gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Neden oyunlar yavaşladı?

03 Kasım 2008, 01.24
A- A+

Günümüzde bir çok reklam flash ile hazırlanıyor, hazırlayanlar kimler bilmiyorum ama grafik yönleri ne kadar iyi ise, teknik yönleri de bir o kadar zayıf. Geliştirici reklamı hazırladığında, kendi bilgisayarında süper akıcı çalışıyorsa, herkesin bilgisayarında da bu şekilde çalışacağını varsayıyor. Peki, aynı reklam biraz eski bilgisayarda, %100 işlemci yiyorsa, işlemciye kaldıramayacağı kadar iş yükleyip, kullanıcının bilgisayarı asıl kullanmak istediği alanlarda da kullanmasını engelliyorsa? Buna hakkı var mı? Üstelik, çoğu zaman, reklam ilginizi çekmiyorsa, bu bilgisayarınızın boşuna fazladan elektrik tüketmesine neden olmaktan başka ne işe yarar ki? Halbuki, reklami örneğin X kare/sn yerine Xsmile Resmi kare/sn yapsa, belki reklam hızlı bilgisayarlarda bu kadar akıcı olmayacak ama yavaş bilgisayarları da öldürmeyecek, kullananlarının asli işlerini yavaşlatmayacak, laptop'ı ısıtıcıya çevirmeyecek.

Elbette, yavaşlığın nedeni sadece işlemci ile ilgili olmayabilir, örneğin sürücüleri kurulmamış bir ekran kartı da benzer yavaşlamaya neden olabilir, her şeyin donanım yerine yazılımla çizilmesinden dolayı.

Neden reklam alındığı konusuna değinmeye gerek yok. Reklamı hazırlayanların kim olduklarına, kimin reklamı olduğuna ya da diğer parametrelere. Çünkü, gezdiğim bir çok sitede de başka yüzlerce binlerce reklamda buna dikkat edilmediğine şahit oluyorum.

Peki sizin de bilgisayarınız yavaş mı, siz de bu durumdan etkileniyor musunuz? Oyunlar daha düne kadar hızlı iken, bilardoda toplar, tavlada pullar ağır çekimde ilerlemeye başlamış ise, sizin de bilgisayarınız maalesef, hem oyunları hem de reklamı aynı anda bir koltuğa sığdıramıyor demektir. Ne yapabilirsiniz? Örneğin, oyun penceresini biraz küçülterek, reklamın üzerini kapatıp, işlemci üzerindeki yükü biraz olsun azaltabilirsiniz. Ya da, bu sorunu ciddi olarak yaşayanlar, daha radikal bir çözüm olan, flashtan komple kurtulma yoluna gidebilirler.

Bunun yanı sıra, zaman zaman hatlarla da ilgili sıkıntılarımız olsa da, hatlar bilardo topunun hızını azaltmaz.

Son olarak, daha önceki bloglarımda, bazı üyelerimiz, turnuvanın yavaşlamaya neden olduğunu belirtmişler. Merak ediyorum, turnuvanın ne kadar yük getirdiğini nerden biliyorsunuz da, bunun turnuvadan kaynaklandığını öne sürüyorsunuz? Herneyse, tahmininiz YANLIŞ, turnuvanın hatlardaki yavaşlıkla uzaktan yakından bir alakası yok.

YORUMLAR

03 Kasım 2008, 01.54
ben bu sorunu çok fazlasıyla yaşayanlardanım.ve budurumu hiç sevmedim.sinir olmaktan başka bişi değil bu.oyun oynıyamaz sohbet edemez oldum.ilginiz ve bilgileriniz için tşk ama ''daha radikal bi çözüm olan.FALSHTAN komple kurtulma yoluna gideblirler'' kısmını ne yazıkki anlamadım.açıklarsanız sevinirim.pc den pek anlamam da:)
03 Kasım 2008, 02.11
hımmm bende merak ediyodum mersiii......
03 Kasım 2008, 03.18
tşklrr zac bende laptopumda ne olduda böyle oldu diyordum3-4 gündür,virüs taraması yaptım pek çook şeyi temizledim ama düzelmemişdi,salonlardan herhangi birine tıkladığımda geç giriş yapıyor,java açılmakda zorlanıyor,ıstakada taşları kaydırırken veya dizmeye çalşırken zorlanıyorum,flaş player  bu zamana kadar sorun çıkarmamıştı ,geçen hafta neyse bilgisayarım hala aynı,ama oynarken zorlanma başladı artık,bir arkadaşımda mausunun sayfayı  kaydıramadığını  ve masaya girememekten şikayet etmişti ,çalışmadığından ve yazamadığından söz etti,ama onun pc si laptop değil,bu durumdan sadece laptoplar değil diğer pc lerde etkileniyor demekki,bilgi için tşklr
03 Kasım 2008, 09.15
4 günden beri bu sorunu yaşıyanlardan biriyim...yazı yazmıssın zac saol ama pek yardımcı olmadın sanırım.. cünkü tam olarak bu sorunumuzu nasıl giderecegimizi söylemedin.. eskiden reklam yokmuydu yani.. ilk defa reklam görmüyoruz ki.. biz ne reklamlardan gördükte böyle olmadı.. 8 senelik üyeyim ben.. sayın zac ...
03 Kasım 2008, 10.50

Bundan kurtulmak için bir yol;
Mozilla kurun ve Noscript eklentisinide kurduğunuz zaman Flashların yanlarında "Engelle" uygulaması gözükecek ve  istediğiniz flashi bu şekilde Engelle diyerek listeye ekleyebiliyorsunuz.

03 Kasım 2008, 12.06

ardşlar..

salona girdiginizde sayfayı büyütmeyin küçük tutun... ben denedim ve oldu..şimdi rahat oynıyacam sanırım.. saol zac

03 Kasım 2008, 12.17

Blardo da bu sorunu ben de yaşıyorum zaman zaman:(

bilgi için teşekkürler...

03 Kasım 2008, 15.29
benim pc dede yavaş oyunlar acaba pc denmi kaynaklanıyor oyundan mı anlamış degilim:)
03 Kasım 2008, 16.17
Mrb...Oncelikle  insanlara  aciklama  geregi  duydugun  icin  tesekkurler zac.Yorumlari  iyi  okuyun  sonra  elestiri  yapin  LUTFEN!!!Herneyse, tahmininiz YANLIŞ, turnuvanın hatlardaki yavaşlıkla uzaktan yakından bir alakası yok.
03 Kasım 2008, 16.20

Herkesten aynı şikayeti duyuyorum -oyunlar çok yavaş-bazen bu yüzden oyun oynamaktan bile vazgeçiyoruz.Bilordoyu bilmiyorum ama kağıt oyunlarını oynamak yavaş iken çok sıkıcı oluyor insanda oynama hevesi kalmıyor.Şu an bu yazıyı yazarken bile harf karakterleri yavas basılıyor.

Sadece yavaşlıkta değil tek sorun siteden düşmelerde çoğaldı bilmem siz hiç farketmiyormusunuz.

Ben sebebin flashtan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü reklamlar eskidende vardı yavaşlık ise son günlerde birden başladı.Zac flashtan diyorsa bir bildiği vardır elbette.Eğer haklıysa;

Gamyun üyelerini tatmin edebiliyorken,gamyun kendisinin sağlayabildiği imkanların flashlar tarafından azaltılmasına izin vermemeli.

Flashlı reklamların siteye zararı yararından çok olacaksa ne anladık biz bu işten.Zarar vermeyen reklam türlerinin tercih edilmesini talep ediyorum.

03 Kasım 2008, 16.48

gerçekten de eskiye oranla oyun çok yavaşladı,paylaşım için tşkler...

03 Kasım 2008, 17.29
aynı sorun bendede vardı birden oldu format attım herşeyi denedim olmadı.en son dikkatimi çekti ekranı küçülttüm herşey düzeldi meğer sorun işlemcideymiş demek;)
03 Kasım 2008, 18.44
zac kusura bakma kardes ne dediginden bende  bisey anlamadim ben 1 hafta öncesine kadar hic dusmeyen bir insanim bir kere dustum gamyonda oyndim oynayali ne olduysa ondan sonra oldu eskiden dustugum zaman kendim baglanirdim simdi ise saniye koymussunuz saniye doluyor yeniden baglaniyor diyor ee ne anladim birde cep abonesiyim hemen girmem lazimken giremedim neyse ciktim yeniden baglandim birde baktim hat yavaslamis her yerde hizli gamyuna girdigim zaman yavas ben bu isten hic bisey anlamadim sorun bilgisayarda dedim yeni bilgisayar aldim yine ayni sorun hatta dedim tel actim hatta onlarda sucluluk hissetti biraz daha yukseltti bedavadan ve simdi yine ayni kusura bakmayin ama hic memnun degilim bu sorunu en kisa zamanda duzeltirseniz sevinirim gamyunu cok seviyorum ve gamyunu birakmak istemiyorum saygilarimla tsk ederim. 
03 Kasım 2008, 19.21
evet arkadaşlar bende sayfayı yan taraftan çekip reklamın üzerini kapadım ve sorun halloldu,bilmeyen arkadaşlar sayfanın sağ tarafını ucundan mausla yakalayıp sayfayı reklam görünmeyene kadar daraltın,bilgi için tekrar tşklr zac.
03 Kasım 2008, 19.45

en güzel sil flash playeri rahatla :) kurtuldum bu sayede yoksa camdan atacaktım pc yi

03 Kasım 2008, 22.02
Kaç gündür delirmek üzereydim bırakın oyun oynamayı masaya bile giremiyordum..Ve HaYaali_  yukarıda dediğin gibi mausla ekranı kapanana kadar küçülttüm ve şimdi iyi.Tşkler bilgi için
04 Kasım 2008, 03.35
Tam bir haftadır muzdarip olduğum bir konu nerdeyse yeni laptop alacaktım değil oynamak sayfayı bile kapatamaz duruma geldim.ben bu siteyi çok seviyorum bu bir hafta zarfında gamyun farkını çok daha iyi anladım .101 oyunu adı altında bir sürü site  kurulmuş Aman Allahım rezalet.buranın nezih ortamı ve özellikle 101 oyunu için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Umarım bir daha sorun yaşamam. .
04 Kasım 2008, 13.20
bu sorunu yasayanlardan biriyim ve bir haftadir  denemedigim kalmadi agiz tadiyla oyun oynamayamaz olduk tabi birde yavas oynuyorsun  diye yedigim kufurler cabasi lutfen sorunsuz bir gamyun sorunsuz oyunlar istiyorum yoneticiler umarim buna bir care bulur
04 Kasım 2008, 15.47
SeLaMlAr :Arkadaşlar sayfayı kücük tutun ozaman hızlı calısıyor sayfa takılmıyor bir süre sonra kendılıgınden duzelıyor sorun !yada ekran cozunurlugunuzu 800x600 getirin ama 2 masa oynayamazsınız haberınız olsun :) bol şanslar dilerim
04 Kasım 2008, 19.53
evet HaYaali_ arkadasa cok tsk ediyorum bilgisinden dolayi simdi biraz duzeldi cok sevindim :)) gamyuna selam oyuna devammmm..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın