gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ÜÇGENİN AÇILARI.

27 Ağustos 2009, 20.06
A- A+



İlköğretim diploması olmayanlar ehliyet alırken dışarıdan bitirme sınavlarına girerlerdi diploma almak için. Bu kişilerin pek çoğu işini gücünü kurmuş, çoluk çocuk, torun sahibi hatta maddi durumları da genele göre oldukça iyi olurdu.

Şimdi olduğu gibi kolay değildi ehliyet almak. Araba da almak zordu, ehliyet almakta. Şimdi her ikisi de çok kolay.

Her yıl okulumuzda bakanlığın tespit ettiği bir günde '' dışardan bitirme sınavı '' adı altında sınavlar yapılırdı. Bazılarında da ben görevli olurdum. Yine bir sınav günü okulun bahçesine giren bir mercedesten,elinde bond çantalı, kürk paltolu biri indİ. Sınav belgesini verdi, sınav salonunda yerini gösterdik, oturdu. Konuşmalarından şirin bir karadenizli vatandaşımız olduğu belliydi. Almanya’dan kesin dönüş yapmış, ilimizi beğenip bağ bahçe ev alıp yerleşmiş bir emekçimizmiş.

Bu sınavlar da temel derslerden geçerli not almak şarttır. Fakat diplomanın ehliyet için istendiği durumları herkes gibi bizlerde bildiğimiz için o yıllar da; okuması yazması olan ve dört işlemi yapabilen insanların kolaylıkla çözebileceği beylik sorular sorardık.

Neyse; Soruları tahtaya yazdık, tamamını hatırlamıyorum ama bir tanesi şuydu:

soru 1)  AÇILARINA GÖRE KAÇ ÇEŞİT   ÜÇGEN VARDIR?
( cevap: diküçgen, genişaçılı üçgen, daraçılı üçgen)

Karadenizli Amca’mızdan gelen cevap, Karadeniz’li Temel’e rakip olacak türdendi.

 
cevap 1) acilar çeşıt çeşıttır, biber acısu vardur, evlat acisu vardur. H angi birini diyayım da, acı acıdıur  . En fenasİ da ölüm acısidur.

Mutlu kalın,sağlıklı olun. sevgiler.

YORUMLAR

28 Ağustos 2009, 09.04
aynen katılıyorum arkadaşım
28 Ağustos 2009, 11.18
Öncelikle paylaşım için teşekkürler..Amca gerçekten Temel e rakip olmuş:))
28 Ağustos 2009, 12.58

Bir an gözlerime inanamadım.Nereye gitmiş o bozuk yazım, düzensiz cümleler, anlam kargaşası, düşmüş devrilmiş heba edilmiş güzelim cümleler...Kutlarım ilk defa bir eğiticimci kalitesinde, çok akıcı anlaşılır dilde yazmışsınız.  Özellikle her detaya baktım. Bu satırlar eşinizin ya yada kızınızın klavyesinden olmalı. Ya da...

Siz biraz da olsa, olumsuz eleştiriyi sevmeyen hanımdınız değil mi ? Yine de blog yazıyor olmanız takdire değer. Eğer  hep bu anlaşılır halinizle çıkarsanız karşımıza severek ilgili ile okurum yazdıklarınızı.

Eskimiş anılara ekleyeceğiniz taze anıların, gülümseten yanlarının çok olması dileğimle...

28 Ağustos 2009, 14.02
harikasın  ellerine sağlık aysuda_  sevgilerimle uzaktan bir dost....
28 Ağustos 2009, 22.04
ibret verici bi ani.alinacak dersler cokta.güleriz aglanacak halimize :)
29 Ağustos 2009, 19.19
Bir başkadaı benim karadenizim uyyyyy.
23 Ağustos 2010, 10.09
tam fıkra olacak cinsten :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın