gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Sizin oyunlar da parazitli mi?

26 Haziran 2009, 22.50
A- A+

Bir kaç hafta önce bir üyemiz, oyunların "parazitli" olduğunu ve bu problemi nasıl çözeceğini sordu. Eee, parazit varsa kesin anten ayarsız, anteni ayarlamak lazım :). Artık dijital yayınlarla bu anten ayarlama mevzusu da tarih oldu ya neyse...

Bilgisayarda "parazitli" kelimesi ile üye ne anlatmak istemiş olabilirdi ki? Ekrandaki görüntüde bir pürüz olduğu kesin de bu pürüz ne olabilirdi? Aklıma ilk gelen ihtimaller, elektrik dalgalanıyor bundan dolayı görüntü de dalgalanma oluşuyor ya da monitörün kablosu tam temas etmiyor bu nedenle görüntü bozuk çıkıyor şeklindeydi. En doğrusu üyeye sormak, "nasıl parazitli?" diye. Bunun üzerine, ekrandaki çizimlerde bozulmalar olduğunu, özelde masaların göründüğünü falan belirtti. İşin aslı, "parazit" kelimesi için bu aklıma hiç gelmemişti.

Evet, özellikle yeni oyunlarımız ekran kartına eskiye oranla daha fazla yükleniyor, bu da bazı bilgisayarlarda ekranın donması, çizim hataları vb gibi problemlere neden olabiliyor. Neyse ki bunun çözümü basit: Ekran kartı sürücünüzü güncellemelisiniz. Bu tavsiyeyi verdiğim kişilerden aldığım geri dönüşler, sorunun büyük oranda çözüldüğü yönünde. Eğer, sorunlar hala devam ediyorsa, Java çalıştırıcısını da güncellemeniz gerekebilir.

Ekran kartı sürücüsünü, ekran kartınızın markasına göre ya bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinden indireceğiniz sürücülerle ya da ekran kartınızın üreticisinin web sitesinden indireceğiniz sürücülerle güncelleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, bir bilene yaptırmalısınız.

Java'yı ise www.java.com adresinden güncelleyebilirsiniz.

Eee, bize de herkese parazitsiz oyunlar dilemek düşüyor :)...

YORUMLAR

26 Haziran 2009, 23.37

bir sorun bende de vardı. rumuz ve şifreyi kabul ettikten sonra salon seçimine geldiğinde üyelerin gönderdiği kayan yazı görünmüyor, sanki bir resimde piksel patlamışya aynen öyle görünüyor, oyunuda seçiyorum buraya kadar bir sorun yok kayan yazı hariç, salon seçiyorum yeni bir sayfa açılıyor. masalar çıkması gerekirken, o görününen piksel patlaması tam ekran oluyor, javayı yeni yükledim olmadı format attım olmadı. eski bir java sürümü yükledim oldu ama 1-2 gün sonra tekrardan oldu. sorunu çözdüm kolaylıkla neden oldugu, yardım için ekranın resimlerini çektim size gönderdim ama bir cevap gelmedi, neyse haftalar sonra sorunu buldum. şimdi gayet normal herşey, bence o arkadaşında benim başıma glen sorun olmuştur. piksel patlaması parazit yani :D kolay gelsin...

27 Haziran 2009, 00.13
Gerçekten yaratıcı bir kelime bulmuşlar :) Kimsenin aklına gelmez..
27 Haziran 2009, 12.57
evet bizimde parazitli ama yolunu bulduk, Detan taşıyoruz yanımızda :P
27 Haziran 2009, 15.25

çözüm basit javayi güncellemeniz yeterli  parazit kelimeside çok yaratıcı olmuş karınca tv ::P

27 Haziran 2009, 16.29
benimkide bazen şifreye geçiyor :) çözmek lazım
27 Haziran 2009, 21.09

bu sorunu yaşayanların büyük çoğunluğu muhtemelen parazit de neyin nesi demiştir :)))

Oyun penceresindeki; taşlar, sıra gelme ışığı veya puanlar gibi hareketli nesnelerin tümü birbirine karışmasıyla veya hiç değişmemesiyle, benim bilgisayarım kafayı mı yedi hissine kapılmanıza yol açan şeyden bahsediliyor :)

Tabi o an geldiğinde sıra ışığım yarı yanıyor diğer kısmı da karşımda yanıyor veya iki tane ıstakam var hangini kullanacam gibi enteresan cümlelerinizden ötürü sizi deli sananlar da cabasıdır :)))

sorunu çözmek için java güncellemesi yeterli arkadaşlar. Bahsedilen şey kelimeyun ve okeyde benim çok başıma gelen bir durumdu. Pencerenin sürekli simgelenip açılmasıyla sayfayı yeniliyordum olduğu zamanlar içerisinde ve o pencerenin kapatılmasıyla sorun geçici hallolur.

27 Haziran 2009, 22.21

inş.  diyelim bizde

ilk duydum parazitli oyunuda :)

27 Haziran 2009, 22.53

evet ben de parazitli oldugunu    profosyenellestikce   parazitlerin de azalacagini hatta tamamen profosyenllestiginizde hic bir paraziti barindirmiyacaginiza eminim tersi olursa o zaman parazitler hakimiyeti ele gecirmis demektir ki yeni bir is aramaya baslamak gerekebilir bu nedenle parazitler buyumeden once farkedilmeli sonra da yok edilmeli

saglicakla kalin

hoscakalin

dipten not:parazit konusunda tecrubeliyimdir uzaktanda olsa kokusunu alirim isteyene yardimci olabilirim nokta

28 Haziran 2009, 00.47
slm gamyunu sevıyorum ama bu karızmaymıs neymıs abartmıslar bıraz ben coktan berı takılyom cok degısmıs ama neyse gamyun herzaman guzel bı sıte
28 Haziran 2009, 17.58
Tanrım parazitlerden koru kullarını :)))
28 Haziran 2009, 18.07
parazit ne oluyor bırı bızı aydınlatsın :G
28 Haziran 2009, 23.36
en harikası bence başka internet sayfası açmamak olmuş ohh be:)))
29 Haziran 2009, 12.07
bendede bazen sadece bazı masalarda masaya birşeyler oluyor :) komik ama gerçek bu. mesela 17 no lu masaya giriyorum oyun başlamadan önce normal görünüyor ama oyun başladığında birden sıranın kimde olduğunu gösteren niklerimizin üzerindeki kırmızı uyarılar ya başkasını gösteriyor yada aynı anda birkaç kişiyi birden gösteriyor ama bakıyorum süre bana işliyor yani sıra aslında bende. taşı çektiğimde taşın nerede olduğunu görmüyorum :) daha sonra sayfayı aşağı alıp yeniden açınca bir süre düzeliyor ama sonra yine aynı oluyor herşey. genelde masadan atılıp tekrar dönüş yaptığımda bozuk masa düzeliyor. tabi bazen buda sorunu çözmüyor. ama neyseki çok nadiren oluyor bu durum. ilgimi çeken kısım ise o masa bana ogün hep bozuk olarak çalışıyor. birkaç saat sonra yeniden girsem yine masa bozuk :) parazitten sonra bende 'bozuk masa' sıfatını buldum yani :)
29 Haziran 2009, 14.37
ben belli bir süre sonra oyunu yenilediğimde tekrar şifre soruyor ama bu parazit değil güvenliktir. istserseniz arkadaşlar bilgisayarınızın özelliklerini bir inceleyin derim
29 Haziran 2009, 19.58
bazen geç açılabiliyor buda parazitten olacagını sanmıyorum 
30 Haziran 2009, 10.46
zac geçenlerde kelimeyunda şavk kelimesini kabul etmedi sistem,bi ayar yapar mısın lütfen :))
30 Haziran 2009, 11.18
bende yıne  masa acıldıktan sonra baslamak ıcın tıkladıgımda renk kırmızıya donuyorya benımkınde sarı kırmızı mavırenkler bırbırıne gırıyor ben sorunu kapatıp acma ıle cozuyorum
30 Haziran 2009, 16.07

evet masanın sag tarafı ve ozel masa açtıgımda yazışamıyorum düzeltirseniz sevinirim

 

30 Haziran 2009, 20.30
ben de öle bi sorun yok ilk duyuyorum
30 Haziran 2009, 20.58

YAVV BEN GAMYUNA GİRİYORUM UZUN BİR SÜRE OYNADIKTAN SONRA KAPIYOM OYUNU BAŞKA OYUN AÇCAM ÜYELİĞİM KAPANIYO YENİDEN GİRİŞ YAPMAM LAZIM BUNA BİR ÇÖZÜM BULABİLİRMİSİNİZ???

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın