gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Öğrenelim, Öğretelim, Paylaşalım....

01 Eylül 2009, 23.39
A- A+

Bunları Söylemek Doğrumudur Bilmiyorum, İnsanlar Hep Bilgi Saklar. İşimize Yaradasa Yaramasada, Saklarlar Bilgileri Doğruları Yanlışları, Benden Üstün Olur Düşüncesi Artık İnsanların Kanına İşlemiş, Kendini Birşey Zannedip Hava Atmalara KAdar Dayanmış, Şu Bir Gerçektirki Bilmediğimiz Bildiğimizden Yok Denilecek Kadar Daha Az. Bilgi Paylaşımı Yapsak, Bilmediğimizi Öğrensek, Bilsekde Dinlesek Ne Var. Ama Bir Çok İnsan Kendilerini Üstün Zannedip Herşeyi Gizlerler. Bilgi Paylaşırken Bilgide Öğrene Bileceğini Bilmiyorlar...

Bir Anı Geçti Hayatımdan Paylaşak İstedim Sizlerle,

Her Hafta Sonu Oldugu Gibi, Ailem Köyde Oldugu İçin Yanlarına Gittim. 29 Ağustos 2009 Günüydü, Sela Verilmilmişti Akşam. Teravi Namazı İçin. Çamiye Gittim Vaaz Dinlemek İçin. Bir Kullalarım Vaazı Dinlemekte, Gözlerimlede Etrafı Seyretmekteydim, 2 Katlı Camiydi, Alt Katı Serin Oluyor Diye, Namazı Alt Katta Kılmak İstedim, Vaaz Dinlerken, Gözüm Birden Penceredeki Çocuklara İlişti, Pencerenin Önündeki Çeşmede Bir 9 Yaşlarındaki Bir Çocuk Aptes Almaya Çalışıyor ve Yanında Arkadaşı Pencrenin Korkuluklarına Tutunmuş Camini İçine Bakıyordu, Aptes Almaya Çalışan Çoçuk Bilmediği İçin Ayakta Duran Arkdaşına Her Seferinde Şimdi Ne Yapacağım Diye Soruyordu, Ayaktaki Çoçuk 3 Kere Agzına Suyu Al 3 Kere Burnuna Suyu Al Diye Tarif Ediyordu, Bu Olay Çok Hoşuma Gitti, Taktir Edile Bir Davraıştı Bence, Azda Olsa Bildiği Birşeyi Arkadaşlarına Öğretiyordu, Bundan Emin Olunki Bir Kaç Gün Sonra Aptes Almayı Öğrenmeye Çalışan Bir Çocuk, Zaman Gelecek, Bir Başkasına Öğretecektir, Bilgi Paylaşımı Bildiğimizi Başka Birine Öğretmek Ne Kadar Güzel Şey, Belkide O Öğrenmeye Çalışan Çocugun Annesi Babasıda Bilmiyordur Belkide, Belkide Onlarada Öğretecektir.

Bir Çoğumuz Öğretilmeye Çalıştıkları Halde Öğrenmiyor, Bildigimizi Paylaşmaktan Çekiniyoruz, Belkide Korkuyor, Belkide Üstünlük Taslıyor,

Paylaşmak Güzeldir, Paylaşalım Arkadaşlar, Nerden Biliyorsun Senin Bilmediğin Bir Şeyi Benim de Bilmediğimi,

Sevgiyle, Saygıyla, Güler Yüzle Kalın, İçelden Sevgiler.... Sevmeyen Bilmez

YORUMLAR

02 Eylül 2009, 13.49
Tüylerim diken diken okudum bloğunu yüreğine sağlık.
02 Eylül 2009, 16.43
Bak bu bilgiyi saklama ve bildiğini öğretmeme işi en çok müzisyenlerde vardır...Nerden mi biliyorum ? Çünkü bende bir müzisyenim :)
02 Eylül 2009, 20.09

HİÇ BİR ŞEYİN ONDA BİRİNİN MİLYONDA BİRİNİ BİLMİYORUZ!

THOMAS EDİSON

03 Eylül 2009, 11.11
anlattığın için teşekürler gören göz olmakda güezllllll
03 Eylül 2009, 11.38
İnsanlar kötülüğü yalanı riyayı maddeyi paylaşır oldu nerde bir çıkarı var onu paylaşır oldu :) oyunda bile öyle değilmi .anlattığınız ufacık çocukların paylaşımı çok güzel ama öyle bir ortam yaratıldıki biraz akılları erdiğinde onlarda maalesef bundan sakınacaklar
03 Eylül 2009, 12.02
selam eline yüreyine sağlık paylaşmak her zaman güzeldir bilgiyi paylaşmak sevinci paylaşmak hele, hele acıyı paylaşmak çok iyidir . sevgi dolu,dost ca ve sağlıkla kalın.)
03 Eylül 2009, 19.10
Yorumlarınız İçin Tşk Ederim Arkadaşlar. Ağaç Yaşken Eğilir. Küçük Yaşta Başlarsak. Büyüncede Yaparız. Öğrenelim, Öğretelim, Paylaşalım, Sağlıcakla Kalın.
05 Eylül 2009, 04.03

Evet arkadaş ağaç yaşken eğilirde;onu eğidiren anne,baba bazen cehalet,bazen baskı onları eğdiren toplum...hiçbirini gözardı etmeyelim derim..çünkü eğer temele inecek olursak işin içinden çıkamayız:(

yorumum sadece günümüz şartlarında yeni nesil ve gelecek adına minicik bir tavsiye;her insan bir lisan,bir kitap demek...okur,öğrenir ve eğitilirsiniz...sonuçta akılda,hafızada kalan bilgi,ufak bir dipnot,acı,hüzün hepsi hayatınıza ışık tutar...insanda öyledir akılda kalan bilgi,size yol olan ışık,ders alınan birçok olay yada yarı yolda bırakan sizi sıkan bir kenara atılan kitap gibidir...Dağarcığınız nasıl yoğrulursa öyle insanlar ve bilgilerle yolunuzu çizersiniz..Yolunuzu şaşırmadan,Allah tarafından da şaşırtılmadan;sevgiyle,bilgiyle,en önemlisi saygıyla,sağlıcakla kalın..

22 Eylül 2009, 12.12
katiliyorum ögrenmenin yasi yoktur.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın