gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

80ler.....

16 Haziran 2008, 21.48
A- A+

Ne güzel zamanlardı onlar 80ler,Woltranı unutmak mümkünmü ki,her defasında aslanların siyahı olmak için mükemmel bi uğraşa girerdik hepimiz,o zamanı we uğraşı derse wersem eminim her sene takdirim olurdu okulda..!! Bi kara şimşeğimiz wardı. Pazar da plastikten arabaları alıp da pullarla bezedikden sonra hepimiz michale night olurduk,en az 5 karaşimşek 6 michale night olurdu ((maykıllardan biride hep yedekde dururdu bizde,kaza durumunda o geçerdi şoför koltuğuna)) dıttıdıırıdırııdıttırıdııı=) Mesela o zamanlar bile tuttuğum takım Beşiktaş'dı rengimizde siyah beyazın olmasını kökler we kunta kinteden sonra sewer oldum..85-88 arası ilkokulda olanlar bilir sınıflar arası kawga die anlamsız ama garip haz weren bi faaliyet olurdu.. ---Olm 4. dersin tenefüsünde kawga warmış,3-B'den bikaç kişi "önümüze gelene bi tekme" yaparken (( bu oyun bile başlı başına bi fenomen ama anlatmayacağım şimdi)) bizim mehmetleri tekmelemiş,bunu sınıflar arası kawga çözer anca..Eee gitmemek kolay deil herkesin için de korktu denilmesindense girerim acımı çekerim paşa paşa daha iyi=) İşte ben o kawgaların birin de öğrendim,gölgelerden güç çağırmanın beş para etmediğini,yediğim kötek de cabası olmuştu,halbu ki He-man'in kartondan maskesi de wardı,daha o meşhuuur cümleyi bitiremeden ((gölgelerin gücü adınaaa,güç bende artık,bi titreğim eksikti=)),yediğim tekmelerin biri bin para olmuştu.. O zamanlar da sınıftan bi kıza wurgundum adı bile hala aklım da Nagihan Siyam, orada paşa paşa dayağımı yerken bizi seyredip kahkahlarla güldüğünü hatırlarım,yaw hala çözebilmiş deilim yediğim köteğe mi kahkayı basıyordu,yoksa okul sonun da o halde dondurma yiyemeyeceğimiz için sinir krizi mi geçiriyordu=)) Tabii ya webster da war haznede ,her bölüm de yaptığı yada söylediği şeyleri o dönemin yaşıtları da yapardı,hatırlarım da bi bölümde uzun makarnayı çatala aldıktan sonra,makasla kırpıp şekil weriyordu..27-28 yaş üstü hemen hemen herkes bunu denemiştir,yok yapmadım deyip de günaha girmeyin boşa,yaptınız ben biliyorum..Şimdikilere bunları anlatmak deweye hendek atlatmak gibi bişey belki,anlatamayız bunları yaparken işleyen mantığı,ee kayıp jenerasyon terimini boşa kullanmıyorlar bize..Dallasda ki sue ellen'a aşık olmalar,jorc jeffersonun komşularına yaptığı esprilerini anlamadan ezbere yapmalar,örümcek adamı tekli kanal dönemin de trt de seyredip de,acaba örümceği bizim banyoya koysam bikaç saate kadar mutasyona uğrar mı die akıldan geçirmeler=)) Ne güzel zamanlardı onlar 80ler......

YORUMLAR

16 Haziran 2008, 23.13

Ne güzel anlatmissiniz, yillar sonra bakalim bizimde sizin gibi anlatacak biseylerimiz olacakmi.Tek televizyon dönemi ve dallasi zaman zaman annemden dinliyorum.Hatta annem derki; Ahh o dallas degilmi hayatimizi mahfeden, kimin eli kimin cebinde belli degildi, herseyi normalmis gibi gösterdiler bize ve bizde normal olarak kabul ettik..Hersey istediginiz gibi olmasi dilegiyle.

17 Haziran 2008, 00.41

teşekkürler ederim yazın için . gerçekten insan ne kadar şanlı oldugunu anlıyor o gunlerde doğduğu ve çocuklugunu o günlerde yaşadığı için.

bu konuyla ilgili ayfer tunç un ''  müsaitseniz annemler size gelecek '' isimli bir kitap var.

eski gunleri yadetmemizi sağlıyor.

merakı olanlara tavsiye edilir.

17 Haziran 2008, 19.12

Arkadaşım harika şeyler yazmışsın sanırım onları yazarken içinde acımıştır yemin ederim  okurken benim içim acıdı o günleri hatırladım:( çok çok güzel günlerdi o günler .inannın

çocukluğunu gencliğini en iyi en güzel değişimlerle yaşayan tek nesil vardır o da 80 ler dirr.bunuda iddia ediyorum  bana katılmayan varrrmıııı? :)))))

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın