gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

"Hayırlısı Olsun"

02 Temmuz 2009, 17.35
A- A+

Hayatımda Son 2 haftadır o kadar olumsuzluklarla karşılaşıyorum  herşey o kadar ters gidiyor ki çoğu olaylardan da çevremdekilerin haberi var ve söyledikleri 2 kelime "Hayırlısı Olsun" 2 haftadır bu  kelimeden baska birşey duymuyorum. bazen çıldıracak gibi oluyorum.İşler Ters gidiyor "Hayırlısı Olsun", kaza yapıyorum "Hayırlısı Olsun" durduk yere cebimden telefon çıkıp paramparça dağılıyor "Hayırlısı Olsun" kız arkadaşımla aram bozuluyor "Hayırlısı Olsun", yolda giderken bazı insanların muhabbetine kulak veriyorum onlarda kendi aralarında "Hayırlısı Olsun" diyolar. Bu ülkede neden bu kadar sorunlar ve olumsuzluklar var ki. halkımız "Hayırlısı Olsun" lafına o kadar alışmışlar ki her olumsuzluğu bu sözle bitiriyolar. Sizinde hayatınızda hele hele bu aralar boyle olumsuzluklar oluyor mu ya da bu olumsuzlukları "Hayırlısı Olsun" diyerek geçiştirdiğiniz oluyor mu ?

Kafayı yemek üzereyim. :S   

 

YORUMLAR

02 Temmuz 2009, 19.33
Hayirlisi olsun :)                        
02 Temmuz 2009, 19.46
Sendemi abi ya :(       
02 Temmuz 2009, 19.46

her şey,de bir hayır vardır

 

02 Temmuz 2009, 23.15
size bir kitap önerebilirmiyim... sır- the secret../// herşey yolunda gitse hayatın anlamı olmazkimoralinizi bozmayınız.güzel olan şeyleri düşününüz.hastalık olmasa sağlığın kıymetini bilebilirmiyiz.. Hiç kimseyi değiştiremeyiz.ama kendimizi değiştirebiliriz... kendi bakış açımızı değiştirirsek yaşam daha katlanılabilir hale gelir...sadece kendi yaşadıklarım ve yaptıklarımdan dolayı bu satırları yazma cersaretini gösterdim. Yaşam bize armağandır...
02 Temmuz 2009, 23.36
ALLAH SONUMUZU HAYIRLI ETSİN
02 Temmuz 2009, 23.46
e tabiki hayırlısı olsun :):)
03 Temmuz 2009, 00.07
hakkımızda herşeyin hayırlısı inş buda güzel olur.
03 Temmuz 2009, 00.12
Olumsuzlukları bitirmiyolar sadece teselli olsun diye söylüyorlar ve şunu unutmayinki dünyadaki her şeyde ilahi bir adalet vardır.Her hayrın altında bir şer,her şerrin altındata bir hayır vardır.bence tek sebeb budur...
03 Temmuz 2009, 01.29

:))))))))))))))))))))) Pişmiş tavuk kardeş "GEÇMİŞ OLSUN"

"Hamdolsun" "Hayırlısı olsun" Hamd et ki hayırlısı olsun hatta :D

Alternatif olarak "Yapıcak bişey yok" u öneriyorum her derde deva :PpPP

03 Temmuz 2009, 03.29
"Hayırlısı Olsun" senin için en iyisi neyse o olsun anlamında bir duadır aslında. Emin ol ki insanın kaza yapmasında da, telefonunun parçalanmasında da, kız arkadaşından ayrılmasında da kendisi için daha iyi sonuçlar doğuracak durumlar oluşur. Zaten bu tip olaylar başına geldiğinde birileri çıkıp "-Oh ne güzel olmuş yada  üzüldüm sana şimdi vah vah" derse bu daha kötüdür bence. Bu arada kadere değil ama kaderciliğe her zaman karşıyım. İnsan başına gelen olumsuz olayları sabırla karşılamalı ama kaderde bu varmış diyerek vurdumduymaz da olmamalıdır.
03 Temmuz 2009, 07.34

hayırlı olsun kardeş :-)

03 Temmuz 2009, 08.37

çünkü bizim insanlarımızın işine geliyor neyse bende diyeyim bari 

Hayirlisi olsun :)

03 Temmuz 2009, 08.39
her şerde bir hayır vardı olumlu yönleri görmeden hep şerle adapte oldugumuz için hayırlı olan kısmı görmeyiz gerçekten olumsuz bir olayın bize getirdigi olumluluklar mutlaka var mesala kaza geçirdim diyorsunuz kaza olumsuz haklısınız ama ordan kurtulmanız işte göremedigiz hayır :))) HAYIRLI OLSUN BUNA GÜL İSTEDİM :))
03 Temmuz 2009, 10.35
Kişinin başına geçen olay ya hayırdır ya da şer. Başa gelen kötü bir olay her zaman şer değildir ama. Kötü şeyler yaşayabilirsiniz, bunun sonunda üzülebilirsiniz ama bu olumsuzluklar o olayın şer olduğu anlamına gelmez. Ki Allah(c.c) diyor ki: Sizin hayır sandığınız işte şer, şer sandığınız işte hayır vardır.. Yani burdan da anlaşıldığı gibi bize şer(kötü) gibi görünen olaylarda hayır olabilir. Biz insanoğlu olarak bu kötü olaylarla karşılaşınca dua ederiz hayır olsun deriz. İşte bu hayırlısı olsun da burdan gelmektedir...
03 Temmuz 2009, 10.38

sana hakkında hayırsızı olsun demek içimden gelmiyor kardeşim

allah hakkında nasıl biliyorsa nasıl istiyorsa öyle yapsın

untmaki HÜKMÜ   veren O. dur

03 Temmuz 2009, 11.33
o zaman hayırlısı olsun sözüne kulak asma bakalım olumsuzluklar karşısında neye sığınacaksın.bir de bunu dene bence:) şer bildiklerimizde hayır,hayır bildiklerimizde şer vardır.biz bunu bilemeyiz.bu yüzden herşey için hayırlısı olsun ;)
03 Temmuz 2009, 11.43
çok haklısınız insanın başına talihsizlikler geldik çe morali bozuluyo onun için en güzel  sözler bile dokunuyor aslında hayırlısı olsun çok güzel bi söz yani bu kötü olmuş bından sona sı hakkında hayırlısı olsun ama bu deyilde başına gelen olayları paylaşmak daha rahatlatıyor kişiyi ama ne olursa olsun allahım tüm olaylarda daha beterinden saklasın ve her zaman hakkınızda bir öncekinden daha hayırlısı olsun sevgiler bol şans lar
03 Temmuz 2009, 12.22

Hayırsızı olsun? Bu nasıl:)

 

Aslında bu kelime içinde bir çok temenniyi barındırıyor. Hayırsızmış demek ki yerine hayırlısı olsun veya hayırlısıyla olsun... Hayırlıysa olsun en büyük yanlış. Hayırsızıda hayırlıyıda hayırlısıyla bize ALLAH verdiğinde hayır dediğimizde bize göre hayırlısını seçmiş oluyor muyuz? :) evet ya istediğimize göre? :)

bu kadar hayırlı arasında bir hayırsız olarak diyorum ki hayırlısınada hayırsızına da hayır::D

 

çok karıştı baaaaa :D

03 Temmuz 2009, 14.13
Hayırlısı olsun deyip geçmek işin kolayı.Olumduzlukları kendimiz düzeltmeliyiz.olayları kafamıza taktıkça her iş ters gider.Pozetif düşünmeliyiz.
03 Temmuz 2009, 14.39

hayırlısı olsun........:):):)....demek herzaman güzeldir arkadaş .Düşünsene kazada canını kaybedebilirdin ALLAH  KORUSUN. Oyüzden herşeyin hayırlısını dile bencede.:):):)

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın