gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Yarım oyunlar...

27 Şubat 2009, 12.04
A- A+
Yarım oyunlar, oyun oynayanların en çok canını sıkan olay. Üstelik, bugün "Oyunum yarım kaldı, kimse yardım etmiyor" diye feryad figan ağlayanlar, yarın başkasının oyununu yarım bırakmaktan da hiç geri kalmıyorlar.

Sitemizde oynayan oyuncuların, elbette bu tip sorunlarla uğraşmaması, stres atmak için geldiği sitemizden stresi artmış bir şekilde gitmemesi hedeflerimizden birisi. Yarım oyunlar için bazı oyunlarda bot'lar hazırladık, fakat bu botlar genelde bir AI içermediğinden, oyunları da tatsız tuzsuz hale getiriyorlar. Artı bir çok oyun için de hazırlamak zor, bunun için kaynak ayırmak da mantıklı gelmiyor.

Bot'lara alternatif çözüm ise, üyelerimizi yarım oyunlara yardım etmeye biraz daha istekli hale getirmek. Bu nedenle, artık 10.250 puan altındaki oyuncular, yarım oyun tamamlarlarsa, oyunu kaybetseler dahi puan kazanıyorlar, kazanmaları durumunda ise daha yüksek puan kazabilirler tabi. Puanı 10.250'nin altında olan üyelerimiz, yarım oyunları takip ederek puanlarını hızlaca 10bin üzerine çıkarabilirler, üstelik daha önceden yaptığımız yarım oyun sayısı kontrolünü de artık yapmıyoruz. 10.250'nin altında olduğu sürece, istediğiniz kadar yarım oyuna katılabilir ve puanınızı artıya geçirebilirsiniz.

Eskiden de mevcut olan, yarım oyunun tamamlanmasına yardımcı olan oyuncuların oyunu kazanmaları durumunda yerine oynadığı oyuncunun kazandığı puanın yarısını alma limiti de 10250'den 12000 puana çıkartıldı.

Bundan sonra, yarım oyunları tamamlamak biraz daha kolay olur düşüncesindeyim...

Ek: Belirtmeyi unuttuğum bir kaç noktayı daha ekleyeyim.

Bir masada oynayan oyuncularda IP kısıtlaması uyguladığımızı biliyorsunuz. Fakat, puansız oyunlar için bunu kaldırdık. Artık, aynı cafe'den aynı iş yerinden arkadaşlarınızla puansız oyunlar oynayabilirsiniz.

Diğer bir değişiklik de oyun yarım bırakma cezaları. Oyun yarım bırakma cezaları hala mevcut fakat yaptırım olarak eskiden oyuncunun yeni oyun oynayamamasını sağlarken artık, alınan cezaya göre, sonraki bir kaç oyundan yarım puan alma ya da hiç puan alamamasını sağlıyoruz.

YORUMLAR

27 Şubat 2009, 12.39
tşk ler ii yapmışsınız umarım oyunlarımız artık yarım kalmaz.....
27 Şubat 2009, 12.46
Bu şekilde bir uygulama yaparak oyunların daha zevkli bir hale  geleceği kesin. Teşekkürler Gamyun yönetimi...
27 Şubat 2009, 13.01
yarim oyuna katilmakmi töbe.bir kez katildim ve boyumun ölcüsünü aldim.oyunu birakacakmisim ben puan alamiylrmusum iyide ben oyun icin katilmisitim puan icin degil.iyilikten maraza dogdu.bana o masada küfürde edildi bunu yetkililere msjla bildiridim ama hic ilgilenen olmadi........
27 Şubat 2009, 13.01
:))) tşkler zac,adın gibi zekisin vesselam
27 Şubat 2009, 13.16

Bence puan çok önemli değil oyundan alınan eğlence  yani zevk daha önemli genede emeğinize sağlık...

27 Şubat 2009, 13.43
Ben biliyordummm bir çözüm üreteceğinize :))) yaşasıınn...çoook teşekkürler...ince düşünceniz için..sevgiler
27 Şubat 2009, 13.59
puan kısıtması neden peki  10,250  üstündeki oyuncular yardımcı olmasın o zaman yarım oyunlara ... niye hep bişeyleri kısıtlıyosunuz  ki .. 10,250 üsütündeki tüm oyuncular yarım oyunlardan muaf mı oluyor yani.....
27 Şubat 2009, 14.16
bu yenılık çokıyıolmuş yarımoyunlar cazip oluroynamak istemıyodum  puan vermeyıncee
27 Şubat 2009, 14.26
slm uygulamalar güzel tşk. ben hep yarım oyunlara kaıtlır yardımcı olurum .. bir keresinde bitme bot gibi oyna  diye hakaretlerde  bulundum ve çok moralim   boozuldu ama genede yarım oyuna sırf yardım için giriyorum . sağlıkla kalın.....
27 Şubat 2009, 14.32

zac aslında daha önce okumuştum ama, her okuyup beni hırgalamaz diyenler gibi de olmak istemedim. Sonucu nasıl olursa olsun, bizlerin iyiliğini düşünerek botlar ve yarım oyunlara yönelik gelişmelerde bulunmuşun. Eminim gene bir kaç çürük ses çıkar ama şampiyonluğun en büyük adayı her zaman cimbomdur :D

Bizlerin bile unutup botun gösterge yapıyor olması beni rencide etti ama :)

27 Şubat 2009, 14.36
peki elektrik kesintisi yada internetten doğan sorunlardan dolayı istemeden düşen oyunu bırakan kişilerde bu cezalardan haksız yere ceza alacakmı?
27 Şubat 2009, 14.53
kastet oyununda bazen benim pencere donuyor ama sadece bu kastet e oluyor, sonra bende tabi penceryi tam kapatmak zorunda kaliyorum, sonra yine girdigimde tabi baska bos salona giriyorum ve orda oyun oynayamiyorum, cünkü dondugum oyun bitmedigi süre baska oyuna katilamiyorum. tamam anladim da ama ben oyunu yarim birakmis olmuyorum yinede sayim azaliyor bakdigimda':(((( bu olay tek kastet e oluyor diger oyunlarda olmuyor.
27 Şubat 2009, 15.35
Guzel bir sistem,yarim oyun  birakanlar icin  limit  koyun.O limitten sonra "1 yarim oyun'u  silinsin"?.Ayrica  kimse  oyunu  birakmak  zorunda  degil  kesinlikle.Herkes  son puana  ve son  tasa  kadar  bitebilir.
27 Şubat 2009, 17.34

bu puanlar benimde başıma dert olmuştu sapolun böyle bir çözüm ürettiğiniz için GAMYUN türkiyenin 1 nolu oyun sitesi...

 

27 Şubat 2009, 17.36
İyi uygulama da peki şu sadece çıkan kozlar penceresini biraz ufaltamazmısınız.Ekran çözünürlüğünü değiştirmek gibi bir çaresi var ama ozaman diğer kağıtlarda ufalıyor.Ben sadece pencere biraz ufalsınki masanın yanına yerleştirebilelim diyorum.teşekkürler umarım yanıt verirsiniz.
27 Şubat 2009, 17.53
yarım bırakma cezası hiç iyi olmamış bence insanın acil işi çıkıyo masaya rica ediyosun atmıyo  ve mejbur oyunu yarım bırakmak zorunda kalıyo, hadi birsaat oyun yasagı iyi ama puan kazanmama veya yarım puan kazanma uygulaması bence adil degil
27 Şubat 2009, 19.04
Elinie saglik zac iyi yapmissiniz.Insallah yarim oyun olmaz daha.Bence yarim oyun yapanlar icin 1 yada 2 saat ceza degilde 1 gün oyun oynayamama olsun bence.Yada sole birsey olabilir bir kisinin isi cikiyor oyunu birakmasi gerekiyor yenilemesse oyunu mecburen cikiyor siteden bu seferde yarim kaliyor,bence 3 kere haklari olsun oyuncularin oyundan cikmak icin ve hic yenilemeye gerek kalmadan ciksinlar ve ceza almasinla ama bunu 3 kereden fazla yaparlar ise ceza olsun 1 2 saatte degil tam gün oyun oynamama. Bu yontem belki etkili olabilir. Kolay gelsin..
27 Şubat 2009, 19.15
neden yarım bırakıoalr anlamıorum işleri çıksa neyse..
27 Şubat 2009, 20.24

Güzel olmuş elinize sağlık fakat bi konu daha var benım bi kaçkere başıma geldi ve canımı sıktı açıkcası bunada çözüm bulmassnız ama ben yinede sölim :)

Oyuna giriyorum ama acil çıkmam gerekiyor mesela 10 15dakika sonra fakat karşıdaki oyuncu oyun yenilemsine hayır diyor çıksam ceza alıcam ve yarım bırakmakta istemiyorum adam pişkin pişkin hayır diyor karşmda içimden  boğmak istiyorum karşımdaki,ni bence oyun yöneticisine bi  hak tanınmalı istedği zaman oyunu bitirebilmeli yoksa ben boşuna neden masa açıyorumki başkasnın masasına rahatsz olmamak için gitmiyorum buda beni rahatsz eden bi konu yaşayanlar vardır mutlaka ..

27 Şubat 2009, 20.42
             Merhabalar   öncelikle cok tşklr...Uzun zanadır yapılması gereken vede halledilmesi gereken bir konu oyunların yarım bırakılması konusu sonunda hallodu. Cok tşklr......Buna cok sevindim cünkü dama ve ihale oynuyorum sürekli oyunlar yarım kalıyodu..Yeni sistemle kimse kolay kolay oyun bırakmayacak sanırım vede  yarım oyunlara kaybedilse dahi puan verilmesi yarım oyunların  daha kolay oyuncu gelip oyunun seyrinin daha iyi olması acısından süper oldu..

               Bir baska konu ise zac masadan oyuncu atılmasına iliskin oynalamada 3smile Resmi oranının yeterli olacana inanıyorum ve hala bu sekilde olursa oplara daha az iş düseceyi kanısındayım...herseyide opların üstüne yıkıyosunuz bırakın birazda masadakiler kendi işlerini halletsinlerrr....

               Biliyorum cok konuştum son olarak gecenlerde bir sey dikatimi cekti onu anlatayım..Cadde,de ben zataliniz biraz dedikodu yaparken arkadaşın teki op lazım dedi bana aramamı söylediii...Caresiz düştük evliya celebi misali yollara...efendim ist yeşilyurt salonunda bir op bulduk sükür...dedim sayn op arkadaş caddeye op istyo gelebilirmisiniz dedim.Gelemem dedi oraya başka op bakıyomuş...Zac buda nerden cıktı anlamadım salonları galiba bölüşüm mü yaptınız oplar arasında surası senin  surası senin diye...Cok yanlış eyer böyleyse ihtiyac varsa şayet op her salona gelebilmeli....

               Yazılarınızın devamını bekliyoruz............

                 SAYGILARIMLA........bySAMMY

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın