gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Yeni bir oyun daha: KelimeKule

03 Mayıs 2009, 10.04
A- A+
Kelimeyun'dan sonra kelime ile ilgili bir oyunumuz daha oluyor: Kelimekule. Oynanış olarak, Kelimeyun'a benzemekle birlikte, bazı farklılıkları da var.

Oyun 10x10 kareden oluşan bir alanda oynanıyor. Yine amaç, harfleri kullanarak yukarıdan aşağıya ya da sağdan sola anlamlı kelimeler oluşturmak. Bu oyunda, Kelimeyun'dan farklı olarak, 5 harfe kadar harfleri üstüste de koyabiliyorsunuz (aynı harfi üstüste koyamazsınız). Elbette, koyduğunuz her harf sonucunda oluşan yeni kelimeler de anlamlı olmak zorunda.

Oyun sırası size geldiğinde, yine Kelimeyun'da olduğu gibi, yeni bir kelime yazabilir, harf değiştirebilir ya da pas diyebilirsiniz.

Bu oyunda Joker yok, puanlama da Kelimeyun'dan farklı. Bu oyunda her harf 1 puan değerinde. Örneğin, yazdığınız kelime 5 harften oluşuyorsa, puanı 5. Eğer kelimenin tüm harfleri 1 katlı ise, bu durumda kelimeden aldığınız puan 2 ile çarpılır. Ayrıca, F, Ğ, Ö ve V harfleri, ilk kullanıldıklarında ek +2 puan verirler. Puan hesaplanırken, her kattaki taş 1 puan olarak kelime puanına dahil olur, bu nedenle harflerden oluşan kuleler yükseldikçe kelimeler daha fazla puan vermeye başlarlar. Elindeki 7 taşı tek seferde kullanan oyuncular, +10 puan daha alırlar.

Oyunlar puan limitli ya da eldeki harfler bitene kadar olabilir. Oyun, bir oyuncunun elindeki harflerin bitmesi ile sona erdiğinde, elinde taş kalan oyunculardan, her bir taş için 5 puan düşülür.

Oyun puanlama kuralları ise şimdilik Kelimeyun'la aynı. Test süresi içerisinde, puanlama ile ilgili yeniden değerlendirme yapılabilir. Her oyunumuzda olduğu gibi, test süresi içerisinde kazanılan Kelimekule puanları, puanlama sistemi son haline kavuşturulduğunda sıfırlanacaktır.

Ayrıca bir de tüyo. Bu oyunda, Kelimeyun'daki gibi kelimeleri çok fazla birleştirmeye çalışmaMAlısınız. Çünkü, harf çıkarak da kelime yazacağınızdan dolayı, kelimelerin birleşik olması durumunda, tüm yeni oluşan kelimeler de anlamlı olmak zorunda olacağından, çok fazla bitişik kelime olması harf çıkmanızı da önleyecektir.

Peki oyun ne zaman aktif olacak? Çok yakında...

ÖNEMLİ: Oyunun kelimeyun gibi oynanmasını önlemek için iptal ettiğimiz tek katlı kelimelere 2 kat puan verilmesini tekrar ekledik, çünkü, görünen o ki bu ek puan, bir kaç kelimelik kelime kulelerle oyunun bitirilmesi ya da yeni kelimeler yazılması arasındaki dengeyi korumak için gerekli.

YORUMLAR

03 Mayıs 2009, 10.18

Eline sağlık. 4 gözle bekliyoruz. Bakalım kelimeyum kadar zevkli ve eğitici olacak mı?

Bankoda algorimada bir problem var galiba. Bir oyunda Kazanan hep kazanıyor, Gösterge ilk el kime gelmişse genelde(%90) hep aynı kişiye geliyor.

03 Mayıs 2009, 10.45
Hiç bir şey anlamadım desem yeridir...Neden hep açıklamaların zor oluyor allahtan test süresi var en güzeli oynayarak öğrenmek.
03 Mayıs 2009, 13.08
bence daha değişik oyunlar olsa daha iyi olur. kızma bilader felan gibi :D pis yedili felan böyle eylenceli şeyler olsa daha iyi olur. millet türkçeyi zor konuşuyor birde kelimelerlemi uğralşacak :D
03 Mayıs 2009, 13.20

zac tbrk ediyor başarılarınızın devamını diliyorum en içten dileklerimle :) 

03 Mayıs 2009, 13.21
insallah bu da güzel bir oyun olur ama ben hala bilen kazanir türünden oyunlar bekleyenlerdenim.Eglenirken ögrenmekte güzel olurdu diye düsünüyorum.Gerci kac kisi bekliyor bilmiyorum ama:)
03 Mayıs 2009, 13.24
monopoly koysanıza yada bowling  basit bu oyunlar .....
03 Mayıs 2009, 13.47

Bence  yapılan oyunların Birazda görselligi lazım. şu an acılan kelimekule Gorsel olarak cok dar bı kapasiteye sahıp ve acıkcası Kelimeyun bundan bıraz daha ılgı cekecek bı oyun  Kelimeyun un golgesınde kaybolur dıye dusunuyorum . bellı bı yerde tıkanıyoruz ve kalıyoruz. Sistemin oyun bıtırmesını beklıyoruz :)

03 Mayıs 2009, 15.12
çokkkkk sevdim elinize sağlık
03 Mayıs 2009, 15.41
Millet türkçeyi zor konusuyormu bilemem ama nedense insanlarda öğrenmek hevesi kalmamış..Herşeyin kolayını seçip sallamaya alışmışlar...ki bilgiye bile hile katıyorlar.Birileri uğraşıp emek harcarken çoğunluk neden hep aynı çizgiyi takip ediyor...onuda anlamış değilim.kelimeoyunu bence bu sitedeki en eğlenceli oyun artı avantajıda insanlar kültür seviyesini ortaya çıkarıyor...bilmem anlatabildim mi??
03 Mayıs 2009, 16.55
                  Merabalar zac...Hızına yetişemiyoruz artık senin...........Ama şuda var..Hersey güzel hoşta ya eskiden mekancılık vardı mesela ben sürekli oky salonu kadıköydeyim........Bu yeni cıkan oyunlar bütün arkadaşlarımızı dagıttı...herkes bir kösede farklı oyunda bunu sevmedim acıkcası...Ama güzel yinede tabi...tşklrsmile Resmismile Resmismile Resmi
03 Mayıs 2009, 17.32

helal osssuuuuuuuuuun :D   dert biter yol bitmez :D tek rakimibiz THY :D

zac valla bu hızla gidersek inanıyorum uzun eşeği bile koyarsın sen buraya.Yeni oyunumuzun sponsorluğu için kara ambar kamyoncular derneği gönüllüymüş :D

:) hadi elinze sağlık hepimize hayırlı olsun bakalım :)

03 Mayıs 2009, 18.58
valla hiçmi hiç begenmedim bi oynayamadım bile
03 Mayıs 2009, 19.46
oynayalım bakalım.pek birşey anlamadım ama.....
03 Mayıs 2009, 19.55
Yeni oyunlar koymanız güzel de oyunlara nerdeyse bağımlı olan oyunculara site görevlilerinin davranışları güzel değil.Kargaların bile güldüğü bahanelerle verilen cezaları gözden geçirmeniz gerektiğine inanıyorum sözde site yönetimine ulaşmak için alternatifler var ama nedense duyarsızlık diz boyu
03 Mayıs 2009, 22.13
Bu sitede olmaktan çok mutluyum diyorum sadece. Elinize sağlık, kolay gelsin.
03 Mayıs 2009, 22.22
güzel oyun hoşuma gitti yenilikerinizi  bekliyorum
04 Mayıs 2009, 00.19
anladım ve beğendim.çok güzel
04 Mayıs 2009, 01.11
oyun çok zevkli elinize sağlık, güzel ve eğlenceli oyunların devamını diliyorum. Başarılar kolay gelsin!!!
04 Mayıs 2009, 01.17
Şu kelime oyununun kültürle bağlantısını kuranlar olmuş.Sabaha kadar at ot aşk oje yazmanın kültürle ne alakası varsa..'Selek'in türkçe sözlükte cömert anlamına geldiği yazılı.Ama ne hikmetse gamyun bunu kabul etmiyor.Belki bi yerlerde bir kelime oyunu vardır kültürle alakalı olan..Burdaki kelimeler bende gözden geçirilmeli..
04 Mayıs 2009, 01.24
kelimekule oyununu bence sacma kelimeyun nu gecemez ama belki onyadikca hosumuza gidebilir yinede ellerine saglik.yanliz banko oyununda eksik olan birsey var.cok kisi yarida birakip gidor oyunu bot umuz eksik bekle bekle yarim oynlara katilan cok az kisi var
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın