gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Bir Çok Değişiklik

09 Aralık 2007, 15.33
A- A+
Bugünkü bakım farkında iseniz biraz uzun sürdü. Çünkü o kadar çok değişiklik yaptık ki, her şeyin yolunda olup olmadığını iki kez kontrol etmek gerekti. Peki neler değişti?

Öncelikle, daha önceki sürümlerde olan ufak tefek bir çok hata giderildi. Fakat yeni bir sürü değişiklik yaptığımızdan da muhtemelen yeni, gıcır gıcır bir kaç hata daha eklemiş olabiliriz :). Umarım yoktur, olmaması imkansız da en azından ciddi değildir diyeyim :) Evet bakalım neler yapmışız.

- Önemli değişikliklerden bir tanesi, düşen oyuncularla ilgili. Bu oyuncular geri geldiklerinde masadaki yerlerini alamadıklarından şikayetçi. Yöneticilerimiz, bu tip durumların sıklığından şikayetçi. Biz de bu konuda bir şeyler yapmaya çalıştık. Artık, düştüğünüz salona 3 dakika içerisinde gelirseniz (tabi bir kaç kriter daha var), sistem otomatik olarak bir defalığına yerinizi almanızı sağlayacak. İster oyun başı ister oyun sonu. 3 dakika kuralı geçerli. İkinci kez düştünüz o zaman kusura bakmayın, diğer oyuncuların oyun zevkini mahvediyorsunuz, bağlantı sorununuzu giderip öyle oynayın. Bu otomatik yer alma sadece oyuna ilk başlayanlar için geçerli. Çünkü, düştüklerinde de oyun tamamlanırsa puan bu oyunculardan düşülür. Onun yerine gelenler zaten yarım oyun oturduklarından kaybetseler de puan kaybetmeyeceklerdir (Burada da kısıtlamalar var bu kural herkes için geçerli değil). İkinci, üçüncü kez düşüp gelenlere de yer vermek için yöneticilerimizin ilgilenmemesini istiyoruz. Ama masadakiler arkadaşlarıdır, alabilirler, yerine oturan incelik gösterir yerini verebilir, bunlara da karışmıyoruz. Bir de bazı oyuncularımız, düştüğü salona 3 dakka içerisinde girememekten şikayetçi olabilir. Bunun da çözümleri var, herşeyi bizden beklemeyin...

- Düşen oyuncu demişken, artık oyun oynanırken düşme sayılarını da oyun bazlı tutmaya karar verdik. Neden tutuyoruz? İki amacımız var: 1. si, oynadığınız oyuncuların düşme sayılarına bakarak çok düşen bir oyuncu (biz düşen demek istiyoruz, oyuncularımız kaçmaz yoksa :) ) olmamasına özen gösterebilirsiniz. 2. si artık bu rakamlar gösterildiğinden, insanlar düşmeden önce ikinci bir kez daha düşünürler belki.

- Oyundan kendi isteği ile çıkanlara puan cezası veriyoruz, biliyorsunuz. Bu rakamları güncelledik. Artık oyundan kaçanlardan 5 puan, yardımsız 101 oyunundan kaçandan ise 10 puan düşülüyor. Malum yardımsız fazla puan veriyorsa fazla da kaybettirmeli.

- Diğer önemli bir değişiklik oyuncuların oyuna başlaması. En çok gelen şikayetlerden bir tanesi. Buna çözüm olarak daha önce masadan atılması yönünde bir değişiklik yapmıştık fakat verim alamadık. Bu nedenle farklı bir yol denemeye karar verdik. Yarım oyunlarda oyuncuların % 50'si başla tuşuna bastığında, diğer oyuncular için 15sn'lik bir süre başlatılır. Bu süre içerisinde, ister oyuncu kendisi başlaya basarak oyunu hemen başlatır ya da sistem 15sn sürenin sonunda onun yerine başlaya basarak oyun otomatik başlatılır. Bunun, puanı kötü olduğundan dolayı yarım oyuna başlamayan oyuncular için çözüm olacağını düşünüyoruz. Sıfır oyunlarda ise, başlamayan oyuncuyu atabilirsiniz zaten, bu nedenle sıfır oyunlarda herkesin başlaya basması zorunludur.

- Yüzbirle de ilgili, üyelerimizden, yüzbir standartına uymayan bazı ufak hataların olduğu bildirildi. Bunlarla da ilgili değişiklikler yaptık, artı bir de yazboz ekledik. Gerçek hayatta tutulan yüzbir yazbozu nasıldır bir fikrim yok ama, insanların merak edeceği bilgileri üç aşağı beş yukarı yazboza koyduğumuzu düşünüyorum. Başka neler var, hmmm, eskiden 10-OK-OK-13 gibi per yapılamıyordu, artık mümkün. Yine 10-OK-OK peri eskiden erkek per kabul edilirken artık seri per kabul ediliyor. Bazı durumlarda 2'den fazla taş işlenebiliyordu, düzelmiş olması gerekir. Alınan oyuncu taşı elde saklanabiliyordu, kullanılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, yerden alınan okey perde kullanıldığında, oyuncu da skoru düzgün göstermemize rağmen, diğer oyuncularda hatalı gösteriyorduk, bu da düzeltildi.

- Oyun yasakları ile de değişiklik yaptık. Eğer kaçtığınız masaya gelip oyunu tamamlarsanız, o masadan aldığınız yasak otomatik kalkıyor. Başka masadan da aldığınız yasaklar varsa onlar devam ediyor. Yine bu yasakla ilgili bazı sorunlara yol açabilecek bir kaç durumu da düzelttik.

- Bir çok kez belirtmemize rağmen, süreli oyunlardaki süreyi hala yanlış yorumlayanlar var. Size verdiğimiz süre, oyunun bloke olmaması içindir. Bu süreyi belki bir el belki iki el sonuna kadar kullanmanız gerekebilir, ama sürekli sonuna kadar kullanarak oyunu yavaşlatmanız yasaktır. Biz bunu her ne kadar belirtsek de bu kurala uymayanlar için de ufak bir değişiklik yaptık. Artık, size verilen sürenin % 60'ından fazlasını kullanmanız durumunda da süre otomatik azalır. Ne zaman ki % 60'tan az süre kullanırsınız o zaman tekrar artar.

- Cep oyunlarda da güncelleme yaptık, fakat maalesef şu tip yenilikler var diyemiyorum. Cep oyunlardaki değişiklikler, sistemde olan değişikliklere uyum açısından zorunluydu.

Benim görüşüm güzel değişiklikler oldu, umarım bu değişiklikler oyun oynama zevkinizin artmasına birazcık da olsa yardımcı olur...

NOT: Her zaman ki gibi, karşılaştığınız sorunları bugs@gamyun.net adresine yollayabilirsiniz.

YORUMLAR

09 Aralık 2007, 15.46
gercekten guzel calısma yapmıssınız.. emeğinize sağlık..
09 Aralık 2007, 15.47
harika olmuş tbrkler umarım bu gibi sorunlarla birdaha karşılaşmayız
09 Aralık 2007, 15.49
bu degişiklikler bana uygun geldi tşk
09 Aralık 2007, 15.49
herşey için tşkler kolay gelsin emeginize sağlık...
09 Aralık 2007, 15.49

iyi olmuş herkeze hayırlı olsun ne diyelim

 

09 Aralık 2007, 15.50
ne etmisiniz bole yaw:) eskisi daha guzeldi.
09 Aralık 2007, 15.50
En sevdigim tası elden saklama idi kehkeh onumu kestiniz ((:
Saka bir yana tesekkurler birgun gozleri bozucaz bu yazılar yuzunden ..
Kolay gelsin
09 Aralık 2007, 15.50
ellerinize saglık saollun
09 Aralık 2007, 15.51

ellerine saglık zac dahada güzellikler bekliyoruz kolay gelsin...

 

09 Aralık 2007, 15.56
Bu kural degisiklikleri güzel ayarlanmis , fakat ayriyetten yoksa eger oyun esnasinda mevcut bir sorun icin ilgili Op´la nasil iletisim kurabiliriz? Bu konuda bir aciklama yapabilirseniz memnun olurum.Tesekkürler,iyi calismalar.
09 Aralık 2007, 15.56
  Selam, Yaptiginiz degisiklikler gercekten iyi niyetle yapilmis piril piril uygulamalar, Fakat; Yaptiginiz her yeni uygulamaya karsi bizler gene bir yolunu bulup bu yeniliklerin bir zayif noktasini buluyor ve kendi cikarlarimiz amacinda kullaniyoruz. Benim bir onerim daha olacak. Tabii ki sizler tarafindan uygun gorulurse. Oyun basliyor, Tahmin ettigim kadari ile eli iyi gelmeyen oyuncu eger eli degilse ta en bastan, Arkadaslar isim cikti cok acil, yada cocuk aglamaya basladi altini degistirmem lazim, mama vermem lazim gibi mazaretlerle kendini attiriyor. Bu oyunculari bir kac dakika gecmeden gene oyunda goruyoruz. Bu oyuncularada bir kisitlama getirmenizi siz degerli site yoneticilerinden istiraham ediyorum. Saygilarimla.
09 Aralık 2007, 15.56
101 den düşenlerede  bot gelse ya
09 Aralık 2007, 15.57

Birde soyle bir problem var ki bence cok onemli.Diyelimki oyuna basladik sonrada dustuk.Bazen geldigimizde oda dolu gozuktugunden oyuna giremiyoruz.Buda oyunu kaybetmemize yol aciyor.Bunun icin birsey yapamazmisiniz?Hic degilse dusen oyuncu oda dolu gozuksede oraya girebilsin.

Tesekkurler.Iyi calismalar.

09 Aralık 2007, 15.59

 

 

sizleri tebrik ediyor vede başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.Saygılar

 

 

09 Aralık 2007, 16.00
oyun yasakları konusundaki deişiklikler tam bana göre günde bi ton yasak yiyorum ve masada rehin kalıyorum :)
09 Aralık 2007, 16.01

 

 

sanki başka sitelerden biraz alıntı olmuş gibi  gamyunun kendi özelliği yeterdi oysa  yine de bu değişikliklerede uyum sağlarız  artık   :))

09 Aralık 2007, 16.02
DeğişikLikLer GüzeL Gerçekten EngüzeLide Oyun Yasağı Ama Merak Ettiğim Bişey Şu 3 Oyun Yasağı aLan 1 Üye Pc Banı Yiyor Diyorsunuz Bu 3 Oyun Yasağı GünLükmü Yoksa 1 Pc Den TopLam 3 Oyun Yasağı aLan Mı Ban aLıyor Op ArkadaşLara Soruyorum Ama Sistem BeLirLiyor DiyorLar...Bunun Cavabı Mümkünmü?
09 Aralık 2007, 16.11
gerçekten harika değişiklikler olmuş elinize sağlık. artık daha rahat oyun oynama imkanı bulacağız....
09 Aralık 2007, 16.12
tebrikler  yapmış olduğunuz değişiklikler çok güzel. ellerinize ve  beyninize sağlık.
09 Aralık 2007, 16.13
slmlarr  bu yenilikler genelde cok güzel  oyuncu düsüyor salon dolu oldugu icin giremiyor salona  genelde oyuna göre geldiginde oyun bitmis oluyor bu 3 dakikayi iyi kulanabilirsek düsüldügünde sorun ortadan kalkar.. bunun icin tsklerr ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın