gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Neler oluyor...

22 Ekim 2009, 13.36
A- A+

Bir süredir blog yazmadım, neler yaptığımızı paylaşmaya çeşitli nedenlerle fırsat olmadı ama gamyun'da değişiklikler devam ediyor... Son bir kaç ay içerisinde neler değişti ve ilerde neler olacak bunlara değineyim biraz...

En son ne yazdığıma baktığımda cep oyunların ücretsiz olması ve gamyun unicode olmasından bahsetmişim. Bunlardan sonra, 2 oyun daha ekledik: Tavla³ ve Pişti (aslında 3 oyun ekledik, aşağıdaki ek'e bakabilirsiniz).

Tavla³ Tavla'nın 3 zarla oynananı. Bunun dışında bir farklılık yok. Bu zamana kadar böyle bir şey duymamış görmemiş olabilirsiniz ama biz farklı, değişik olacağını düşündüğümüzden ekledik. Başka nedenlerimiz de var elbette...

Pişti oyunu zaten yaygın olarak bilinen bir oyun. Mevcut kağıt oyunlarımızdan farklı olarak Kelimeyun'u hazırlarken oluşturduğumuz ve daha sonra bir çok oyunda kullandığımız animasyon sistemini kullanan ilk kağıt oyunumuz oldu. Yine diğer kağıt oyunlarımızdan farklı olarak, kullandığımız kağıtları biraz büyütüp yeniledik. Oyunda hala eksiklikler var, bunların bir çoğunu biliyoruz ve zamanla eksiklikler giderilecek.

Yeni oyun dışında, YapBoz oyununun tam ekran oynanabilmesini sağladık. Bu sayede daha rahat bir oyun deneyimi oluştu. Gelecekte, kullandığımız resimlerin boyutunu biraz büyütüp, daha yüksek parça adetli puzzle'lar olmasını da sağlayacağız.

Oyunların yanı sıra, üye özellikleri kısmını da yeniden elden geçirdik. Yeni üye özellikleri ekleyip, bunları sanal mağaza üzerinden alabilmenizi sağladık. Yeni özellikler eklemeye de devam edeceğiz.

Resimler konusunda da değişiklik yapıyoruz. Bildiğiniz gibi, bu zamana kadar resmi olan üyeler diğer resimlileri görebiliyordu. Bunu artık, üyeye bırakıyoruz. Resim yükleyen herkes, resim bölümünde resmin kimler tarafından görülebileceğini belirten bir bölüm olduğunun farkındadır. Burada çeşitli ayarlar olmasına rağmen, bugüne kadar bu ayarları resim yüklemeyi teşvik etmek açısından farklı bir ayarda olsa dahi "Resimliler Görebilir" şeklinde yorumladık. Bugünden sonra ise, üyenin seçtiği seçenek aktif olacak. Yani üye, sadece arkadaşlarım görsün diyorsa, o resmi sadece arkadaşları tarafından görülebilecek. Tabi isterse, eskisi gibi "Resimliler Görsün" deyip, resmi olanların görmesini de sağlayabilir. Oyunlarda gerekli değişiklikleri yaptık, web'te yapmaya devam ediyoruz. Bir kereye mahsus, herkesin resim ayarlarını "Resimliler Görebilir" şeklinde ayarladık. Şimdi isteyen istediği şekilde yetkilendirme yapabilir.

Cep oyunları 2005 yılından beri üyelerimize sunuyoruz. Bu zamana kadar olan tecrübelerimizden, bir operatör desteği olmadan cep oyunları istediğimiz noktaya getirmenin mümkün olamayacağını gördük. Nihayet, bir operatörün bu konuda desteğini aldık. Cep oyunlar konusunda Avea ile, cep oyunları sadece Avea abonelerine kullandırma konusunda anlaştık sayılırız. Yani, maalesef cep oyunlar yeniden ücretli olacak ve sadece Avea aboneleri kullanabilecek. Bunun yanında iyi haberimiz de var. Haftalık ücret olan 12SMS'i ödedikten sonra, GPRS parası ödenmeyecek. Yani, abonelik ücreti herşeyi kapsayacak, 7 gün 24 saat sitede olsanız dahi ücret sabit 12SMS olacak.

Zamanla, yeni oyunlar eklemeye, mevcutları iyileştirmeye, yeni özellikler eklemeye devam edeceğiz. Gamyun sürekli büyüyor, salon sayımız artıyor, büyüdükçe de yönetimi hergün daha zor hale geliyor. Bu nedenle, salonların bir kısmını da üyelerimize devretmeyi düşünüyoruz, elbette kiralık olarak.

Yapılan bu değişiklikler kimini memnun ediyor, kimini memnun etmiyor olabilir. Her yeni özellik çıkardığımızda, insanlar işi iyicesine ticarete döktüğümüzden dem vuruyor, heralde bu şikayet edenler ücretsiz çalışıyorlar, hep hayır işi yapıyorlar olmalı. Fakat, herkes şunun da farkında olmalı ki, web'te tüm oyunlar hiç bir ücret ödemeden oynanabiliyor (elbette adsl ya da bilgisayarınız açık olduğundan harcanan elektrik parasını ya da internet cafe parasını saymazsak, ama onları da bizim ödememizi bekleyen yoktur heralde). Böyle bir sitede işlerin çığrından çıkmaması ve kontrol edilebilir olması için, sunduğumuz bir çok üye özelliklerinin de herkese verilmesi söz konusu değil. Örneğin herkes elit olabilir mi? Anlık rumuz herkese verilebilir mi? Zaten bu kısıtlamalar bazı problemleri önlemek için kondu. Bu sitede hiç bir şey ödemeden, ücretsiz oyun oynayan insanların bilmesi gereken bir şey var o da burada, gamyun'da oyun oynayabilmeleri, miktarı az fazla demeden sunduğumuz özelliklere para verip alan üyelerin, gönüllü olarak gamyun'a emek veren insanların sayesindedir.

Ek: Aslında 2 oyun değil 3 oyun eklemişiz. Kelimesayar arada kaynamış. Normalde, ismi o an için belli olmasa da kelimesayarın kapsadığı oyunu kelimeyun'dan sonra ekleyecektik, fakat biraz daha erteledik. Genel olarak kelimesayarla ilgili aldığımız şikayet, sürenin farklı zamanlarda bitmesi. Normalde, ping süreleri nedeni ile, iki kişinin ping süresinin toplamını 2 katı kadar bir gecikme olabilir. Fakat her iki kişiye de oynama süresi aynı süre tanınır. Bir çok kişi diğer oyunlarda sürenin doğru işlediği halde bu oyunda erken bittiğinden şikayetçi, ama bütün oyunlar aynı sistemi aynı kodu kullanıyor. O kodda sistem saatinizi baz alıyor. Eğer, "Ben saat tuttum, benim sürem erken bitiyor" diyorsanız, o halde sistem saatiniz bir şekilde hızlı çalışıyordur ve biz bunu nasıl düzeltebiliriz ki?

YORUMLAR

22 Ekim 2009, 13.53
emeğe sayğı emeği geçenleRi kutlaRım
22 Ekim 2009, 14.36
işini bu kadar itinayla yapan prensip leri olan ve sürekli kendını yenileyen başka bir oyun sitesi gerçekten yok.. gamyuna ve ona emek veren herkese tşk ederim..
22 Ekim 2009, 15.09
BENİM BİR ÖNERİM VAR PEKİ ELİT OLAN ARKADAŞLARA NEDEN ÖNCELİK OLMUYOR SONUÇTA ELİT OLANLAR GAYET MAKUL DERECEDE PARASINI VERİP GAMYUNA DESTEK VERİYOR EN AZINDAN RESİM GÖRME, NİC DEĞİŞTİRME,VS GİBİ ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ ALABİLMELİLER  YANLIŞSAM DÜZELTİN LTFNN.. 
22 Ekim 2009, 15.29
Herşeyide paraya döktünüz ya pesssss.Hani 1 milyoncu mağazalar varya ona döndünüz))))).gamyunu gene de cok beğeniyoruz.seviyeli site en azından,çok komik anlar geciriyoruz arkadaşlarımızla.başarılarınızın devamını dileriz....
22 Ekim 2009, 17.43
yakında uye olmakda paralı olabılır .kış gelmeden bıraz nick stoğu yapamsmile Resmi
22 Ekim 2009, 17.59

salonlar çogldıkça zorlaşıyor demiştiniz. hep aklımda bir soru işareti olarak kalıyor. 100lerce salon olacagına tek bir salon olsun herkez orada olsun. okey mesela 100 tane salon var. tek bir salon olsun herkez içerde olsun. bence çok güzel olurdu. sonrada op sayısı arttımı bir sorunca çıkmazdı bence. gamyunu seviyoruz. sağlıcakla kalın. başarınızı kutlarım...

Sevmeyen Bilmez

22 Ekim 2009, 19.39

hem ticarete dökülmesinin nesi kötü biz okey oynayalım gamyun kazansın gamyun çalışanlarına kazandırsın gamyun çalışanıda sakız alır ekmek alır oyuncak alır ekonomi canlanır..

OKEY OYNAYIN EKONOMİYE CAN VERİN..:))

22 Ekim 2009, 20.41

                 Piştiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.............................

                 Süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............................

                 Olmuşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş............................

22 Ekim 2009, 20.53

Her şey cok güzel ama avea ile şimdilik anlaşma olması iyi olmadı. Ama yine de cepten girebilmek güzel . . . Hiç girememekten iyidir :))) ( Örnek 2 ay önce 3 hafta kadar girememiş olmamız ) :)))

Sana kolay gelsin Zac. İyi çalısmalar

22 Ekim 2009, 22.57

Bence  bazı şeylerin ticarete dökülmesi oyunun zevkini kacırabılıyor tamam sitenin işlemesi için gerekli bişey ama dediğim gibi bazı özelliklerinde buna eklenmesi oyundan zevk alma konusunda ters etki yapabiliyor neyse ben şu resim olayına takıldım resimleri görmek için özellikleri kullanmamızı söylemişsiniz ama ben her türlü şeceneği seçtiğim halde resimleri göremiyorum o ayarları kullana bilmek içindemi bişeyler almamız gerekiyor? yazınızda eğer ben atlamadıysam bi üyelik alınması gerektiği yazmıyor ben zaten başkasının değil en azından kendi arkadaşlarımızın resmini görelim diyorum.( İki üyeliğimle bütün seçenekleri kullanarak denedim ama hiç bi şekilde resimleri göremedim)

22 Ekim 2009, 23.01

bende sitenizde cok rahat eden oyunculardan biriyim..hersey icin tskler

yalniz yazinizin tarihi dikkatimi cekdi:)

22 Ekim 2009, 23.11
nickimi yaklasık 1.5 yıl önce almıstım ama yaklasık 4-5 aydır giriyorum gamyuna. bagımlısı oldum adeta günde 3-4 saaTİMİ AYIRIYORUM  herşey çok güzel oyunlarda, cezalarda , yaptırımlarda , yüreğinize sağlık  her kimlerin emeği geciyorsa
23 Ekim 2009, 00.24

iyide zaten ticaretin birinci kuralı paa kazanmaktır gamyunda çalışan onca insan var onların maaşı ödeniyor sigortası yatıyor bu sitede bu değişiklikleri yapmak için dünyanın parası gidiyor tabiki para olacak

burasıda bir nevi mağaza yada şirket yada dükkan olarak düşünün para kazanmasa ayakta durabilirmi veya bukadar büyüyebilirmi bence bunların olması çok normal site hiçbişeyden para almassa 1 ayda kapanır bukadar emek harcanıyor bununda bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum  ve emeğe saygı duyuyorum

23 Ekim 2009, 00.47

oyun oynamak bedava halada diğer özeliklere bedavadan sahip olmak isteyen hangi kafa anlamak zor site harika ve her gecen günde dahada güzelleşiyor elinize sağlık TÜRKİYEDE gamyun oyun sitesi tekten başka eş değer site var diyende sağda saf tutsun

şu kiralık salonları biraz acarsanız seviniriz salonların anahtarları nerede alıp bi geze bilirmiyiz :=)))  birde kiralık salonlarda masa sandalyelerde içindemi =))/

23 Ekim 2009, 00.49
Gerçekten çok güzel olmuş teşekkür ediyorum. Birde piştide şansım yaver gitsede güzel kağıtlar gelse yada pişti yapabilsem daha iyi olacak :)

Bu arada isteyen istediği özellikleri almada özgürdür. Bence burda ticarette olması mantıklı kimse babasının hayrına iş yapmıyor. Bunun adı ticaretse ticaret. Tek kelimeyle bunun içinde tebrik ederim. Bazı üyeler ticarete döküyorsunuz vs.. diyerekte veryansında bulunuyor. Özellik alıp almamak kişiye kalmış bir şey. 

Umarım ilerde eşli batakta olur. Ve tüm kart oyunları pişti gibi animasyonlu olur.

Kolay gelsin zac. Her şey için teşekkürler bizim için uğraşman ve sadece bu konulara odaklanmanada teşekkürler. Herkese bol şanslar.
23 Ekim 2009, 07.39
ZAC oyunları güzel hazırlıyorsun tşkler eline sağlık. Her yeni oyun bizi gamyuna daha çok bağlıyor, hele pişti varya masaya oturunca zor kalkıyoruz...
23 Ekim 2009, 09.27

Türkiye' eşi benzeri olmayan  böyle bir siteyi yaratabildiğiniz için öncelikle  sizi ve arkadaşlarınızı kutluyorum. Tek kelime harika. İlave edilen  yeni özellikler arz talep meselesi tabi.  Son ilavelere ,   ilk günlerde gözlerimiz biraz yoruldu, sirk  gibi ,panayır yeri gibi oldu filan dediysemde   ,bazı üyelerin   saatte bir renk  değiştiklerini , renklerin tadını   çıkardıklarını gördüklerini görünce, bir ihtiyacı sezip yapmışlar diyorum şimdi.Bir milyoncu mağazalara benzettiğim de oldu . Ama  her yapılan iş bir emektir, az çok ücreti olacaktır.

Kiralık salonları merak ediyoruz ,az bişey miras parası aldım ,çarçur etmeden   bi görsem diyorum.Depozito olacak mı? kontrat yapılacak mı? kırılan  masa sandalye olursa kiracı mı ödeyecek bunları kesinleştirelim de )))) Allah nasip ederse bir salona başımızı biz de sokalım.

23 Ekim 2009, 15.06

yaklasık 10 yıldır bu sıtedeyım.gercekten turkıyede bır benzerı daha olmayan ortam war . gerek oyun olsun gerek arkadaslıklar olsun 10 yıldır degısmedı. artıları oldu eksılerı olmadı dıyebılırız.

Zac yapmıs oldugunuz son 2 yenılık Tavla3 ve pıstı gercekten guzel seyler . yalnız eksık olan bırsey war bu yenılıklerde . ben tavla3 oyununa takılıyorum ve emegımle puan yapmaya calısıyorum. sureklı orada oldugum ıcın kım nasıl puan yapıyor hepsını gozetmekteyım . hılecılerın prıntlerını vs herseyını alıyor sızlerın bılgıısıne verıyoruz.

ama ne yazıkkı tavla3 oyununda ben uzun suredır op goremıyorum .ve bız emegımızle aldıgımız puanları baskaları arkadasları ıle hıle ıle alıyor.en azından bır gecıcı op lutfen. sız bu oyunları yapmak ıcın bır emek harcıyorsunuz saygı duyuyoruz. bızlerde bu oyunlarda bır yere gelmek ıcın emek harcıyoruz. sızdende emegımıze saygınız ıcın bır op ıstıyoruz.

23 Ekim 2009, 16.06

kaybolmayan sakız istiyoruz :D

yenilikler epey güzel öncelikle... aslında bende mevcut oyunlar için şöyle bir yenilik düşünmüştüm.

oyunların sürelerini değiştirme seçeneği olması gibi birşey mesela... Herkes kendine göre haklıdır, ne niyetle insanların "SERİİİİİİİİİ" dediklerini mevcut bilimin geldiği nokta çözümleyemiyor henüz ama; belki süre seçeneği olması onları daha bi aza indirgeyebilir.

Ayırca hala anasayfada tek tıklamalık anketlerle neyin ne yönde olduğunu ölçme fikrini tekrar hatırlatayım. Ki neden diyeceksen e blog okumaya üşenenleri, e yorum yazmaya üşenenleri de dolu... Dahası yorum yazmak için i.e den giriyorum, mozilladan hala yorum yazılamıyor. Geçen gün rootsun starlaştığı blog da, belirtmiştim ki; artık yorum yazma alanına tıklayabiliyor yazabiliyorum, ama bu sefer de yorumumu onaylayınca "yorum eklenebilmesi için yorum belirtmelisiniz" diye bir cemyılmazvari espri çıkıyo :)))

o carpediemin yorumu çok güzeldi evet :)) nick stoğu falan :D şu nicklerin kullanılmama dolayısıyla kayıt düşmesi süresi konusuyla daha fazla başını ağrıtmayı istiyorum :D boşu boşuna kayıt altında duran kullanılmayan nickler yani özetle...

başka başka... hımmm sonracığımaaa :))))) Aynı konular üstüne sayısız blog yazılması yerine ufaktan forumlaşma olayına girilebilir ama galiba çok hayalperest bi düşünce olur :D birde onu yönetmekle uğraşmak falan :))

son olarak bu salonları kiralama olayını heralde ileride daha detaylı anlatacaksın ki; kendime kelepir bi salon arıyorum kimse girmiycek falan boya badana yapıp, torunlarla top oynamaya giricem :DDD

24 Ekim 2009, 00.21

Selam

Zac "Bu sitede hiç bir şey ödemeden, ücretsiz oyun oynayan insanların bilmesi gereken bir şey var o da burada, gamyun'da oyun oynayabilmeleri" demişsin bu sitede para ile oynayanların belki yüzlerce misli insan normal üye ve ben iddia ediyorumki burada normal üye olmasa elitte olmaz,hatta bu sitede olmaz.Her salona bakın  en üstteki salonların haricindeki tüm salonlarda elit sayısı 5 i geçmez bu da salon yüzdesi olarak yüzde 3 lere gelir.Yani sadece elitler girecek olsa her oyun için en fazla 3 salon yeterli olur diye düşünüyorum.Netice olarak sitenin büyümesi ve yaşaması için herkes herkese vesile...

Ayrıca oyunlarda süreyi sadece sırası gelen oyuncu görebiliyor ve bu tartışmalara,gereksiz konuşmalara neden oluyor bence süre herkes tarafından görülmeli.

Saygılar...

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın