gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Fıstık Biriktirmeye Başlayın!

14 Kasım 2009, 18.15
A- A+
Fıstık nedir? Bu sorunun cevabını yardım sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Yardım sayfamızdaki detaya ek olarak, Fıstık aslında düşündüğümüz sisteme geçişimizin ilk adımı. Bu sistemde, sanal mağazadaki tüm ürünler sadece fıstıkla alınabilecek, fıstık ise mobil ödeme, kredi kartı ya da havale gibi yollarla doğrudan alınabileceği gibi, yardımda belirtildiği üzere biz de size hediye edeceğiz.

Kelimeyun gibi oyunlarda gizli kelime bulanlara daha önce sanal mağazadan ürünler vermiştik, şimdi onun yerine fıstık vereceğiz. Kazandığınız fıstıklarla siz kendi istediğiniz özelliği alabilecek, istediğiniz özelliğe yetmiyorsa üstünü kredi kartı ile tamamlayabilecek ya da biraz daha bekleyip biriktirmeye devam edebileceksiniz.

Elbette, yeni sistemi tamamlayana kadar, sanal mağazadaki ürünleri TurkcellMobilÖdeme ile de doğrudan almaya devam edebilirsiniz.

Bu girişten sonra blogun asıl konusu, sitede durmanız karşılığında vereceğimiz fıstıklara gelelim. Evet yanlış duymadınız sadece sitede bulunarak bizden fıstık kazanabilecek, kazandığınız fıstıklarla da sanal mağazadan dilediğiniz ürünü alabileceksiniz. Hergün sitede geçirdiğiniz "saatsiz" ya da "saatli" sürenin toplamına göre kazandığınız fıstıklar her gece 04:30 gibi hesaplanıp üyeliğinizin fıstık hesabına yüklenecek.

Bu konuda sıkça sorulabilecek soruları netleştirmek de yarar var.

- S: Fıstık kazanmak için ek koşul var mıdır? C: O günkü sitede geçirdiğiniz süreden fıstık kazanmak için, o gün mutlaka toplamda en az 1 saat bilgisayarınızın başında "saatsiz" olarak geçirmelisiniz.
- S: İki salona girdiğimde daha fazla fıstık kazanır mıyım? C: Hayır kazanamazsınız.
- S: Birden fazla farklı oyuna girdiğimde daha fazla fıstık kazanır mıyım? C: Hayır kazanamazınız.
- S: Bir salonda "saatim" olur diğer salonda "saatim" olmazsa bu hangi süreye sayılır? C: "Saatsiz" süreye sayılır
- S: Ne zaman "saatli" süre başlar? C: Girdiğiniz tüm salonlarda "saatiniz" çıktığında "saatli" süreniz başlar.
- S: Kazandığım fıstıklar kullanmazsam zamanla eksilir mi? C: Hayır, siz kullanana kadar eksilmez.

Elbette, "saatsiz" süreye, yani pc başında geçirdiğiniz süreye daha fazla fıstık vereceğiz. Normalde birden fazla salonda aynı rumuzla bulunmanız kazanacağınız fıstık miktarını arttırmazken, farklı rumuzlarla (üyeliklerle) bulunmanız her rumuzun ayrı ayrı fıstık kazanmasını sağlar (doğal olarak). Örneğin, 8 saat bilgisayar başında geçiren bir üye o gün 100 fıstık kazanmışsa, diğer 8 saat geçiren üyeler de o gün 100 fıstık kazanacak demektir. Elbette bunun aşırı suistimal edilmesini istemediğimizden de, şimdilik üyelikler arası fıstık transferine izin vermiyoruz.

Peki başlamak için neyi bekliyoruz? Biz, üyelerin günlük toplam ne kadar "saatli" ne kadar "saatsiz" geçirdiklerini ortalama hesaplamak ve onun üzerine rakamları netleştirmek için bekliyoruz ama siz neyi bekliyorsunuz? Sizin beklemenize gerek yok. Her günü, fıstık kazanabileceğiniz gün olarak geçirebilirsiniz çünkü geriye dönük de hesaplayabiliriz.

Elbette, tekrar tekrar söylediğimiz bir konu daha da önem kazanıyor. O da rumuz ve şifre bilgilerinizi kimseye vermemeniz. Çünkü, verdiğiniz kişiler fıstıklarınızı harcarsa, bunu siz harcadınız şeklinde kabul edeceğimizi bilmenizi isteriz. Şifrenizi unutma riskine karşı e-mail adresinizi sürekli güncel tutunuz ve şifrenizi de kimsenin tahmin edemeyeceği, büyük/küçük harf ve rakamlardan oluşan bir ifade seçiniz.

EK:
Yaklaşık 1 haftalık sonuçlara baktığımda, üyelerimizin her gün toplamda yaklaşık 200bin saat sitede geçirdiğini görüyorum. Her gün 200bin saat, normal çalışma süresini 8 saat alırsak, 25bin kişinin çalıştığı bir şirketin günlük insan gücü. Fıstık vermeye başladığımızda, bu süre biraz daha artacaktır. Bu rakamlar ışığında, bilgisayar başında geçirdiğiniz süreye göre hediye edeceğimiz fıstık miktarlarını da belirledik. "Saatsiz" geçirdiğiniz her saat için 5 fıstık, "saatli" geçirdiğiniz her saat için ise 1 fıstık kazanacaksınız. 200bin saat üzerinden hesapladığımızda, her gün 1milyon fıstığı üyelerimize hediye edeceğiz. 1milyon fıstığın değeri 1000TL olduğunda göre bu, her sene 365.000TL değerinde fıstık üyelerimize hediye edilecek demektir.

Bir üyemiz, günde 10 saatini sitede "saatsiz", 5 saatini de "saatli" geçiriyorsa, o gün 10*5+5=55 fıstık kazanacaktır. 2 farklı rumuzu ile aynı süreyi geçirirse, toplamda 110 fıstık kazanacaktır. Amacımız, sadık üyelerimizin hiç bir para ödemeden her sene sanal mağazadan bir şeyler alabilecek kadar fıstık biriktirebilmesi yoksa bugünden yarına her türlü üye özelliğini aldırmak değil. Biz bir şey hediye etmediğimiz halde dahi zamanını burada geçiren üyelerimiz için bunun küçük de olsa iyi bir jest olduğunu düşünüyoruz.

Fıstık bakiyenize, Sanal Mağaza'dan bakabilirsiniz.

EK2:

Yukarıdaki açıklamalara rağmen, sürekli nerden fıstık bakiyeme bakabilirim, özellikler kaç fıstık gibi soran üyelerimiz var. Yazılardan yeterince bilgiyi çıkaramayan üyelerimiz için olayı bir de görsel anlatalım baari.



Giriş yaptıktan sonra, solda bulunan menülerden Sanal Mağaza'ya tıklayarak gelen ekranda fıstık bakiyenizi görebilirsiniz. Peki bir ürün ne kadar fıstıktır? Ürün kısmından bir ürün seçtiğinizde hemen altında ne kadar fıstık olduğu belirtilecektir.



NOT: 5+1 kuralına göre hesapladığımız fıstık miktarının toplamı günlük 1milyonun üzerinde olamaz. Olması durumunda, 1milyon fıstık üyelere kaldıkları sürelere göre orantılanarak dağıtılır.

YORUMLAR

14 Kasım 2009, 18.35

ßana Hitap Etmiş Sanki ßeni Toplayın :D:D

14 Kasım 2009, 18.42
belki konumuzla pek alakassı yok ama acaba puanlar ne zaman sıfırlanacak bi plan ve düşünce varmı bu konuda
14 Kasım 2009, 18.51

Aklımdaki tüm sorulara cevap verilmiş tskler elinize sağlık yine harikasınız ZAC.Ayrıca  En azından çok oyun oynuyorum diye bana kızıp ne kazanıyosun bişeymi kazandırıyo oynayaınca bu kadar diyenlere işteeee cevap fıstıkım:)

14 Kasım 2009, 20.50
şimdi 5 saat sitede kalsak 5 liralık fıstığımızmı oluyor?
14 Kasım 2009, 22.02

Selamlar...zac peki girmedigimiz zaman icinde kazandigimiz fistiklar sabit kalacak mi? yoksa karizma gibi düsmeler olacak mi???

                                                     

14 Kasım 2009, 22.52

Bu Fıstıkları Cep TElefonuna Köntür Olarak Atabilsek DAhada Güzel olacak :D

Fıstık Gibi Olmuş Elinize SAğlık ....

15 Kasım 2009, 00.05
nerden takip edeceğiz fıatıklarımız
15 Kasım 2009, 00.29

fıstıkları nereden takip edeceğiz bencede

 

15 Kasım 2009, 01.14
.ZAC  SİTE ZATEN FISTIK GİBİ HERTURLÜKONFORVAR UYELERE ELLERERİNİZE EMEĞİNE SAĞİLK İKİNÇİ FİSTİĞA GEREK VARMİYDİ İŞİN ESPİRİSİ DE FİSTİKLARİ NERDEN TAKİPEDECEZ SAYGİLARİMLAsmile Resmi
15 Kasım 2009, 01.25
Ya cok güzel düsünmüsünüz ama biz yurtdisinda yasayanlar sanal magazadan faydalanamiyoruz cünkü yurtdisinda turkcell yok ve kontör de yok. Fistilari kazansak yada toplasak bile turkcell olmadigi icin sanal magazadan fayadalanamayacagiz :-((  Lütfen yurtdisinda yasayanlar icinde bir yöntem icaat edinde sanal magazayi zengin edelim :-))
15 Kasım 2009, 02.06
gizli kelime olayı süper
15 Kasım 2009, 11.48

 

Zac Harikasınız ya....   Otellerdeki boncuk gibi... Çok hoşuma gitti...Biran önce geçelim abimmmm....eline sağlık...

15 Kasım 2009, 14.04
ya birakin bu fistik cevizide herseyi paraya baglamayin ben bu gamyunun kuruldugu zamanlari biliyorum her bir yenilige paraparapara rkibiniz yakinda piyasaya cikar ozaman ne olur bilemem.
15 Kasım 2009, 15.30
fıstıklarımızın nerde biriktiğini nasıl öğrenicez 
15 Kasım 2009, 16.49
peki kaç fıstık kazandığımızı nasıl bileceğiz
15 Kasım 2009, 20.37
sanal mağazadan bakabilirsiniz fıstıklarınıza
15 Kasım 2009, 21.18
bu fıstıkların zaman aşımına ugrama ihtimali varmı  kontör gibi falan?
16 Kasım 2009, 01.48
super bır uygulama tşkler zac arkadaşlar sızede bol fıstıklı gunlerr:)))
16 Kasım 2009, 05.56
bakıyorumda kimse yazılanları okumuyo açıklamaya soruyla karşılık veriliyo okursanız anlıycaksınız zaten benim şuanda 50 fıstığım olmuş bile YAŞASINNNN
16 Kasım 2009, 12.57
TurkcellMobilÖdeme  diğer bir seçenek olarak kalmalı. Herkes istediği bir şekilde çok seçmeli şıklardan biri ile siteye girebilmeli.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın