gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Matematik

14 Nisan 2010, 10.11
A- A+

Matematik denilince bir çoğunuzun tüyleri diken diken oluyordur eminim. Fakat matematik sevgisinin büyük kısmının öğretmenlerin, çevredeki insanların matematiğe bakış açısından dolayı oluştuğunu savunuyorum.

Matematik öğretmeni olarak size bir kaç birşey söyleyim:
Allah evreni yaratırken en üst düzeyde matematik kullanmıştır. En büyük matematikci yaradandır.
Kullandığınız bilgisayardan oturduğunuz sandalyeye kadar herşey matematik ürünüdür. Kalbiniz bile belirli bir aritmetik dizi şeklinde atmaktadır.
Bana öyle birşey söyleyin ki içinde matematik olmasın?

Çocuklarımıza kendimize çevremize matematiği sevdirelim. Kendimiz sevmiyorsak bile bunu dile getirmeyelim. Çünkü bir matematik öğretmeni olarak çok zorlanıyorum sevdirene kadar :Pp

YORUMLAR

15 Nisan 2010, 09.30

Ahhh  hocam ahhhh...Ben  matematiği çok severdim, çok iyi  notlarda alırdım hep...Ama  ahhhh  hocam , hepinize çok kızgınım... 2+2= 4 ,  3--3= 0 diye başlayıp  , fonksiyon,türev, integrallar, falan hep öğrettiniz ,  öğrettiniz de. Bir şeyi eksik öğretmişsiniz ama.Çıkarma işleminde herzaman sıfır kalmıyor  deseydiniz bize keşke 5--5=0  dır ama.SIFIR  bazan da yokluktur, hiçliktir, kederdir, acıdır,üzüntüdür,yıkılıştır,  deyiverseydiniz keşke. Belki hayatımızın sıfırlarında   ;   ;hocamız söylemişti zaten deyip ,apışıp kalmazdık ,  sıfırlarımıza...))))

Ellerinize sağlık.Teşekkürler..

15 Nisan 2010, 10.12

Evren, başta matematik olmak üzere bütün ilimlerin birleşimidir.Kimyadır, fiziktir, biyolojidir falan.Bu ilimleri bilen , seven, anlayan tüm evrenide anlamaya başlamış demektir.Evreni tanımak ta Tanrı' yı bilmektir.

Ellerinize sağlık ,güzel bir paylaşımdı.sevgiler.

15 Nisan 2010, 12.17

kesinlikle katılıyorum.

ben söylüyorum "AŞK "ta matematik yoktur:))))

15 Nisan 2010, 12.51
haklısınız bir matematikçi olarak size katılıyorum matematik olmazsa hiç bir şey yapılamaz ama çocukların matematiği sevmeme nedeni anlıyamıyor olmalarından kaynaklanıyor.Burda da görev bizlere düşüyor.))
15 Nisan 2010, 13.15
çok haklısınız hocam matematik olmasa yaşam olmazdı zaten
15 Nisan 2010, 13.25
gerçekten matematik cok önemli
15 Nisan 2010, 13.43
ewet bencede her işin başo matematık bende bı ögretmenım sevdırmeye calışıyorum ama cocuklar cok korkarak bakıyorlar matematıge boyle oluncada işimız zorlaşıyo tabi ama yeni nesil bıliçlı ailelerde teşekurler paylaşım icin:))))
15 Nisan 2010, 14.15
avalla güzel doğru yazmışsın kahinatı bile altı günde yaratanı sözü bahis etmişsin buravo  allah hiç kimseyle hiç bişeyle kıyaslanamaz o var edendir uludur bahsetmek istediğin kişi havarizmi olabilir onla kıyaslanabilinir yada ünlü matematikçilerdir bunlardan bahsetmek istedin sanırım
15 Nisan 2010, 15.16
paylaşım için tşk ler sayın hocam.
15 Nisan 2010, 15.20
hocam; matematiğe dayalı 101 oyununuzu incekledim ama sizinde demek ki matematikle aranız iyi değil her halde :))  Ama öğrencilerinize matematiğin pratikte nasıl çözüleceğini eğlenceli bir şekilde öğretirseniniz inanıyorum ki hepsi matematiği seveceklerdir. Benim sevdiğim gibi. Paylaşım için teşekkürler.
15 Nisan 2010, 15.59
slm,paylastıgınız ıcın tesekkur ederım hocam.Başlığı okuyunca ıcımden okumak bıle gelmedı aslında :) ama okudum, cok haklısınız ,basarılar dılerım  ıyı gunler
15 Nisan 2010, 16.49
evet matematik önemlide bunlari anlatmak icinde iyi bir edebiyat yapmak lazim dimiii
15 Nisan 2010, 17.43

Dersi sevdiren de nefret ettiren de öğreticisidir.

Sayılar olmazsa hayat da olmazdı.

Ancak kişiye kapasitesi kadar öğretmeyi de öğrenebilsek, sevmediğimiz hiç bir ders kalmayacak. Öğrenemeyen insan yoktur, öğretemeyen insan vardır, yeter ki karşımızdakilerin kapasitelerini keşfedelim. Ha, bir sınıf dolusu insan aynı kapasitede olmadığı için ortalama kapasite sayılır ve öğretilir; yarısı anlar, diğer yarısı boş boş bakar, bunun çözümü denk kişileri aynı sınıfa yerleştirmek olabilir ancak günümüz şartlarında bu ne kadar mümkün onu da eğitimciler bilir.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.

Saygılarımla.

15 Nisan 2010, 18.28
Öncelikle konuyu ve tüm mesajlarıda okuduğumu belirtmek istiyorum.Bende, çorbada tuzum olsun hesabı görüşlerimi belirtmek istedim.

Matematik; aslında evrenin doğası, varoluşuyla bir bütünlük oluşturduğu kesin.Buna gerçekten katılıyorum.

Okumaya , matematiği öğrenmeye ve öğretmeye gelince şunları söylemek istiyorum :

İlk  olarak öğretmen arkadaşlarımızın ders anlatırken öğrencilerin dağıldığını ve başka şeylerle ilgilendiğini gördüğü an  ,konuyu anlatmayı kesip o anda sosyal yönlerini ortaya çıkarıp , bir fıkra , yada  geçmişe yönelik anılarından biriyle devam edebilir.Bunu neden anlattığımı neden bu şekilde tarif ettiğimi de belirteyim sizlere, lisede iken kimya öğretmenimiz vardı , ( kulakları çınlasın :)  ) dersle öyle çok haşır neşir değildik,ama o hocamız derste sıkılan biri olduğunda yada dersten biri koptuğu anda 3 dk da ortamı değiştirip dersi böler ya anılarından birini anlatır yada bi fıkra yada benzeri bir şekilde başka bir konuya geçerek bizi eğlendirirdi, ve derse geri döndüğümüzde herkesin neşesi yerinde şevki heyecanı yerinde dersi tamamlar tenefüse çıkardık.Ve inanın bu dersin tüm yazılılarından 90 üstü not almışımdır. :)) gerçekten öğrenci üzerinde en etkili çözümün bu olduğuna inanmıştım.Derse katkısını arttırmak , başarılı olmasını sağlamak adına... ki  ozaman kimya dersini de çok sevmiştim..

Matematik hocamın belki bu yönde özellikleri yoktu ama , matematik dersimde fena sayılmazdı.Çünkü matematik ve geometri derslerine ayrı bi ilgim ve sempatım vardı..


Şunu da belirtip konuyu burada sonlandırmak istiyorum :)  Gerçekten öğretmen arkadaşlarımızın emeği çok fazla ve gerçekten çok zor mesleklerden birisi olduğuna da inanıyorum.Hepsine buradan saygılar ve sevgiler.Başarılar dilerim..

Paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederim..

Saygıyla..
15 Nisan 2010, 18.31
Sevgili meslektaşım bir matematikçi olarak blogunuzun altına imzamı atıyorum...TuRK...
15 Nisan 2010, 19.18
bana öle bişi söleyinki içinde matematik olmasın demişsin.ben söleyim bari. böreğin matematikle ilgisi nedir :))
15 Nisan 2010, 19.42
paylaştıgınız için tşkrlr amaaa 101de  gamyunda kalmışınız))))))))))
15 Nisan 2010, 20.12

yenny düşüncelerine tamamen katılıyorum ben matemati çok öğrenmek istiyorum ama bi türlü doğru kişiyi bulamıyorum bunun bi formulü olmalı bi kısa yolu olmalı mutlaka ama ne nasıl hiç bilemiyorum bilen varmı

 

16 Nisan 2010, 00.49
Kendine_ iyi_ Bak böreğin matematikle olan ilgisini sayayım size. Börek içerisindeki malzemenin dağılım grafiği, kullanılan unun ve suyun bir birine göre oranı, beğenilme veya beğenilmeme olasılığı hatta olayı abartalım biraz... Böreğin matematikle alakasını sezemeyn bir kişinin matematiğin börekle alakası olmadığını düşünerek matematiksel bir paradoks yaşama olasılığı gibi:)
20 Nisan 2010, 00.16

101 de kalmadım ya hasan diye kuzenim var 101 oyununu cok seviyor o öyle etti onu :) ben okey seviyorum.

Meslektaşlarımı burada görmek bana zevk verdi.
börekte matematik yok diyen arkadasım :) börekteki maddelerin oranını gramını kaçırırsan ne olur :) yani bi matematik söz konusu.
aşkta matematik yok mu onda da var. 3 harfli.Kalp hızınızı 1.8 katı oranında hızlandıran mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlayan bişeydir. Sevgiler arasında karşılıklı bir arama vardır. Hep kız erkeği aramaz.hep erkek kızı aramaz. bu ise fonksiyonlar konusundaki tanım kümesinin boş olmaması ile eş değerdedir. ;) nasıl olmaz matematik.

Matematiği sevdirmekte gerçekten biz öğretmenlere görev büyük düşüyor.Ben elimden geleni yapiyorum. Birçok arkadaşım matematikcilerin azarından tavrından tipinden matematikten sogumuşlardı.Onları görünce baya ders alınacak konu bulabiliyorum.

Tüm okuyan ve değer verip cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın