gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bencil(-iz)

06 Mart 2009, 00.38
A- A+

Bencil dediğimiz insanlar  hüzünlerini bile paylaşmayacak kadar bencillerdir bazen. bütün gün batsın bu dünya şarkısı eşlik etsede günlerine, insalarla konuşurken gülücükler saçarlar ortalığa. iki yüzlülük değildir ama bu. ve işte bu yüzden neden hep kötü bir şeymiş gibi lanse edildigini bir türlü anlayamıyorum. başkalarına zararları yoktur ki ille de? sadece  kendini düşünmek, ve hatta sadece bile değil, ÖNCE kendini düsünmek suç mu ki?Ha yine illa bi zararları olucaksa bazen dertlerini paylaşmamakta sıkıntıya sokabilir insanları,ki kendinedir yine zararları.


Çünkü kendileriyle ilgili her şey çok değerlidir, bilirler ki dünyanın en önemli insanları kendileridir. ki hayatın anlamıda budur onlar için, "herkes kendi için hayatının anlamı olsun". empati  kurmazlar, evet, ya üşendiklerinden veya işe yaramadığını bildiklerinden. eninde sonunda herkes yalnızdır çünkü. ve herkes benmerkezcidir. eninde sonunda, olmalıdır, sadece bazıları,bunu daha bilinçli yaşarlar, bazıları daha geri plandan doğru. bunu idrak etmiştirler.

 
hiç de mutsuz değildir bencil insan, hatta en sağlıklı insanlar bencil olanlardır belki de. neden mutluluğunu, huzurunu başka birine bağlama riski alınır ki, bunu anlamazlar. kendi mutluluklarını, hayatlarını ellerinde tutarlar sıkıca.
bencillik  paylaşmamak anlamına gelmez. sadece önce kendi payını ayırıp, sonra dağıtmaya başlamak demektir.

bir de, yüzlerce arkadasları, yeterli sayıda dostları olur yani normaldir. kendine iyi davranan kişiler, başkalarına da iyi davranmayı becerirler. Bencillerin yalnız kaldıkları büyük bir sanrıdır, yoktur öyle bir şey. Ben-ce. ki haklıyım evet.Çünkü herkes gibi bende biraz bencilim...


bencil ve yanlız olduğumuzu kabul etmek bize kendimizi güçsüz hissettirsede bunu anlamakda güçlü kılar .bencil insan, olabildiğince gerçektir en az yanlız insan kadar.

YORUMLAR

06 Mart 2009, 10.57

çok güzel yazı olmuş:) bencil olmak iyidir bazen daha az üzülülürsün..güzel açıklamışsın gerçekten son günlerde okuduğum kayda değer en güzel yazı..tbr ederim:) insanlar aslında aynı duyguları paylaşıyor şarkılar gibi sadece birinin onun içinde olan duyguyu anlatacak kelimeleri ona söyletmesi duyurması lazımdır..

06 Mart 2009, 11.11
süper yazmışsın .. kutlarım
06 Mart 2009, 13.46

Herşeyden kendini düşünceksin tabi  çünki sen bile kendine değer vermssen karşındaki iinsanlardan nasıl değer beklersinki...

eline sağlık aynı duyguları paylaşıyoruz noktası virgülü :)

06 Mart 2009, 14.42
bencil insan her zaman kaybetmiştir. ve de kaybetmeye mahkumdur. bi ara kazandığını düşünür ama hep kaybeder hepp..
06 Mart 2009, 16.19
ne kadar doğru yazmışın. yazılarının devamını bekliyoru. iyi çalışmalar
06 Mart 2009, 21.48

bencil insan herzaman kaybeder diye yazmissin y_n_s_50, ben bencil bir insan degildim, herzaman karsimdaki mutlu olsun diye ben fedakarlik ettim ve herzaman kaybeden ben oldum. Ama artik bende bencil olmaya karar verdim. sadece kizima karsi bencil olmuyorum.

06 Mart 2009, 22.58
Çok Paylaşımcı olupta yanımda  benciller yaşatacağıma.Kendim bencil olup yalnız yaşarım daha iyi.Bencede Güzel Yazı olmuş..
06 Mart 2009, 23.12
biraz demeyelim de baya bencilsin sanki:)
07 Mart 2009, 02.01
Ben pek bise anlamadim ama eline saglik güzel yazmissin.
07 Mart 2009, 14.02
Öncelikle yazınız için tşkler.Evet haklı olduğunuz çok yer var yanlız bütünüyle arkadaşlık ve dostluk denilen ve adına birçok güzel söz şiir yazılan bir kavramı gözardı etmiş yazınız.tamam karakter meselesidir paylaşmak istemek yada ietememek ama bu bencillik olarak nitelendirilmemelidir.Ve yazınızdaki bir söz neden mutluluğunu yada huzurunu başka birine bağlama riski ifadesi bence çok yanlış gerçekten siz de bencillik seziyorum.Bunu böyle değerlendirmek neden anlam veremedim.Kötümü sizinle mutluluğunuzu sevincinizi paylaşıcak birinin olması.şahsen yokluğundan üzüntü duymak gerek.güzel bir söz vardır dost adına....2 göz aynı anda aynı yere bakar,aynı anda göz kırpar,ve aynı anda ağlarlar.....İşte hayatımızda böyle dostun yokluğundan üzüntü duymalı insan.Bencil,yanlız olmayan ve kaybetmeye mahkum olmayan bireyler olmak ümidiyle...Saygılar 
07 Mart 2009, 16.54
Katılmamak mümkün değil. Emeğine sağlık devamını bekliyoruz.
07 Mart 2009, 22.16
Maalesef artik herkesin ben merkezli bir dünyasi var. :((
08 Mart 2009, 01.00

ben  guzelene  nediyim    kalemine  saglik

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın