gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Anadilimiz; TÜRKÇEMİZ

10 Mart 2009, 11.19
A- A+

Merhaba.

Günlerdir Blog sayfalarında yapılan imla yanlışlarından, kullanılan Türkçe'nin bozukluğundan sözediliyor ve ne yazık bazı arkadaşlarımız bu yanlışların önemsiz olduğu, önemli olan konunun içeriği olduğunu savunmaktalar.

Bir milletin sahip olduğu en önemli şey "anadili"dir. Biz ne kadar şanslı bir ülkeyiz ki, kendimize ait bir dilimiz var.

Ama son zamanlarda, özellikle internet ve cep telefonu mesajlarında kullanılan dil, ana dilimizden epey uzaklaştırmaya başladı özellikle gençlerimizi.

Pek çok duyarlı insanımız, sanatçımız, köşe yazarlarımız bu konuda bıkmadan usanmadan yazıp çizmekteler.

Bizler ise hala noktalama işaretlerinin önemsiz olduğunu tartışıyorsak, V harfimiz varken W kullanılmasını hoş karşılıyorsak, çok özür dileyerek; "bu işte bir yanlış var" demek isterim.

Ve ne gariptir ki, kendi dilimizi katlederken, İngilizce'yi de katletmeye başladık, Türkçe/İngilizce karışımı garip bir dil yarattık; SAATÇİ SAATCHİ oldu örneğin.

Gamyun Sitesi üyelerinin yaş ortalamasını 25 kabul edersek, bu demektir ki, en azından ilkokul mezunu olan kişileriz. Ve ilkokulda hepimize Türkçe'mizin nasıl kullanılacağı çok önemle öğretildi. ÇÜNKÜ BİR MİLLET EĞER DİLİNİ KAYBEDERSE BAYRAĞINI KAYBEDER, ilkesi çok önemli bir ilkedir.

Yazıların içeriği elbette çok önemlidir ama o yazıda verilmek istenen ne kadar düzgün bir Türkçe ile ve imla kurallarına dikkat ederek verilirse, etkinliği çok daha fazla artar.

Bazı arkadaşlarımız kültür değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamaktalar, elbette katılıyorum ve şunu söylemek istiyorum; SAHİP OLDUĞUMUZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZ ANADİLİMİZDİR.

Teşekkürler.

YORUMLAR

10 Mart 2009, 17.07
canım arkadaşım bu kadar milleti kasmayın yormayın bakın kafanıza göre yazın kafanıza göre okuyun tamam mı ? tutup burada birşey anlatmak isteyen kişinin canını sıkıp onu oraya yazdığınada pişman etmeyin.gidin başka işler peşinde koşun arkadaşım
11 Mart 2009, 16.17
Değerlerine sahip çıkan birinden bir şeyler okumak çok hoş. Emeğinize sağlık, çok doyurucu ve güzel bir anlatım olmuş. yorumlarınızda ki medeni tarzınızdan dolayı da sizi yürekten kutluyorum.
13 Mart 2009, 18.50

Teşekkürler .

Ulusal değerlerimize sahip çıkanlar oşduğunu görmek kaybettiğimiz umudun tekrar yeşermesinisağlıyor. Ellerinize sağlık.

15 Mart 2009, 03.34
türkçe istenildigi gibi okunur istedigin şekil tazılır ama insanlar her ne şekilde yazılırsa yazılsın hep dogruları okur arkadaşım
16 Mart 2009, 10.49
arda1104 [15.03.09, 03:34 Pazar] türkçe istenildigi gibi okunur istedigin şekil tazılır ama insanlar her ne şekilde yazılırsa yazılsın hep dogruları okur arkadaşım

Hiç böyle düşünmüyorum. O zaman herkes yazar olurdu değil mi?:)

 

28 Ocak 2010, 18.40
Üzerinden oldukça zaman geçmiş ama yeni okudum yazınızı.. Bununla ilgili olarak bi kitap aklıma geldi değindiğin konu üzerine yazılmış bi kitap (feyza hepçilingirler-TÜRKÇE OFF) GERÇEKTEN GÜZEL Bİ KİTAP okumanızı tavsiye ederim :) :) :) :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın