gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Banko'da neden çift rakam gösteriliyor?

13 Haziran 2009, 12.08
A- A+
"nontype (banko) - main - 59983"

Banko oyunumuzu ekleyeli epey bir süre oldu, okey'e alternatif olması ve okeyden farklı olarak sonucun son el dahi değişebilme ihtimalinden dolayı da sizlerden yeterince ilgi gördü. Bu süre içerisinde, ufak tefek hata düzeltmeleri, banko kurallarına uygunluk açısından da değişiklikler yaptık. Banko'yu cep telefonunuzdan da oynayabilmeniz için Cep Banko'yu da geliştirdik. Fakat, ister cepten olsun ister webten, genelde bir hata konusunda hala şikayet alıyoruz: Elindeki ceza az olduğu halde daha fazla ceza yemek.

Sonuçta bu bir yazılım, böyle bir hata olabilir de. Fakat, cezayı hesaplayan rutin o kadar basit ve düz bir mantıkla çalışıyor ki, o kadar kontrol etmeme rağmen herhangi bir hata bulamadım. Sorunu daha iyi anlayabilmek için, yaptığımız bir değişiklikle artık sunucu tarafından baz alınan asıl ceza değerinizin de ekranda görüntülenmesini sağladık.

Birisi bittiğinde, elinizdeki ceza kadar sayıyı ceza olarak yiyorsunuz. Peki elinizdeki ceza değeri, ne zaman ki ceza değeri? Çünkü, örneğin siz tam taşları yer değiştirirken ve elinizdeki ceza çok yüksek bir değere ulaşmışken rakibiniz bitebilir. Bu da hangi aşamadaki cezanın esas alındığı konusunda belirsizlik demek. Bunu önlemek için, sistem taş attığınız andaki ceza değerini esas alır, sonraki yaptığınız değişiklikler bir sonraki taş atana kadar esas alınan ceza değerini değiştirmez.

Bize rapor edilen hata ile ilgili de, üyelerimizin taş attıktan sonra el değiştirdiğini düşündüğümüzden, sistem tarafından esas alınan ve eldeki o anki ceza değerleri farklı olduğunda iki cezayı da ayrı ayrı gösterme yoluna gittik. İlk değer, elinizin o anki ceza toplamı iken, ikinci değer, birisi bittiğinde esas alınan ve en son taş attığınız andaki elinizin ceza değeridir.

Bu değişiklikten sonra ise aldığımız hata, "İki değerin hep yüksek olanını ceza olarak yiyorum" şekline dönüştü ki, bu da üyelerin taş attıktan sonra el değiştirdiğini ve düşüncemizin doğru olduğunu gösterdi.

Banko'da Okey gibi taşı atıp sonra elinizi düzenlemek yerine, elinizdeki cezanın sistem tarafından nasıl esas alınmasını istiyorsanız, ilk önce elinizi o şekilde düzenleyip sonra taşı atmalısınız.

Umarım bu yazı ceza konusuna biraz daha açıklık getirmiştir.

NOT: Banko ile ilgili diğer blog için buraya tıklayınız.

YORUMLAR

11 Haziran 2009, 13.45

           Selamlar. Bankoda sorun yok.Aslında bende sorun var sanıyordum, hatta baya bi puan kaybımda oldu.Taki  malesef nikini hatırlayamadığım  bi usta (Usta diyeyim hak ediyor :) bana elini düzeltmeden taş atma diyene kadar.Hatta muhabbet ederken bile, ''artık okey gelmesini istemiyorum bana''bile demiştim ona.Çünkü okey geldiğinde ceza yiyordum.Bütün sebep elimi düzmeden taş atmammış.Ondan sonra bi problemim olmadı.Sevgilierimle.İyi oyunlar.

           Bu arada mozilla firefox dan yorum attığımda sistem yorum belirtin hatası veriyordu.İnternet explorerden attım sorun olmadı.Bu sorunu yaşayanlara iletmek istedim.Yorum yazıp yollarken İnternet Explorer sayfası kullanın daha sorunsuz.

11 Haziran 2009, 22.08
slm zac ilk banko yazınızda oyun durup tekrar başladığında A dan başlamışsz A  ya gelene kadar kimse bitemez demişsiniz. Ama 2 kez oyundurup benden başladı bittim ,fakat oyunun başladığı el bitemezsiniz uyarısı geldi,ama altım atığıma yada hatırlamıyorum çektiğine bitti.Sizin açıklamanıza göre o turda onunda bitmemesi gerekmezmiydi,ya ok atacak olsaydım. SAYGILAR.
11 Haziran 2009, 23.54
s.a çok gereksiz bir işlem olmuş.Oyun kırmızı yada siyah oldugu zaman birde okey çekerseniz boş pere yerleştirinçe mesela tek taşa kaldınız.24 çeza yiyeçeginize 524 yada 424 gibi bir alakasız çeza oluyo bide attıgınız taşa ustunuzdeki oyunçu bitinçe 24 yiyeçegınız çeza bir bakmişiniz 524.inşallah değişir.ballı oyunlar...
11 Haziran 2009, 23.57
Güzel bi değişiklik olmuş. Fakat bende bişiyler söylemek istiyorum. Bankoda oyunu kazanıcan oyun son eline kadar belli olmuyor. Örneğin 10 ellik bir oyunda 9 el boyunca hiç bitemeyen ve çok kötü bi performans gösteren bi oyuncu son el okey atıp oyunu kazanbiliyor. Oyunun sonuna geliyorum diyorum ki oyunu tmm kazandım bi bakıyorum kaybeden oyuncu son el okey atıp oyunu kazanıyor. Eli bitik olduğu halde küçük seri taşları bozup elinde ceza varmış gibi gösterip biri bitse bile az ceza alıcanıda bilindiği için çok sık oluyor. Bu sorunda düzeltirse çok iyi olur iyi çalışmalar kolay gelsin.
12 Haziran 2009, 01.22
Hmm, yazi anlasilmadi heralde. Arkadaslar, kural olarak degisen bir sey yok. Bastan itibaren zaten esas alinan deger tas attiginiz andaki deger. Banko oyunu siteye eklendigi zaman yazdigim blogta da bu sekilde  oldugunu soyledim, siz okumadiniz o baska. Sorun su ki, uyeler ellerini tas attiktan sonra dizdigi icin, yeni gorunen degeri ceza olarak alacaklarini bekliyorlar. Halbuki, tasi attiktan sonra yaptiginiz degisiklikler kale alinmaz, taaa ki bir sonraki tas atana kadar. Bunun daha belirgin olmasi icin sadece GORSEL degisiklik yaptik.

Ama yine anlasilmamistir heralde...
12 Haziran 2009, 01.22
Slm Zac benim bir önerim olacak,bu oyunu birakip kacmalar yüzünden dakikalarca bekliyoruz 1 oyuncu gelsin oyun devam etsin diye,buna care olarak diger oyunlarda oldugu gibi Bot gelemezmi,hic olmazsa beklemekten kurtuluruz,birde benim önerim bu oyunu kaybedecegini anlayip kacan arkadaslara caydirici cezalar verilemezmi??? 1-2 Saat deilde ne bileyim 1-2 gün yasaklansa hatta bunu tüm oyunlarda yapsaniz bence daha caydirici olup kacmalari önliyebilirsiniz,yada minumuma indirebilirsiniz bu benim fikrim.son zamanlarda genellikle tavla ve bankoda oluyor.SAYGILARIMLA
12 Haziran 2009, 01.34
banko oyunu nasıl oynanıyor...teşekkürler...
12 Haziran 2009, 02.45
Çift konusunda pek açıklama yapılmamış.Bu konuda 101 deki gibi bir alt sınır olmalı.En az 4 veya 5 çift gibi..Bide çifte açmak daha avantajlı olmalı bu oyunda.Yoksa şu an pek bi cazibesi yok.Elden 5-6 çift gelirse ancak gidilir diye düşünüyorum.. Kolay gelsin....
12 Haziran 2009, 08.25
bi problem yok tur bankoda..  okeyi boşa koyarsanız  çok sayı yazar size. okey dönerken okeyi sağ tarafa koyarsanız  sayı yemezsiniz. hepsi bu
12 Haziran 2009, 10.11
Benimde iki üç defa başıma geldi bu olay.. Elimde okey oluyordu fakat ben okeyi per yanına değil de erkek taşa 4. taş olarak bırakıyorum. Çünkü seri taşta eğer 3 taş varsa 4. taşta okey olursa el bittiginde o okeyi perde kabul etmiyor.. Ama erkek taşta 4. taş olarak kabul ediyordu. Fakat dedigim bir kaç elde aynen erkek taşa bırakmıstım okeyi ama yine de orda tanımadı ve renk sayısına göre de okey katı cezasını yemiştim. Bu konu ile ilgili yeni düzenlemelerin olmuş olması iyi olmuş doğrusu. Teşekkürler.
12 Haziran 2009, 12.12
Aydınlattığınız için teşekkür.
12 Haziran 2009, 13.21
bence banko da da  okey gibi çifte giderken çıkan taşları gösteren bir sistem olmalı...
12 Haziran 2009, 15.11
zaten bankoda çifte giderken çıkan taşları ters tıklayıp görebiliyorsunuz......
12 Haziran 2009, 16.39

Bir düzenleme yapılması gerekli bence , bankoda süreniz dahilinde oynamadığınıuzda elinizdeki herhangi bir taşı atıyor buraya kadar normal. ama okey varsa elinizde onuda atabiliyor, bence okey varsa atmamalı, 500 puan ceza yazılıyor ve oyuncu oyundan kopuyor oyundan bir beklentisi kalmıyor.

rasgele taş atmalı ama attığı taş okey olmamalı

Bu konuda düzenleme yapılmasını rica ediyorum

13 Haziran 2009, 04.16

çatlamamak için kendimi  zor tutuyorum yahu  zac elinden gelenin fazlasını yapıyıyor ve uyguluyor ne diye eleştiriyorsunuz  açık ve net yazmış işte  hala anlamamakta ne diye ısrar ediyorsunuz bu kadar eleştiri yerine  yazıyı anlama yolunu tercih edin.....

bu oyun  BANKO okey değil  .

eleştiri yazanlara cevap benden O KADAR

13 Haziran 2009, 10.48
gsl  olmuş böle olması insan elini düzeltmeden taş atıodu taş attıktan  sona düzenlemeler yapıodu haliyla fazla sayı yiyodu bunu görebilmemiz gsl olmuş teşekürler
13 Haziran 2009, 16.15
elimde 2 okey bağlı oldukları halde  gene de patladılar bence bu sistem taşları tanımıyorsmile Resmi
13 Haziran 2009, 17.34
bu çok iyi okey boşta olunca baya bi ceza alınıyordu.bir de oyuncu gittiği zaman bot getirirseniz banko sorunsuz bir oyun haline gelecek.şimdiden tşkler
13 Haziran 2009, 19.49
bilqilendrdqniz içn tesekkrler
13 Haziran 2009, 21.54

açıklama için teşekkürler ama kafama takılan bişey var

taş attığımız andaki ceza esas alınıyorsa sonraki değişiklikler yediğimiz cezaya yansımamalı

çünkü taşı attıktan sonra yapılmış

yok eğer yansıyorsa değişikliği tamamladıktan sonra

kalan taşlar kadar ceza yememiz lazım taş attıktan sonra değişiklik yapınca ceza artıyor

ama eksilmiyor

mesela taşı attığım anda yiyeceğim ceza 50 taş atıp değişiklik yapıyorum sonra bu 80 e

çıkıyor ama 50 nin altına düşmüyor

ya taş atıldığı anda ceza sabitlensin yada artı eksi her türlü değişiklik cezaya yansısın

bu benim naçizane fikrim olabilirliği varmıdır veya sizcede mantıklımıdır bilemiyorum

emekleriniz için teşekkürler iyi çalışmalar...

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın