gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İf Only (Keşke)

10 Kasım 2009, 09.38
A- A+

Arkadaşlar sevdiğiniz birinin bu gün son günü olduğunu bilseydiniz ne yapardınız? Dün akşam bu konuyla ilgili bir film seyrettim. Başlıktanda anlaşılacağı gibi filmin adı  "İf Only" (Keşke). İster inanın ister inanmayın filmi izlerken hüngür hüngür ağladım :(((. Kendiimi filmde oynuyomuş gibi hayal ettim. Gerçek olsa vede benim başıma gelse ne yapardım acaba? Sevdiğiim insanın son gününü en iyi şekilde geçirmesini sağlardım belkide.Ama bunu ona nasıl söylerdim :(((. Ne acı değilmi? Sevdiğiniz yarın yok:((.Hayat öle bi sınavki belkide ölümümn bize bildirilmemesi yani ne zaman öeleceğimizi bilmememiz bizim için büyük bir nimet.Zaten ne zaman öleceğimizi bilseydik hayat zindan olurdu sanırım.Belki beş dakka sonra öleceğiz.Bilmiyoruz. Son bir söz. Keşke demeden önce sevdiklerinizin kıymetini bilin.Onlara sanki yarın aramızdan ayrılacakmış gibi ilgi gösterelim.Ben hep dua etmişimdir."Allahım ne olur beni eşimden sonraya bırakma.ben onsuz ne yaparım" diye dua ederim.Sevdiklerinizin kıymetini bilmeniz dileğiyle..

Saygılar...

YORUMLAR

10 Kasım 2009, 20.34

Dünden daha samimiyet ile seni seviyorum diyenlerini, hayatının hiç bir anında keşkeler  barınamaz. Sevgisini ifade ederken, vücut dili ile de bunu yaşayanlar, pişman olmamıştır. Pişmanlık keşkesinde pişmektense, seni seviyorum, karşılıksızlığının acısı ile yanmayı tercih etmeliyiz. Yüreğine saglık arkadaşım.

       Şurda bir garip ölmüş

      Kuşlar yasına gider.

      Türküsünde'de olduğu gibi böyle bir nasipsizliği yaşamadan. İnsanın yasına kuşların değil, dostlarının yasında olması   dileği ile. Sevgilerimle.

10 Kasım 2009, 20.42

güneş   doğmayacak  yarın   üstüne   belkide  son   gününü   yaşayacaksın...

10 Kasım 2009, 22.51

Hesapsız , kitapsız, plansız , keşkesiz  sevmenin , karşılığını  ölüm anında alırım belkileriyle , ölümü dilediğim günlere denk geldi bu yazı...

 Yüreğinize sağlık. Sevgiler.

 

 

11 Kasım 2009, 00.54
Cok güzel yazmisin ellerine yuregine saglik.......
11 Kasım 2009, 02.30

ölümünde bir başlangıc olduğunu da unutmayalım inşallah dünyadaki yaşamdan daha güzel biryerde başlarız sevgiler

 

11 Kasım 2009, 04.02
etkilnmişsin usta..............................................................
11 Kasım 2009, 09.38
Her yeni bir gün ömrümüzün kalan kısmının ilk günüdür  ve hatta son da olabilir.  en değerli an bulunduğumuz şuandır  peki neden zamanın kıymetini değerini bilip arkadaşlarımızın ve sevdiklerimizin kalbini kırıyoruz onları üzüyoruz anlamadan yargılıyoruz  EŞİM HAYATIMDAKİ EN DEĞERLİ KİŞİ İYİKİ VARSIN İYİKİ SENİ TANIMIŞIM İYİKİ YANIMDASIN  yaşamın hayatın ve en önemlisi yanınızdakilerin değerini bilin sevgiyle ve dostca kalın           EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
11 Kasım 2009, 09.58

Yeni bir güne biraz daha sevgi katarak başlamanın ne zararı olabilir ki..sevgilerimle ben önyargının ne kadar keskin bir zehir olabilecegını ve keşkelerimizi cogaltarak kendı hayatımızı ,cevremızdekıleri nasıl mutsuz etme tehlıkesı ıle karsı karsıya bırakabılecegını hatırlatmak ıstedım...evet belkı de bu son günümüz olabilir ..çok ta önemli değil aslında..

Önemli olan ne kadar layıgıyla insan oldugumuz , olmaya calıstıgımızdır..Ben insan dogulmadıgını ama istenirse insan olmanın erdemlerini farkederek ( her anımızda her yerde her şeyde) o hayatı ne kadar güzellıkle doldurdugumuzla ve ne kadar insan olabildiğimizle ılgılenıyorum sadece.. İşte tam bu yüzden de, insanlara aynı kefeye koyarak bakmanın ne kadar berbat bir gönül gözü körlüğü oldugunu dusunuyorum..belkı de boylece yasanabılecek guzel seylerı elımızın tersıyle ıtıyoruz o bilir kişi ,herseyı anlar , ınsanlıgın belkı de en zayıf zavallı seyıyle kıbrımızle ,önyargıyla zehırlıyoruz.. Oysa biraz empati biraz sevgi ile zor değil  hayat ama hayatı zorla bayatlastırmak istersek , yazık olur yazık ederız kendımıze ve herkese ..sadece sevdıklerımıze değil..bu zehri gun boyu karsılastırdıgımız (ki domuz grıbınden cok daha tehlıkelı:) bakkalın cıragına da ,gecımı ıcın hala caba harcıyan bır yaslıya da ,kardesını okutmak ıcın kendı egıtımınden vazgecmıs bır abıye de , cocugumuza da ,kardesımıze de,Gamyun'da oynarken aslında sevgi dolu bırıne de..

Yazık etmeyelım hayatı ve hadı bugunden ıtıbaren bugun son gun gıbı yasayalım..acıya gerek yok ..gülerek tamamlayalım günü ya da hayatı ne farkeder ..sevgiyle uyumak cok guzel ,uyanabılırsek sevgıyle uyanmak ..yuregımızde sevgi yoksa ,olmayacaksa , yer vermeyeceksek ınatla ..ee yaşamanın zaten ne anlamı var kii..

Sevgiyle , saglıcakla kalalım.. daıma en güzel günümüz bugün ve keşkesiz  olsun diliyorum ..

Mine

 

 

11 Kasım 2009, 14.58

Dinimizde tesadüflere ve keşkelere yer yoktur..

      sadece yakınlarımızı değil yaradılmış her şeyi her an sevelim yaradandan ötürü...

  

11 Kasım 2009, 16.33
ölüm de yaşam gibi gerçek ama bunu unutmadan yaşamayı bilmektir önemli olan..vede değer bilmektir.. bu size uydu ya da uymadı ama içimden geçenler bu şu anda ..
11 Kasım 2009, 17.20
Yazınızı begenerek okudum.Bu konuyla ilgili yazmış olduğum bir yazıdan buraya aktarmak istiyorum Hir bir zaman Yapamadıklarımız için ve içimizdeki keşkeler için ek süre tanınmayacak hiç birimize.Sabah uyandığınızda  herşey için geç kaldığınızı  anlayacaksınız, İyisi mi daha geç olmadan bir yerlerinden tutmalı hayatın,güneşin gökyüzün ,denizin güzelliğini fark etmeli,yıldızlara sevgiler yükleyip sahiplerine ulaştırmalı, onlara mutluluklar ve esenlikler demeli, diye düşünüyorum sevgiyle kalın
11 Kasım 2009, 18.16

Sevgili Usta_Gelsin arkadasım,

Hersey ıyı guzel de aslında '' Allah'ım benı esımden sonraya bırakma '' duası cok bencılce... ( Iyıce düsünün !:)

Peki , esınız ne yapacak sız olmadan ,eger o da sizin onu sevdıgınız gibi  sevıyorsa gercekten? 

O yuzden Allahın işi bunlar ve karısmamak gerek dıye dusunuyorum ben:)

Allah mutlulugunuzu daim etsın , sevgıyle,saglıcakla kalın ...

Mine

 

 

11 Kasım 2009, 19.46
sen üzülme eşin üzülsün zararı yok yani
11 Kasım 2009, 20.34
Bana sevgilim 2 gün önce dediki egitimime yurt dısında devam edecegim yarına kdr düşüneyim yapamam uzaktayken seni sevıyorum ama yurt dısınada gıtmem lzm dedi bn sevgısının yalan oldugunu söledım ve  yarın kı cevabı yani dün  kesin gidecegim seni sevıyorum asla unutmayacagım dedi ve ayrıldık birbirimize ait herşeyi sildik sadece film değil gerçektede var bu neyse Allah kimsenın basına vermesin Herkesi Allah mesut etsin...
12 Kasım 2009, 00.34

ne güzel anlatılmış sözler

çok güzel ifadeler

ben yeni girdim anlatmak paylaşmak isterim ii arkadaşlık dostluk güzell

herkezi seviyorum

tabiiiki beni seveni

 

12 Kasım 2009, 12.12
Dostlarıma bir önerim var. Keşkeleri benim kadar hissetmesinler diye.

Sevdiklerinize şu anda telefon edin, elektronik posta atın, olanaklı ise yanlarına en kısa sürede gidin. Onları ne kadar sevdiğinize söyleyin. Yüksek sesle söyleyin. Küçükse saçlarını okşayın, büyük ise elleri hep avucunuzda kalsın.

Sevildiğinin değerini bilmeyenlere ise veda edin.

Sizi üzemesinler diye.

Keşkeler hiç olmasın yaşantınızda.

İyi ki ile başlasın anılarınız.
12 Kasım 2009, 20.46
amannnnnn  boş ver kim varki insanın kendisinden  daha degerli.  :p:p  
12 Kasım 2009, 21.21

İnsanlar böyledir dostum. Blog okurken tvlerdeki eski hakemler gibi tekrar tekrar başa sarıp nerden ne yakalasakta eleştiri yapsak diye çırpınıp dururlar.Bazıları aynen böyle yorum yazmış, yazının geneline değil de bir tek cümleye takılıp kalmış.

Ben yazınızı saçma sapan gamyun muhabbetlerinin dışında olduğu için ayrıca da manadar olduğu için beğendim.

13 Kasım 2009, 18.37

Keşkesiz bir hayat mümkünmü?

Hayatımızdaki keşkeler yelkenlimize yön veren rüzgardır.Bu yaşarken bunaltan ve bizi karamsar bir insana dönüştüren kelime o an için en büyük engel gibi gözükse de ilerisi için önemli bir adımdır..Keşkelerimizi hayat tecrübesi saymalıyız!

 

28 Mart 2012, 08.40
Her zaman son günmüş gibi düşünüp ona göre hareket etmek lazım.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın