gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Karizma denen meret

12 Şubat 2008, 01.48
A- A+

Karizma konusunda bir çoğunun kafası karışık gibi... Halbuki karizma nasıl hesaplanır mevzusu yardım sayfalarında yazıyor, hatta ne zaman hesaplandığı da. Yine de anlaşılmayan noktalar var...

Karizma mevzusunu çıkaralı çok oldu, ama güvenlik uygulamasından vazgeçip karizmayı öne çıkarana kadar kimsenin de umrunda değildi. Şimdi, bir çoğu aman puan gitsin de karizma kalsın yeter diyorlar. Bu kadar benimsenmesi güzel bir şey (elbette biraz da ihtiyaçtan). Gelelim karizmanın detaylarına...

Karizma puan gibi hesaplanmıyor. Puan, doğrudan oynanan oyunlardan hesaplanıp tutulur, anında sisteme işlenir. Karizma ise, puan, blog, resim vb bilgilerden yola çıkılarak hesaplanır. Bu veriler çok çeşitli olduğundan, bu verilerdeki değişiklikleri otomatik takip edip, karizmayı güncellemek için kastırmamıza da gerek yok. Normalde, çok hızlı değişen bir şey de değil zaten. Ne zaman hesaplıyoruz peki? Web'ten siteye giriş yaptığınız anda. Girdiniz, çıkmadan resim eklediniz, onaylandı, yüzlerce oyun kazandınız ya da... Karizmanız aynı kalır. Tâ ki, siteye yeniden giriş yaparsınız, karizmanız yeniden hesaplanır.

Puanları silince, karizmalar bundan etkilendi. Çünkü 1550 üzerinde puanınız olduğunda, oynadığınız oyun adetleri üzerinden karizmanıza ek karizma geliyordu (Nasıl hesaplandığı yardım sayfasında var). Puanlar gidince de bu ek karizma gitti. Peki, sizden gitti, ama baktığımızda bazı üyelerin hâla yüksek karizmaları var neden? Çünkü, onlar siteye henüz girmediklerinden karizmaları yeniden hesaplanmamış. Web'ten giriş yapmadığı sürece de hesaplanmayacak. Siteye giriş yapmayan bir kişinin karizmasının yüksek olmasının bir anlamı var mı?

Belki cepten giriş yaparsa sadece, eski karizması kalmaya devam eder... Ama nereye kadar...

YORUMLAR

12 Şubat 2008, 03.14

500  karizma puanın gitmiş   buda demek ki 500 bloğ yazmam gerekiyor ve sitedeki herkesin iyice çıldırması anlamına gelio ...valla üzgünüm karizma için yazmak zorundayım kimse bişe demesin artık :)))

ama karizmasız nickle girince de hak veriyorum çok zor zorrrrr  gakgık diemiyos yafff ....

kazandığımız halde oyun yükselmiyoda :(( karizması 20 altında olan bloğ yazamıyor yorum yapamıyor  eee tek şart resim kalıyor ... güzel pozlarınızı bekliyoruz artık sayın üyeler :))

valla herşey karizma için ....

 

 

 

12 Şubat 2008, 04.08

Üyelerin henüz puanları yeni sıfırlanmışken yapmış olduğunuz yeni ve bir okadarda komik uygulamayı bir an önce düzeltmenizi dilerim. Dünyanın hiç bir yerinde bu oyunlar bu puan sistemi ile oynanmıyor. söylermisiniz okey oyununda neden oyun 3 kişiye kalsınki.=)) GAMYUN da Tuaf şeyler Oluyor son zamanlarda...Ve hiçkimsede memnun değil.. Karizmadır, Puan Sistemindeki saçmasapan karmaşalardır, bunlara ne gerek var bilmiyorum:=) Dediğim gibi Puanlar yeni sıfırlanmışken Herkesi Yine 1500 den başlatın ve okey yine 4_2_1 Gibi puanlar versin olmaz böyle saçmalıklar......

Saygılar...

12 Şubat 2008, 11.01
tşkler guzul bi açiklamaydii
12 Şubat 2008, 11.55
YAW.BEN KARISMAYMIS PUANMIS BİLMEMDE..ESKİSİ GİBİ TADI YOK BURANIN ONCEDEN OYUNlardan zevk alıyodum.simdi ise oyun oynama hevesi yok .....tşkler.gamyun
12 Şubat 2008, 12.05
Bırakalım arkadaşlar herkes kendi işini yapsın!
12 Şubat 2008, 12.19
Karizma verıldıgı gıbı gerıde alınıyor sızın anlattığınıza gore doğrumu
12 Şubat 2008, 13.41

millet neden bu kadar karizmaya takmıs durumda senelerdir üyeyim ama karizma gibi bir seye takinti olmadim

 

12 Şubat 2008, 14.00

sayın zac

bu kurlalar bekli bazıları için doğru bazıları için yanlış olabilir ama sonuç itibariyle oyundaki kişilerde bir dengesizlik söz konusu oldu ve daha kırıcı  bir oyun ve aynı zamanda daha hilekar oyunlar oldu, neden nerseniz kişiler başka nicklerle girerek ,arkadaşını yükseltiyor daha sonra o kişilerde aynı pozisyonu alarak arkadaşına taş atma oyununa girek puan avına çıktdılar.

Ama yapacak bir şey yok sonuçta kuralları siz koyduğunuz dolayı  bu sizin için bir ifade etmiyecektir.Karizmalar da nedense çok az yansıma oldu.hani derler ya durgun su yıldızları yansıtır gibi.Ama yansıtmalar neden sönük oldu burda.Sonuç itibariyle stres atmak için girdiğimiz bu yerde nedense stresli bir oyunla karşılaşıyoruz.

yinede size teşekkür etmeden hoşçakalın demiyeceğim umarım dikkate alırsınız

saygılarımla GÜL.

 

 

12 Şubat 2008, 16.32
BİR GAMYUN OPARÖTÖRÜNDEN BU BAKDAR SERT BİR KONUŞMA BEKLEMESDİM
14 Şubat 2008, 21.27

Sevgili zac

Yapmış olduğun yenilikler mutlaka ki oyunlara yeni bir tat ve heves vermiştir.

Konumuzla alakalı değil ama bir önerim olacaktı;

 En iyi 30 sıralamanız çok güzel bir uygulama, bence en iyi 100 yapılsa insanlar bennce daha istekli oynar ve o 100 kişinin arasına girmeye uğraşır.

Veya genel bir sıralama da yapabilirseniz, genel sıralama herkes karizmasını, kazandığı, kaybettiğini görebiliyorsa oyuncular arasındaki genel sıralamayıda görse bence çok güzel olur, ben bunu çok merak etmişimdir acaba bunca kişi içinde ben kaçıncıyım gibi;

yapmış olduğunuz ve yapacağınız yenilikler için teşekkürler

Özgür AKARSU

saygılarımla

 

18 Şubat 2008, 02.30
bence kimse okumak istemiyo halbuki okusalar anlarlar karizma nasil oluyo diye
18 Şubat 2008, 13.37
Sevgili kardeşim zac..Siz ne yaparsınız iyi yaparsınız diye duyduklarım çoklukta  burda..  ama..b en bu 10000*li sayıyı sevmedim.paradan bile sıfırlar atılırken sizin sıfırları çoğaltmanız zamana ve düzene ters.ama diyordunuz ki biz de demokrasi var dedik mi..bi yazınız da ...epey gülmüştüm..siz bilirsiniz  iyice oturunca alışılırda tabii..ancak  onca puanın bi günde silinmesi biraz oyundan soğuttu kimini..çocuklar gibi seviniyorduk ya bi kaç puana.. başarılar ve sevgiler sizlere sonsuzluk kadarrr...
24 Şubat 2008, 00.05
Bazı  arkadaşlarımında değindiği bir karizma çılgınlığıdır gidiyor.bazı rumuzlar amman puanım gitmesin diye çalışan bilgisayarının fişini çekiyor?oyuncularda bir bencilik almış yürüyor.biz tüm katılımcılar kendi karizmamızı değil gamyunun var olma stratejisine destek olmalıyız diye düşünüyorum.önce gamyun un varlığı.seni seviyoruz GAMYUN.
01 Nisan 2008, 00.17
Yeni nick alıp 4-5 günde masada konuşabilcek kadar karizma kazanmak mümkün.Madem bunu yaptınız karizma olayını biraz daha abartın da karizmalılarla karizmasızlar arasında fark olsun.Küfür,hakaret daha da azalsın.
15 Mayıs 2010, 01.00
karizmamı  o ne yaa bende doğuştan var zaten , isteyene vereyim :PPP
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın