gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Web Bağlantı Sorunları

20 Kasım 2007, 13.37
A- A+

Son günlerde, teknik bir sorun olmadığı halde, www.gamyun.net adresinin açılmadığını belirten e-mailler alıyoruz. Henüz biz test edip doğruluğunu tespit etmemiş olmamıza rağmen, aldığımız bazı duyumlar, bir yüzbir sitesinin bunu yaptığı doğrultusunda. Bu sitenin oyunlarının, GamYun.Net gibi internet explorer penceresi içerisinde kısıtlı haklara sahip bir uygulama değil, netten indirip bilgisayarınıza kurduğunuz bir Win32 (exe) uygulaması olması ve bilgisayarınız üzerinde her türlü hakka sahip olması, bu uygulamanın bilgisayarınız üzerinde haberiniz olmadan çeşitli değişiklikler yapmasına da olanak tanıyor zaten.

Bize gelen e-mailler, bu sitenin bilgisayarınızın statik dns kayıtlarının tutulduğu host dosyasını değiştirip, gamyun.net adresinin çalışmamasını sağladığı yönünde. hosts adlı bu dosya, NT tabanlı bilgisayarlarda c:\windows\system32\drivers\etc dizini ya da c:\winnt\system32\drivers\etc dizini içerisinde bulunabilir. Bu dosyanın içindeki bir çok satır # ile başlar ve # içermeyen

127.0.0.1       localhost

şeklinde tek bir satır içerir. Eğer içerisinde gamyun.net ifadesi geçiyorsa ve gösterilen ip bizim ip'miz dışında bir adres ise, bu durumda siteye girişiniz mümkün olmayacaktır.

İşin aslı, eğer bu uygulama sadece hosts dosyasında değişiklik yapıyorsa şanslısınız. Tüm bilgisayarınıza tam yetki ile erişebildiğinden, bilgisayarınızdaki önemli bilgilere ulaşabilir, onları değiştirebilir, silebilir ya da çalabilir. Bu nedenle, güvenmediğiniz sitelerden uygulama indirip kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Not: hosts dosyası işletim sisteminiz için önemli bilgiler içerebilir, bu nedenle bilgili iseniz bu dosyada değişiklik yapınız. Burada verdiğimiz bilgiler doğrultusunda bir değişiklik yapmanız durumunda, tüm sorumluluk size ait olacaktır.

YORUMLAR

20 Kasım 2007, 13.56
Daha neler duyucaz bakalim ((: Tesekkurler
20 Kasım 2007, 17.52
son günlerde sırf www.gamyun.net te deil birkaç sitedede böyle bir sorunla karşılaştım.Bu sanırım explorerle ilgili bir sorun çünkü o şekilde olan siteye mozilladan çok rahat girebiliyorum. bu arada mozilladan gamyunada girsek iyi olur:)) birde daha önceleri oyun salonun sağındaki mesaja giden çerçeveye tıkladığımda ofline mesajlara girebiliyordum fakat 101 salonlarında tıkladığında tekrar kullanıcı adı ve şifre girmem gerekiyor.bunada bi el atarsan sevinirim.
20 Kasım 2007, 22.44

Sorunlu bir bilgisayardan aldigimiz hosts dosyasini inceledigimizde aldigimiz duyumlarin dogru oldugunu gorduk. hosts dosyasinin icerigindeki asagidaki satirlari silip kaydedebilirsiniz (Sadece anlayan kullanicilar yapmaya calissin ya da anlayan birisine yaptirsin. Yanlis yapacaginiz bir sey, bilgisayarinizin calismasinda sorun olusturabilir)

GamYun.Net'e girebilmeniz icin host dosyasi icinde ki silinmesi gereken satirlar:
1.1.1.1 www.gamyun.net
1.1.1.1 gamyun.net
1.1.1.1 www.gamyun.com.tr
1.1.1.1 gamyun.com.tr

Bu sorunu olusturan sitenin ismini vermiyoruz fakat uyelerimiz tahmin edebilir zaten. Sizin izniniz disinda, bilgisayarinizda yapilan bu degisikligi nasil yorumlarsiniz bu da size kalmis bir sey artik...

21 Kasım 2007, 18.00
Selamlar. Benimde bir önerim olacak siteye giremeyen arkadaslar icin. Eger google`dan arama yaparlarsa yani arama makinasi olarak google kullanirlarsa sadece gamyun yazmalari yeterli. Sonra dogru olarak sitenin adresi cikiyor. Birdaha hep ayni adresi tiklayarak girebilirler. Saygilarimla en iyi gunlerin sizlerin olmasini dilerim.
21 Kasım 2007, 22.08

 

sevgili  yöneticiler

sitemizin hızlı  ve  istikrarlı  büyümesini  istemeyen  kişiler  geçen  yıllardada  oldu  yine  olacak   sizden  oyuncu  olarak  ricamız bu  çizgimizi  aynen  devam  ettirip

.türkiyenin 1  numaralı  oyun  sitesi  olma  yolunda  hiç  bir engel  tanımadan  ilerlemek.

başarılarınızın  devamını  diliyorum.bol  şanslar tüm  arkadaşlara

22 Kasım 2007, 03.04

Merhaba benim sorunum eminimki birçoğumuzun sorunudur. Sata hdd li bir makinam var ve sata hdd özelliğim açıkken gamyun güvenlik uygulaması yüklenmiyor. sata yı kapayıp pata olarak kullanırken sorun kalkıyor. ben gamyunu çok seviyor ve vazgeçmek istemiyorum ama sata danda vazgeçmek istemiyorum lütfen yardımcı olun. bu sorun çözülecekmi?

22 Kasım 2007, 11.23

sayın zac   sitenizi seviyorun sizleride seviyorum yaradandan ötrü  sonuçta bir karşılığıda olsa bir hizmet sektöründesiniz  ve başarılısınız  birileri  meyve veren ağacı taşlar bu normal  siz önlem alamak zorundasınız  size  küçüklüğümde yaşadığım bir anımı anlatayım mevsim kış yüksek bir dağ köyündeyiz  akşam evimize misafir gelmiş komşular  o gece komşulardan birinin çarığını  köpeğimiz  maalesef yemiş babam mahçup   ne olacak şimdi diye üzülürken komşunun cevabı şu üzülme  komşu ben yarın gider yenisini alırım  ama  o yine yalınayak???  

22 Kasım 2007, 11.27

şimdi anladım geçen virüs taramasında yaşadığımın nedenini...

Bende iki virüs koruma programı var biri daha çok kapalı.. Avast açık kalıyor. Pc de farklılıklar hissettiğimde Avast ile taradım birşey bulmadı. Daha çok kapalı kalan ve çokta sağlam olan Zone Alarm i açtim. ( bu programın firewall ı çok sert olduğundan ve  birçok server uygulamasını engellediğinden kapalı tutuyorum) onunla taradığımda Pc bu sitenin 101 uygulamasını Truva Atı olarak görerek imha etti. Zaten o siteye girildiğinde açılan yeni pencerelerdeki reklamlar yada çıkış yaptığınızda açılan pencereler bir spybot davranışı değil midir?

22 Kasım 2007, 12.29
mrb ben fazlasıyla baglantı sorunu yaşıyorum ilginize
22 Kasım 2007, 19.15
Konu uzamaya başladı, ilgili sitenin oyun uygulaması içerisinde hosts geçmediğini iddia edenler oldu. Küçük bir açıklama yapmak da yarar görüyorum. Uygulamanın dün çektiğimiz sürümünde aşağıda göreceğiniz gibi gamyun ve hosts dosyası geçmektedir. Ayrıca, hosts dosyasına muhtemelen dinamik olarak içerik yazılıyor.

Uygulama UPX runtime packer ile sıkıştırılmıştır. İlk önce upx.sourceforge.net adresinden indirip uygulamayı açmalısınız. Açık halinin boyutu, 3.498.496 şeklinde. Aşağıda da hangi ofsetlerde geçtiği görülmekte. Neden bir uygulama hosts dosyasında değişiklik yapma ihtiyacı duyar ki??





Ve değiştirilmiş bir hosts dosyasının içeriği. Neden yüzbir ile ilgili tüm siteler biri hariç bloklanmış?? Kimin başka bir yüzbir sitesine tahammülü yok acaba? Yıllardır, okey, tavla gibi bir çok oyun bir çok site tarafından yazılıp kullanıldı, kimse kimseyi bu şekilde belden altına vurarak engellemeye çalışmadı. Herkes kalitesi ile yarıştı, hizmeti ile yarıştı. Anonim olan yüzbir oyunda ise bir site çıkıp "Ben tescil ettirdim, siz yüzbir oyunu yazamazsınız" diyecek kadar komik olabildi. Neden acaba?

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
1.1.1.1 www.yuzbirdunyasi.com# Blocked by Anti Virus Software
1.1.1.1 yuzbirdunyasi.com# Blocked by Anti Virus Software
1.1.1.1 ftp.servage.net# Blocked by Anti Virus Software
1.1.1.1 www.okeyevi.net
1.1.1.1 okeyevi.net
1.1.1.1 www.yuzbirdunyasi.com
1.1.1.1 yuzbirdunyasi.com
1.1.1.1 okeydunyasi.com
1.1.1.1 www.okeydunyasi.com
1.1.1.1 www.gamyun.net
1.1.1.1 gamyun.net
1.1.1.1 www.gamyun.com.tr
1.1.1.1 gamyun.com.tr
22 Kasım 2007, 20.43

Burada bunu yazmak ya da ilgili site sahipleri ile tartismak aslinda bana sacma geliyor. GamYun.Net'in kalitesi ile herhangi bir siteyi kiyaslamiyorum bile. Bu olayi burada belirtmemizin nedeni, gamyun.net'e giremeyenler icin bir care olmasini dusunmemizdendi. Ama bizi anonim bir oyun olan yuzbir oyununu calmakla dahi sucladilar :)

Ama kendileri bazi ayrintilari gormuyorlar sanirim. Ilgili sitenin yardimlarina vb baktiginizda, daha once kullandiklari tas ve okey istakasinin gamyun.net'in bir onceki tas ve okey istakasi ile ayni oldugunu da gorebilirsiniz. Bunlar icin bizden izin alindigini hic hatirlamiyorum, izinsiz birebir kopyalanarak alinip kullanilmasina da ne dendigini herkes bilir zaten. Umarim, 5-6 sene kullandigimiz dizaynlarin da onlara ait oldugunu iddia etmezler :)

23 Kasım 2007, 03.12
sayın zac   vala ben  digersitelerden  geldüim size  hic te  cıkmaya niyetim yok   burayı   cok  beyeniyorum    ve  basarılarınızın  devamını diliyorum  ben de aynı sorunu yasadım arkadaşlar  gibi   turuva atı diye  virüs  bulastı  pc bilen kişiye  götürdüm   yeniden  format atıldı  ama  genede  gamyuna  cok gec  girebiliyorum  sayfalarınız  cok gec acılıyor  ben bunun icin  ne yapabilirim  öneriniz   olursa sevinirim sizin müdahile etmeniz mümkün mü   dilse  ne yapabilirim  şimdiden teşekkürler   xsepox
23 Kasım 2007, 13.04
Bahsettiğiniz Okey IstakaLarı Gerçekten Size Ait Sizden İzinsiz NasıL KuLLanabiLiyor Yasak DeğiLmi Bu Tip oLayLar???
24 Kasım 2007, 01.54
peki bahsi geçen sitenin sayfası acıldıgı andada bu bilgiler ellerine geçiyormu yoksa üye oluncamı gerçekleşiyor.yada bunu şikayet etmek gibi herhangi bir yasal hakkımız varmı
28 Kasım 2007, 23.58
bende giremiyorum oyuna yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiin :(((((((((((((((
02 Aralık 2007, 11.44
:D giremiyosan nasil mesaj yazıyorsun :D :D
06 Aralık 2007, 00.46
bende vista programi var  nedense guvenlik uygulamasi yuklenmiyor sadece beyaz sayfa aciliyor lutfen yardimci olun birde sunu anlatayim fomat attigimda yukliyebiliyorum oyuna girebiliyorum sonra  pc otamatik update  yapiyor birdaha giremiyorumlutfen yardimci olun.
06 Aralık 2007, 22.53

slm ben siteye girmekte sorun yaşamadım.fakat salonlara girdiğim zaman hiçbir uygulamayı kullanamıyorum.ne masalara oturabiliyorum nede oyun oynayanları izleyebiliyorum. bu konu ile ilgili bana lütfen yardımcı olun. bu benim pc den mi kaynaklı yoksa siteden mi?

şimdiden ilgileneceğinizi düşünerek tşk.ler

08 Aralık 2007, 21.09
uzun süredir gamyun üyesiyim son günlerde baglandığımda boş salona girmek istediğimde bile bağlantı sorunu diyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yanıtlarsanız sevinirim saygılarımla yani salonlara kadar girmekte sorun yok lakin sonrası sorunlu...
09 Aralık 2007, 16.12
ben 2 yılı aşkındır gamyun üyesiyim. bu aralar gamyun açılıyor. şifre girip oyun açılıyor. ama oyun salonuna girmek istediğimde sayfada hata diye bir uyarı alıyorum ve oyun sitesi açılmıyor.selamlar.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın