gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

MİLLİ VARLIKLARIMIZ!

18 Ağustos 2009, 16.47
A- A+

Doğadaki tüm canlıların,yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için birbirlerine ihtiyaçları olduklarını biliyoruz ,yaşamları birbirleriyle irtibatlıdır ve birbirini destekler ve   tüm canlılar içerisinde yaşadığımız o  müthiş bir dengeyi bünyesinde barındıran, bu muhteşem tabiata herkes  ortaktır arkadaşlar.

Doğadaki bu anlamlı dengeyi bozabilecek ,yangın ,deprem,sel gibi afetler olabileceği gibi, daha çok insan eliyle de doğadaki denge bozulabilmektedir. Yaşadığımız evrende Tüm canlılar kendi doğal yaşam alanlarında bulunmalıdır,orada barınmalı, orada yaşamalıdır ve onların yaşamına saygı gösterilmeli ve  müdahale edilmemelidir. Aksi halde yavaş yavaş canlı türleri yok olmakta , bu durumda felaket olarak tanımlayabileceğimiz durumlar sözkonusu ortaya çıkarak onların doğaya olan katkılarının bitmesine yol açar.

Tabiat bize atalarımızdan miras kalmadı biz onun çocuklarımızdan ödünç aldık”denilmektedir. Kızılderili atalar derki  Temiz korunmuş geliştirilmiş, bir tabiatı çocuklarımıza bırakabilmeliyiz, zira doğal çevreye korunmak, geliştirmek çağdaş toplum olmanın önemli bir göstergesidir. Tüm dünyayı sel bassa, ördeğin umurunda olmaz ama biz insanoğlunun umurunda olur. Oyüzden Doğayı tüketmiyelim milli  varlıklarımıza sahip çıkalım onları koruyalım sevelim  sevgiyle kalın

 

 

YORUMLAR

19 Ağustos 2009, 06.41

Anlamli ve kiymetli blogunuzu bizimle paylastiginiz icin tesekkurler yalniz bir noktaya temas etmek istiyorum her ne kadar tali bir konu gibi gozukse de,deprem ve sel gibi olaylar dogadaki dengeyi bozmaz aksine o denge icerisinde onlarinda bir yeri vardir onlarin felaket olmasi insan acisindandir yani deprem bolgesine bina yaparsan ve de o binayi saglam yapmazsan yasanacak ilk depremde felaket olur ama depremin kendisi felaket degildir o tabii bir olaydir ya da irmak yataginin kenarina ev yaparsan ve yagan yagmurla irmak tasarda sel olur evini yurdunu gotururse sana felaket olur ama aslinda sel olayi tabii bir olaydir. depremi de seli de disaridan seyretme imkani olsa ve kimse zarar gormemis olsa muhtesem seyirlik manzaralardir   . Gucu elinde bulunduranlar tabiati da hoyratca tuketmektedirler ve ne yazikki dunya gercek sahiplerine kavusana kadar bu hoyratlarin elinde oyuncak olmaya mahkum olacak gibi gozukuyor.                    

saglicakla

19 Ağustos 2009, 12.27

Arkadaşım,

      Yazdıklarının başından, sonuna kadar katılmamak mümkün diil. Öncelikle bu güzel düşüncelerinden ve yazından dolayı tebrik ederim seni. Açıkcası daha fazla ne ilave edilir bilmiyrum. Ama şunuda unutmamalıyız ki, bu güzel tabiatı ve çevremizi korurken, kendimizi ve geleceğimizi koruyoruz. Bunun yanında tüm manevi ve milli değerleri korumanın yolu, karşılıklı saygı, hoşgörü, anlayış ve eğitimden geçtiği bir gerçektir.

       Saygılarımla,

20 Ağustos 2009, 23.22
sevgili kardeşim paylaşımın ve duyarlılığından dolayı seni kutluyorum. Biz insanoğlunun çevresine verdiği zarar kadar, başka bir canlının çevresine zarar verdiği ne hiç rastlamadım. Belgesellerde o vahşi hayvanları izlerken doğanın dengesini nasılda koruduklarına şahit olmaktayız. Etçil vahşiler bile saldırıya geçiyor ve o sürünün en yaşlı ve hastalık taşıyan birini elleri ile koymuş gibi ayırıp sürüden öylece karnını doyuruyor. Biz insanoğlu karın doyurmak maksadı ile ormanda mangalın külünü bırakıp yüz yıllık ağacları, nefes aldığımız oksijen depolarımızı cayırtı ile yakıyoruz. Kurak kırac kalan topraklarımızı bu seferde sellere erezyona kaptırıyoruz. Sonrada tarım ülkesi olan bu topraklarda açılğa sefalete boyun büküyoruz. Bu kötü resim çok uzak değil pek yakında, bu müsriflik devam ederse böyle. yüregine saglık .
21 Ağustos 2009, 12.24
çok güzel paylaşım tşk                          
21 Ağustos 2009, 13.02

bendende size tam destek

bu tip yazıtlarınızın devamını bekleriz

 

21 Ağustos 2009, 18.11
duyarlılıgınızdan ötürü teşekkür ediyorum ve sizi çok takdir ediyorum...Ama maaleesef millet olarak bu konuda duyarsızız....
14 Ocak 2017, 23.21
''Tabiat bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onun çocuklarımızdan ödünç aldık”cümlesini;
''Tabiat; atalarımızdan bize kalan,çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır.''olarak değiştirmeliyiz.
Tabi afetler,doğayı yaratan ALLAH'ın doğaya yaptığı rötüşlardır.Tabi olmayan ''İnsan'' afeti doğaya en büyük zararı verendir.  :-(
SAĞLIKLA KALIN.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın