gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Bunları biliyor musunuz - 1?

01 Kasım 2009, 13.28
A- A+
Sitemiz bir çok özellik barındırıyor ama en eski üyelerimiz arasında dahi bu özellikleri bilmeyen bir çok üyemiz mevcut. Bu nedenle, bu özellikleri birer ikişer anlattığım bir blog serisi yazacağım. Şimdi birinci bölümü...

Yapboz hariç, bir çok oyunda oyundaki mesajlaşma alanı büyütülebiliyor. Bunu pencereyi genişletmeye çalışarak görebilirsiniz zaten. Peki salon mesajlaşma alanı? Salon mesajlaşma alanını da büyütmek mümkün. Tek yapmanız gereken aşağıda yeşil daire ile gösterilen tuşa tıklamak. Tekrar tıklarsanız, eski halini alacaktır.





Diğer bir özellik ise, Renkli Rumuz'a sahip üyelerimiz, rumuz renklerinde olduğu gibi mesaj renklerini de çok daha geniş bir renk paletinden seçebilirler. Normalde, renkli mesaja geçtiğimizde yaklaşık 15 adet farklı rengimiz vardı ve bunlar <renk kodu> ile geçici seçilebilirken /d<renk kodu> ile de kalıcı olarak seçilebiliyordu. (örnek,
/d9 gibi). Daha sonra, bu 15 renge 216 renk daha ekledik ve benzer şekilde kullanılabilmesini sağladık. Şimdi, Renkli Rumuz'a sahip üyelerimiz 16 milyon renk arasından mesaj rengini seçebilirler. Bunun için /r<renk kodu> yazılması gerekiyor. Mevcut kodlamadan farklı olarak, bu renk kodu 16'lık sayı tabanında (hexadecimal) RGB değerleri olarak giriliyor. Bunu anlatmak zor olacağından seçebilmek için daha kolay bir yol hazırladık. Üye özellikleri sayfanıza baktığınızda, rumuz renginizi seçtiğiniz bölüm altında 0-9 sayıları ve a-f arasında harflerden oluşan bir ifade göreceksiniz. Bu ifade, /r ile kullandığınızda, o rengi seçmenizi sağlayan hex sayıdır. Örnekle anlatmak gerekirse,



resimde görüldüğü üzere, üye özellikleriniz bölümünde belirlediğiniz rengin altında 005f9e yazıyor, bu rengi mesajlarda kullanabilmek için tek yapmanız gereken, /r005f9e renk değiştirme kodunu kullanmak. Böylece, rumuz rengi ile mesaj renginizi eşitlemeye çalışmak için de takla atmanıza gerek kalmamış oluyor...

NOT: Bugün, bazı değişiklikler nedeni ile bir kereye mahsus renk ve kişisel tercih ayarlarınız sıfırlanmıştır.

YORUMLAR

01 Kasım 2009, 13.38

hexademical sayılarda  v.b.  konularda, master  yapmış kadar olucaz ,gamyun sayesinde.))))   Bilgi bilgidir, siz yeniliklere devam,biz bilgimizi arttırmaya devam..

Ellerinize  sağlık  ,tesekkürler

01 Kasım 2009, 16.12
bir senedir kullanılmayan rumuzları tekrar boşa çıkarsanız bizde ne hoş olur.
01 Kasım 2009, 16.16

                  Selamlar zac.....Bunları biliyomuydunuz baslık cok güzel ama gec kalınmış bir yazı devamı varsa sevindim..Dama ve ihale salonlarında bulunuyorum daha op nedir nerdedir işareti nedir bilmeyen üyeler var..Elit oldum icin beni op sanan üyelere bile rasladım inan..

                  Bir baska konu print yollamayı bir cok üye hali hazirda bilmiyor sözlü olarak oplardan yardım isteniyo...Print ve desteye  sayfa göndermeyide burdan üyelere yazarsak vede uzun süre blokta durursa sevinirim...

                   SAYGILARIMLA..........bySAMMY

01 Kasım 2009, 16.25
bir hafta süresince aktivasyon koduyla onaylanmamış rumuzlarda boşa çıkabilirmi
01 Kasım 2009, 16.27

yeni şeyler her zaman güzel olur. /d koduunu ve /r kodunu şimdi öğrentim elinize sağlık. ve şu şekillerede el atsanız. smile Resmi oldugu gibi :) :-) aynı anlama gelse yani şekil çıksa, şekiller 15 adet smile Resmi....smile Resmi bu şekkiler artsa ve hareketli şekiller olsa daha güzel olur diye düşünüyorum. başarııızın devamını sevgilye kalın.

 

Sevmeyen Bilmez

01 Kasım 2009, 19.59
o sayfayı büyütmenin bana bir faydası yok elit üyelere lazım onlar ögrensin ::))
01 Kasım 2009, 20.05

Ana sayfanın sol alt tarafında güncel haberler diye bir bölüm var ve orada da bunları biliyormusunuz bölümü mevcut hemen altındada (güncellendi) yazıyor.Güncelleme tarihi 2006-07-02 aşağı yukarı 3,5 yıl önce güncellenmiş punlar bile eski 4 haneli rakamlarla anlatılıyor.Diyorumki ya güncellense o bölüm yada altındaki (güncellendi) yazısı kaldırılsa.

Ayrıca odalara girşite önceden 10 kişinin çıkmasını bekliyorduk yani 105 e çıkınca oda kapanıyor 95 e düşünce açılıyordu arada 10 kişinin girip çıkması gerekiyordu şimdi ise güya salonlarda oyuncu sayısı yükselmiş gibi duruyor fakat 15 kişi çıkmadan o odaya girilemiyor bence eski düzen daha iyiydi.

Yalnız burada yiğidi öldürürken hakkınıda vermek lazım Gamyun gerçekten düzeyli seviyeli bir site hani derlerya "aile dizisi,aile filmi" işte burasıda gerçekten Aile sitesi.Bu site buralara gelmiş çoğu yazıyor şu kadar senedir burdayım filan diye o zamanlardan buralara gelmek gerçekten kolay olmamıştır.Zac başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

01 Kasım 2009, 23.00

bu güzel açıklamaların için teşekkür  ederim zac..ben bayagı eski üyeyim yaklşık 8 senelik..yazı renklndirmeyi biliyordum ama şimdi harika oldu....,bide bankoda, okeydeki gibi botlar olsa cok iyi olcak, zira kaçan oyuncuyunun yrine kişi bulmakta cok zorlanıyoruz.. emeklrin için  bir kez daha tşk ederim..

02 Kasım 2009, 09.42
gamyun a takılmayalı herşey paralı olmuş zac
02 Kasım 2009, 12.38
hıhhhh benim rumuzum zaten renkli olmasada ben renkli biriyim hıhhh..
02 Kasım 2009, 16.08

Özellik  satmayı  biraz abarttığınız görüşündeyim.Masalar da , salonlarda epey espri konusu oluyor fena olmuyor aslında ama.100 kontöre dilsiz orti, 150 kontöre sağır orti pek yakında esprileri de biraz kara mizah  oluyor gülsekte . Çok emek verdiğinizi kabul ediyorum ,çok çok tebrik ediyorum da ama, DELİ KIZIN  ÇEYİZİ gibi olduk salonlarda))))

 dost acı söyler, yine de teşekkürler,elinize sağlık.

02 Kasım 2009, 23.05
bunuda biliyormusunuz bilmeyen cok uyemiz var cunki rengimizin surekli kalmasi icin /d ve ara birakmadan numara yazmaniz yeterli:)
03 Kasım 2009, 00.25
bu elit üye ve özellik satma işi sitenin ruhunu aldı götürdü. keşke reklamdan kazandıklarıyla yetinselerdide sokakta gezen burjuva havalarına bu sitede rastlamasaydık...
03 Kasım 2009, 00.37
bu gamyunun okulunu okumak gerekiyor galiba bunlar ne yaa okulda bu kadar denklem yok
03 Kasım 2009, 03.00

..HERKEZİN BİR MESLEĞİ VAR VE KARŞILIĞINDA PARA ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR...

...ZAC' TA BUNLARDAN BİRİSİ!!!..ÜSTELİK VERDİĞİ EMEK MASADA OTURUP   İKİ SATIR YAZIP MAAŞI GARANTİ OLANLARA BENZEMİYOR...MEMNUN OLMAYAN ÇEKER GİDER SİTEDEN...

..ELEŞTİRİ YAPARKEN LÜTFEN GENİŞ DÜŞÜNELİM...

03 Kasım 2009, 09.18
gamyun bana göre en anlaşılır site.yani kusura bakmayında biraz bilgisayardan anlamanız gerekiyor.101 de tıklamayla taş cekmesini bilmeyenler var.çok sitede oyun oynadım ama gamyun gibisini bulamadım :)
03 Kasım 2009, 12.04
Zac kardeşim hani artık isteyen resmini gizliyorya bu resim koymayanla resmini gizleyen arasında hiçbir fark kalmadı.Bence bu resmini koymayanlar nasılki resimli üyeleri göremiyorsa resim gizleyenlerde resimli üyeleri görmemeli,görebilmek için resmini açık durma getirip öyle görmeli.Şu andaki sistem aynı ifade odalarındaki aynalı camlara benziyor ben herkesi göreyim ama beni kimse görmesin düşüncesi.Eminim ki resim gizleme çıktıktan sonra resim yüklemelerde artık olmuştur ve ben daha önce resmi olmayıpta belki böyle gizleyerek resim yükleyen en az 20 kişi gördüm.Ayrıca bazı arkadaşlar geç kalınmış bir yazı diyorya bence erken bile yayınlanmış,yazının üstündeki tarih 01.12.09 yani 1 ay önceden yayınlamış :) Selamlar
03 Kasım 2009, 14.43
Sanırım pişti ile kağıt oyunlarına başlangıç verdiniz.Gayet de güzel pişti oyunu ve şimdi de Pis 7 Li yi sabırsızlıkla bekliyoruz :)
03 Kasım 2009, 15.23

ben_ne zaman_buyudum Arkadaşa:

Oldu canım ,hemen çeekip gidelim,başka arzunuz varsa ,çekinmeden söyleyin.))

Az bişey tenkit yazanlar niye çekip gitsin ki. Dikkat ederseniz  çoğunluk memnun..İyi ki valla zac yerinde değilsiniz.Ağzını açana kapı göstereceksiniz.SEVGİLİ zac  kurtarınn bizii...Metin Akpınar'ın  (YASAK AŞKLAR     - mağara devri  ) bir repliği vardı ,çok güzel bana onu hatırlattınız.Aynen şöyle diyordu  - ''  gigi , guga gigi gi''  tercümesini yazamıyorum,onay almayabilir.Ama şöyle açıklayabilirim belki :anneniz güzel  de havanız ondan mı ?gibi bir tercümesi vardı )))))

 ''Tabak beğendiği deriyi çok döver ''atasözü de vardır.Burası bizim ve iyi olması hepimizi sevindirir. Özet olarak:

ölmedikten sonra biyere GİTMİYORUZZZZZ..

 SAYGILAR.

03 Kasım 2009, 16.16

elektirk kesildigi için oyundan düştüm bi türlü geri giremiyom salon dolu diyorr buna bi çare bulun lütfen

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın