekilde acaba tas gelcekmi bana gelmicekmi dusuncesi :))
 Daha iyisi icin iyi calismalar..

07 Kasım 2007, 16.14

valla  cezalar  haklıdır kimse  kimseye  haksız yere ceza vermez lütfen kurallara  uyalım.. adamın canı sıkılıyor oyundan atıyorr böyle  sacmalık olurmu.  grup  oluşturmasınlar bence :)))

şeratin kestigi parmak acımaz...

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın