gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sanal Alemin Gerçek Aşkları

27 Nisan 2010, 08.38
A- A+

Geçenlerde aşkın sanal olanıyla ilgili bir yazı okudum oraya yorum yazdım ancak hızımı alamadım birde hayrına blog yazayım dedim bakalım iyimi etmişim, takdir siz yorumseverlerin.

Şark klasiklerini okuyanlar bilir kulaktan aşık olmak, isimden aşık olmak gibi tabirler vardır ve bunlarla ilgili hikayeler anlatılır (tutiname,gülistan.bostan vs. gibi kitaplar). Kulaktan aşık olmak, bir kişi hakkında duyulan sözler sonrası o kişiye görmeden aşık olmak, isimden aşık olmak da kişinin sadece adını duymakla o kişiye aşık olmaktır. Bunlar tarihte aynıyla olmuş hatta bazıları nesiller boyu aktarılmış aşk hikayelerine bile dönüşmüştür, dolayısıyla bu şeklide bile aşk ateşi yürekleri kavurabildiğine göre günümüz teknoloji imkanları ile sanaldan aşık olmak da bek tabii mümkündür.

Evet sanaldan aşık olmak mümkündür ve bunun vesilesi sanal alemdir ancak aşkın kendisi gerçektir yani gerçek alemde aşık olan insan duygusal olarak nasıl gel gitler yaşıyorsa sanaldan aşık olanda aynı gel gitleri yaşar ve aşkın acı ve sevinçlerini dolu dolu yaşar. Reeldeki aşkı yaşamak bile çok çok zor iken sanaldaki aşkı yaşamak ondan kat be kat daha zordur, nedenlerini sizlerde çok iyi bilmektesiniz.

Dolayısıyla bu probemle karşılaşmamak için koruyucu hekimlik metodlarını uygulamamız gerekiyor ki bu ayrı bir yazı konusu. Koruyucu hekimlik konusu üzerinde düşünülmesi gerektiği tesbiti ile yazıyı sonlandırıyorum

sağlıcakla kalın

YORUMLAR

28 Nisan 2010, 10.36
SANALDAKİ AŞK COOOK DAHA TEHLİKELİ KESİNLİKLE KATILIYORUM.. KİM OLDUGUNU  NE KADAR GÜVENİLİR OLDUGUNU VS VS ...
28 Nisan 2010, 11.29
Öncelikle emeğine sağlık güzel paylaşımdı ancak tam olarak açıklama yapılmamış konunun sonu getirseniz çokdaha iyi olacaktı .
28 Nisan 2010, 12.25
Aşkdan nasıl korunulurmuş ki? Hiç kimse hangi yaşda olursa olsun ne şekildede kaçmak istemez ki çünkü sevmeden yaşanmaz bu doğamızda var. Sevgisiz hiç bir şey yaşayamaz.
28 Nisan 2010, 12.41
merhaba, öncelikle açıklayıcı bilgilerin için tesekkürler. Sanal aşka gelince sanal aşk diye bir şey yoktur bence aşk sanılan şey bence bi duruştan, bi sözden, herhengi bi durumdan etkilenmektir, tıpkı senin bahsettiğin kulaktan aşık olmak benzeri bir durumdur yaşanılan. Söylediğim gibi bu sadece benim fikrim katılanlar yada katılmayanlar elbette olacaktır. Seninde söylediğin gibi reelde bile aşık olmak, o aşkı taşıyabilmek bu kadar zor iken sanalda ne kadar olabilirki böyle bir durum.Ve sanalda 'aşk' adı altında yaşananlar bence büyük bir yalandan ibarettir, öylede olmaya devam edecektir. %2 gibi bi istisna payı bırakıyorum çünkü sanalda tanışıp evlenenlerde duydum ben:) Paylaşımın için tesekkürler sevgiyle kal..
28 Nisan 2010, 15.06
sanal alemde asık olmak bence  daha ıyı bır kalıtelı  saglam bır sevgının baslangıcı olabılır her ıkı tarafta  bır bırlerıne durust davrandıgı surece
28 Nisan 2010, 16.21
harikasınız .gladyatör. .çok güzel özetlemişsiniz. hele son paragrafınızdaki önerinize aynen katılıyorum.)))) saygılar.
28 Nisan 2010, 18.38

karşılaşacağın yorumları özetleyeyim :D aşkın adını kirletiyorsunuz böyle basitleştirerek :)))

hele şu cümle üzerine "Reeldeki aşkı yaşamak bile çok çok zor iken sanaldaki aşkı yaşamak ondan kat be kat daha zordur"  seni linç etmek isteyenler bile olabilir :D

şimdiden gelecek yorumlardan ötürü sana sabır diliyorum :)))

28 Nisan 2010, 19.07

Artık neredeyse tüm yaşantımız sanal olmaya başladı:(( Sanalda eğitim alıyor..sanalda gazete okuyor..sanalda çiftlik sahibi oluyor ve sanalda AŞIK oluyoruz:))Daha doğrusu gerçek hayatta sahip olamadığımız,tatmin edilmemiş duyguları doyasıya sanalda yaşamaya çalışıyoruz:(( Sonra da gazetelerin 3. sahifelerinde, televizyon kanallarının magazin /haber saatlerinde yer alıyoruz:((

Kanımca bu konuda koruyucu hekimliğe değil çoğumuzun bir psikiyatrise,sosyal danışman psikoloğa ihtiyacımız var((

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın