gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Telafi

30 Aralık 2009, 11.12
A- A+

Hayatımızda mutlaka telafi edemeyeceğimiz yanlışlar olmuştur, olacaktır. Ancak bu kendi elimizde olan birşeydir. Yaptığımız herşeyden emin olabiliriz, özgüvenimiz çok iyi olabilir, ama yapacaklarımızı yada yapmak istediklerimizi, kendi içimizde sorgulamadan, sonuçlarının ne olacağını, nereye varacağını düşünmeden uygulamaya geçirmek ne derece doğru?

Şimdi ufak bir hikaye ile yazımı şekillendirmek istiyorum.


Büyük bir hava alanının bekleme salonunda, genç bir bayan uçağına binmek üzere bekliyordu. Uçağın hareketine saatler olduğu için, zamanını geçirmek üzere 1 adet kitap ve 1 paket kurabiye aldı. Dinlenmek ve aldığı kitabını okumak için VIP salonunda bir koltuğa yerleşti.
Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa bir adam oturdu. Dergisini açıp göz atmaya başlamıştı.
Genç kadın sehpanın üzerindeki kurabiyeden bir tane aldı, adam da bir tane aldı. Bayan bu durumdan çok rahatsız hissetti kendini ve; "Sinir şey! Havamda olsaydım, bu curetinden dolayı onu yumruklardım!" diye düşündü. Bayan bir kurabiye alıyor, adam da bir tane alıyordu. Bayan çıldıracak gibi oluyor, ama olay çıkartmak istemiyordu. Nihayet son kurabiye kalınca, kadın: "Bu küstah adam şimdi ne yapacak?"  diye düşündü. Adam son kurabiyeyi aldı, onu ikiye böldü ve bir parçasını kadına verdi. Bu kadar kadın için fazlaydı. Çok öfkelenmişti, sinir içinde kitabını ve diğer eşyalarını alıp fırtına gibi giriş salonuna, oradan da uçağın içine yöneldi. Uçaktaki koltuğuna oturdu. Gözlüğünü almak için çantasını açtı. Ne görsün? Kurabiye paketi açılmamış, orada duruyordu. Çok utandı. Çok büyük bir yanlış yaptığının farkına vardı. Kurabiyelerinin paketini hiç açmadan çantasına koyduğunu unutmuştu.

Oysa ki adam kendi kurabiyelerini hiç sinirlenmeden ve yüksünmeden kurabiyelerini kadınla paylaşmıştı. Kadın ise kurabiyelerinin paylaşıldığını düşünerek çok sinirlenmişti. Ve Şimdi bu durumu telafi şansı yoktu. Özür dileme olanağı da kalmamıştı.

Ne olursa olsun, telafisi olmayan, yaptığımız ve yapacaklarımızın sonuçlarının nereye varacağını düşünmeden hareket etmemeliyiz.

Telafi edemeyeceğimiz dört durum vardır:

  • Taş atıldıktan sonra,
  • Söz ağızdan çıktıktan sonra,
  • Fırsat kaçtıktan sonra,
  • Zaman geçtikten sonra.

"Keşke"lerin az olduğu, "İyi ki"lerle dolu bir hayat geçirmeniz dileğiyle.

Herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, başarı, "İyi ki'' dolu bir yıl dileklerimle.

YORUMLAR

30 Aralık 2009, 16.27
emegine saglık tamda gününe denk geldi bu yazı kızımada okutucam bazı şeylerden ders alması lazım mutlu yıllar
30 Aralık 2009, 17.24
Çok güzek ve akıcı olarak yazılmış. Hakkaten baştan ben de bu ne küstahlık diye düşündüm ama sonunda keske demeseydim dedim. Paylaşım için tesekkürler. Yeni yılınızın mutlu huzurlu geçmesi dileğiyle okuyanlara saygılar.
30 Aralık 2009, 20.53
gerçektende ders alınması gereken bi olay teşekkürler
30 Aralık 2009, 21.40
Sabretmek, Önyargilili olmamak, Olaylara hosgörülü ile yaklasmak. Ne yazikki bu 3 meziyetimizi kaybediyoruz Uygarlasma ugruna hemde. Acaba kacimizin evine artik Tanri Misafirleri ugrar oldu. Kacimiz Penceresine, Kapisina Yaz aksamlari bir Tente ile örtüyor. Kacimiz sokakta gördügü bir fakir cocuga Bir simit aliyor. Saygilarimla.
30 Aralık 2009, 23.13
Güzel bir yazı olmuş. Aynı dileklerimi herkese ileterek; iki dünyada da geçerli olmasını temenni ediyorum.
30 Aralık 2009, 23.14
paylasim icin tesekkürler  emeginize saglik  bende herkesin yeni yilini kutluyorum ve saglikve sihatli bir yil olmasini temenni ediyorum
20 Eylül 2010, 02.39
fevkalade ders niteliğnde.elinize sağlık.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın