gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Yeni oyun Kelimeyun

18 Ocak 2009, 19.36
A- A+

Evet pek yakında geldi çattı veee yeni oyunumuz kelimeyun gamyun ailesine hayırlı uğurlu olsun :)

Oyunu bilmeyenler için küçük bir açıklama yapayım. Oyunda, size verilen 7 harf ile, ortadaki yıldızlı kısımdan başlayarak anlamlı kelimeler yazmanız gerekiyor. Harfleri aynı anda ya bir sütuna ya da bir satıra koyabilirsiniz. Aynı anda iki farklı sütün ya da satır kullanamazsınız. Koyduğunuz harfler, ilk başlayan oyuncu değilseniz mutlaka önecen konulan harflere temas etmelidir. Temas ettiği tüm harflerle oluşturduğu yeni kelimeler de anlamlı olmak zorundadır, aksi taktirde geçersiz sayılır. Sırası gelen oyuncu ya yeni bir kelime yazabilir ya elindeki harfleri değiştirebilir ya da pas diyebilir.

Oyun, bir oyuncunun elindeki harfler bittiğinde ya da puan limitli oyunlarda puan limitine ilk ulaşıldığında biter. Eğer yeni kelime yazılamıyorsa, tüm oyuncular yeni bir kelime yazmadan ya da harf değiştirmeden arka arkaya iki kez pas derse oyun sonlanır.

Oyunu nasıl oynayabileceğiniz hakkında da bir kaç bilgi vereyim. Farenizin sol tuşu ile harfleri ıstakanızda ya da masada istedğiniz yere taşıyabilirsiniz. Taş değiştirmek istediğinizde, ilgili taşın üzerine sol tuşla iki kez tıklamalı, bu moda geçtikten sonra da diğer taşlara bir kez tıklayarak seçili hale getirebilirsiniz. Masa üzerinde sağ tuşa tıklayarak, ıstakanızdaki harflerin sıralamasını değiştirebilir, Joker harflerinin üzerine sağ tuşla tıklayarak da, Joker yerine hangi harfi seçeceğinizi belirleyebilirsiniz.

Yaptığınız işleme bağlı olarak, ıstakanızın sağında ve solunda kısa yol düğmeleri çıkar. İster bunları, isterseniz sağda bulunan Tamam, Pas, Geri Al, Karıştır gibi düğmeleri de kullanabilirsiniz.

Sistemimizde şu anda 50binin üzerinde kelime mevcut. Elbette eksik ya da hatalı kelimeler olabilir. Bunları zamanla telafi edeceğiz. Yazılan kelimeler ve bu kelimelerin anlamlarının öğrenilmesi gibi eksiklikler ise, test süresi içerisinde tamamlanacak.

Günlük olarak kullandığımız bir çok kelime tanımlı olmasına rağmen bazı kelimeleri de yazamasınız. Örneğin, özel isimler (kişi, yer vb), içinde boşluk içeren kelimeler (kara yel gibi), fiillerin cekimli halleri (sat, yap...) gibi. Özel isimlere tek istisna GAMYUN kelimesidir :)

Yazdığınız kelimelerden harfler üzerindeki puanların toplanması ile kelime puanı kazanırsınız. H2 ve H3 kareleri, üzerindeki harfin 2 ve 3 katı puan kazandırır, K2 ve K3 ise, üzerindeki kelimenin 2 ve 3 katı puan kazandırır. Bu kareler, sadece ilk kullanıldığında katlı puan kazandırır. Eğer oyuncu, elindeki 7 harfi de tek seferde kullanabilirse bu durumda +50 kelime puanı kazanır. Joker harfleri istenilen bir harf yerine kullanılabilir. Joker'in puanı sıfır olduğundan H2 ve H3 karelerinde katlı puan kazandırmazken, K2 ve K3 karelerinde olursa, kelimenin 2 ya da 3 katı puan kazandırır.

Kelimeyun puan sisteminin detayı için buraya bakabilirsiniz.

Oyundaki diğer eksiklikleri test süresi içeresinde gidereceğiz, siz de bu süre içerisinde oyunu test edip hataları ilgili mail adresine yollarsanız bu aşamaları hızlandırmış, test süresini de kısaltmış olursunuz :)

YORUMLAR

08 Ocak 2009, 20.03
Hersey ii qüzeL fakat oyun sonu bence kötü iki kere pas deme oLayi..ya rakip pas demezse nasıL oyun sonLanacak ??
08 Ocak 2009, 20.48

  Merhaba!

Kelimeyun  hepimize hayırlı uğurlu olsun. sizlerede çabalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. çok zevkli, eğlenceli ve öğretici olacağını düşünüyorum.

Ancak henüz faaliyete geçmedi sanırım.

Kelimeyun oyun alanını göremiyorum çünkü.

Sabırsızlandım

:))))

İddialıyım arkadaşlar.

:)

08 Ocak 2009, 20.58

Merhabalar,

Ben de böyle bir oyunun sitede yer almasından son derece mutlu oldum... Ancak çok aramama rağmen oyunu göremedim... Fakat Sayın EtoOo'nun profilinden bu oyunu oynadığını gördüm... Sanırım bazı ayarlar yapılacak daha... Saygılarımla...

08 Ocak 2009, 21.04
Salon listesinin bulunduğu sayfadaki Hızlı Erişim kısmından ya da

www.gamyun.net/kelimeyun

yazarak ulaşabilirsiniz. Ana sayfaya da yakında eklenecek.
08 Ocak 2009, 22.42
                 Merhabalar zac öncelikle hayırlı olsun yeni oyunumuz.Oyunu biliyorum daha önceden oynamıştım.İlk bir kac gün deneme  yapılsa ve arkadaşlar daha kolay adapte olsalar daha iyi olur kanısındayım.saygılar bySAMMY
08 Ocak 2009, 22.52

real,dede oynananan onca masa oyunlarının arasında  biraz  fransız  kalmış ama olsun yinede hoş ,ama umarım süper mario,yu falanda görmeyiz yakın da.

sadece bi görüş  belirttim kızmayın emege saygılıyız

08 Ocak 2009, 22.58
çok güzel bir oyun eklemişsiniz.hiç aklımdan geçmemişti böle bi oyunun ekleneceği.teşekkürler :)
09 Ocak 2009, 00.28
Hayırlı olsun. Kelime oyunları her zaman ilgimi çekmiştir. Emeğiniz için tşkler. İlk başta aksaklıklar elbette olucaktır ama bunlarda aşılacaktır. Şimdi anladığım kadarı ile bir oynamayı deneyecepğim:))
09 Ocak 2009, 00.44
zihin jimlastiği acısından bence cok güzel bi oyun faydası var zararı yok eğlenceli olacağından eminim tşklerr
09 Ocak 2009, 01.48
zac  .ben bu gün bütün gün yeni oyununuzu denemek icin ugrastim belki 20 defa masaya  oturup baslaya bastim ama nedense basarbasmaz baglantim kesiliyor bu sistemle ilgilimi yeni bir programmi yüklemem gerekiyor.bu sorun baska salonlarda yasanmiyor benim acimdan buda dip not  olsun.lütfen bilgi veririseniz sevinirim.tskler
09 Ocak 2009, 02.48

Oyun hari ka !!!

Hem çok fayalı , hemde çok eylenceli

 

09 Ocak 2009, 03.12
benlik bir oyun.tebrikler.
09 Ocak 2009, 08.50
Slm.oyunu çok merak ediyorum. bir an önce başlatın şunu.Sabırsız bi insanım :)):
09 Ocak 2009, 10.36
tbr ederim.. cok zevkli  bir oyun.. beyin  iyi calışıyorr bu durumda... ilkten acemilik cektim ama ögrenince cok zevki..
09 Ocak 2009, 10.36
scrabl benzeri süper....tşklr...yine gamyun farkını ortaya koydu saol...zac ellerine sağlık.
09 Ocak 2009, 12.30

Kelimeyun salonu 4  de oynarken bağlantım koptu.

salon 7 ye girdim ancak salon 4 de  başlı olan oyun bitmediği için yeni oyuna başlayamıyorum

salon 4 dolu olduğu için orayada giremiyorum

bir çözüm?????

09 Ocak 2009, 12.33
evet hoş beğendimde cidden rakip pas demiyor, onun yerine yanlış yazıp sırasını geçiştiriyor :)
09 Ocak 2009, 13.24
sizleri tebrik etmek istiyorum..bu en sewdiğim oyundu ve ben malesef başka siteye gitmek zorundaydım.şimdi kendi sitemde bu oyunu oynamak çok mutlu etti beni.ellerinize sağlık..yanlız bişey önermek istiyorum.seçenekler arasında taş deiştirmede olsa ..çünkü bazen elinizde sesli harf kalmıyo..iyi çalışmalar...
09 Ocak 2009, 17.05
zac artık birde pişti oyunuda kurulsun ne zamandır ben ve arkadaşlarım bekliyoruz.pişt kurulucak mı diye ?
09 Ocak 2009, 17.22

Bence Yanık oyununu ekleyin. Koaka.com kapandığına göre oradaki bütün oyuncular buraya gelecekir.

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın