gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Aklım karıştı,çözemedim.

24 Ağustos 2009, 12.04
A- A+

Bütün  öğrendiklerim yanlış mıydı? Tüm bildiklerim, ilkelerim, adabım , doğrularım, yaşamım ,yanlış  mıydı  , gereksiz miydi? Ben,dümdüz,sade,doğru,örnek yaşayan ben yanıldım mı yani?

Size de oldu mu  hiç ? Sanki hiçbir şey bilmiyor muşsunuz gibi,ya da ne biliyorsak hepsi yanlış mış gibi.   Mesela,  2’+2=4  diye bilirken  siz,   aslında  her zaman öyle olmadığını ,bazen 3  bazen 5 olduğu,   gibi bir şey  hissettiğiniz oldu mu hiç?   Bana öyle  oldu işte,son zamanlarda.  Beynim dumura uğradı sanki .Ne biliyorsam,yanlışmış işte,yanlışmış işte diyesim geliyor,diyorum da …Demek ben o yüzden  yaşamasını bilememişim  işte..

 Geçtiğimiz kış , basını aylarca meşgul eden ,toplumu geren bir kayıp çocuk Muhammed  olayı vardı.Nur içinde yatsın..Bilmem hatırladınız mı?.Ben ve çok kişi  aramalar sürecini tv-de izlemiştik.  1-2-ay boyunca ,anne, baba , babaanne,her gün bir TV  kanalın canlı yayınına konuk olup ,Muhammed-i (güya)   kaçıranlara yalvarmışlardı.Babaanne  kendini paralıyordu,torunumda torunum diye.Baba işsiz, anne cahil, hatta , çocuklarının eşkalini  polise verirken bile , çelişkiye düşen öylesine bir aileydiler işte.  Sonra bir gün  ,6 yaşındaki Muhammed’in erimiş ,kokuşmuş  cesedi evlerine yakın bir tarlada bulunmuştu.Katil anne ve sevgilisiydi...Şok oldu herkes, .Sevgilisiyle birlikteliğini gören 6 yaşındaki oğlunu  , birilerine söyler diye  korkup  öldürüp bir tarlaya atan anne ve sevgili.   Ki  bu anne , şüpheliler listesindeydi aslında  , ama öldüreceği kimsenin aklına gelmemişti,  satmış, evlatlık vermiş olabilir, düşüncesiyle,sunucu ve  telefonla bağlananlar tarafından, sorularla sıkıştırıldığında,gözünü kırpmadan  yalan üstüne yalan söylemişti . Bir kaç kez yalanlarınla sunucuya nerdeyse kriz geçirtmişti..Sunucu, destek amaçlı ,kadroya emekli bir cinayet masası şefini de almıştı,avukat ve psikiyatra ilave olarak..Ama kadın hepsini perişan ettiydi yalanlarıyla. Kadın  uydurdukça uyduruyor ,itiraf etmiyordu.. Üstüne üstlük sunucuya gizlice - ''kocamdan şüpheleniyorum  , sattı çocuğu galiba   ''    diye ,kocasına da iftira edip ,hedef şaşırtıyordu...İzleyen herkesi yalanları ile deli etti,  ispat edilinceye kadar.    

 Eeeee   N’oldu? .    İşte  şimdi cezaevinde , sevgilisi ve yataklık edenlerle birlikte,Yardım edenlerden birinin,  hücresinde  intihar ettiği haberini okudum geçenlerde.Anne  vicdanıyla   ( varsa tabi)   baş başa ,cezasını çekiyor.İlahi adalete gerek kalmadan ,devletimizin adaleti hesabı alıyor işte.Buraya kadar tamam ,da . Anlıyorum da.Eden bulur tamam . Ama , O minicik ,o masum yavrunun, anne ve sevgilisi tarafından öldürülüp tarlaya atılan o yavrunun ne günahı vardı.İşte ben bu noktada ,hiç bir şeyi bilemedim  diyorum..Etme bulma dünyası filan deriz ya hep,Çok inanırdım da. Peki ,öyleyse  bu 6 yaşındaki  yavrucuk , ne etti de buldu?..Aklım  karıştı,bilemedim.

Huzurlu  günler dileğile,mutlu kalın.

YORUMLAR

26 Ağustos 2009, 09.52
Zavallı çocugun katillerinden biri kendini asmış hapishane de. Bu dünya da kurtuldu belki, ama öbür tarafta nereye kaçaçak çok merak ediyorum.
26 Ağustos 2009, 13.25
ettiğini bulma çok nadir rastlanıyor ne yazıkki, olan hep iyi insanlara oluyor
26 Ağustos 2009, 16.31
olacağı varmış,olmuş diyelim aysuda.ölürken bile yalanlarla uğurlanan bu çocuk şimdi gerçek mutluluğun içinde sonsuza dek yaşayacak.Yaşasaydı annesinin öyle kadınlardan olduğunu bilerek annesinden utanacaktı.Günü gelecek biriyle kavga edecek,kavga ettiği kişi annesine laf edince itiraz hakkı olmayacaktı,çünkü annesinin öyle biri olduğunu biliyor olacak ve sesi soluğu çıkmayınca çocuk onun üstüne daha çok gidecek bu sefer mahallenin diğer çocuklarına yayacak o çocuk mahallede okulda hep damgalı bir çocuk olarak kalacaktı.Hiçbirşey etmedi,hiçbirşey de bulmadı.Şimdi saf yüreğiyle mutlu mesut yaşıyor yukarıda.
26 Ağustos 2009, 17.23
KADER!!!diye bir şey duydunuz mu ???
O yavrucağın kaderi de KADER adındaki vicdansız bir mahluk un yavrusu olarak dünyaya gelmekmiş :((
26 Ağustos 2009, 17.39
bunu egerkı sen yazdıysan cok mantıklı bır yazı
26 Ağustos 2009, 18.05
merhaba fazla uzatmadan soyleyecegimi iyi oku arkadasimm ahlak kalmadıı ölümden sonra ahiret inancı kalmadı anlayacagın allaha inanc kalmadı  ben ne dinciyim nede başka bi şey sadece boyle şeylerden sonra etkilenen biriyim anne bunu yaparken adına dunyalar yıkılacak anne insan oglu neler yapmasın neyse gecmişi tekrardan gelecege yansıttıp taşıdıgın icin tskler inş. okuyan her insan bi an evvel dunyanın faniligini unuturda ahiretin ebediyetine inanır aygılar sevgiler..
26 Ağustos 2009, 19.13

AYSUDA   güzel bie şeye değinmişin   eve etme bulma dünyası ama suçsuzlarda günahsızlarda bazen ceremesini çekebiliyor  .. ne diyelim bu ALLAH*ın takdiri

ya kader dyoruz..  demek sadece etme bulma dünyası değilmiş bu bir kadermiş..yazın çok güzeldi  ellerine yüreğine sağlık  .. sevgilerimle .. uzaktan bir dost..

26 Ağustos 2009, 20.26

evet bu konu gunlerce tv lerde basinlarda yer aldi.Ama her doguran anne olamiyor demekki.Allah'im merhametin den kullarina bir damla vermis ki birbirini sevebilsin anlayabilsin diye ve bu merhamet en cok Annelerde gorulurdu onceleri.Ama hangi anne  yuregi boylece  bir seyi yaptirabilirdi.katiliyorum size.bende cok zaman bircok seyi bilmedigimi yada bildigimin yanlis oldugunu yada yanildigimi dusunuyorum.nasil olmasin efendimm.soyle donup bir bakinca bildiklerimin yanlis olmasini tercih de ediyorum.belki bir gun bizim dusunduklerimizi dogru gorebilenlerin sayisi artar da bu gibi olaylar daga az vuku bulur.

iyi aksamlar

26 Ağustos 2009, 22.01
Herşeye ermiyor işte aklımız.yasak(yanlış) bir birliktelik diyoruz.Cezalarını buldular diyoruz.Da,sizin söylediğiniz gibi küçük bir çocuğun suçu neydi.Hadi diyelim ki bu diğer insanlara ders olacaktı,bir kurban olmadan,bir beden yitirmeden olamazmıydı.I ıhh,bende bulamadım..
26 Ağustos 2009, 23.06
düşündüklerini çok iyi anlıyorum ve sana verebileceğim en iyi yanıt sanırım olan iyilere oluyor ve kötüyede hiçbişey olduğu yok maalesef.. tecrübelerim ancak böyle yanıt verebiliyor..
26 Ağustos 2009, 23.41
pes dogrusu vicdansizlar allah tan bulsunlar derim
27 Ağustos 2009, 09.01
mrh yazılarınızı okuyorum da bazende çok acıtasyon içerikli oluyor ablacağım ya biz zaten sıkılmışız türkiyenin bu durumlarından uzun uzun yazma  ablam benim
27 Ağustos 2009, 23.14

 

 Yorumlarınız , yüreğimi biraz serinletti...xAs_LaNx: arkadaşım , değişik bir mantık kurmuş çok beğendim.Çok doğru . Evet,O çocuk yaşasaydı belki, YER YARILSADA içine girsem diyeceği  utanç    yılları yaşacaktı. Öyle ölümler var ki minnetle saygıyla anıyoruz ,öyle yaşayanlar var ki.....neyse..söylemeyeyim..YaSaKSinn: , kardeşime :  Ahlak sahibi olanlar var daha bitmediler. Ama ben de yazarken aynen sizin gibi düşünmüştüm.serdarms   : arkadaşım,kötülere aslında çok şey oluyorda onlar farkına varmıyorlar.Dünyamızda hala iyilerde  var.

 ersin_x :siz acıtasyondan sıkılıyorsunuz diye son blogum size ithaf olsun..Ama adında yine ACI var,ona göre yani  ( üçgenin ACILARI )=))))))  Warrior05 :--  sekreterlerim izinliydi kardeşim  ,demek isterdim ama inanın  yoklar )). kendim yazıyorum..

 Beni biraz olsun ferahlatan yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın