gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

İmdaat, puanım düşüyor...

11 Şubat 2008, 17.10
A- A+

Evet, itiraf etmek gerekirse, bu hem güzel hem de önemli bir değişiklik oldu ve alışamayan çok...

Nedir bu? Artık oyun sonundaki oyun puanlarının ve kazanma/kaybetme sayılarının her zaman oyuna ilk oturan oyuncuya yazılması.

Yani ne demek oluyor bu şimdi?

Örneğin, baktınız yenileceksiniz... İşim çıktı, çocuk uyandı, babam çağırdı bahanesi ile masadan kendinizi attırdınız, ama kaybetmekten kurtulamıyorsunuz. Yerinize gelen kaybettiğinde puan yine sizden gidiyor...

Ya da, A rumuzunuzla oyuna başladınız, baktınız oyun garanti, hemen bağlantıyı kesip yüksek puanlı B rumuzunuzla oturdunuz düştüğünüz yere ve puan alacağım diye bekliyorsunuz. Ama maalesef, oyun puanı A'ya gidiyor. Tersini de yapmış olabilirsiniz belki, ama tersi durumda zaten gelen olmuyordur heralde...

Bu sayede, insanların kaybederken bağlantılarını kesmelerinin çok anlamı yok, ya da oyun durduğunda masadan çıkmalarının. Sitedeki bütün üyelere tavsiyem, mutlaka yarım oyunların tamamlanmasına katkıda bulunun. Bir süre sonra, insanlar sisteme alışınca, kaçmalar da otomatikman azalacaktır. Çünkü, kaçmakla kaçmamak arasında bir fark kalmıyor.

Yalnız, genelde olumsuz taraftan bakılıyor, puan düşmesinden şikayet ediliyor. Ama yerinize gelen kazanırsa, siz belki mışıl mışıl uyurken puan da kazanabileceksiniz. Hangi durumlarda oyundan çıktığınız/düştüğünüz/attırdığınız ile ilgili daha çok... Yerinize gelen yenilse de puan kaybetmiyor, bu doğru, ama yerinize gelen eğer oyunu kazanırsa, sizin aldığınız puanın yarısını da o alıyor (Sizden bir eksilme olmuyor). Puan kaybetmeme jokeri ile puan kazanmak heralde güzel bir şey olsa gerek. Örneğin bir oyuncumuz, ihalede sadece yarım oyunlara yardımcı olarak 216 puan kazanmış, başka bir oyuncumuz yüzbirde 70 puan kazanmış, daha 24 saatte... Bir de yarım oyun puan vermiyor diyorlar hâla.

Yarım kalan oyunlara yardım edip hatta kazanıp puan alamadığını söyleyenler oldu. Bu üyelerimiz, geçen dönemlerde sürekli yarım oyun takibi yaptıklarından bu dönemde sistem onlara puan hakkını vermiyor maalesef...

YORUMLAR

11 Şubat 2008, 17.25

bu sistem en güzeli bence... bahaneler tarihe karıştı artık yarımcılarda :)  en azından toplu puan alıyoruz artık :P  buda oyunu eğlenceli yapıyor gerçi hala hangi oyundan kaç puan alıyorum kaç gidiyor anlamadım ama :))   yinede bazı haksızlıklar biraz olsun yarıya inmiş oldu ...

nasılsa ne kadar  tepinsekte ağlasak sızlasakta değişiklikler geçerli kalıcak ....

 

 

11 Şubat 2008, 17.29
Umarız herşey güzel olur. Gayemiz şurada tatlı birkaç saat geçirmek. Strese gireceksek ne anlamı kaldı. En önemliside rastgele insanların özeline dalıp arkadaşlık teklif edenlere, direkt olarak rahatsız edenler daha katı kurallar getirilmesinden yanayım. İyi çalışmalar.
11 Şubat 2008, 17.30

Zac herhalde anlamak istemiyorsun.

Eşli oyunda yeniliyorken bağlantımı kesersem fazladan ne kaybederim ki hiçbirşey sadece kaçmayıp yenildiğimde kaybedeceğim puan okadar daha fazlası değil,belki de yerime kimse de oturmaz ve diğer oyuncular beklemekten sıkılıp oyunu bozarlar o zaman bende hiç puan kaybetmemiş olurum.Buna rağmen sen nasıl olupta bağlantıyı kesmenin bir anlamı olmadığını söylersini?Bu sistemde eşli oyunlarda yeniliyorken bağlantıyı kesmemek aptallık olur.

Senin günde kaç masayı yardım etmediklerinden dolayı bozdukları hakkında bir fikrin varmı?

 

11 Şubat 2008, 17.56
en çok şikayet sanırım karizma puanlarının gitmesinden oluyor. puanı düşük olan masada  bazı şeyleri değiştiremiyor :: ))
11 Şubat 2008, 17.59
Merak etmeyin, siz birbirinizin halinden anlamıyorsunuz anlaşılan ama benim botlarım sizin halinizden iyi anlar... Biraz daha sabredin bakalım...

Yeni sistemde eşler mi kaçtı, hiç önemli değil botlar tamamlar, çünkü kaçanlardan gidecek zaten puan. Yeni sistemle botlar, değişen kurallar sayesinde oyunlara katılmada daha istekli olacak, atılanın yerine yasaklananın yerine, farketmez...

Herbey, belki de haklısın, diğer oyunlar için de botlar geldiğinde, sen uğraşma boşuna, botlar senin yerine yenilirler :) Sana zahmet olmasın. Herbey'in sözlerine katılanlar varsa, sizler de kalıp aptallık yapmayın, kaçıp saygısızlık yapmak sizin için önemsiz ne de olsa.

11 Şubat 2008, 18.11
yapılan degisiklikler benim icin cok iyi oldu ve üstelik cok cabuk alıstık yeni puan sistemine hepimize hayırlı olsun arklar
11 Şubat 2008, 18.53

yeni puan sistemi çok güzel. ama gözden kaçan bir şey var bugüne kadar yayınlanan bütün yorumları okudum hiç bir üye farkında değil. puan aralıkları çok yüksek eski puan sisteminde günlük ortalama 20 puan alan üye 2 ay bilemedin 3 ayda kızarırdı . şimdiki sistemde eğer değiştirilmediyse 10000 başlangıç 15000,25000,40000,60000 bu demektirki kızarmak için 50000 puan alacaksın 2 günde alınan puanlara bakarsak 101 de 450 okeyde  350. ortalama bir üye 250 puan alırsa ayda 7500 eder tabi hergün düzenli olarak oynarsa  en az 7 ay sürer nikin kızarması bunun ne önemi var demeyin kırmızı olsun beş fazla olsun:) saygılar iyi çalışmalar..

 

11 Şubat 2008, 18.59
slm yenı dönem hayırlı olsun herkese
11 Şubat 2008, 19.04
mademki yarim oyun hakkimiz dolmus ve yarim oyundan puan alamiyormusuz niye tamamliyalimki yarim oyunlari, varsin insanlarin oyunlari yarim kalsin.Bu sistemde 3 puan alip 5 puan veriyoruz nymphe gibi herseye oleeey diyemiyorum ben ne yazikki.Oyundan kesinlikle sogudum eskisi kadar keyif vermiyor ve benim gibi düsünen pek cok üyeniz var ve de olmaya devam edecek.
11 Şubat 2008, 19.27
         Evet gayet güzel bir sistem olmuş. Fakat elektrik dalgalanmaları, wirless kesintisinden dolayı sürekli düşen oyuncuların suçu ne. Düştükten sonra geliyorsun birde bakıyorsun ki yerinde başkası var ve masa kapalı. Yerin verilmiyor. Önde olunca kimsede çıkmak istemiyor. Geçen hafta düşme rekoru kırdım. Yaklaşık 40 defa, eee benim suçum ne.  Düşen geri geldiğinde mutlaka yeri verilmeli bence.
11 Şubat 2008, 19.47
ilk oyun bismillah basladık 2 oyuncu batırdık adam bi dünya sitem etti . aklıma gelen basıma geldi yani.artık oyun bırakma filan yok amac daha cok kisi batırmak deilmi _? ama dier konu cok guzel olmus eşli oyunda dier sistemdede aynıydı birisi kacınca oyun  bozulmus oluyodu simdi kimse kacmaz heralde...
11 Şubat 2008, 19.48

edist su cümleyi tekrar oku istersen

Artık oyun sonundaki oyun puanlarının ve kazanma/kaybetme sayılarının her zaman oyuna ilk oturan oyuncuya yazılması...

yerin verilsede verilmesede kazansada kaybetsede puan sana yazilio hic fark etmio yani yerin verilip verilmemesi, anladin ;)

11 Şubat 2008, 20.01
herşey iyi hoş kurallar değişiyor puanlama sistemi değişiyor vs vs vs...neden avea dan cep üye olunmuyor? bu konuda bir değişiklik yapacakmısınız?  yoksa gidip bir telsim yada turkcell hatmı almam(mız) mı  gerek??
11 Şubat 2008, 20.01

Yarım oyuna girip yardim etmiycem demek oluyor bu =)
Genelde dusenler ki ciddi baglantidan dusenleri saymıyorum : zaten kaybetmek uzere dusuyorlar.. Ben neden girip yardim edeyim , zaman kaybedeyim ..
Dedim kendi kendime..

 

Haricinde evet guzel bir uygulama , surekli yarim oyun takipcileri icin iyi onlem..
Kolay gelsin

11 Şubat 2008, 20.13
bu sistemi begenenlere sasiyorum.Nesini begendiniz Allah askina:Bir oyunda ben sonuncu oluyorum 45 puan kaybediyorum, ayni oyunda arkadasim birinci oluyor ve 15 puan kazaniyor.Sonraki oyunda ben birinci oluyorum 15 puan aliyorum peki ama arada kaybolan 20 puani nasil telafi edicem?20 puan nereye gitti.Puan dagitimi cok adaletsizce.Acikcasi bende cok sogudum oyundan, arada bir bakip cikiyorum.Yeminle oyun zevkimizi öldürdünüz tebrikler!!
11 Şubat 2008, 21.20
bencede çokkk güzel olmuş emegi geçen tüm yetkililerin emegine yüregine bilegine saglık >>Zac Bide Pis YediLi & Maça Kızı oyununuda HaLederseniz Süper oLucak VaLLa :))
11 Şubat 2008, 21.24

iyi sayılır bu sistem.Ama zamanla tekrar değişek mi?Son zamanlarda bu 3.değişiklik gerisi gelecek mi?Yani sistem ne zaman oturacak.Bu gibi sorular aklımıza gelmiyor değil.

benim karizma puanım 5o ye yakın iken şu anda 23 lerde neden böyle oluyor ki?Daha sonraki değişikliklerde yine karizma silinecek mi?

teşekkürler.

 

 

11 Şubat 2008, 22.15

uzun zamandır ilk defa dün ve bugün king ten zevk almaya başladım.. gerçekten şu kıyakçılardan ve kıyak yapılmasını isteyenlerden bıkmıştım ..bu şekilde süper olmuş simdi oyunların tadı çıkmaya başladı , yenilen bırakmıyor başkasını batırmaya çalışıyor zaten oyun dediğinin amacıda budur tek çıkmaya çalışmak battıysanda tek batmamak..burası oyun sitesi muhabbet sitesi değil ama insanlar gerçekten olaya acayip  konsantre olmuş , masaya birşey yazıyorsun tıkı çıkan yok :) yenilme korkusuna kağıt saymaktan gözleri birşey görmüyor :) eee her güzelliğin diğer taraftan bir götürüsüde olur elbet :)

 

11 Şubat 2008, 23.35
yardımlaşma bitti malesef üzücü
12 Şubat 2008, 02.45

yaa bende hala puanların neye göre verildiğini anlamış değilim:)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın