gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Karizma kararınca...

22 Aralık 2008, 14.26
A- A+

Karizma hesabında, bir kaç düzenleme yaptık. Karizmayı nerelerde kullandığımızı biliyorsunuz. Peki hesaplamamızda ki kriterleri neye göre belirliyoruz?

Karizma kriterlerinde bir kaç ana başlık var:

1. Ne resim, ne oyun ne de diğer hiç bir etkinliğe katılmasa da, bir ay boyunca günde yaklaşık 4 saat sitemizde çevrim içi olan bir üyemizin bir ay sonra sitemizdeki bir çok kısıtlamayı aşacak kadar karizma sahibi olması.
2. Üyemiz, sitedeki etkinliklere katıldıkça (oyunlar, blog, turnuva vb...) karizmasının artması
3. Üyemiz, siteye eskiye oranla daha az girmeye başladığında ya da etkinliklere katılmaya ara verdiğinde karizmasının tekrar düşmeye başlaması.

Yani, ne kadar yoğun şekilde site faaliyetlerine katılım olursa o kadar karizmanın artması, katılım olmadığında da azalması. Karizma hesabında yaptığımız değişikliklerle de bu parametrelere daha fazla uyum sağlamaya çalışıyoruz.

Herkesi ilgilendiren önemli bir değişiklik, çevrim içi süreden karizma hesaplarken, son 12 ay yerine ki bizce çok uzun bir süre, son 6 aylık çevrim içi süresini baz almak. Elbette süreyi kısaltırken, hesaplamada değişiklik yaparak, günde 4 saat çevrim içi olan üyemizin hiç bir başka işlem yapmadan bir ay sonra sitedeki en yüksek karizma kısıtlaması olan 25'in de üzerinde karizmaya sahip olmasını sağladık. Sadece bununla yetinmedik, farklı oyunların da kullanımını teşvik etmek için, ne kadar fazla oyuna girilirse, üyemizin o kadar fazla karizma almasını sağladık. Yani, örneğin sadece bir oyuna günde 4 saat takılan üyemiz 30 günde 27 karizmaya sahip olurken, 2 oyuna takılan 15 günde, 4 oyuna giriş yapan sadece 7 günde gerekli karizmaya sahip oluyor. Elbette, aynı üye, 6 ay siteye uğramadığında ise verdiğimiz karizmayı otomatik geri alıyoruz.

Sonuçta, karizma kuralları tüm üyelerimiz için değişiyor ve herkese aynı kurallar uygulanıyor. Biz de, yukarıdaki kriterleri daha iyi sağlayabilmek için karizma hesaplamasında zaman zaman değişiklik yapıyoruz, muhtemelen de yapmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, her değişiklikte "Niye arttı/azaldı?" diye sormak yerine, yardım sayfalarımızdan karizmanın nasıl hesaplandığına göz atabilir ve buradaki açıklamarın ışığında sitedeki faaliyetlere ara vermeden katılmaya devam edebilirsiniz.

YORUMLAR

22 Aralık 2008, 15.14
Bence güzel bi değişilik olmuş hak eden kişi karizmayı almış olacak. tşkler
22 Aralık 2008, 17.12

 

ne yani siteye giremiyoruz diye yada girmediğimiz zamanlarda karizmamı düşecek ne saçma bi düşünce bu .. 24 saatimiz gamyunda geçmiyo tabiki normal yaşam denilen bişeyde var ..

haksızlık bence bu .. üye ayrımına gidiyosunuz yine ..... hiç hoş değil bu uygulama verin 10 karizma puanımı geri :)))


 

22 Aralık 2008, 17.27
uygulama doğru bir uygulama teşekkürler
22 Aralık 2008, 17.29
valla bende sık sık oyuna giriyorum . Ama nedense yarı yarıya karizma düştü . İyi hoş işte de bu zor kazanılan bir şeyi bu kadar kolay düşürmek haksızlık.
22 Aralık 2008, 17.43
bencede güzel olmuş tbrkler herkes aynı tutulamaz tabiki
22 Aralık 2008, 17.50
Yukarıda anlattığınız gibi hesap yapıldığını sanmıyorum.Benim karizmam 195 den 80 e düştü ertesi gün yani dün 139 idi bugün ben 6 tane oyun açtım ama şu anda karizmam 128 sizin yaptığınız hesaba göre en az 500 karizma olması lazım bende.Ayrıca destek sayfasından yaz deniliyor yazdık hala cevap verilecek ve ikinci bir destek yazısınıda kabul etmiyorsunuz.Bence burada sadece ticari düşünülüyor elit üye olamaya yönlendirme gibi  bişey.Yine ayrıca sadece oyundan düşen üyeyi sisteme tekrar giriş yapıldığında otomatik olarak aynı salona alınması gerektiğini düşünüyorum.Çünki salon açılayım diyene kadar oyun zaten bitmiş oluyor.Ben yine söylüyorum eğerki yanlış hesap yapıldıda eksik aldıysanız karizmayı borcumuz kalmasın kalanınıda alın ltf.İyi günler.
22 Aralık 2008, 17.55
benim aklım sırrım ermedi karizma olayına.yeni düzenlemeyle 202 ye cıkan karizmam 23.12.2008 de 137 ye düşürülmüş.oplardan yardım istedim carizma ile ilgiyi gösteriyorlar.kim el atacak bu konuya neden yeni düzenlemeyle artan karizmam düşer anmaşı değilim.saygılar
22 Aralık 2008, 18.02
ben şimdiye kadar sadece oyunumla we katılımlarımla karizma sahibi olmuştum we hiç ara wermeden her gün bu siteye giriyorum neden karizmam düşüyo peki hakederek aldığım karizmanın düşmesi yerine artması gerekmiyomu tşk ler
22 Aralık 2008, 18.13

neden ınsanları karızma yapmak ıcın baska oyunlar oynayarak karızma yapmaya tesfık edıyorsunuz kı ben sadece 101 oynamayı sevıyorum karızma yapacam dıye tavla veya baska oyunlar oynamak zorundamıyım.sacma bence herkez sevdıgı oyunda karızma yapsa daha ıyı olmaz mı. tskrler

 

 

22 Aralık 2008, 18.41
güzel olmuş bencede 1000 günden beri üyeyim neredeyse hiçbirşey yapamıyordum bence çok ii olmuş.
22 Aralık 2008, 18.51
valla hiçde iyi degil bu ben  her gün giriyorum 3 gün girmedim diye karizmammı düşecek bu bence sacma  bişey benim karizmam 3 gün girmedi diye düşürmenizi anlamadım
22 Aralık 2008, 19.03
neredeyse niççkım  15saatsitede ve 180 karızmam  sılınıyo nasıl  işşşbu gecen 100 karızma verdiniz iyi guzel simdi180  geri aldınız nedenını  bilmek istiyorum sadece
22 Aralık 2008, 19.22
karizmam 1200 küsürlerden 888'e düşmüş bence karizmamı kıskanmışsınız zac))))) Hayırlı görevler.
22 Aralık 2008, 19.39
Sayın yetkililer! 590 olan karizmamı 446 ya düşürmenizin nedenini öğrenmek istiyorum.Blog unuzu okumama rağmen nedenini anlamış değilim.Günde 4 saatten fazla çevrimiçiyim.Aynı zamanda 101 de oynuyorum.Kendimi aldatılmış hissettim.Bunun nedenlerini açıklayıp,beni ikna etmeminizi istiyorum.İyi çalışmalar.
22 Aralık 2008, 19.40
hak edilmiş bi karizma nasıl silinebilirki ? peki ZAC söylermisin bir günde 8-10 saat duran onlara kaç karizma verceksiniz ? benim karizmalarıda sildiniz ?
22 Aralık 2008, 19.42
Karizma puan gibi değil, kazanayım sonra da hep öyle kalsın diye bir şey yok (biliyorum puanları da silmiştik). Buradaki karizma değeri, elbetteki GamYun.Net içindeki karizmanız. Nasıl ölçülür bu? Örneğin, 8 yıl önce site ilk açıldığında üye olmuş ama daha sonra bir kez uğramamış kişinin mi karizması daha fazla olmalı yoksa 3 ay önce üye olmuş ama her gün saatlerce sitede olan üyenin mi? Elbette sürekli sitede olan üyenin.

Her gün burada olun demiyoruz, ama sitede olduğunuz kadar karizmanız artar, farklı oyunları oynayın demiyoruz, ama diğer oyunlara da zaman ayırdığınızda karizmanız daha fazla artar. Kimsenin yeterli karizmaya sahip olması için her anını burada geçirmesine gerek yok, ama ben daha fazla karizma istiyorum diyenin de ek bir şeyler yapması gerek...

Ayrıca, her karizma kazandıran kriteri de bir maksimum değer ile sınırladık, örneğin, tek bir oyunda günde 10 saat kalarak bir ayda 100 karizma kazanabilirsiniz, artık ondan sonra daha fazla kazanamazsınız ama o değerde tutmuş olursunuz. Daha fazla kazanmak isterseniz, o zaman diğer oyunlara da girmelisiniz. Gerek yok bu yeter diyorsanız, diğer oyunlara da girmenize gerek yok. Aynı durum oyun oynama sayılarından kazanılan karizmada da var. Muhtemelen şimdi değil ama gelecekte, oyun oynama sayılarından verdiğimiz karizma da, son 1 yıldaki oyunları baz alacak. Çünkü, örneğin 3 sene önce binlerce oyun oynamış bir kişi artık oyun oynamıyorsa, hala aynı karizmaya sahip olması da anlamlı değil.

Bunların dışında sabit karizma kazandıran şeyler de var, örneğin resim gibi. Ne zaman eklediğinizin bir önemi olmadan, her zaman için aynı karizma değerini sağlıyor. Hepsinin toplamı ile de, site içerisindeki karizmanız oluşuyor.
22 Aralık 2008, 19.49

Slmlar  açıkcası  son 4 günde  karizmam 510 dan 360  a şimdide 270  e  düşmüş nasıl hesaplandı neden böle oldu anlamış değilim.Günde en az 8 saat  bu sitedeyim eğer saat baz alınıyorsa ,oyunları kazanma baz alınıyorsa yine aynı şekilde sayım  yüksek karizmam artsın diye resimde yükledim ama karizma  puanımın neden bu kadar düştüğünü açıkcası bilmek isterim.İyi bir üyeyim kurallara mümkün olduğu kadar uyuyorum,herhangi bi debepten ceza felanda almadım ama bu uygulamayı açıkcası beğenmedim.Benle aynı sayıda olupta karizması az değişen üye  var  bu da bana haksızlıkmış gibi geliyor.Lütfen beni bilgilendirin saygılarımla.

 

                                                                                                       ALTINYUREK

22 Aralık 2008, 19.50
Bu söyledikleriniz üyeleriniz tarafından hoş karşılaşılmicak bi durum bence.Ben siteye gelemedım hasta yattım farzedelım 1 ay. geldıgımde o karizmadandamı olucam?Bence çok alakasız bişey olmuş ınsanlar turnuvaya girmek yada blog yazmak zorunda degıller bunları şart koşmaya çalışmayın ltfn.Ben salonlarda bıle konuşmuyorum blogtamı konuşucagım.Herhalde bu siteyide bırakma zamanı geldi geçti bile etkınlıge katılmak zorunda degılım sayın Zac
22 Aralık 2008, 19.55
ZAC , yeni karizma düzenlemesini hiç adilce bulmadım, aylardır millet karizma puanı yapacağız diye gece gündüz gamyundalar yapılan bu düzenleme herkese haksızlık bence elit üye olmama rağmen 550 küsür karizmam vardı ve gece gündüz gamyuna girmeme rağmen ayrıca sürekli ıkı oyun oynuyorum karizmamımı  düşürmüşsünüz, nasıl oluyorda düşüyor bu karizma puanları, anlattığınıza hiç uymuyor...
22 Aralık 2008, 19.59
Tekrar yazıyorum, okuyup sindirip ondan sonra tekrar düşünüp yorum yapalım. Kimsenin, sitede yeterli karizmaya (bugün için 25) sahip olması için ek bir şey yapmasına gerek yok. Arasıra takılan birisi bile, bir süre sonra tabi ne kadar takıldığına bağlı olarak yeterli karizmaya sahip olur. Diğer anlatılanlar, bu bana yetmez diyenler için...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın