gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gerizekalı ne demektir?

18 Aralık 2007, 00.38
A- A+

TDK ya göre, gerizekalı Aklı, gerçeği görüp ona göre davranmaya elverişli olmayan, anlayışı kıt anlamına gelmektedir.

Şimdi https://www.gamyun.net/bloglar/7960/gerizekali.html adresinde GERİZEKALI başlığı ile bir yazı yazdım, bugün yorumları okuma fırsatı buldum...

Şimdi Blog nedir? bilmiyorsunuz diyelim(gayet normal) yazarken kocaman bir uyarı koyuyoruz. Diyoruz ki kıl tüy yün yazmayın canlarım ciğerlerim. Sora hemen altına bir link koyuyoruz, üşenmemişiz, size bilgi vermek için doğrusunu öğrenmeniz için bir yazı yazmışız, o yazıya link vermişiz. Öğrenin demişiz bilmiyordum mazeretine sığınmayın. Yaptığınız birşeyi bari eksiksiz ve doğru yapın demişiz.

Bunuda iplememişsiniz. Anlayışınız kıt bir tavırla devam etmişsiniz.

Biz yine boş durmamışız, size laf anlatamıyoruz diye saçma sapan bir sürü konuyu okumasın diye üyelerimiz gitmişiz bir engelleme metodu üretmişiz. Yazdığınız her satırı okuyarak onaylamaya uğraşmışız. Ve demişiz ki engelleriz.

Engellemişizde. Her gün düzenli olarak 2-3 tane ANLAYIŞI KIT arkadaşımızın blog yazma hakkını engellemişiz. Ama kurtulamamışız. Neden? çünki bu arkadaşlarımızın anlayışı kıt, gerçeği görüp algılama ve karar verme yetisinden yoksunlar.

Her gün saatlerimizi harcamışız. Emek vermişiz. Ama zaten zamanı olmayan bazı arkadaşlarımızın, 3 kelimeyi yan yana yazıp 1 cümle kurmaktan aciz insanların copy paste ile yaptıkları saçma sapan mesajları okumasını bir türlü engelleyememişiz.

E doğal olarak bizde insanız bazı şeyleri anlatmak için en sonunda gerçeği kıvırmadan söylemeyi doğru bulmuşuz.

Blog'a şiir yazan GERİZEKALIDIR. Saçma sapan içerikleri kopyalayan, 3 satır anlamlı cümle kuramadığı halde halaaa inatla uyarmamıza rağmen birşeyleri yazan GERİZEKALIDIR. Şikayet vs için binlerce imkanı varken buraya yazan GERİZEKALIDIR.

Yazmaması gereken yere yazmaması gerekenleri yazıp insanların yazılması gerekeni okumak istediği yere bunları yazan GERİZEKALIDIR.

İnsanların birşeyler üretmesi içi kendimizi hırpalayarak zaman harcadığımız halde hala laf anlamadan benim GERİZEKALI dediğim kişilerin hatalı tavırlarını savunanlarda GERİZEKALIDIR.

Eğer bu yazıma vay efendim sen üyelere nasıl gerizekalı dersin diye saçma sapan bir yorum yapan üyemiz var ise bu yazıyı okumadan, olayı anlama yetisinden yoksun bir şekilde değerlendirip laf eden var ise oda, üstelik Türk Dil Kurumu'nun ifadesine göre tam olarak GERİZEKALIDIR.

Saygılarımla canlarım;

 

 

YORUMLAR

18 Aralık 2007, 01.51

Haklısın Roots o gerizekalılar nerdese destan yazmışlar, daha doğrusu kopyalamışlar blog'un kavramına uygun bişeler yazında bilgilenelim bizde:)

 

18 Aralık 2007, 02.56

Yazmiyayim diyorum.Sebebi ise,cunku gamyunda demokratik bi ortamin var olduguna inanmiyorum.hem op Lar olsun hemde yoneticeler olsun''dedigim dedik''tavri icindeler surekli.Elitim,sanirim bu yorumdan sonra uzun bi sure BAN yerim=)

Soylemlerinizde hakli olabilirsiniz.hemde yuzde yuz hakli olabilirsiniz.Ama ''ben hakliyim kardesim,o zaman her kotu sozu yada sizin deyimiznizle sozlukteki karsiligini kullanirim mantigida ne kadar dogru tartisilir.Normal hayatimizdada eger her anlatilani anlamayan kisilere''geri zekali,ezik'gibi sozler soyleseydik herhalde kan govdeyi gotururdu.

Sonuc itibariyla,anlamayan kisilere ayni seyi yuz kez anlatalim yada bloglarini yayinlamayip yasakda verelim..ama kalkipda kisi tarafindan surekli kullanilarak aliskanlik haline getirilmis olan ve kisiyi rencide edip,asagilayici ''geri zekali''ezik''gibi kelimelerini kullanarak insanlarin gururu ile oynanmamasini da dogru buluyorum.''Bu bir tarz meselesidir.benimde tarzim bu sekildedir''diyorsanizda bisey diyemeyiz..Yasak yememek umuduyla ,calismalarinizda basarilar dilerim=)

18 Aralık 2007, 13.15

MERHABA;

SÖYLEMLERİNİZDE NE KADAR HAKLI OLDUĞUNUZU BENİM BURADAN  BİLMEM PEK İMKAN DAHİLİNDE DEĞİL.YİNE DE SİZLERE PARA KAZANDIRAN  O" GERİZEKALILAR" SANIRIM BU EYLEMLERİNE DEVAM EDECEKLERDİR.

DOLAYISI İLE SİNİRLERİNİZE HAKİM OLARAK İŞİNİZİ YAPARSANIZ BİZİM GİBİ NADİREN PORTALI İNCELEYEN OYUNCULARI HUZURSUZ ETMEMİŞ OLURSUNUZ.

SADECE BİR EĞİTİMCİ VE BİR ANNE OLARAK YAZDIKLARINIZDAN CİDDİ OLARAK RAHATSIZ OLDUM.AYRICA BU YAZDIKLARIMDAN DOLAYI BENİ DE GERİZEKALILAR GRUBUNA EKLEYECEKSENİZ BİRAZ DAHA DÜŞÜNÜN DERİM.

ÇİN ATASÖZÜ DER Kİ"KENDİNİ ÇOK AKILLI SANANLAR İLE ÇOK PARASI OLANDAN UZAK DURMALISIN."

İYİ GÜNLER DİLEKLERİMLE

18 Aralık 2007, 14.40

Para kazandırıyor diye insanların GERİZEKALI olmalarını kabul etmek malesef benim katlanabileceğim birşey değil.

Eğer siz katlanabiliyorsanız benide aynı kefeye koymanız doğru olmaz.

Rahatsız olduğunuz LAF ANLAMAYAN İNSANLARA LAF ANLAMADIKLARINI TDK sözlüğündeki ifadeler ile anlatmamsa rahatsız olmaya devam edeceğinizi bilmelisiniz.

Farkındamısınız bilmiyor inatla doğru olanı değil, canınızın istediğini yapmayı marifetmiş gibi savunuyorsunuz. Ben size bu gittiğiniz yol TEK YÖN dür ve siz bu yönün tersine gidiyorsunuz. Kaza yapacaksınız bu yüzden kurallara uyun diyorum. Siz inatla yok ben laf anlamam bu yönde gitmekten hoşlanıyorum diyorsunuz. Hayhay arabanıza el koyarım ve sizi GERİZEKALI olarak görürüm diyorum.

Peki konuyu anlamadan dinlemeden KAFASI ÇALIŞMAYAN bu arkadaşları TERS yönde gittiklerini bin defa anlatmamıza rağmen savunanlarda GERİZEKALIDIR. Kural mural tanımıyoruz, biz istediğimizi yaparız diyenleri savunuyorsunuz. Bravo.

Burası şiir yazacaklar için bir yer değildir. Eğer siz şiir okumaktan hoşlanıyorsanız şiir sitelerine girin.

Kimseninde rahatsız olmasına gerek yok. LAF ANLAMAYARAK kuralların tersine hareket edenlere laf ediyoruz.

Çindeki atasözlerini bırakında siz önce benim TÜRKÇE olarak yazdıklarımı anlamaya gayret gösterin. Koyduğumuz kuralı uygulamamak için ne kendimizi çok akıllı sanmadıgımızı bıraktınız nede çok paramız olduğunu Bravo ama :)

 

18 Aralık 2007, 17.55

tek yorumum var

burası ROOTSun çöplüğü.O öle diosa ki dio:ya da her ne diosa ki dedi:öyledir.

ADAM yazma diosa yazmayın arkadaş. ya da.kendinize defter alın,oraya yazın,tartışacak birşey yok ki.NEYİ TARTIŞMAYA,KİMLE KALIYOSUNUZ.

YA SEV YA TERKET.O KAAAA.

ANLAYANLARA BRAVO:)))

18 Aralık 2007, 17.55

Selamlar

Öncelikle gezo sen diyorsunki demokratik sanıyordum. Bunun böyle olmadığını zac kendi dediği gibi hayır demokrasi yok. Ne zaman seçim oldu ki sitede..

Roots sen site sahibisin. Binlerde üyen var. Burası senin deyiminle ticarethane istediğime satarım istediğimi atarım. Kimsede hesap soramaz. Haa birde örnek vermiştin Avukatın biri seni dava etmişte yasaklandı diye sende hakime çıkıp dükkan benim dükkanım istediğimi alır istediğimi atarım diyerek davayı düşürmüştün. :)

Gelelim blog'a madem sen TDK dan bilindik bir "hakaret" in tanımını yapıyorsun ki bunu araştırabiliyorsun. Bende seni zahmetten kurtarıp blog kelimesinin manasına baktim. İlginç senin blog girişinde yazdıkların yazılamaz yada yazan gerizekalıdır yada vs. dir bi açıklama yok. Ha eğer diyorsan yok efendim site benim Blog u ben yaptım istediğim gibi yazdırırım ha o zaman Blog deme buraya isim değiştir. Neyse ben size internet ansiklopedisi olarak geçen Vikipedia da arama kutusuna blog yazarak bulduğum tanımı iletmek isterim :

Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturdukları, günlüğe benzeyen web siteleridir..

İngilizcedeki "web" ve "log" kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kavramının zamanla yaygınlaşmış adıdır.

Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.

Dikkat edersen Bold yazdığım kısımda kendi istedikleri şeyleri kendi istedikleri şekilde yazan insanların... Yani ben kendi istediğimi yazarım altınada yazanı yazarım kimseye de sormam ha ben bunu yazarsam bana gerizekalı derler mi diye. Blog budur çünkü. Açarsın Blog servisini öle kapısına nöbetçi dikmezsin. Herkes kendi istediğini kendi istediği şekilde yazar ister okursun ister okumazsın sana kalmış. Altına da yazarsın bi yazılan herşey yazanın sorumluluğundadır Gamyun sorumluluk kabul etmez. Çekilirsin kenara insanlar kendi istediği gibi kullanır Blogu.

Kolaylar gelsin..

18 Aralık 2007, 18.15

İşte sorda bu, araştırmıyorsunuz.

Blog herkesin kendine göre alakasız bir anlam yükleyebileceği bir kelime.

Sen şiir dersin ben araba. Sen olur dersin ben olmaz. Yani kendi kurallarını kendin koyarsın.

Burdada çok güzel söylenmiş, bu sitedeki insanların aptalca içeriği kopyala yapıştır ile çalarak bizim sitedeki blogkısmını ÇÖPLÜĞE dönüştürmesini istemiyorum. Bu yüzden kurallar koyuyorum.

Blog yazmak istiyorsanız adam gibi birşeyler yazın. Adam gibi konusunda da herkes kendine göre adamlık yapmasın diye kriter getiriyorum.

Birşeyler üretin diyorum. Çalmayın çırpmayın diyorum.

Aksini yapıp, birşeyler üretenlerin içeriklerini yok eden kişilerede binlerce uyarı yapmamıza rağmen LAF ANLAMADIKLARI, OLAYI ALGILAYAMADIKLARI için GERİZEKALI diyorum. Yok eğer anladığı halde anlamazdan gelenler var ise bu durumda onlarada YUH diyorum.

saygıyla filan

18 Aralık 2007, 23.06

Çok tşk ediyorum ...

Gerçekten  fevkalede güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık...

Saygılarımla :

19 Aralık 2007, 00.03
kutluyorum tek kelimeyle :D:D
19 Aralık 2007, 09.50
Roots yorum yapmak için yazmıyorum aslında yayınlamak zorunda da değilsin sadece oku yeter,oyun sırasında çok kişiyle sohbet ettim kimler var kimler yok inan.Mesela bir babab Kanada da çok zor şartlarda edinebildiği yavrusunun doğum sırasında gözünü çıkarmışlar siz belki onu aşk sanıyorsunuz okurken ama yazamadığı için kopyala yapıştır yapıştır yapabilmişancak,garibin elinden bukadarı gelebilmiş.Biride hiç seveni yokken inan bu gerçek tam uçurumun eşiğindeyken bir sohbetle işine güçüne döndü istersen adını nickinide verebilirim.O yüzden bırak gamyun bu kadar çok sevilirken SEVİLMEYE DEVAM ETSİN.saygılarımla...!DAVİDOFF__
19 Aralık 2007, 12.47

 

iyi  de  Roots   bu kadar Gamyun aşkı varken  Aşklarını nereye yazsın insanlar  Bloğ yoluyla ilan ediolar işte...

ve en etkin yöntem kopya yapıştır  çünkü aşklar kopya olursa Bloğlarda yapıştır olur :))

yazıyı  2 . defa okuyunca evet demek istediklerini daha iyi anlıyoruz .. anladım yani  :))

Yine de hepimizin zeka yüzeyinin düşük oldugu anlar oluyo demekki  ve bunlar bloğ ve msj larda zaten açıkça görünüyor ...

İşin zor  Allah yardımcın olsun ....

 

 

19 Aralık 2007, 22.05

aslında evet birsürü insana gerizekali diyoruz , Aziz nesin de demiş ülkenin yüzde 60 ı salaktır diye sonrada vah sen bize nasıl salak dersin diyenlere de niye kendini yüzde 60 a koyuyorsun demiş :)

fakat şu bir gerçek madem adına blog diyoruz ozaman butür yanlış anlaşılmalar olabilir..ozaman mümkünse adına blog demeyelim = web günlüğü diyelim..

ama işin gerçeği de şuki , Roots ta pek bu konuya uymamış gibi duruyor madem bunun türkçe anlamı web günlüğü herkes günlük gibi tutsun ..ama yok herkes biryerlere sataşma belkide sesini duyurma ve düşüncelerini paylaşma yeri olarak görüyor..ee madem öyle ise ozaman niye siir yazmıyorlar ? adam belki en güzel bulduğu şiiri başkalarıyla paylaşmak istiyor olamazmı ? not : hiç siir sevmem :)

ama bence artık bırakalım insanları kısıtlamayı.. küfüre hayır buna evet , saygısızlığa hayır bunada evet ..ama diğer şeyleri bence birkenara bırakmak lazım ..

20 Aralık 2007, 03.41

Bu siteyi Kuran Adam Kenarada Millete Kıyak Olsun Diye..Bir Blog Köşesi Koymuş..Neden Koymuş?'' (Burada İnsanlar Fikirlerini Beyan Etsin Diye) Veya (Anılarını Paylaşsın Diye) Ve Şöyle Birde Dipnot Düşmüş.

(- Şiir, şarki sözü, şikayet, kişi veya kurumlara hakaret içeren ya da kişilere özel bilgiler yazılamaz. Köşe yazarlarının yazıları, birebir kopyalanarak kullanılamaz.)       Heeeee.... Buraya Kadar Tamam... Ben Bu Blogları Hergün Okurum Ve Ne Saçmalaıklarla Karşılaşıyorum.  Bırakın Sağdan Soldan Kopyalayıp Yapıştırdığı Şiirleri,   Birbirine Yemek Tarifi Veren Becerikli Ev Hanımları Bile Var..  Müjver Nasıl Yapılırın Tarifini Veriyor Hatun.. Ötekide Ertesi Gün Cevap Yazıyor Ayyyy... Vallahii Havuç Koymayı Unuttum Kızz:=))

Ve Bu Gibi Ne Saçma Sapan Şeyler...........

Adamında Artık Gırtlana Kadar Gelmiş Demişki..Kardeşim Bu Bloga Saçma Sapan Şeyler Yazan....Sağdan Soldan Çeri Çöpü Buraya Döken..Hatta Çöplerini Bırakırken Poşete Bile Koymayan:=)) Kim Varsa Harbiden ''GERİZEKALIDIR''

Sonuna Kadar Katılıyorum..Bu Bloga Saçma Sapan Şeyler Yazan, Sağdan Soldan Çalıp Çırptığı Makaleleri Buraya Yapıştıran ''GERİZEKALIDIR'' Neden Geri Zekalıdır... Adam Söylediği Halde İnadına Yaptığı İçin... Para Kazandırıyorum'muş, Adam Salon Geneline Lan, Lun, Hastir, Yazıyor OpLar Uyardığında'da Paramla Konuşuyorum Kardeşim Diyor, İyi Para Veriyosun Diye Bari Bide Mıç İstersen Salon Geneline, Bloga,.. Helal Olsun Roots. Yazdırma Valla Ne Bologa Nede Salon Geneline...

Hoşcakalın...

(Lütfen Birdahada Çöplerinizi Poşete Koyarak Bırakın)

21 Aralık 2007, 22.27
herkesin kurban bayranmını  kutların.gamyun ailesi
24 Aralık 2007, 19.24
SLM Roots benim bilgisayardan çocuklar küfür yazmış ben ne yapmlıyım    bilgisayar cezalı gamyun da oyun oynayamıyorum
05 Ocak 2008, 15.40
:) komedi ya türk dil kurumu böyle bir şey söylemişmi gerçekten bomba :)  haber yapmak lazım tv ye
05 Ocak 2008, 21.52
yorum önemli değil. önemli olan yazılıp karizma puanı almak . o da neyse?
05 Ocak 2008, 23.21
roots katılıyorum sana yapabilecegim tek yorum bu haklısın :D
06 Ocak 2008, 03.27

slm roots , 2006 yılında  da bu blog konusuna değinmiştiniz :)  epey  bir zaman dilimi var,    bu zaman dilimi içinde anlayamayan anlarmı bu saatten sonra

allah size sabır versin :)

06 Ocak 2008, 04.27
roots'un ulasmak istedigin kisiler bu mesaji okuyacagina pek inanmiyorum...ama okumasi cok hostu...gercekten komedi gibi...demek bi root'un sigortalari atinca sonuc buymus :)))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın