gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Proxy Güncellendi!

26 Kasım 2009, 17.41
A- A+

ÖNEMLİ: Eskiden girdiği halde şimdi proxy'den giremeyenler, internet geçmiş dosyalarını silip tekrar proxy'den girmeyi deneyebilirler.

Bir çok şirket ve devlet kurumları, sundukları internet erişiminde kısıtlamalarda bulunuyorlar. Örneğin, webte gezebiliyorsunuz ama ftp'ye bağlanamıyor ya da oyun sitelerine giremiyorsunuz. Bu sorunu aşmak için, yıllar önce proxy uygulamamızı geliştirmiştik. O zamanlar için genelde açık tutulan https (ssl kullanan http) portu olan 443'ü kullanmıştık. Fakat, özellikle son 2 haftada farklı şirketlerin netinden internete giriş yaptığımda da gördüm ki https portu da yasaklardan nasibini almış.

Bu portun kapatılmış olması, gamyun.net web sitesine giriş yapabildiğiniz halde, oyuna girmek istediğinizde bağlantı kurulamaması hatasına neden olur. Bu problemi gidermek için, proxy uygulamamızı biraz daha geliştirdik ve https portunu kullanmak yerine http portunu kullanacak hale getirdik. Artık bu portu da bloke ederlerse, internetin bir anlamı kalmayacaktır.

Şu anda, eskiden sitede gezebildiği halde oyunlara giremeyenlerin, bu değişikliklerden sonra girebilir hale gelmiş olmaları gerekir. Bunun için tek yapmanız gereken, oyuna girmek için salon ismine değil 1-2-3... simgelerinden birinin üzerine tıklamak.

Burada hemen şunu da belirtmeliyim ki, proxy sonuçta dolaylı bir bağlantı yöntemidir. Zaten salon ismine tıklayarak girebilen üyelerimizin sorunsuz ve hızlı bağlantı için proxy kullanmaMAlarını önermekteyiz.

Elbette, port dışında da engelleme yöntemleri var. Eğer bu değişiklik sonrasında bulunduğunuz kurumdan hala giremiyorsanız bizim yapacağımız pek bir şey kalmamış demektir.

EK: Bazı şirketlerin 80 portunda http proxy kullanma ihtimallerine karşı proxy'ye bir kaç ekleme daha yaptık ve şimdi 6 farklı proxy alternatifi oluştu. Bir çok kişi ne dendiğini anlamıyor olabilir, daha basit bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Normalde evinizden, bir internet cafeden sitemize girip oynuyorsunuz ama çalıştığınız yerde girmeye çalıştığınızda oyun kısmına kadar geliyorsunuz ama salona bir türlü giremiyorsunuz, "Lütfen bekleyiniz, oyuna bağlanılıyor..." diyor ama bir türlü bağlantı kurulamıyorsa izlemeniz gereken yol şu şekilde:

1- İlk önce boş bir salon bulun
2- Boş salonun ismine tıklayarak girmeye çalışın, girebiliyorsanız bundan sonra hep salon ismine tıklayarak salona girmelisiniz.
3- Salon ismine tıklayarak giremediyseniz salon isminin sağında içinde 1 bulunan simgeye tıklayınız. Giriyorsanız, iş yerinde siteye girmek için 1'e tıklamanız lazım. Evde salon ismini kullanmaya devam edebilirsiniz.
4- Eğer içinde 1 olan simgeye tıkladığınız halde giremiyorsanız, 2,3,4,5 ve 6'yı da deneyin. Hangisi ile girebiliyorsanız onu kullanın.

Yukarıda yazdığım notu tekrar belirteyim, eğer salon ismine tıklayarak zaten boş salona girebiliyorsanız, simgelere tıklamaMAlasınız. 1-2-3...'e tıklamanın dolu salonlara girme ile hiç bir ilgisi yoktur.

EK2: Yeni sistem sonrasında oluşan bir kaç sorun tespit edilip düzeltilmiştir (Örneğin, salona girmeye çalıştığınızda sol üst köşede çarpı çıkması gibi). Eski sistemde proxy'ye tıklamak, yeni sistemde de 3'e tıklamakla aynıdır. Yani eskiden proxy yazısına tıklayarak sorunsuzca siteye girip oyun oynayan üyelerimiz, şimdi de 3'e tıklayarak giriş yapabilmeliler. Eskiden de giremeyen üyelerimiz, diğer rakamları deneyebilirler.

YORUMLAR

26 Kasım 2009, 18.24
Zac, üzgünüm ama proxy ye de tıklansa oyunlara girmekte oldukça zorluk yaşanıyor ve o bekleme esnasında boş olan salon da doluyor. Böylece salon dolu mesajı alınıyor. Daha etkili bir çözüm bulunamıyor mu acaba?
26 Kasım 2009, 18.32
Burada anlatılanların salonun dolu ya da boş olması ile bir ilgisi yok. Proxy dolu salona girebilmek için kullanılan bir yöntem değil zaten. Dolu salona girmek isteyen zaten girebiliyor.

Burada anlatılan, dolu boş farketmez, hiç bir salona giremeyen üyelerin girebilmesini sağlamak. Elbette salon dolu ise o salona giremezler ama salonun dolu olduğunu belirten mesajı bile görebilmeleri proxy'nin çalıştığının bir göstergesidir.

Elbette, yukarıda yazdım yine yazıyorum, Proxy, eskiden de proxy'ye tıklamadan BOŞ salonlara girebilenler için değil. Boş olduğu halde bile salona giremeyenler için.


26 Kasım 2009, 19.41
salonda 4 kişi olduğu halde proxy yazısına tıklıyorum ama sunucuya bağlanıyor yazısı çıkıyor ve salona giremiyorum uzun süre beklemem mi gerekiyor girebilmem için?
26 Kasım 2009, 19.48

ßen hep proxy kullanıyrum şimdiden deilde eskiden oyunları yarım bırakmak zorunda kaldıgımızda 1 saat ceza veriyordu onda yani proxy ile girdigimiz zaman sadece devam eden oyunun bitmesini bekliorduk benden ondan dolayi hep proxy ile giriyorum ve halada giriyorum el alışkanlıgı işte. blog icin tsk zac

ßu arada herkese iyi bayramlar..

             aNtEp_FISTIGI

26 Kasım 2009, 20.10

prensib olarak tum yasaklamalara karsiyim, sirket ya da devlet kurumunun da oyunlara girisi yasaklamasi hos degil ancak isini yapmasi gereken saatte isini yapmayip baska islerle mesgul olanlarada ne yapmali bilemiyorum uzun lafin kisasi proxy meselesi cok onemli degil bence kendinie cok dert etme insanlar is saatlerinde oyun oynayamasinlar islerini yapsinlar, is saatinde is disi islerle ugrasmak isten atilma sebebi oldugunu  da dusunursek oyun icin insnalarin bu kadar riske girmesine gerenk yok, mesai saatleri disinda istedikleri kadar oynayabilirler

kalin sagilcakla

26 Kasım 2009, 20.14
şuanda ben  hiç bir oyun kanalına giremiyorum proxy tıklıyorum bana ''eror click for defolts''  diye yazı yazıyor ben'' turkcell cornet card''  internet bağlacı ile bağlanıyorum bunla ilgisi olabilirmi?  1,5 aydır hiç bir sorun yoktu acil ilgilenirseniz seviniriz
26 Kasım 2009, 22.13

DÜNE KADAR BENDE PROXYDEN BAĞLANARAK ŞİRKET BİLGİSAYARINDAN GİREBİLİYORDUM FAKAT ŞUAN SALONLARA GİREMİYORUM LÜTFEN SORUNUMA ÇARE BULUN !!!

HERKESE İYİ BAYRAMLAR

28 Kasım 2009, 22.58

ben 1.2.3.4.5.6 ya basarakta giremiyorum. Bu durumda sorun nedir

 

29 Kasım 2009, 00.08
dün girdiğim oyuna bugün giremiyorum sayfa açılmıyor x işareti var sebebi nedir
29 Kasım 2009, 03.12

oyun salonlarına  neden giremiyorum

bu gün oldu bu daha  .dün yoktu böyle bir şey

 

29 Kasım 2009, 16.10

neden oyuna giremiyorum .yardım edin lütfen .iyi bayramlar herkese

29 Kasım 2009, 20.15
Gamyuna, cok yavas giriliyor bu son günlerde ...Sayfa dahi zorla aciliyor...Acaba bu güncellemeyle alakali bir seymi ?
29 Kasım 2009, 20.42
ben sadece okeye giremıyorum diğer oyun salonlarında sorun yok bunun sebebı nedır acaba??
29 Kasım 2009, 22.34
Son 10 gündür sürekli baglantim kesiliyor 1,5 yillik üyeyim böyle bir sorun yasamamistim lütfen ne yapmam gerektigi hakkinda bir bilgi verirmisinizz...Simdiden Tesekkürlerr
30 Kasım 2009, 04.45
java yüklesi olmadığından açılmıyor buna bir çözüm lütfen
30 Kasım 2009, 12.54
sayın zac  piştide yenilen   oyunu bırakıp kaçıyor  lütfen bunada  bir çözüm getirin   çalışmalarınızda  başarılarınızın devamını dilerim.
30 Kasım 2009, 17.53
bende hiç bir sorun yok gayet iyi olms.
01 Aralık 2009, 11.15
daha önce proxy rahatlıkla girer ken şimdi 123456 hepsini denedim giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
01 Aralık 2009, 13.15

1,2,3,.. den de giremiyorum,proxy dende çünkü çok yavaş. salonlara girdiğimd sunucuya bağlanıyor!!! yazıyo bunun sebebi ne;

 

01 Aralık 2009, 14.55
iş yerinde fortinet var gamyun.net adresine bile izin vermiyor
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın