gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sanal aşk mı?

14 Nisan 2010, 15.10
A- A+

Adına ister sanal aşk deyin isterseniz kendinizce bir isim bulun sonuçta burda yaşanan her neyse pek çok kişinin canını yakmaya devam ediyor, edecekte.Babam sanal dünya için sokak derdi hep.Sokak! Sokakta bulduğunu caddede yitiriyorsun.Bir tıklık hayatlarımız var ne yazık ki.

İşte ben buyum diyerek karşısına çıkıyorsunuz ve o da bu da ''ben'' diyor.Konuşuyorsunuz ısınıyorsunuz ve hatta kalbininiz onu  seviyor çok seviyor, görmeden seviyor.Olur mu demeyin oluyor işte.Elinizde hiç bir şey yok.Eğer lutfederde gelirse ya da sizi ararsa hepsi bu.Kaçak güreşmek gibi bişey bu.Tam adını bulamıyorum.

Gördüğünüzde çok mutlu olduğunuz göremediğinizde hep merak ettiğiniz ama asla ona ulaşamayacağınız bişey bu.Bişey ! İçinizi hep yakarda kimseye anlatamazsınız.Anlatsanız aptalsınız anlatmasanız o şey her neyse sizi yiyip bitirir.

Görmeden seviyorsunuz, ellerini tutmuyorsunuz, yüzüne hiç bakmıyorsunuz. Bir isim, onamı ait başkasına mı bilemiyorsunuz.Ve bir resim o da mı ona ait hiç bilmiyorsunuz ama kalbiniz onu seviyor gerçekten seviyor.

Her sabah uyandığınızda bu hiç yüzünü görmediğiniz insanı düşünüyorsunuz ve her gece yastığa başınızı koyduğunuzda yine son düşündüğünüz o oluyor.Oysaki bil(M)iyorsunuz, burda tek tıklık hayatlarınız var. Bir tıkla silinebilir herşey.Bir tıkla herşey silinebiliyorda ardından bıraktıkları gözyaşlarını silecek bir sistem henüz yok.

Sonra bir anda çekip gidiyor.Onca yılların hatrına bir vedayı bile çok görüyor.O istemedikçe siz ona ulaşamazsınız, onu bulamazsınız.Ölseniz bulamazsınız.Onca yılları yok sayıp kaldığınız yerden hayatınıza devam da edemezsiniz.Çünkü en son nerde kaldığınızı hatırlamıyorsunuzdur bile.

Buradaki bir tıklık hayatım ve sözlerim bitti.

 

YORUMLAR

15 Nisan 2010, 21.47
aşklar bu kadar basite indirgendiği için,gerçeği kalmadı zaten...
15 Nisan 2010, 22.10
demekki düşündümde tek ben değilmişim sanal aşka yakalanan
15 Nisan 2010, 22.21
ah gençler :)) kanları kaynıyor işte :D
15 Nisan 2010, 22.24
valla a$k sa a$k bunun sanalı reali uzayı olmaz nerde ne zaman geliceğide belli olmaz hertürlü insan var burda evet ama bu gerçek yaşamdada aynı şekilde burda aç insan çok fazla herkes eksik tarafını tamamlamaya çalışıyo bundan dolayı birçok hasar kalıyo insanlarda çünki ilişki temelden yanlış oluyo bu kadar kolay kapılmakta ne kadar doğru bilemiyorum a$k sevgi bu kadar kolay deil emek zaman paylaşım gerekiyo._____ayrıca çekip giden insanı aramam bile o yaşananları beni yok sayıp gidiyosa bende onu hiç yaşanmamış sayarım____________
15 Nisan 2010, 22.35
Güzel yazı olmuş.. Çoğu insanın duygularınada tercüman.. Ama ne yazık ki bu böyle olmaya devam edecek.. Bu tamamen sosyolojik bir konu ( ya da sorun. Adını siz koyun). Ve inanıyorum ki bu bizim gibi toplumlarda( bu toplumlar büyük ihtimalle sadece Türk milleti olarak adlandırılabilir) çok yaşanan ve ilelebet yaşanacak bir olgudur. Mutlu olanda olur olmayanda. Zaten reel hayat dediğimiz yerdede böyle olmuyor mu? Anın tadını yaşamak gerekir. Gerisi son zamanların moda tabiriyle TEFERRUAT olarak kalacaktır ve kalmalıdır.
15 Nisan 2010, 22.38
aynen katiliyorum sana . Cok güzel ifade etmişsin
15 Nisan 2010, 22.40
söyliyecek hiçbirşek bulamıyorum kesinlikle haklısın.. çok güzel bir yazı, paylaşım için tesekkurler..
15 Nisan 2010, 23.09
siz karşınızdakine değil aslında yarattığınıza aşık oluyorsunuz.belki boşluktan belki aşık olmak istediğiniz için.gerçekten görseniz yada dokunsanız belkide o kişiden hiç etkilenmeyeceksiniz bunun da kimseye zararı yok aşkın yada adı herneyse nasıl yaşanırsa yaşansın insana kattıkları büyük.herkesin aşkı da kendine kimse aşk için büyük konuşmamalı.
15 Nisan 2010, 23.20

Helal olsun sana!!!

 belki bir cok insanin yasadigini ve anlatmaya cesaret edemediklerini sen ne guzel anlatmisin. yazdiklariyin hepsi gercek. bu aciyi yasayan insanlara cok yazik coook

 

gercekten helal olsun  

15 Nisan 2010, 23.27
insan ne isterse onu yaşıyor herşey kendi elinde bence, sanalda veya reelde seni kaybetmek  isteyen hiç kimseyi kazanmaya çalışmamak lazım... hayatmızı kedmiz kontrol edioruz...bizi  üzende bence yine kendmizden başkası diil seçimlermiz ... fazla ağlamaya değmior hayat tadını çıkartmaya bakın  bence :)
15 Nisan 2010, 23.32
Sanal bağımlılık bu işte. Başka bir cevabı olmasa gerek bence.
15 Nisan 2010, 23.33

blog yazarına tamamen katılmakla birlikte , bir kaç yorumcu arkadaşa ben kendi gözlemlerimi söylemek istiyorum , affınıza sığınarak;

OWEN- arkadaşım, size katılamıyorum. Kesin olarak eminim ki GENÇler sanal aşk tuzağına  yakalanmıyorlar. Çünkü hemen hepsi interneti çok iyi biliyorlar. Sanal aşk tuzağına yakalananlar 35-45 yaş arası   çoğu evli ve internetle geç yaşta tanışanlar genellikle.Kimlik bilgilerine bakmayın  siz...))))

seyyah -arkadaşım, o güzelim  aşkların basite indirgendiğin de yerden göğe haklısnız.

falanfilan_ arkadaş,yarattığına aşık olmak deyimi tam oturmuş bence haklısnız.

Son olarak, gençliğinde aşkı yaşayamamış  erkek olsun kadın olsun, dertleşme babında başlayan bir dostluk geliştirdikleri, bazılarının da sonradan aşka benzeyen duyguyla karıştırıldığı kesin.Ama internetten aşık olupta biz mutluyuz diyene de inanmıyorum .

Benim öz fikrim ise , eee bu durumda  dertleşebilecek  , şems gibi dostların olması aşktanda üstündür.

Ama sanalın aşkları da pek özendirici, aşık oldum diyenlere de hak vermiyor değilim..hani olsada yesek gibi )))))))))

15 Nisan 2010, 23.35

VARMIYDIN GERÇEKTEN,GÖZLERİMİZ BULUŞMADAN,ELLERİMİZ BİRBİRİNE DOKUNMADAN,YALNIZCA YÜREKLERİMİZLE DOLU DİZGİN BİR AŞKI SENİNLE PAYŞAMADIK MI BİZ? YOKSA...ACIMASIZ BİR ALDATMACAMIYDI YAŞADIKLARIMIZ?

KİMDİN SEN?

BİLİNÇALTIMIN BANA OYNADIĞI BİR OYUN...GERÇEKLERŞMESİNİ İSTEDİĞİM İNANILMAZ BİR DÜŞ...KAHREDİCİ BİR DUYGU YANILSAMASIMI...

HANGİSİYDİN?

VARMIYDIN GERÇEKTEN BİLEMİYORUM.....

15 Nisan 2010, 23.42
vayy bizde bi zamanlar yasadık ama anladıkki sanal aşk olmuyor:)
15 Nisan 2010, 23.53
işte bu ya kimsenin cesaret edemiyecegi konuyu ne güzel anlatmıssın..ewet sanal aşk ama acıyorum inan böyle kişilere..tşkler birdahada...
16 Nisan 2010, 00.02

yüzünü görmeden, elini tutmadan ,gülümsemesinin sıcaklığı

dudaklarından yürwğwinize akmadan ,beraber ağlayıp beraber gülmeden nasıl aşk denen bu kutsal sevgiye ulaşıyorsunuz.insan yazıya aşık olur mu?

16 Nisan 2010, 00.38
bence bu yazıyı herkesin kesinlikle okuması lazım.cok dogru yazılmış yazanın ellerien saglık
16 Nisan 2010, 00.43
Görmeden sevmek...Neden olmasın ki? İnsanlar hiç görmedikleri Rabblerini bile sevmiyorlar mı? Sevene değil, sevdirene bakmak lazım birazda..Birini sevmek için illede yanyana ağlamak,yanyana gülmek mi gerekiyor? Ayrı ayrı yerlerde birbirlerinin duygularını paylaşıp, hüzünlenmek ve hatta ağlamak mümkün değil mi? EnKuDu_ sana katılmıyorum.Onun dışında ASTURIAS sözlerinin çoğunda haklısın.Ama yarattığına aşık olmak cümlesini ben tasvip etmiyorum.Buna kafasında kurduğu demek daha yerinde olur gibi geldi.Turn_ yazın gerçekten samimi.Çoğu insan sen gibi cesur olamıyor.Kendi içinde yaşıyor.Tebrik ederim seni...
16 Nisan 2010, 01.17

metollu sana katılıyorum hatta bi şiir var bunu anlatan.Bu yürek görmedende sevmeyi bilir diye bi dizesi olan . Sanal aşk dediğimiz sey hakkaten yalan asktır. Ben farklı bişi yasadım. İlk aşkımı sanalda gördüm 23 yıl sona. Gerçek aşkı sanala taşımak oldu bizimkisi. Sanal hayatımızı kötü etkiliyor buna bir dur demek lazım..bazen sanalı seviyorum ama çokta sanal yaşamak yanlış gibi geliyor. Paylaşım için tskler yüregine saglık..

 

16 Nisan 2010, 01.33
Sanal alemın en kötü yanıda bu.Bugünü kurtarmak adına ınsanların tertemız dunyalarını karartmak ısteyen  terk ettıgınde edılen tarafından bulunamayacagını bılerek terk edılen ınsanın acı ve gözyaşından adeta mutlu olan çok ınsan var.Görmedıgın elını tutamadıgın şeyleri sevmek den uzak dumak en iyisi.burada rabbimizi sevmekle oyun salonlarında görmediğin birini sevmek farklı şeyler.kimsenin kimseyi aldatmaması dileğiyle yazın için tebrikler
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın