gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

EDERİ KADAR!!!

30 Ocak 2008, 13.57
A- A+
Gecenlerde elime bayağı eski basımı olan bir kitap geçti.Fiyatının ne kadar olduğunu merak edip baktım. ''EDERİ 25 KURUŞTUR'' . Hani biri hakkında olumsuz değerlendirme yaparken deriz 5 kuruş etmez.İşte onunla örtüşen bir yazı.Burasının sanal bir alem olduğunu unutarak burda tanıştığım bir arkadaşa ben de ederinden fazla değer vermişim.Bugün gördüğüm bir hareketinden bunu anladım.Eğer arkadaşına ederinden fazla değer verirsen sen hüsrana uğrarsın ,ama ederinden de az verirsen  arkadaşın hüsrana uğrar.işte bu ifrat,tefrit yani aşırıya kaçmamak meselesini iyi ayarlamak lazım.Belki sizlere de bir nebzecik faydası olur diye yazdım .Hoşçakalın.

YORUMLAR

30 Ocak 2008, 17.31

Haklısınız...Çok hassas bir denge bu...İnsanlara fazla değer verip kendilerini bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirirken, kendimizin hindistanın bizzat kendisi olduğunu unutuyoruz:)

Ama yine de, ederinden az değer verip karşımdakini hırpalamaktansa, ederinden fazla değer verip kendim hırpalanmayı seçtim hep. bu da benim defom sanırım:)

sağlıcakla..

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın