gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Yeni Kuralların Ardından

13 Kasım 2007, 19.43
A- A+
Son kural değişikliklerinden sonra, bir çok üye haksız şekilde oyun yasağı aldığını iddia edip durdu (bazıları da durmadı, hâla iddia ediyorlar). Blog'a yapılan yorumlara ve bana doğrudan yapılan şikayetlere gel de şaşırma. Tamam herşey güllük gülistanlık değildi, daha taze bir uygulamaydı bazı aksaklıklar vardı ama bu kadarını da nasıl başarmış olabilirdim ki :)

İtiraf ediyorum, başlangıçta bilardo 7 top'ta pratik yapan üyelerimizi hatalı yasakladık (kadı kızında da bu kadar hata olur). Bu sorunu hemen düzelttik. Ama hâla pratik yaparken bilgisayar başından ayrılan ve anti-idle nedeni ile atılan üyelerimiz yasak alıyorlar. Bu sorunu giderene kadar pratik yapanlara tavsiyem, oyundan ya çık git, ya da oyunda bıraktı isen bir saatten önce oyun için gelme :)

Şimdi gelelim diğer hatalı yasak aldım diyenlere. Oyundan kendi isteğiniz ile çıkıyorsanız sistem hiç tereddüt etmeden 1 saat oyun yasağını verir. Oynayacaksan o masada oyna! Yok çıkıyorsan zaten oynamak istemiyorsun demek ki, o zaman geyik yap, olmadı çık gez dolaş gel. Bir saat vaktin var. Yok illa da ben oyunlara girip-çıkarak oyunları mundar edeceğim diyorsan, ben de "Olmaz!" diyorum.

Bir de, "Ben kendim çıkmadım ama beni yasakladı" diyenler var. Bu grup, istememiş olsalar bile, ya yanlışlıkla bir linke tıklıyorlar, ya bir resme bakmak istiyorlar, bu yeni içerik oyun sayfasında açılıyor ve küt!. Oyun sayfasında açılması demek, bizim için kendi isteğiniz ile çıkıyorsunuz demek. "Ya bu durum canımı sıkmaya başladı" diyorsanız, internet ayarlarından Kısayolları başlatmak için pencereleri yeniden kullan seçeneğini kapalı hale getirin.

Gelelim bunun dışında, trafo patladı, telekom hattı sabote etti, kabloya takıldım, çoçuk telefon hattını kemirdi vs.vs. nedenlerle düştüm siz de beni yasakladınız gibi şikayetlere. Bunların hepsi palavra! Böyle bir şey olmasına imkan ve ihtimal yok.

Her gelen şikayette ya acaba bir bug/hata var da gözden mi kaçırdım diye kontrol ediyorum: 4 farklı durumda yasaklama yapıyoruz ve o 4 farklı durum da çok net. Belirtilen şikayetlere yol açacak bir sorun yok. Yoksa acaba bizim sunucular, "Ya patron, tamam sen bu durumda yasaklama dedin ama bu üye çok gözüme batıyor, arada kaynar diye onu da ben yasakladım" mı diyor :)

Bir de, oyuncunun bağlantı kesilmesini fırsat bilip masadan tüyenler var. Bunlarla da elden geldiğince, skor durumlarını da göz önünde bulundurarak yakinen ilgileniyoruz. Skor durumunu nasıl değerlendiriyoruz: Skor başarı yüzdesi hesaplayarak. Bu hesabı anlatmak uzun zaman alır, ama kabaca ortalamanın yüzde 75 altında olması gerekir ki oyun skoru oyuncu yasaklansın. Buna göre, "Ben birinciydim, oyuncu çıktı ben de bekledim bekledim bekledim gelen olmadı, çıktım yasak aldım" diyenler de gerçeği ifade etmiyorlar demek ki (tabi sunucular arada kaynatmıyorlarsa :) )

Bir de oyundan atılmalar sorun oluyor şeklinde şikayetler var. 2 kişilik oyunlarda bu hep böyleydi, şimdi 4 kişide de bu şekilde. Yer verme konusuna gelince. Bu konu epey karışık. Adam ilk el düşüyor, son el geliyor, illa yerini istiyor. Bu gidiş, bunu ya otomatik hale getireceğim ya da bu düşme mevzusuna başka bir şeyler düşüneceğim.

Tek tek şu yanlış bu doğru demeyeceğim. Eskiden, oyun yarım bırakanlara belli bir sayıdan sonra 2-3 gün yasak veriyorduk. Ama bu sadece kendi isteği ile çıkanları kapsıyordu. Ayrıca üye tamamen siteden uzaklaştırılıyordu. Sonuclara baktığımızda etkili olmadığı da görünüyordu. Bu nedenle, üyelerin sitede kalmaları ama oyun oynamamaları yönünde yeni bir yöntem deneyelim dedik. Ama şu anki durum da beni çok memnun etti diyemem. Fakat, bu yeni sistem üzerinde değişikliklerle daha iyi bir sistem elde edebiliriz gibi. Neler mi olabilir?
- İlk etapta sadece oyuncuya oyun yasağı verilebilir
- Aynı bilgisayardan yapılan belli adet yarımdan sonra, o bilgisayar daha uzun süreli oyunlara kapatılabilir
- Bağlantısı kesilen ya da cevap alınamayanlar: Bunları da kontrol etmek gerekiyor. Bir oyuncunun yüzde 80 kaybederken bağlantısı kesiliyorsa, "Kardeşim ne iş!" diye bir sormak gerekir, hatta belli bir adetten sonra biraz oyun oynamasına ara vermek gerekir. Yok bizim burda elektrik gidiyor, net kopuyor şu oluyor bu oluyor diyenler olur, iyi de hep kaybederken mi oluyor!
- Oyun başlangıcının otomatik yapılması. Örneğin, 2 kişilik bir oyunda bir kişi, 4 kişilik bir oyunda 2 kişi ya da 3 kişi başlaya basarsa diğer oyuncular başlaya basmasa bile 20 saniye içinde oyun başlayabilir.

Sistemdeki iyileştirmeler şu anda fikir aşamasında. Çok nadir de olsa, üyelerimizden gelen fikirleri de değerlendiriyorum. Amacımız sonuçta belli: Oyun oynamak isteyenlere güzel vakit geçirtmek, oyun oynamak istemeyenlere de, oyun oynamak istemediklerini anlatmaya çalışmak :) Sonuçta, burası bir oyun ve sohbet sitesi. İsteyen oynar, istemeyen sohbet eder.

YORUMLAR

13 Kasım 2007, 20.35
BU SİTEDE KAÇ SENEDİR BÖYLE KÖKLÜ DEĞİŞİMLERİ İLK DEFA GÖRÜYORUM VE SİZİ TEBRİK EDİYORUM.AYRICA ŞİKAYET EDENLERE DE ANLAM VEREMİYORUM HERŞEY ÇOK GÜZEL OLDU VALLA BEN ÇOK MEMNUNUM OCAKTA YEMEĞİ OLAN MİSAFİRİ GELECEK OLAN YADA AŞIRI UNUTKANLAR OYUNA GİRMEYİVERSİNLER::)))
13 Kasım 2007, 21.27
UYGULAMA GÜZEL BÖYLEBİR SİTEYE BU YAKIŞIR BİRDE YÜZBİRE EL ATIN LÜTFEN
13 Kasım 2007, 22.18

haksız yere yasaklandım oyundan herkes kaçmıştı bende çıktım yasaklanmam için bi sebep değil

 

13 Kasım 2007, 22.35
dielimki batakta skor olarak 2. yim 3. we sonuncu -lerdeler we birlikte kactılar 1.de cok yukarda ama beklemekten sıkıldı oda cıktı. bn skor olarak u lerin altındayımm. hiç kimse gelmiyo . ne yapıcam _?
13 Kasım 2007, 22.47
Yapmış olduğunuz/olacağınız bu uygulamaları gerçekten büyük bir değişim olarak nitelendiriyorum.Fakat bunların  dışında bir başka hususta salon yöneticisi  eksikliği (bence).salon yönetici sayısında özelliklede şimdiler de çok popüler olan 101 salonlarında zaman zaman değil bir bütünün % 80 i kadar yöneticiye ihtiyaç duyuluyor.alınan kopiler bir kaç gün sonraya kalabiliyor ve geçti bor'un pazarı sür şeyini niğde'ye olayına dönüyor.ya hakarete hakaretle cvp vermeli (mi).yada bor'un pazarı hiç geçmemeli.kısasa kısas yapamayacağımıza göre de bence en güzeli bor'un pazarı geçmesin kopilerimizi rahatlıkla iletebilelim ve gerekli yasal işlem:)yapılsın...derim ben şahsen!!!.ii çalışmalar...SHERIFF
13 Kasım 2007, 22.55
Masadan son cikan kisi yasaklanmaz. Haliyle ceylo1000 ve karakargaawcisi, yasaklanmaniz mumkun degil.
13 Kasım 2007, 23.06

bence 101 kaldırsanız çok  iyi olur

okey salonlarındaki arkadaş gurubu dağıldı

buda benim fikrim katılan   olur vrya olmaz herkese iyi günler

 

13 Kasım 2007, 23.20
zac ben yorum yerine bişi yazacam kendi özgür fikrimi yazmak istiyorum PATRON sensin bu kurallara isyeten gelir isteyen gelmez  bir sürü oyun sitesi var sanki oraya kimse gitmiyomu gidende tekrar geri dönmüyomu  neden dönüyor İYİSİNİ bulsa tabiki dönmez şu anda NUMMER VAN bu site bu kurallar mutlakaki  bir ARGE çalışmasından geçmiştir hepimize hayırlısı olsun derim.kurallarını eleştiri yerine yeni fikirleri okumak isterim üyelerden ben bunu bekliyorum ALFANZO
13 Kasım 2007, 23.48
benim anlamadığım sistem nasıl karar veriyor yasaklamayı nedeninide biliyormu acaba.?? insanın bağlantısıda kopar yada elektirikte kesilebilir ama nedense oyun yasağı alıyoruz sistem çok güzel bravo...
14 Kasım 2007, 00.43

tüm cezaları anladım sayfayı yanlış kapadım ceza:) üst üst de 2. salonu açtım:( bağlantım gitti ceza:) zaten acil işim olsa çıkmak gibi bir şansım yok ceza:) iyide benim  yada benim gibilerin suçu ne her cezayı anladım sadece işin bu kısmını anlamadım neyse vatana millete gamyuna hayırlı olsun sanırım zac teşekkürü hakediyor:) biraz daha dikkat sayfayı sayfa üstüne açmayın aşağı almak isterken kapamayın:) biraz daha dikkat lütfennnnn,,,,,

 

14 Kasım 2007, 00.44
Blogu yeni okudum.. hersey iyi hosta peki 101 de ayni tastan 3 tane olmasi  nasil bisi kendim sahit oldum ayni anda 3 tane 13 siy biri elimde öteki acilmis  taslarda biride yerde
14 Kasım 2007, 02.08
zac boş durmaktan başka bişey yapmıyor diye düşünüyordum. demek yanılmışım :)
14 Kasım 2007, 02.35
yeni siistem çok güzel.bir çok şikayet olduğunuda belirmişsiniz.ama ben bugün sayfayı yanlışlıkla kaptıp çıktığımda aynı oyunuma tekrar gelip devam ettiğim halde  yasağım devam ediyor.bunun düzelmesi mümkün değilmi.kişiler çıktıkları oyuna devam ettiklerinde cezası kalksa çok daha hoş olurdu sanırım.yinede sistem çok güzel.elinize sağlık.
14 Kasım 2007, 03.36
slm zac öncelikle böyle güzel bir site acildigi icin yetkillilereve sizlere tsk ederiz.benim de soragim soru yasaklarla ilgili.simdi 101 salonunda esli masada oynarken üyelerden biri baglantisi kesildi  bekledik bekledik kimse gelmedi davette de kimse yoktu biraz sohbet ettikten sonra ve kimsede gelmeyince mecbur ciktik maska dolu olan salona girmek icin orda oyunumuzu devam etmek istedik ama oyuna giremedik arkadaslarila oyun yasaginiz var diye yazdi iki arkadas giremedik ama ücüncü arkadas oyuna girebildi neden acaba diye soruyorum.kacana yada cikmak isteyene yada baglantisi kesilene ceza verilyiorsa anliyorum ama bize neden ceza verilyior onu anlamadik.SAYGILARRRR.bizi bilgilendiriseniz cok mem olurum.
14 Kasım 2007, 04.45
Selam, Uygulama ; benim gördügüm kadari ile büyük oranda basarili olmus. Mazaretler ve $ikayetler olacaktir. Hicbir uygulamada % 100 mutlu edilemez insanlar. Bence ufak tefek duzenlemeler herzaman gerekli. Ama suan sanmiyorum cunku oyunu terkler, baglanti kesilmesi ve cevapalamama gibi sorunlar cogunlukla ortadan kalkti. Birde su Bebek uyandi, misafirim geldi, Isim cikti deyipte kaybetmeye basladiginda kendini attiranlara bir cozum getirseniz iyi olacak. Cünkü ya ayni salondabaska bir masada oyuna devam ediyorlar yada baska bir salonda. Mesailerinizde siz ve arkadaslariniza basarilar dilerim.
14 Kasım 2007, 06.30

Öncelikle bir konuda fikir beyan etmek isterim. Netten bağlantısı kopanlar ile cevap alınamayanlar arasında fark vardır. Cevap alınamayanlar çoğunlukla net problemi ile karşı karşıyadırlar. Bağlantı kesilmesi ibaresinde ise hattın kasıtlı kesilmesi yada başka şeyler söz konusu olabilir. İki durum arasındaki farkın yetkililerce teknik olarak analiz edilip şunlar yapılabilir..
1. Herhangi bir sebebten oyundan düşen oyuncunun odaya yeniden girebilmesi için kısa bir süre tahsis edilir. (Ortalama 3 dk)  Bu süre sonunda yeniden oyuna gelmeyen oyuncu kaçmış sayılır ve gerekli işlemler uygulanır.
2. Olası kalabalık salonlarda oyundan düşen bir oyuncu için tahsis edilen süre içerisinde salon dolu dahi olsa girme hakkı verilebilir. (Süre bitiminde serbest giriş hakkı olamaz)
3. Düşen oyuncunun girme süresi sürecinde yerine oyuncu davet edilememeli ancak bekleme süresi dolan oyuncunun yerine oyuncu alınabilmeli..
4. Her oyuncunun oyunu terk etme hakkı olmalıdır. Zaten terkeden oyuncu daha fazla puan kaybederek cezalandırmaktadır. Ancak bunu adet haline getirmiş oyuncular (Örnek günde 3 ve daha fazla oyundan kaçan oyuncu 24 saat boyunca girişi yasaklanabilir)
5. Düşen bir oyuncunun arkasından oyundan çıkan kişi de kaçmış işlemi görebilir.
  Bu konuların teknik olarak çözümlenebilmesi ve uygulanabilmesi durumunda herhangibir itiraz olmayacağı düşüncesindeyim..

SAYGILAR

14 Kasım 2007, 06.59
adamların derdi oyun oynamak degilki.hem bekliyor kem atılıyorlat salonlarda op eksikliği var. cagırıyosun bi saatte gelmiyolar.adamı olsa pat gelip atıyolar oplar kişisel tercih edmesinler basımıza geliyo
14 Kasım 2007, 08.47
Yarım kalan oyunlarıo tamamlayabilmek için oyuncu bulunamıyor.Helede yenilgi kesin ise.Bu durumda oyunu tamamlamaya yardımcı olan ıyuncudan yenilgi sonrası puan düşmeyip sadece kaçaktan düşülmesi yarım oyunların tamamlanması için bir çözüm olabilir.Birde çoğu zaman op bulamıyoruz.op sayısını artırmanızı öneririm.Saygılar
14 Kasım 2007, 10.26
Arkadaş 101 sitenin en favori oyunu oldu sayıllır. Ama op ların hiç biri salonlarda olmuyor. Olanlardan da hayır görmedik o ayrı konu. Adama gidip şikayet ediyorsun 3 kişi olarak. Suçlu belli 15 gün ceza alıyor sonrada masadakilerin alayını 1-2- gün uzaklaştırıyorsun. Ne biçim hakemlik bu? Burunlarından kıl aldırmayan oplardan sıkıldım.
14 Kasım 2007, 12.06

ins yapmis oldugunuz degisiklikler ise yarar.

101 salonlarindada bot kardeslerden gonderseniz pek gosel olacaktir en azindan rahata kavusuruz millet gelecek diye beklemek durumunda kalmayiz yada bekliye bekliye gelen olmayinca millet teker teker cikiyo sonrada tek basina kalinca bizde cikmak zorundayiz ozamandami yasak alacagiz. :((

cikan yada kacanlara gercekten 1 saat az. bir veya iki gun versenizde olur yasagi . en azindan belki akillari basina gelir.

tabiri cayizse burunlari surtulur belki.

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın